QUOTE(mordashka @ 2011 08 10, 21:31)
Ka gi, grizom. Vaziavom per Oradea=Cluj Napoca-Sibiu. Aciu visiems uz patarimus. Visiems, kaip ir bijantiems Rumunijos keliu galiu pasakyti - nuostabi salis, geri keliai ir draugiski zmones. Net nezinau, kas mane labiau suzavejo - Rumunija ar Bulgarija
Platesnis aprasymas bus veliau
Ką gi, buvau pasižadėjusi pasaojimą tai ir pasakoju. Bulgarijoje buvo vienos iš nuostabiausų mano atostogų. Mes rinkomės ne kurortinį miestą, o mažulytį miesčioką KAVARNA. Ir mums tai buvo pats tas. Išsinuomavome puikų kotedžą su vaizdu į jūrą, 2 aukštai, 3 miegamieji+svetainė+2 vonios kambariai už 10 nakvynių sumokėjome 580 Eur. Sakyčiau, gyvenome už dyką
Ten toks fianas apartamentų ir kotedžų kompleksas, su apsauga kiaurą parą, prižiūrėtojais britais ir bendru, labai švariu baseinu. Kaifavom. Prie baseino lauko baras, kuriame nėra barmeno,t aigi imi ką nori tik užrašai apartamento numerį ir pasirodžius prižiūrėtojui susimoki
Vyras buvo baisiai laimingas, nes alaus nepritrūkdavo. Sesuo buvo su 2 mažais vaikais 1,5 ir 4 metų, taip kad jiems smagu viasai buvo vaikiškas baseinas. Iki jūros apie 400 m, paplūdimys - vidutiniškas, beveik nėra turistų tik vietiniai. Šiaip visą kelionę juokavome, kad Kavarnoje yra bulgarai, rusai, britai (jie susipirkę apartamentus) ir 7 lietuviai - mes
Kadangi sesuo prieš mums atvykstant gyveno Albenoje,t ai turime su kuo lygitni. Be abejo, Albena - tikras kurortas, ir kainos kurortinės. Mes gi už maistą mokėjome dvigubai pigiau. Pvz: vakarienė 4 asmenims su kartaiš patiekalais, sultimis+1 butelis vyno gaudavosi apie 60 Lt. Kai pamatėm kainas tai atsipalaidavome ir namie tik pusryčiaudavome, nes tiesiog neapsimokėjo vargti.
Pati kelionė automobiliu - įspūdinga. Nepatiko nakvynė Slovakijoj, labai sunkiai suradome, o Sibiu - nuostabaus grožio miestas. Tikrai rekomenduoju sustoti ir praleisti kokią dienelę. Kalnai gražūs, keliai puikūs, tvarkingi. Iš tiesų, įsimylėjau Rumuniją, nes graži šalis su puikiu kraštovaizdžiu.
Bulgarija tai didelis bardakas, bet man buo dzin. Turėjome savo baltą namelį, šiltą baseiną, šiltą jūrą, daug skanaus vyno ir viskas buvo super. Jeigu būtų mano valia, važiuočiau ten pat kas metus, bet šeima nori naujų įspūdžių...