Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 11:21)
Sakgintare, tokius grazius modeliukus turi. Labai nenoriu rasyti kas negerai, bet turiu pasiulyma. Padaryk pora tu merginu portretu.
Jei saule sviecia, pasirink zema ISO. Padaryk tokias foto,uz kurias cia atnesusi gautum daug liaupsu arba dar daugiau patarimu, kaip kazka pakeisti, kad kazko ismoktum.
Juk tik pradedi, nereik imantrybiu. Kad ir paprastas portretukas nenukerpant galvos, paimant vos peciu, bet tik truputeli. Stumtelint mergina ar i kaire ar i desine. Padaryk portreta su uzverta ir atverta diafragma. Ar suknele kokia apvilk merginas, ar kokia palaidine, viena petuka vos zemyn nuleisdama. Jei joks vejas nepucia, tai pajungciau dar koki fena, viena fotografuoji, o kita lengvai pucia i plaukus, juos padarko. Is tos puses, kur bus palikta daugiau erdves, dar kokia gele i plaukus isek, ar tiesiog kokia smilga....
Zinosi kaip patinka, kas patinka. Mergina sodink ar vos nuo kokios sienos atitraukus, ar koki zalumynu fona pasirink, gal kur idomiai pro sakas seseliai kris.
Ir kai kelsi cia foto, tvarkyk minimaliai. Kol kas nedek jokiu aktionu.
Lauksiu darbu  smile.gif

Aciu Yvette modeliukai tikrai grazus ir pykstu ant saves, kad nemoku dabar progos isnaudoti verysad.gif , dekui labai kiek daug super patarimu, eisiu bandysiu as jas pakankinti:) Gal kas gero iseis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rico @ 2011 07 01, 12:04)
4u.gif Dekui
bigsmile.gif prie manes tik mazos parduotuves, tai tik puokstes, reiks i didele pavaziuoti  4u.gif
Pagalvojau, kad paprasysiu iki manes atvaziuoti, yra  parkelis su laukiniais krumais  ax.gif

Aha, del publikavimo  ax.gif
Grazios merginos, Yvette daug geru patarimu dave  bigsmile.gif ir man pravers  blush2.gif
1- pora perskirta uz ju esancios linijos, poza statytine labai
2- plaukai ant lupu trukdo, bet irsaiskingiausia is visu
3- nepatinka visai, daug erdves truksta. Va sypsena grazi  4u.gif
4- lupos keistos  blush2.gif
5- sviesa grazi, bet neisnaudota, aisku du dviem vaikais nelengva  ax.gif
6- cigaretes pakelis  schmoll.gif ir arba temperatura mazinciau arba jb, nes oranzines merginos nepatinka  unsure.gif va batai su kede labai fainai "susigroja". ir toliau nuo fono reikejo traukti, ta linija per viduri trukdo. Apranga man irgi nelabai.

Dėkui! Kaip gerai kai kitas žmogus pakomentuoja, nes pati kartais nepastebi net tokių dalykų.. pvz to cigarečių pakelio biggrin.gif o su tos merginos oda nebe pirmą kartą vargstu.. tokia ji yra.. unsure.gif
Atsakyti

QUOTE(Akasha @ 2011 07 01, 10:11)
kur tikrai galima paciam issiaiskinti...

Pateisinu tuos klausimus is naujokiu lupu, bet Laukine  nono.gif

Su blykste aš esu visiškas naujokas. Techninės informacijos internete aš nesuprantu kaip ir manualų ar vyriškių mokslinių pasisakymų.. Man reikia žmonių kalba, kad aiškintų moteris ir labai nuosekliai smile.gif Kadangi čia tokių yra, klausiu. Tam forumas ir skirtas. Kolkas aš jaučiuosi pradžiamokslis, kai būsiu kitokia, keliausiu pas pažengusius. Ir šitoj smėlio dėžėj manau sėdėsiu dar ilgai. Todėl ir klausiu daug ir įkyriai smile.gif.

Jei galiu savo atsakymu kažkam padėti- atsakau, jei nenoriu, nežinau ar tingiu- nerašau nieko tongue.gif .
Atsakyti
QUOTE(kristukass @ 2011 06 30, 23:57)
Man ir depresija kazkokia. Dauguma sparciais zingsniais, o as vietoj...  :

as daugiau metus cia ir retai pastebima biggrin.gif aj, bet nesiparinu, svarbu, kad sirdis dziaugtusi, nes man fotografija malonumas, ne darbas. po truputi, ziuriu, vel pradeda kazhkaip patikti, bet man ziauriai norisi technika atsinaujint.

beje, turiu klausima - jei Jums svarbus leidimas publikuoti foto (jei nesate prof fotografai, kurie valgo duona is to), kam ishvis sutinkat fotografuoti zmones, kurie neleidzia? koks fun'as? nei i bloga, nei i portfolio, nei pinigeliu - esmes nematau, na - praktika, taip, bet per koki fejsbuka norinciu ir duosianciu leidima publikuot, tikrai susirastumet. beje, sita reikala aptariat priesh fotosesijas? nes ne pirma karta pastebiu komentarus po visos fs "tikiuosi leis publikuoti". kazhkaip man nelogishka.
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 01, 11:19)

friends.gif
QUOTE(Maggie @ 2011 07 01, 11:26)
as daugiau metus cia ir retai pastebima biggrin.gif

As tave flikre pakomentuoju vis ax.gif
Papildyta:
Klausimas blogo turetojoms-kaip jus padaret bloge Facebooko nuorodele?
Atsakyti
QUOTE(sakgintare @ 2011 07 01, 12:11)
Aciu Yvette modeliukai tikrai grazus ir pykstu ant saves, kad nemoku dabar progos isnaudoti verysad.gif , dekui labai kiek daug super  patarimu, eisiu bandysiu as jas pakankinti:) Gal kas gero iseis smile.gif

labai geras būdas mokintis, toks tiesioginis. Susirenki čia patarimus, leki padarai.
Jei vaikučių mažų turi tada gal sunkiau, reik ir juos sužiūrėti. Bet pasistenk bet per dieną padaryti užduoti, o ryt tarkim atneši foto. Jei mergaitės ilgiau pasisvečiuos, žiūrėk per savaitę kiek gali išmokti.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 12:52)
labai geras būdas mokintis, toks tiesioginis. Susirenki čia patarimus, leki padarai.
Jei vaikučių mažų turi tada gal sunkiau, reik ir juos sužiūrėti. Bet pasistenk bet per dieną padaryti užduoti, o ryt tarkim atneši foto. Jei mergaitės ilgiau pasisvečiuos, žiūrėk per savaitę kiek gali išmokti.

Turiu dvieju metuku maziuka velniuka, o beto ir pati dirbu tai sunku rasti laiko uzsiimti fotografija, mergaites visa liepa bus, bandysiu isnaudoti proga kiek galima.
Atsakyti
QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 10:01)
Kristuk
[/b] žiūriu dabar tavo tris portretus ir galvoju, ar ne tu vakar zyzei, kad nieko nemoki, motyvacijos neturi ir t.t. Nu čia dabar kas per kalbos. Nu geri juk portretai. Spalviškai gerai susitvarkei, kompozicija ok. Perdaug iš savęs reikalauji. Greičiau nei tavo tempas nenubėgsi. Tad mylėk tai, ką darai  smile.gif

Labai myliu tai ka darau, bet nesinori sedet vietoje. O taip ir jauciuosi. Po paskutines sesijos atsirado dar daugiau norinciu jog pafotografuociau, todel manau isnaudosiu sia galimybe praktikai. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Maggie @ 2011 07 01, 11:26)
beje, turiu klausima - jei Jums svarbus leidimas publikuoti foto (jei nesate prof fotografai, kurie valgo duona is to), kam ishvis sutinkat fotografuoti zmones, kurie neleidzia? koks fun'as? nei i bloga, nei i portfolio, nei pinigeliu - esmes nematau, na - praktika, taip, bet per koki fejsbuka norinciu ir duosianciu leidima publikuot, tikrai susirastumet. beje, sita reikala aptariat priesh fotosesijas? nes ne pirma karta pastebiu komentarus po visos fs "tikiuosi leis publikuoti". kazhkaip man nelogishka.

galiu atsakyt dėl kelių atvejų iš savo patirties. tiesiog kartais kas nors pamatęs foto paprašo juos pafotkinti. jei žmogus mielas ir matau su juo ką nors įmanoma, tai sutinku fotografuoti net negalvodama apie publikavimą. o po visko, jei jaučiu, kad bus vykusių kadrų, tai jau ir pradedu inkšti, kad leistų kur nors parodyt.. kartais leidžia, kartais ne. laikau, kad mano noras pasirodyt yra mažesnis prioritetas už asmens norą neviešinti savo atvaizdo. visų pirma aš noriu fotografuoti ir išbandyti save, kąč nors nauja, galų gale padaryti žmogų laimingą, o ne pasidaryti vaizdelių publikavimui ar kūdros palkų rinkimui.. bigsmile.gif

peržiūrinėjau darbe senesnes foto, radau mielų savo sūnaus portretų. tokių iš kategorijos "šeimos albumui", bet kažkaip pagalvojau (papūčiau sau uodegą), kad visai gražių foto vaikas turės užaugęs, jei, žinoma, tai jam bus svarbu ar įdomu.. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 01 liepos 2011 - 12:12
QUOTE(Akasha @ 2011 07 01, 11:27)
Gal neteisingus filmukus ziuri? smile.gif
Taip tema apie tai, kad mokytis ir t.t. Bet.... kartais tiesiog nebesinori atsakyt i tokius klausimus, nes lie labai jau paprasti ir tikrai nereikia ten nieko papildomai aiskinti... as irgi negimiau zinodama... tiesiog tikrai daug ieskojau, skaiciau, ziurejau...

Hmmm... dabar tai susipainiojau. Po tokio komentaro apie tema, nelabai zinau koks jos tikslas. Tema apie tai kaip mokytis, bet kai uzduosi per paprasta klausima, tai ne tik negausi atsakymo, bet dar ir busi sudirbtas? Jei taip tai nesuprantu kam is viso cia visi susirinkom? Tema juk besimokantiems ar kazka painioju?

Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 06 29, 11:44)
Dedu nuotraukyte.

Gražiai 4u.gif Ir šviesa, ir spalvynas.
Atsakyti
QUOTE(levap85 @ 2011 07 01, 12:12)
Hmmm... dabar tai susipainiojau. Po tokio komentaro apie tema, nelabai zinau koks jos tikslas. Tema apie tai kaip mokytis, bet kai uzduosi per paprasta klausima, tai ne tik negausi atsakymo, bet dar ir busi sudirbtas? Jei taip tai nesuprantu kam is viso cia visi susirinkom? Tema juk besimokantiems ar kazka painioju?

rizika įsiplieksti kibirkštims wink.gif

šios temos tikslai yra įvairūs. kaip ir mokykloje. į mokyklą galima ateiti ir tikėtis, kad kiti atsakys į visus klausimus Tau neatsivertus knygos arba galima ateiti ir kartu su kitais mokytis, papildomai savarankiškai kažkuo domintis. negalima vienareikšmiškai atsakyti, kam skirta ši tema. ji skirta įvairiems dalykams. ir žmonės čia skirtingi.. ir tokie jie ir turi būti, ba jeigu visi būtų vienodi, o dar, neduok dantukų fėja, teisingi, tai džyzas kraist, būtų kokis tai 1984-ieji.

aš dažnai klausinėdavau senesnėje temose elementarių dalykų iš elementaraus tingėjimo pačiai pasidomėti doh.gif prisipažįstu kalta. tiesiog kai kurie žmonės turi pedagogo talentą ir paaiškina taip, kaip joks profesorius nepaaiškins. tai tokie kaip aš ir naudojasi šių žmonių gerumu rolleyes.gif
Atsakyti