Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(juratike13 @ 2011 06 30, 17:48)
Ir dar viena pernai daryta dar...pries metus laiko...labai man ji miela, tik nesutvarkau as jos...lenda visi negeri dalykiukai..bet ji man sirdziai be galo miela:)

Smagi sita tikrai

QUOTE(Kikirike @ 2011 06 30, 23:00)
aj nu ir dar vieną nakčiai  lotuliukas.gif nu gal kas pakomentuos  ax.gif

Man patinka, toks lengvumas, svelnumas ir judesys, del veido tik sutinku
su issakyta kritika ax.gif
QUOTE(Rico @ 2011 07 01, 08:16)
Kritikos noreciau  ax.gif

Zinok ir amn cia centravimas kazkaip nesizuri, norisi labiau erdves jo ziurejimo kryptim, ir is arciau as buciau fotografavus ax.gif

QUOTE(fox. @ 2011 07 01, 08:45)

Ou nais, tai tu irgi UK? bigsmile.gif
sakgintare pirma labai faina, emocijos tiesiog leijas per krastus, tik kliuna kadravimas ir spalvos unsure.gif

QUOTE(Tiga @ 2011 07 01, 09:25)
Sveikos, buvau užsivertus darbais, tad ateinu su pilnu bagažu nuotraukų.

priespaskutinej labai patinka sviesa
paskutine butu grazi, tik matosi iki galo neisdirbtas kadras: paklonouociau siuksles is po kedes, truputuka ciuozia, ir buciau dar kadra padarius be dzinsinio svarkelio. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 11:44)
Įkelsiu pačią pūkuočiausią Turto foto. Iš archyvų, bet ką tik suruošiau knygelei, tai ir čia vėl parodysiu.

O kokios tavo turto akys!!! wub.gif Negaliu atplest zvilgsnio nuo ju....
Atsakyti
QUOTE(rG @ 2011 07 01, 13:50)
Neatpažįstu Tavęs Akasha  verysad.gif  Arba aš tikrai per jautri unsure.gif

Gal per jautri blush2.gif nu gerai as irgi biski pasikarsciavau.... as tikrai atvira viskam ir daznai sakau, kad nesunku padeti ir taip ir yra.... tiesiog nu bliamba.... nu negi viska reikia kaip maziems vaikams sukramtyt ir paduot....

Sorry, bet mano sendien matyt nuotaika dasideda prie tokiu pasisakymu ir pamastymu...
Pasistengsiu sendien patylet..... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 07 01, 12:45)

Visu pirma taves niekas ir neminejo.... isskirtinai pabreziau, kad nesistebeciau tokiu klausimu is naujokiu.... Ir nereikia cia purkstauti....
Ar kazkas jus sudirbinejo?.... Ne.... tai ko rekauti iskarto?....

Bet jei naujokui skaitant tave kila tokios mintis, negalima net pasiklausti?
ir ar grazu taip su naujokais?
Ir gaunasi, kad jei as kazko nesuprasiu is googlo, cia net nebandau klaust, nes gausiu bart?
Patikekit, kiek as sedziu ir skaitau informacijos, bet va kartais uzsigruzinu ir nebesuprantu, kaip kas darosi.kaip va tas klausimas del blogo.Aciu merginom, kurios nepatingejo ir parase, ir aiskinosi ir padejo.
QUOTE(rG @ 2011 07 01, 12:50)
Neatpažįstu Tavęs Akasha  verysad.gif  Arba aš tikrai per jautri, o aš tik matau Tave tokią piktą  unsure.gif einu slėptis  angel_sadangel.gif

Vo-vo, ta pati pagalvojau.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 13:28)
Aš tarkim mieliau atsakyčiau ar patarčiau, jei žmogus ateitų į temą su penkiom foto. Sakytų va, padarioau šitą su blykste tiesiai į kaktą, šitoje dar pašviečiau mašinos lempom, anoje saulė plieskė, bet aš fotkinau su 3200 ISO ir blykste ir t.t. Reiškias žmogus darė, bandė, atnešė rezultatus. Ir matai kaip jam gali padėti, iš nustatymų, rezultatų aišku kokių žinių jam trūksta, ką žino, ką gerai darė, bet gali patobulinti.  Teorija reikalinga, bet tik bandydami išmoksit

O realiai, tai dažniausiai nelabai ką ir išeina patarti dėl techninių fotografavimo aspektų, nes:
1. Nuotraukos dedamos be EXIF informacijos
2. Nuotraukos dedamos po labai smarkiai apdorotos.

Tokias nuotraukas galima komentuoti tik meniniu aspektu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 01, 12:34)
Nevartok šito pasakymo prie vaikų... Mano diedas tą darė.. Po tam tikrų modifikacijų darželyje gavosi "pize kraist"  doh.gif Ir dabar turiu siaubingą gėdą lauke, kai jis taip ima sakyti...Paprašiau to nekartot, tai aišku, dabar kartojas kiekvienam sakiny. unsure.gif

geras lotuliukas.gif

QUOTE(levap85 @ 2011 07 01, 12:39)
Rizikos nera, galite buti ramios. Rasyciau su sypsenelem, kitaip atrodytu, bet telefonas neleidzia, o laukti vakaro nesinori.
Viska reziumavus iseitu taip- info i bet koki klausima galima rasti interneto platybese, bet tai uzima daugiau laiko. Cia geri zmones gali aiskiau paaiskinti. Ir greiciau. Bet visi uzdavinejantys klausimus is esmes yra tinginiai(cia dedu sypsenele)? Tokiu atveju visi kurie nenori gauti tinginio statuso, mars mokytis savarankuskai. As liksiu, nes prisipazistu, kad esu tinginys(plati sypsenele).

garai jau garai biggrin.gif

aš tai tinginė ir jei tik galima visada renkuosi lengvą kelią biggrin.gif

bet pvz. kūdroje esu rašiusi ne kartą savo nuomonę ne apie lengvai surandamų klausimų uždavinėjimą, o apie pareigą į juos atsakinėti (kūdros atveju - komentuoti). kaip kūdroje, taip ir čia žmonės neturi pareigos į juos atsakinėti (komentuoti foto, kai balsuoja, ypač neigiamai). o juk klausiantysis tikisi atsakymo.. o juk atsakyti reikia laiko vien spausdinimui (ne visi turi stenografistės įgūdžių), o dar ir pagalvot reik. tada ir gaunasi, kad klausiantysis paspausdina biškį ir laukia atsakymo, o atsakantysis ieško informacijos, surandą ją, sukramto, apvolioja ir įdeda zylei faršo į snapą biggrin.gif

tai jei kas aš suprantu ir klausiančiuosius, nes pati mėgstu patinginiauti, bet suprantu ir tuos, kurie "dirba" vietoj to, kuriam tos info reik, vietoj to, kad anie patys jos susirastų. O juk norisi ir padėt pradžiamoksliams, ir patart, ir fotkes pakomentuot, ir parodyt, kaip geriau padaryt, ir dar pačiam kažkaip pagyvent norisi - ir paskaityt, ir pafotkint, ir naujų foto paieškot, ir pasidomėt kažkuo be fotografijos, pvz., maistu, padangomis, astrologija ir stygų teorija. Jau nekalbant apie kotletukų kepimą vaikui tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2011 07 01, 13:54)
Bet jei naujokui skaitant tave kila tokios mintis, negalima net pasiklausti?
ir ar grazu taip su naujokais?
Ir gaunasi, kad jei as kazko nesuprasiu is googlo, cia net nebandau klaust, nes gausiu bart?
Patikekit, kiek as sedziu ir skaitau informacijos, bet va kartais uzsigruzinu ir nebesuprantu, kaip kas darosi.kaip va tas klausimas del blogo.Aciu merginom, kurios nepatingejo ir parase, ir aiskinosi ir padejo.

Vo-vo, ta pati pagalvojau.

nu kaip as su naujokai?.... izeidzdiau kazka? Nu atsiprasau....
tikrai nenorejau...

tikiu, kad skaitai.... tai ir klausi tada kai kazkas nesigauna, kai kazko nesupranti ir uz tai niekas nepyksta.... Ai zodiu... koks skirtumas... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 13:44)
Įkelsiu pačią pūkuočiausią Turto foto. Iš archyvų, bet ką tik suruošiau knygelei, tai ir čia vėl parodysiu.

wub.gif o jau akys...
Atsakyti

vat tarkim video
Kam buvo klausimų su blykstės naudojimu dienos šviesoje. Galima pasižiūrėti, susirašyti info, jei reik ant lapuko ir eiti tą patį išsibandyti. Paskui peržiūrėsit rezultatus ir žinosit kurioje situacijoje kaip jums norisi, kas labiau patinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 01 liepos 2011 - 13:11

QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 13:10)
vat tarkim video
Kam buvo klausimų su blykstės naudojimu dienos šviesoje. Galima pasižiūrėti, susirašyti info, jei reik ant lapuko ir eiti tą patį išsibandyti. Paskui peržiūrėsit rezultatus ir žinosit kurioje situacijoje kaip jums norisi, kas labiau patinka.

ačiū smile.gif Reik tik dasipirkt tada tuos papildomus įrenginukus...
Atsakyti
As vistiek del blykstes dar noriu paklaust, gal kuri galesit padeti blush2.gif Tiesiog ryt turesiu tokia situacija kurioj nesu dar buvus ir net neisivaizduoju ka reiktu daryt. Sienos raudonas, lubos baisiai aukstos ir labai tamsu doh.gif Net pasibandyt neturiu galimybes. Tai jei neuztektu ISO uzsikelt. Ka daryt. Fotkinciau TTL, bet ka su galvute daryt, kaip ja nusukt kad zmones normalus gautus?
Atsakyti
yep..... šviesa toks dalykas- reikia išbandyti, o tada jau konkrečiau klausti, kas neaišku ir kas nesigauna, tada gali žmogui padėti.. o dabar neaišku Laukine kokio rezultato nori.. apšvietimo būdų yra begalė.. jei saulė virš galvos, tai šešėliai po nosimi gali būti, ir smakru, tai blykstę gal net gi žemiau reiktų laikyti nei pats fotikas.. pati kadangi neturiu blykstės paleidėjo, tai "šaudau" nuo šviesių sienų, žiūri kur šešėlis ir reguliuoji.. aišku vat kieme tai dažnai nėra sienų, tai man šaudymas į kaktą ne kokį rezultatą duoda, tai išvis tada tokiom sąlygom neimu blykstės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 01, 13:27)
yep..... šviesa toks dalykas- reikia išbandyti, o tada jau konkrečiau klausti, kas neaišku ir kas nesigauna, tada gali žmogui padėti.. o dabar neaišku Laukine kokio rezultato nori.. apšvietimo būdų yra begalė.. jei saulė virš galvos, tai šešėliai po nosimi gali būti, ir smakru, tai blykstę gal net gi žemiau reiktų laikyti nei pats fotikas.. pati kadangi neturiu blykstės paleidėjo, tai "šaudau" nuo šviesių sienų, žiūri kur šešėlis ir reguliuoji.. aišku vat kieme tai dažnai nėra sienų, tai man šaudymas į kaktą ne kokį rezultatą duoda, tai išvis tada tokiom sąlygom neimu blykstės smile.gif

tai vat kai sviesios sienos tai kaip ir aisku kaip daryt. Bet pvz lauke, jei vaikas bus - reflektoriaus realiai nepanaudosi, ne visada gali atidet fotosesija vakarui, ar tarkim prie juros rasti pavesi. O seseliai ant veido nervina smile.gif
Atsakyti