Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Ersė @ 2011 07 01, 14:26)
As vistiek del blykstes dar noriu paklaust, gal kuri galesit padeti  blush2.gif  Tiesiog ryt turesiu tokia situacija kurioj nesu dar buvus ir net neisivaizduoju ka reiktu daryt. Sienos raudonas, lubos baisiai aukstos ir labai tamsu  doh.gif  Net pasibandyt neturiu galimybes. Tai jei neuztektu ISO uzsikelt. Ka daryt. Fotkinciau TTL, bet ka su galvute daryt, kaip ja nusukt kad zmones normalus gautus?

45 laipsniu kampu i sona ir 45 laipsniu kampu palenk i prieki, kad skersai gautusi( ir baunceriuka isitrauk), tada normaliausias apsvietimas buna, bent jau man taip geriausiai gaudavosi... pasibandyk namie...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 01 liepos 2011 - 13:32
QUOTE(Ersė @ 2011 07 01, 13:26)
As vistiek del blykstes dar noriu paklaust, gal kuri galesit padeti  blush2.gif  Tiesiog ryt turesiu tokia situacija kurioj nesu dar buvus ir net neisivaizduoju ka reiktu daryt. Sienos raudonas, lubos baisiai aukstos ir labai tamsu  doh.gif  Net pasibandyt neturiu galimybes. Tai jei neuztektu ISO uzsikelt. Ka daryt. Fotkinciau TTL, bet ka su galvute daryt, kaip ja nusukt kad zmones normalus gautus?

aš tokiu atvėju dėčiau difuzorių, nustatyčiau blykstės galvą (nežinau kiek čia laipsnių skaitosi) na ne visai į lubas, bet ir ne visai į kaktą, 45 gal laipsniai čia vadinas biggrin.gif iso nzn, pagal aplinkybes..
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 07 01, 13:31)
45 laipsniu kampu i sona ir 45 laipsniu kampu palenk i prieki, kad skersai gautusi, tada normaliausias apsvietimas buna, bent jau man taip geriausiai gaudavosi... pasibandyk namie...

Aciu 4u.gif Tai vat kad namie pasibandzius gaunasi visaip normaliai smile.gif O ten jei sukant blykste kampu i sona suabejojau kokios spalvos gausis oda kai sienos raudonos blink.gif biggrin.gif Aciu, bandysiu jei reikes sukti kampu, bet vis tikiuos kad neprireiks blush2.gif
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 01, 13:31)
aš tokiu atvėju dėčiau difuzorių, nustatyčiau blykstės galvą (nežinau kiek čia laipsnių skaitosi) na ne visai į lubas, bet ir ne visai į kaktą, 45 gal laipsniai čia vadinas biggrin.gif iso nzn, pagal aplinkybes..

aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 14:10)
vat tarkim video
Kam buvo klausimų su blykstės naudojimu dienos šviesoje. Galima pasižiūrėti, susirašyti info, jei reik ant lapuko ir eiti tą patį išsibandyti. Paskui peržiūrėsit rezultatus ir žinosit kurioje situacijoje kaip jums norisi, kas labiau patinka.

g.gif
Portretai su F/11? Saulėtą dieną reikia blykstę jungti į HSS (High Speed Sync) režimą, o ne fotografuoti uždaryta diafragma...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 01 liepos 2011 - 13:36
Laba diena,
gal but kazkam kazkada prireiktu modeliuko, galeciau pagelbeti:) esu is Kauno. Laukciau az.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 01, 14:25)
ačiū smile.gif Reik tik dasipirkt tada tuos papildomus įrenginukus...

Jūsų fotoaparatas ir be papildomų įrenginių moka blykstę valdyti.
Atsakyti
QUOTE(Ersė @ 2011 07 01, 13:30)
tai vat kai sviesios sienos tai kaip ir aisku kaip daryt. Bet pvz lauke, jei vaikas bus - reflektoriaus realiai nepanaudosi, ne visada gali atidet fotosesija vakarui, ar tarkim prie juros rasti pavesi. O seseliai ant veido nervina smile.gif

tada nežinau dėl blykstės, pati nenaudoju saulei šviečiant, nes kažkada bandžiausi, ir rezultatai manes netenkino smile.gif geriau jau šešėlis veide, nei blyno formos veikas biggrin.gif (bet čia tik man taip nemokšai gavos) o taip, aš fotkinu į raw, ir šviesinu smile.gif mane tai labiausiai tokiu oru ne šešėliai ant veido nervina ,nes juos dar patvarkyt kažkaip galima, jei aišku niekur nedingta, bet sušvelnėja, ir visai fainai atrodo- kaip berods Kikirikės paskutinėj nuotraukoj, tik vat jei aplamai nemėgsti šešėlių ant veido, tai tada nepavydžiu biggrin.gif mane tik vat saulėtu oru kokį vidudienį aplinka nepatinka, o jos jau su blykste dėja neįmanoma pataisyt biggrin.gif

aij suvėliau čia viską, nebežinau ar kas supras, ką čia prišnekėjau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 01, 14:40)
tada nežinau dėl blykstės, pati nenaudoju saulei šviečiant, nes kažkada bandžiausi, ir rezultatai manes netenkino smile.gif geriau jau šešėlis veide, nei blyno formos veikas biggrin.gif

Tai blykstės galingumą reikia sumažinti taip, kad ji tik sumažintų šešėlius.
Atsakyti
Gal zinot ar buna kursu kaip naudotis blykste biggrin.gif Man tokiu reik, nes tiek instrukcijos tiek filmukai kinieciu kalba.... blink.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 07 01, 13:40)
Jūsų fotoaparatas ir be papildomų įrenginių moka blykstę valdyti.

smile.gif Nu va... Ačiū. Ištiesų tai bijau aš tos blykstės. Naujas mokslas ten, vis sukuosi be jos...bet žinau, kad ateis diena, kai noriu nenoriu, teks.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 01, 12:50)
Kur apie tai galima paskaityti daugiau?  smile.gif  4u.gif

Plungėj fotobianalė vyks 2012 m. vasarą, įtariu miesto šventės metu. Miesto bibliotekoj yra susibūręs foto entuziastų ir profesionalų būrelis, jei pavyks per atostogas žadu daugiau pasidomėt. Kadangi per šią miesto šventę tik apžiūrėjau fotoalėją ir pabendravau su viena iš organizatorių, tokią tik info tesužinojau. Jei, ką daugiau aptiksiu mielai pasidalinsiu.
Atsakyti
mano fotkes su rausvai roziniu atspalviu... fotkinu ant M jauciu gali but wb, ane? kaip nustatyt kad jos baltesnes gautusi?
Atsakyti