Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Plumerija, pirma foto, kaip pradžiamokslei, sakyčiau visai gera. Paprastutė, an bet nebloga. Kitąkart kampų įvairesnių paieškočiau. Dabar tarkim mašina fone matosi, netrukdo labai, bet ir nepuošia. Antros labai nepatogi poza. Sunku šiaip fotografuoti vat taip paguldytas merginas. Ne visom tinka ir reikia tinkamą fotografavimo tašką surasti.

Jokubaite, geltonuoja kūdikėlio oda. Ir kadravimo gal kitokio norisi.

Juratike, labai faina dviejų vaikučių foto.

Kikirike, merginos su fotoaparatu portretai tokie žemiški, paprastučiai. Tarkim fotoaparatą būčiau iš įdėkliuko išėmusi. Įdėklas nepuošia.

Brumbrumai liuks, kad pati išsiryškinai juostelę. Ar pakartosi?

Dzydzy , horizontas nekreivas, tai vienos prob. jau išvengei. Būčiau kairėje daugiau erdvės palikusi ir skėtį sutalpinusi. Dabar dešinėje vietos turi, o kairėje apkarpyta. Ir dar su jb vertimu padirbėčiau daugiau.
Gėlės foto nesupratau, tad sunku pakomentuoti. O kūdikėlis, na mielas. Bet daryčiau vertikalią foto, apačios nukirpčiau. Nes toks formatas asm. man nesižiūri.

Maija antras portretas labai mielas.
Gėlės žiedo gražios spalvos.
Chimera pirmą portretuką dar kiek patvarkyčiau, bet šiaip mielas. Antras mažiau.

RG fainos vaiko rankutės. Ir stygos virpa. Man patiko. Tik ta vaikučio foto nelabai įsipaišo prie kitų trijų. Kitokios norisi šalia.

Fox pirma foto per pilka. Gaila, kad kažkas priekyje vos uždengė vaikučio veidą. Antra foto na tokia paprastutė. sunku komentuoti

Ievinai pirmas berniuko portretas visai fainas. Nors dar fainiau horizontali būtų, nes labai rūpi, kuo tas vaikas susidomėjęs. Antra foto miela, nors man asm. per pilka. Kitaip tvarkyčiau
Merginos portretas visai nieko, gerai jb sutvarkyta. Viršaus gal vos vos trūksta. Apie švirkštą sunku ką ir pasakyti. Na nneįdomios man tokios foto, nors gal ir tokių reikia.

JeTaime šaunuolių šaunuolė. Ką čia daugiau bepridursi.

Kristuk
žiūriu dabar tavo tris portretus ir galvoju, ar ne tu vakar zyzei, kad nieko nemoki, motyvacijos neturi ir t.t. Nu čia dabar kas per kalbos. Nu geri juk portretai. Spalviškai gerai susitvarkei, kompozicija ok. Perdaug iš savęs reikalauji. Greičiau nei tavo tempas nenubėgsi. Tad mylėk tai, ką darai smile.gif

Maggie o tu trikojį turi? Jei taip, tada sakyčiau padaryk tokią pat foto kaip ta su kryželiu, tik be fotoaparato ir be rankų. Liuks būtų. Iš dviejų foto su kojom man pirmoji labiau patinka. Daugiau paslapties. Antroje matosi daugiau aplinkos detalių, kėdė, kitas kambarys, ten kažkokie daiktai. Blaško.
Dabar nugaros foto. Šiaip šaunuolė, gražu. Vakar norėjosi karpyti, šiandien nebe. Bet dar vos vos aiškesnių veido kontūrų norisi. Na nors skruosto linijos aiškesnės.

SANDRUTIA kibk į paskutinį ND smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Yvette: 01 liepos 2011 - 09:04
QUOTE(Sandrutia @ 2011 07 01, 07:54)
As vis dar laukiu bent vieno commento is senbuviu, kuriu balsas i dangu jau eina  biggrin.gif  tuomet galeciau kibti prie 5 nd!

Kas jau padare ND, gali ir kitiem pasakyti ar gerai mirksiukas.gif kiek pamenu gerai buvo ax.gif
Papildyta:
As patarimo prasau- susitariau su 15 metu mergina ryt fotografuoti (mama pasirasys forma, kad leidzia), ir visa nakti galva sukau ka sugalvojus jai g.gif as noreciau pievose, o ji gal kokiu sexy noretu g.gif tik tu pievu dabar aplink mazai liko, viena dideli parka uzdare renginiui. Man va jusu su vainikais patiko, tik pas mus dar kas policija uzsiundys jei pamatys, kad zoles skinu unsure.gif geliu tikrai neliesiu tongue.gif
Nezinau ar ji sukneles nesioja, nes visose nuotraukose su kelnem g.gif

Gal kokiu pvz turit issisaugojusios?

4u.gif 4u.gif 4u.gif

As vakar prisedus maziaus nuotraukas perziurinejau, atradimu turiu blush2.gif ikeliau man mieliausias i grupe, gal kas tiks blush2.gif

Kritikos noreciau ax.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Sandrutia @ 2011 07 01, 00:45)
Merginos, kadangi 1 ir 3 nd mano buvot uzskaite (pamenat? biggrin.gif), o su antru buvau sugrybavus tai keliu 2-aji ND ir 4-aji is karto.
Su 5-uoju man ten kolkas tamsus miskas, sekancia sav pabandysiu perkast.

Lauksim ziniu wink.gif aciu! 4u.gif

Antras gerai, bet prie ketvirto prikibsiu.... Na tarp antros ir trecios foto skirtumas nelabai iziurimas... ar pati aupratai kas turi keistis ir kodel.... Jei taip tai del manes gali neperdarinet.... smile.gif Man sendien gera nuotaika smile.gif

Kas uzstigo stengiuos pakomentuoti flikre...

Siaip dek paskutines Kikirikes foto, noriu papriestatauti merginoms del seseliu ant veido... man kaiptik del ju foto idomesne... norisi panagrineti ir t.t. Butu per daug paprasta ir neydomu, jei butu tolygus apsvietimas IMHO...
Taip pat pasakot, kad trukdo, ir nepateikiat pasiulymo, kaip pavyzdziui tokia problema ispresti... tai dabar kitos merginos noredamos padaryti panasu kadra jo tiesiog nedarytu ar nedetu, nes galvotu, kad blogai... Taigi iterpiu as cia savo trigrasi ir pasisakau, kad jei jau norit isvengti tokiu seseliu ant veido, siuo atveju reiktu naudoti blykste arba reflektoriu....

Maija, Juratike, grazus portretukai...
Papildyta:
QUOTE(Rico @ 2011 07 01, 10:16)
Kritikos noreciau  ax.gif

Man truksta astrumo... aplinka lyg ir astresne, net vaikutis lyg pasiliejes... Gal tamsesne maikute butu pagelbejus siuo atveju... Suprantu, kad kadras nerezisuotas, bet na vistiek man kliuva...
Siuo atveju ir centravimas man nelabai pasiteisina... Kazkaip noretusi vaizdo daugiau, kur jis ziuri taip susidomejes ir su tokiom emocijom...

Beje turiu klausima, gal kas, kurnors uzmate esat kur galeciau rasti muzikine dezute su klounu ant virsaus?... Is tokiu ale vintaziniu kai buna... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2011 07 01, 09:26)
siuo atveju reiktu naudoti blykste arba reflektoriu....

Akasha, o gal gali papasakot kaip atvirame ore, pvz pajūry naudoti blykstę kai tarkim yra saulėta diena? Kaip statyti žmones, nugara į saulę? Tada į kur blykstė nukreipta? Į veidus ir su difuzorium? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 01 liepos 2011 - 09:29
QUOTE(je t'aime @ 2011 07 01, 08:59)
man tinka, aš užskaitau smile.gif

assa.gif

QUOTE(Yvette @ 2011 07 01, 09:01)

SANDRUTIA kibk į paskutinį ND  smile.gif

assa.gif

QUOTE(Akasha @ 2011 07 01, 09:21)
Antras gerai, bet prie ketvirto prikibsiu.... Na tarp antros ir trecios foto skirtumas nelabai iziurimas... ar pati aupratai kas turi keistis ir kodel.... Jei taip tai del manes gali neperdarinet.... smile.gif Man sendien gera nuotaika smile.gif

tikrai situ klausimu viska supratau, kas ir kaip, gal atstumas per didelis buvo pats pirmasis, arba per maza atstuma padariau tarp dvieju foto.
Jei nesupyksi, neperdarinesiu, du vaikai zuja apie galva, laaabai jau tingiu ieskot vel momento, kada nematys, ka mama isdarineja - nes is karto prisistato 'tech. pagalba" doh.gif
va su 5 nd pavargsiu manau g.gif

aciu merginos wink.gif
Atsakyti
Sveikos,

dedu as pora foto. pakomentuokit 4u.gif Aciu 4u.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Yvette,dekui uz komentara 4u.gif
Rico,del vainiko, nueik i Tesco ar Asda,ten buna tokiu ale laukiniu gelyciu po svara.Pasiskinsi kokiu smilgu kur uz kampo,kad niekas nematytu ir turesi grazu vainika.As irgi labai noriu,bet ir labai bijau drauges mergaite panasaus amziaus pafotografuoti,tai ir apsizvalgiau gelyciu vainikui mirksiukas.gif Del parko tai blogai tau.Pas mane tai Epingo miskas netoli,tai gali lakstyti po pievas kiek sirdis geidzia.Ir dar,o kam reikia pasirasyti sutarty su mama?Del publikavimo?
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 01, 08:28)
Akasha, o gal gali papasakot kaip atvirame ore, pvz pajūry naudoti blykstę kai tarkim yra saulėta diena? Kaip statyti žmones, nugara į saulę? Tada į kur blykstė nukreipta? Į veidus ir su difuzorium? g.gif

Labai geras klausimas.Ir man labai idomu suzinoti blush2.gif
Atsakyti
As kaip suprantu reikia daryti penkta namu darba ir dirbitne sviesoj ir dienos sviesoj?
Na bandysiu siandien iveikti ax.gif
Pas mane atostogauja dvi mergaiciukes, kurias galiu fotografuoti kiek tik noriu su mielu noru pozuoja biggrin.gif Imetu keleta nuotraukyciu gal galit pakomentuoti kas gerai, ko reiketu vengti ax.gif
user posted image

user posted image

Dar kelios yra cia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sakgintare: 01 liepos 2011 - 09:51
sakgintare,zinai kodel pirma foto melynuoja?
Atsakyti
QUOTE(fox. @ 2011 07 01, 10:54)
sakgintare,zinai kodel pirma foto melynuoja?

Itariu del baltos spalvos balanso nebuvimo g.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Laura @ 2011 07 01, 08:35)
Sveikos,

dedu as pora foto. pakomentuokit  4u.gif Aciu 4u.gif

Gelyte kaip gelyte.Jei nori kad butu idomu,tada is arciau reikia fotografuoti,kad ryskiau viduriukas matytusi.Arba kokiu kitokiu kampu bandyk,bet taip,kaip mes geliu nematom kiekviena diena.Antoje paninga bandei.Saunuole,bet nelabi pavyko teisingai,mergaite neryski,kazkas uz rankos ja laiko,koju nera ir vietos begimui priekyje daugiau turetu buti.Fotoaparata reikejo horizontaliai laikyti mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(sakgintare @ 2011 07 01, 09:03)
Itariu del baltos spalvos balanso nebuvimo g.gif  ax.gif

Aha bigsmile.gif Matai kaip svarbu moketi ji nusistatyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 01, 10:28)

Na apier blykstes cia isvis labai atskita kalba... Man asmeniskai labai nepatinka apsvietimas, kai kalama su blykste is priekio, nors ir su sklaidytubu.... Tokiu atveju as asmeniskai rinkciausi ray-flash sklaidytuva... O idealiausiu atveju iekociau pagalbiniku ir naudociau reflektoriu....
Su blykstem zaisti is tikro reikia praktikos... siaip irgi vienas is geresniu atveju tureti paleideja ir blykste statyti is sono siek tiek, kad grazesnis apsvietimas butu....
Del saules ir zmoniu lokacijos... cia kaip matau beveik vidurdieni fotografuota ir saule beveik virs galvu ir siek tiek is sono... statytis gali bet kaip, tik ne veidu i saule, kad nebutu prisimerke, o blykste tiesiog pades susvelnint seselius....

Nezinau kiek as cia suprantamai paaiskinau, bet siaip merginos is tu techniniu dalyku infotmacijos pilnas internetas, tik reikia netinget paieskot...

Man siaip truputi juokinga, kad vietoje to, kad kazka susirasti ir paskaityti uzdavinejat tokius gana paprastus klausimus, kur tikrai galima paciam issiaiskinti... ir kelis kart pabandziu perprasti ir daryti, kaip paciam patogiau ir geriau...
Pateisinu tuos klausimus is naujokiu lupu, bet Laukine nono.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 01 liepos 2011 - 10:14