Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(fox. @ 2011 06 30, 23:56)
Kikirike,vis noriu taves paklausti ar esi patenkinta Sigmos 17-50 f2.8 objektyvu? ax.gif

žinok tikrai patenkinta,skaidrus stiklas,gražiai piešia thumbup.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 06 30, 23:57)
Man ir depresija kazkokia. Dauguma sparciais zingsniais, o as vietoj...  cry.gif Dar anksciau kazkaip ir komentaru sulaugdavo foto daugiau, o dabar tik vienas kitas. Reiskias ne tik geryn, bet prastyn. Matyt neturiu as tos "akies" ir viskas.  unsure.gif

Praso manes leliuka 3 men. pafotkinti, bet jau ir nebeturiu upo. Visa laika sau sakydavau, jog viska ka darau darau del saves, bet dabar taip jau nebemanau, nes tikrai glosto sirdi kai darbai patinka ne tik paciai bet ir kitiems. Ai...

nu kas čia dabar per žodžiai doh.gif unsure.gif baik tik, o gal kaip tik nuėjus į šitą fotosesiją gausi daug naujų patyrimų ir dar geros auros - gi leliukai visada tokią šilumą duoda 4u.gif o ir komentarų sulauki tikrai 4u.gif
Atsakyti
SM, labai tikiuosi, kad truputį parodysi mums bigsmile.gif Manau, kad buvai šaunuolė smile.gif

QUOTE(kristukass @ 2011 06 30, 22:57)
Man ir depresija kazkokia. Dauguma sparciais zingsniais, o as vietoj...  cry.gif Dar anksciau kazkaip ir komentaru sulaugdavo foto daugiau, o dabar tik vienas kitas. Reiskias ne tik geryn, bet prastyn. Matyt neturiu as tos "akies" ir viskas.  unsure.gif

Praso manes leliuka 3 men. pafotkinti, bet jau ir nebeturiu upo. Visa laika sau sakydavau, jog viska ka darau darau del saves, bet dabar taip jau nebemanau, nes tikrai glosto sirdi kai darbai patinka ne tik paciai bet ir kitiems. Ai...

Čia ne lenktynės, nors deja, taip kartais SM visose temose atrodo (tiek bendraamžiuose, tiek nėštumą planuojantis, tiek svorį metant, tiek ir čia). Be abejo, kad gali kirsti per pasitikėjimą, dar ir kaip... Siūlau kažkaip susiimti. O kaip kitaip 4u.gif Nelygink savęs su kažkuo. Tu ne Kikirikė, Kikirikė ne Svajonė, Svajonė ne Akasha ir pan. Ir apskritai žinot kaip su kai kuriais genijais buvo biggrin.gif Siuntė juos kuo tolyn, tarsi nevykėlius. O štai kai kurie jų ir Nobelį gavę biggrin.gif Aš čia ūpui pakelti smile.gif Nors pati jo neturiu anei gramo, bet tikrai nesiskųsiu, nes tai automatiškai prišaukia užuojautą biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 30, 22:03)
Bet Auto ISO tai nebuvo ijungtas. Butu ijungtas - nebutu sito liapsuso wink.gif

Tai jus sakot,kad ISO geriau laikyti ant AUTO? bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 30, 23:03)
Bet Auto ISO tai nebuvo ijungtas. Butu ijungtas - nebutu sito liapsuso wink.gif

man neblondinei, bet nedaeina- aš įjungus auto iso, bet man jis neveikia ant Av g.gif kažko nemoku.. reikės kaime instrukcijos ieškot..
Atsakyti
fotolama, klausimas- fotografavau paskutinę f/s su A režimu, expo buvo ant nulio. Jei kiek į šoną- arba per šviesu arba per tamsu. Beveik visi kadrai idealiausia su nuliu. Tada kam tas expo, jei pagal diafragmą fotikas parenka automatiškai ISO ir išlaikymą, vadinasi ir idealiausią kadro šviesumą? g.gif

P.S. šiandien pasišviesinau plaukus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laukine25: 30 birželio 2011 - 23:09
QUOTE(fox. @ 2011 07 01, 00:06)
Tai jus sakot,kad ISO geriau laikyti ant AUTO? bigsmile.gif  bigsmile.gif

Sakau smile.gif Bent jau Pentax atveju tikrai. Nikon irgi gerai Auto ISO realizuotas. Apie kitus nieko nezinau.
Atsakyti
QUOTE(Kikirike @ 2011 06 30, 18:37)
hm... o man tai tikrai jokio skirtumo kas kieno vyras , ir niekas su nieko nelygins, gi kiekvienas žmogus yra asmenybė ir jo žiūrėjimo kampas skiriasi vienas nuo kito,taip kad prašom nedingti ir rodytis  4u.gif

Taip graziai parasyta, kad kazkaip tikrai nesinori niekur iseiti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Svajonė mūsų @ 2011 07 01, 00:06)
man neblondinei, bet nedaeina- aš įjungus auto iso, bet man jis neveikia ant Av  g.gif  kažko nemoku.. reikės kaime instrukcijos ieškot..

Tikrai veikia. Jus gal ji paprasciausiai isjungete? Auto ISO yra ijungiamas paspaudus ir laikant ISO ir tada paspaudziant zalia mygtuka. Jei pareguliuojate ISO (ISO mygtukas + ratukas), tai Auto ISO automatiskai issijungia ir lieka jusus nustatytas ISO. Metus fotografavau su K-7, zinau ka sakau wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Laukine25 @ 2011 07 01, 00:07)
fotolama, klausimas- fotografavau paskutinę f/s su A režimu, expo buvo ant nulio. Jei kiek į šoną- arba per šviesu arba per tamsu. Beveik visi kadrai idealiausia su nuliu. Tada kam tas expo, jei pagal diafragmą fotikas parenka automatiškai  ISO ir išlaikymą, vadinasi ir idealiausią kadro šviesumą? g.gif

Na, jums belieka dziaugtis, kad jusu fotoaparatas labai gerai matuoja apsviestuma wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fotolama: 30 birželio 2011 - 23:17
QUOTE(levap85 @ 2011 07 01, 00:10)
Taip graziai parasyta, kad kazkaip tikrai nesinori niekur iseiti  rolleyes.gif

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kikirike: 30 birželio 2011 - 23:17
Rodausi vakarykščias foto blush2.gif Prašom patarkuot ax.gif

user posted image
user posted image
Daugiau Flicr'e
Atsakyti
QUOTE(fotolama @ 2011 06 30, 23:15)
Tikrai veikia. Jus gal ji paprasciausiai isjungete? Auto ISO yra ijungiamas paspaudus ir laikant ISO ir tada paspaudziant zalia mygtuka. Jei pareguliuojate ISO (ISO mygtukas + ratukas), tai Auto ISO automatiskai issijungia ir lieka jusus nustatytas ISO. Metus fotografavau su K-7, zinau ka sakau wink.gif
Papildyta:

Na, jums belieka dziaugtis, kad jusu fotoaparatas labai gerai matuoja apsviestuma wink.gif

Ok, ačiū.. Maniau, kad ne M režimu vos ne privaloma pareguliuot tą expo, bet žiūriu, kad visgi geriausiai gaunasi ant nulio... Nors bandžiau reguliuot iš pareigos, bet visgi, technika tvarkosi be mano intervencijos geriau smile.gif Ar čia taip gali būti? Jei taip, tada klausimas numeris du: kam tas expo mygtukas jei aparatas puikiai tvarkosi su šviesa? Galų gale, jei ką, jis gali pailgint išlaikymą ar kelt iso iki mano nustatytos ribos... Ar gal tas expo reikalingas taptų tada, kai mano nustatytos išlaikymo ir iso ribos nuotraukos šviesai būtų netinkamos? Bet jeigu taip, vadinasi grįžtam į pradžią, kad kiekvieną ar bent dažnai reik žiūrėti į ekranėlį ir parametrus reguliuoti pagal situaciją, tad gal visgi geriausia M režimas? Žodžiu painu, bet painioti įdomu.
Atsakyti
QUOTE(Plumerija @ 2011 07 01, 00:20)
Rodausi vakarykščias foto blush2.gif Prašom patarkuot ax.gif

einu aš į flickr ax.gif

Svajone
- su dienos geriausi kūdroje 4u.gif
Papildyta:
Plumerija - pasisakiau flickr blush2.gif šiaip bendroje visumoje faina linksma fotosesija 4u.gif pastabos flickr blush2.gif
Atsakyti