QUOTE(Skaitanti @ 2011 07 02, 21:21)
*Knygos tikrai neslegia, tiktai tiek, kad jų nebėra kur dėti. Ir su minimalizmu tai niekaip nesusiję, nes, jei visa kitą lengva ranka galima surinkus išmesti lauk, savo pagrindinio pomėgio taip lengvai neišmesi/neparduosi/neišdalinsi.
Tuo labiau, kad knygos kauptos kelių kartų, yra dar mano močiutės pirktų knygų, ir ne taip svarbu, koks knygos siužetas, vertė, autorius, ar pavadinimas... Arba, negi parduosi, knygoje, kurioje įrašytas koks nors palinkėjimas, pvz. mano mamai.. Čia tokia kaip ir istorija, kurios per pavasario tvarkymą neišmesi, ir nesvarbu, kad knyga, pvz. kokia nors "Jaunoji gvardija" ir jos kažkaip jau nebetraukia skaityti...
**Nors tikrai skaitau daug, bet netikiu, kad kada nors perskaitysiu visas savo namų bibliotekos knygas. Neturiu net tokio tikslo.
* Bet kad tikrai ne visiems vienodai. Aš manau, jei žmogus tikras minimalistas, tai jis sieks minimalizmo visame kame, o ne tik kaikuriuose sferose. Be to ir hobių dauguma turbūt turim ne po vieną, tai vien ties knygomis susikoncentruoti sudėtinga (ir net savotiškai pavojinga, nes manau, kad gyvenime visgi reikia įvairovės ir pusiausvyros). Nors iš kitos pusės pritariu, kad hobio atžvilgiu kai kurie principai, kuriuos taikom kitur, kaip ir nebegalioja (ar mažiau galioja). Jei būtų kitaip, aš turbūt turėčiau kokius 20-30 vnt. neskaitytų knygų, ir tai tikrai būtų protingas, logiškas skaičius. Bet būdama minimalistė nekalbu ir nesvajoju apie 400-500 knygų (nes tai jau tikrai būčiau ne aš). Beje, kitame savo hobyje irgi skęstu panašiai, bet irgi rekordu nemušu (ir tikrai nemušiu).
Dėl kelių kartų kauptų knygų tai vėlgi, juk ne kiekviena gyvena su tėvais, ar nuosavame name. Ir ne kiekviena turim noro ir galimybių tą kitų kartų kauptą biblioteką išsaugoti. Pvz. aš gyvenu kitame mieste nei tėvai. Ir nors dar negalvoju, kas būtų, jei būtų, bet esu tikra, kad tėvų bibliotekos kada nors ateityje tikrai pas save nepersivežčiau... Nebent mano broliai tuo pasirūpintų. Bet jie nėra dideli skaitytojai, tai turbūt ta biblioteka būtų kažkam išdalinta, aišku kai kurios knygos ir mano priglaustos, bet jau tėvų namų bibliotekos vientisumo tai tikrai nebeliktų...
Be to kuo toliau tuo labiau jaučiu, kad nesu pernelyg prisirišusi prie daiktų. Galbūt buvo šiek tiek kitaip prieš 15 metų, o dabar jaučiu, kad yra svarbesnių dalykų nei daiktai. O istorija, praeitis... galima tai išsaugoti kad ir nuotraukų pavidalu (užtai sąžiningai spausdinu nuotraukas, nors dabar tai jau kaip ir nebemadinga), galbūt dar viena kita smulkmenėle ar knyga (bet ne jų krūvomis). Man daug priimtiniau atrodo skaitytose knygose ne kartą rasti epizodai, kuriuose pasakojama, kad herojus savo svarbiausius prisiminimus nešiojasi kažkioje nedidelėje dėžutėje. Joje gali būti tik keletas daiktų, bet jam įpatingų. Ir juk nebūtinai tai bus knygos...
** Tuomet ta biblioteka turi būti išties
galinga ir kaupta gal tikrai keleto kartų , jei net nekelti sau tokio tikslo perskaityti visas joje esančias knygas
![g.gif](https://www.supermama.lt/forumas/public/style_emoticons/default/g.gif)
Nes jei tai (pvz. kaip mano atveju) tiesiog pačios susipirktos knygos ir tie pirkimo mąstai padorūs bei skaitymo tempai pakankamai greiti, tai toks tikslas perskaityti daugmaž viską, kas yra namų bibliotekoje, yra tikrai normalus ir realus.
Beje turiu ir konkretų pavyzdį: mano tėvas, kuris yra surinkęs pakankamai didelę biblioteką (ji išdėliota
sekcijoje per tris kambarius), kiek numanau, yra perskaitęs daugmaž visas joje esančias knygas.
Na čia aišku mano nuomonė. Juk kiek žmonių, tiek nuomonių.