Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Alabama @ 2010 07 09, 17:02)
Sveikos, merginos.Labai nedrasiai bandysiu jungtis, jeigu priimsit.

Parodysiu 1 ND.Mano fotoaparatas Canon Powershot A620 blush-anim-cl.gif
user posted image
user posted image
user posted image

Ziurekit, ka radau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

QUOTE(levap85 @ 2011 07 01, 12:12)
Hmmm... dabar tai susipainiojau. Po tokio komentaro apie tema, nelabai zinau koks jos tikslas. Tema apie tai kaip mokytis, bet kai uzduosi per paprasta klausima, tai ne tik negausi atsakymo, bet dar ir busi sudirbtas? Jei taip tai nesuprantu kam is viso cia visi susirinkom? Tema juk besimokantiems ar kazka painioju?

Nuu.Tema ir reikalinga tam-kad klausti to, ko nezinai.
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 07 01, 11:07)
Gelyte kaip gelyte.Jei nori kad butu idomu,tada is arciau reikia fotografuoti,kad ryskiau viduriukas matytusi.Arba kokiu kitokiu kampu bandyk,bet taip,kaip mes geliu nematom kiekviena diena.Antoje paninga bandei.Saunuole,bet nelabi pavyko teisingai,mergaite neryski,kazkas uz rankos ja laiko,koju nera ir vietos begimui priekyje daugiau turetu buti.Fotoaparata reikejo horizontaliai laikyti mirksiukas.gif  mirksiukas.gif

Acius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 07 01, 13:12)
Hmmm... dabar tai susipainiojau. Po tokio komentaro apie tema, nelabai zinau koks jos tikslas. Tema apie tai kaip mokytis, bet kai uzduosi per paprasta klausima, tai ne tik negausi atsakymo, bet dar ir busi sudirbtas? Jei taip tai nesuprantu kam is viso cia visi susirinkom? Tema juk besimokantiems ar kazka painioju?
ne kartą ir ne du būsi sudirbtas. Toks gyvenimas. Be spyrių į užpakalį į priekį neisi.
O jei pačiam kyla abejonių dėl temos tikslo, pasiūlyčiau pasižiūrėti Kikirikes, Paprastos, Laukines, Airv, Akashos fotografijas, nuo pat pirmųjų iki dabartinių ir suprasi koks gi čia susirinkusių tikslas. Tai puikiausias pavyzdys.
Sorry, kurių nepaminėjau ir easat nemažai pažengusios.

Aš tarkim mieliau atsakyčiau ar patarčiau, jei žmogus ateitų į temą su penkiom foto. Sakytų va, padarioau šitą su blykste tiesiai į kaktą, šitoje dar pašviečiau mašinos lempom, anoje saulė plieskė, bet aš fotkinau su 3200 ISO ir blykste ir t.t. Reiškias žmogus darė, bandė, atnešė rezultatus. Ir matai kaip jam gali padėti, iš nustatymų, rezultatų aišku kokių žinių jam trūksta, ką žino, ką gerai darė, bet gali patobulinti. Teorija reikalinga, bet tik bandydami išmoksit
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 01 liepos 2011 - 12:31
QUOTE(Tiga @ 2011 07 01, 10:25)
Sveikos, buvau užsivertus darbais, tad ateinu su pilnu bagažu nuotraukų. 

paskutinė įdomiausia, bet pakelis maišo, nes tada panai cigaretė tiktų, kaip "paskutinis dūmas"

QUOTE(Maggie @ 2011 07 01, 11:26)
  kam ishvis sutinkat fotografuoti zmones, kurie neleidzia? koks fun'as? nei i bloga, nei i portfolio, nei pinigeliu - esmes nematau, na - praktika, taip, bet per koki fejsbuka norinciu ir duosianciu leidima publikuot, tikrai susirastumet. beje, sita reikala aptariat priesh fotosesijas? nes ne pirma karta pastebiu komentarus po visos fs "tikiuosi leis publikuoti". kazhkaip man nelogishka.

aš fotografuoju, nes man tai patinka. Džiaugiuosi, kad pamatę mano darytas foto, pageidauja draugai. Va mažylę taip susiradau. Nebuvau tokios mažiulės fotografavus, tai ne taip svarbu ar leis viešinti, tiesiog nauja patirtis man pačiai. Noriu praktikuotis ir savo foto tik jums ir draugams terodau, nei FB, nei kūdroj nesiregisruoju ir fotoblogo nekuriu, nes dabar nereikia. Noriu tik mokytis, praktikuotis ir jausti malonumą. Va, galvoju apie kitus metus - Plungėj vyks fofobianalė, gal kartais užaugsiu tiek, kad ir vieną kitą foto galėsiu eksponuoti. Tai tiek apie mano siekus fotografijoj ax.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 07 01, 12:16)
rizika įsiplieksti kibirkštims wink.gif

tai džyzas kraist, būtų kokis tai 1984-ieji.

Nevartok šito pasakymo prie vaikų... Mano diedas tą darė.. Po tam tikrų modifikacijų darželyje gavosi "pize kraist" doh.gif Ir dabar turiu siaubingą gėdą lauke, kai jis taip ima sakyti...Paprašiau to nekartot, tai aišku, dabar kartojas kiekvienam sakiny. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 12:28)
O jei pačiam kyla abejonių dėl temos tikslo, pasiūlyčiau pasižiūrėti Kikirikes, Paprastos, Laukines, Airv, Akashos fotografijas, nuo pat pirmųjų iki dabartinių ir suprasi koks gi čia susirinkusių tikslas.

Norėčiau pridurti- ne tik tikslas, bet ir šio forumo indėlis. Žiūrint bent mano foto- akivaizdus tobulėjimas. Ir TIK šio forumo bei Jūsų komentarų dėka. Už ką žemiai lenkiu savo šviesią galvą. bigsmile.gif
Ta pati Akasha prie mano augimo labai prisidėjo.. Iš esmės- šitas forumas tai absoliučiai puikiausias kelias į foto augimą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 01 liepos 2011 - 12:35
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 01, 13:30)
Nevartok šito pasakymo prie vaikų... Mano diedas tą darė.. Po tam tikrų modifikacijų darželyje gavosi "pize kraist"  doh.gif Ir dabar turiu siaubingą gėdą lauke, kai jis taip ima sakyti...Paprašiau to nekartot, tai aišku, dabar kartojas kiekvienam sakiny. unsure.gif

nepyk bet nusikvatojau lotuliukas.gif
Čia panašiai, kaip aš vaikštau su savo Turtu Lt gatvėmis ir jis pamaišo žodžius skirtingom kalbom. Tai gaunasi taip, kad mano vaikis keikiasi kaip reikalas biggrin.gif Dar kai ranka i kokią gatvę parodo, o pro šalį kokia dama eina ir jis garsiai ištaria "curva - posūkis"
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2011 07 01, 13:16)
rizika įsiplieksti kibirkštims wink.gif

šios temos tikslai yra įvairūs. kaip ir mokykloje. į mokyklą galima ateiti ir tikėtis, kad kiti atsakys į visus klausimus Tau neatsivertus knygos arba galima ateiti ir kartu su kitais mokytis, papildomai savarankiškai kažkuo domintis. negalima vienareikšmiškai atsakyti, kam skirta ši tema. ji skirta įvairiems dalykams. ir žmonės čia skirtingi.. ir tokie jie ir turi būti, ba jeigu visi būtų vienodi, o dar, neduok dantukų fėja, teisingi, tai džyzas kraist, būtų kokis tai 1984-ieji.

aš dažnai klausinėdavau senesnėje temose elementarių dalykų iš elementaraus tingėjimo pačiai pasidomėti doh.gif prisipažįstu kalta. tiesiog kai kurie žmonės turi pedagogo talentą ir paaiškina taip, kaip joks profesorius nepaaiškins. tai tokie kaip aš ir naudojasi šių žmonių gerumu  rolleyes.gif

Rizikos nera, galite buti ramios. Rasyciau su sypsenelem, kitaip atrodytu, bet telefonas neleidzia, o laukti vakaro nesinori.
Viska reziumavus iseitu taip- info i bet koki klausima galima rasti interneto platybese, bet tai uzima daugiau laiko. Cia geri zmones gali aiskiau paaiskinti. Ir greiciau. Bet visi uzdavinejantys klausimus is esmes yra tinginiai(cia dedu sypsenele)? Tokiu atveju visi kurie nenori gauti tinginio statuso, mars mokytis savarankuskai. As liksiu, nes prisipazistu, kad esu tinginys(plati sypsenele).

Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 06 30, 14:30)
nenauja, bet man tokia miela.

Nerealiai thumbup.gif Paliečia širdį šita tavo foto.
Atsakyti
ai geriau patarkit man kokią gimtadieninę fotosesiją sugalvoti.

Švęsim su vaikais pas ūkininką. Neįsivaizduoju kaip bus apsirengę, koks oras ir t.t. Bet gal turit išsisaugoję kokių mielų vaikų foto. Bus grupelė, maždaug 8.
Įspūdingos VV vaikų gimtadieninės fotosesijos, kūdroje galima pabandyti. Nu kaip norisi ką nors lašeliu panašaus suorganizuoti. Dar kai vaikiui tokia fazė, kad mielai pozuoja.

Įkelsiu pačią pūkuočiausią Turto foto. Iš archyvų, bet ką tik suruošiau knygelei, tai ir čia vėl parodysiu.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 07 01, 13:12)

Tikslas yra labai paprastas... Ateiti ir mokytis... Tiek su kitu pagalba, tiek paciam i tai dedant pastangas....

O dabar jau man nuotaika pagedo... Ir resiu tiesiai....
Visu pirma taves niekas ir neminejo.... isskirtinai pabreziau, kad nesistebeciau tokiu klausimu is naujokiu.... Ir nereikia cia purkstauti....
Ar kazkas jus sudirbinejo?.... Ne.... tai ko rekauti iskarto?....

Kodel as taip parasiau, tai labai paprasta.... Nes buna, kad merginos patingi paieskoti informacijos, arba ja radus truputi pasukti galvele ir suprasti, apie ka, kas ir kaip...
Suprantu, kad gauti jau suvirskinta informacija yra labai patogu.... bet nu blin nervina kartais.... Gi norint kazko ismokti, reikia ir paciam pasistengti...

Tikiuosi diskusija nebesirutulios... Bo galiu dar uzsivesti ir nesustoti....

QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 13:28)
Aš tarkim mieliau atsakyčiau ar patarčiau, jei žmogus ateitų į temą su penkiom foto. Sakytų va, padarioau šitą su blykste tiesiai į kaktą, šitoje dar pašviečiau mašinos lempom, anoje saulė plieskė, bet aš fotkinau su 3200 ISO ir blykste ir t.t. Reiškias žmogus darė, bandė, atnešė rezultatus. Ir matai kaip jam gali padėti, iš nustatymų, rezultatų aišku kokių žinių jam trūksta, ką žino, ką gerai darė, bet gali patobulinti.  Teorija reikalinga, bet tik bandydami išmoksit

Nu va labai gerai pasakei, kad bent jau pabandytu padaryt, parodytu, kas nesigauna ir t.t.

Sayonara irgi dekui uz protingas mintis... 4u.gif
Atsakyti
Užsivedėt apie tinginystę. biggrin.gif Na, dėl Laukinės klausimo, nepasakyčiau, kad tai tinginystė. O be to, Akasha labai suprantama ir aiškia kalba paaiškino. Turbūt tikrai geriau nei koks vyr. lyties fotografas. Tiesiog, žmogaus kalba. smile.gif Tad belieka bandyti.
Va, mano klausimas prieš kelis puslapius tai tikra tinginystė. Bet klausiau apie tuos objektyvus dėl to, kad čia susirinkę daug protingų ir toli pažengusių į priekį žmonių. bigsmile.gif Bet, kad jau taip, tai ėmiau ir pasigooglinau ir radau ko man reikia. tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(jokubaite @ 2011 07 01, 12:28)
Va, galvoju apie kitus metus - Plungėj vyks fofobianalė, gal kartais užaugsiu tiek, kad ir vieną kitą foto galėsiu eksponuoti. Tai tiek apie mano siekus fotografijoj  ax.gif

Kur apie tai galima paskaityti daugiau? smile.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rG: 01 liepos 2011 - 12:55