Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(Deizyte @ 2011 07 05, 15:13)
Sveikos mamytes,
skaityneju jusu kuriamas temeles apie tortu puosyba ir zaviuosi jumis. thumbup.gif  man tik iskylo toks klausimukas, kaip padaryti dvieju aukstu torta, kad antras aukstas nesuspaustu pirmojo? g.gif  gal kas galite man paaiskinti? buciau labai dekinga. 4u.gif

Labas, pabandyk paskaityti cia gal kas paaiskes.
DAUGIAAUKŠČIŲ TORTŲ FORMAVIMAS. GAIRĖS. (meian pamoka)http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=378104&st=60
Atsakyti
Merginos profesionalės
Nerimstu aš su tuo tortuku - krepšeliu. Bandžiau pradžiai pasitreniruot pint krepšį naminiam tortukui, ale sunku buvo, nes niekaip neina vienodo storio juostelių "išvyniot"
Kadangi tema apie konditerinius prietaisus uždaryta, klausiu čia:
Aptikau tokį vat trafaretą
user posted image
Kaip manot ar geras daiktas, ar š... ir tik pinigai bus išmesti į balą. Gal kuri turite??? Ar vis tik pintas krepšiukas bus gražesnis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erina: 05 liepos 2011 - 21:15
geras daiktas, vertas savo kainos...
Atsakyti
man taip pat sis daigtas patinka, ypac kai nori greit apipinti mirksiukas.gif nors ir juostelem kai igundi greit pinas biggrin.gif
Atsakyti
atsiprasau, kad pakartosiu savo klausima, bet gal kas galit atsakyt (klausiau @adrijos blush2.gif bet ir kitos analogisku esat dariusios)
adrijos visi wub.gif dar klausimas del to su tulpem kvarbatkuoto. Kai darot tas kvarbatkas tai juosta darotes tokio ilgio, kad aplink visa torta uztektu, ar jungiat? ir dar tarp kverbetku eiliu kazkiek reikia laukti kad apstingtu ir priliptu ar ne? nenuciuos zemyn viskas?

aciu, jei kas atsakysit 4u.gif
Atsakyti
Sveikos kepejeles, visu tortai nuostabus, verti 10 balu. Ruosiuosiu kepti tortuka savo mergaites gimtadieniui ir ji uzsiprase torto palmes, o ant virsaus nori papugos. As ja zadu daryti is balto pastiliazo, o paskui ji nudazyti Americolor dazais, tik va iskilo klausimukas, ar dazyti reikia jau isdziuvusia figurele ir ar nereikia tu dazu truputuka su kuo nuors skiesti? Buciau labai dekinga uz pagalba. 4u.gif
Atsakyti
aš dažyčiau jau išdžiūvusią figūrėlę, ir dažų ko gero neskiesčiau, kiek gi jau jų ten sutepsit, nebent papūga realaus dydžio bus...

nuo @adrij@ tortų tik šiandien žadą atgavau, nes iš karto kai pamačiau, net pakomentuoti žodžių neradau, kaip taip ir sugebėti, šitiek iškepti, kokybė papuošimo 10 balų iš 10 galimų kiek ir kokių tortų bepaimtų daryti, kliurkos nei vienos wub.gif kada kažin į mano „stažą“ ateis tos dienos blush2.gif
Atsakyti
mergaites, kas gali iskpeti tortuka gimtadieniui?
Atsakyti
Sveikutės, jau tris kartus dariau pastilažą lipdymui ir vis gaudavos. Vakar dariau pastilažą torto dengimui. Masė labai jau minkšta, net skystoka, pridėjau dar cukraus pudros, gal puse stiklinės, bet po paros laiko ji vis tiek minkšta. Man nelabai aišku dėl medaus kiekio. gal kuri svėrėt prieš dedant. šaukštai nebuvo kupini, bet pilni.
Atsakyti
Labas rytas, Auksarankės 4u.gif Nevardinsiu tortų.. VISI superiniai, mieli ir gražūs wub.gif

QUOTE(Auksiuke @ 2011 07 06, 00:16)
atsiprasau, kad pakartosiu savo klausima, bet gal kas galit atsakyt (klausiau @adrijos  blush2.gif bet ir kitos analogisku esat dariusios)
adrijos visi  wub.gif dar klausimas del to su tulpem kvarbatkuoto. Kai darot tas kvarbatkas tai juosta darotes tokio ilgio, kad aplink visa torta uztektu, ar jungiat? ir dar tarp kverbetku eiliu kazkiek reikia laukti kad apstingtu ir priliptu ar ne? nenuciuos zemyn viskas?

aciu, jei kas atsakysit  4u.gif

gražiau būtų, jeigu viena juostele apjuostumėt vientisai vieną ratą. Tačiau taip yra gan sudėtinga, nes reikėtų ilgą juostelę kelti ant torto. Tai darykit dalimis. Su darymu ateis patirtis. Pirmas tortas nesigaus gal toks idealus, kaip pas Adriją, tačiau juk yra ko siekti wub.gif
Ta juostelė turėtų būti nelabai plati, ir pastilažas gan standus. Kitaip tos kvarbatkėlės gali linkti. Žodžiu, vaizdas paprastas to torto, tačiau gan sudėtinga atlikti bigsmile.gif turiu minty šios dienos orus, kai nesvietiška drėgmė ore, ir nedžiūsta pastilažas.

QUOTE(strazduks @ 2011 07 06, 10:53)
Sveikutės, jau tris kartus dariau pastilažą lipdymui ir vis gaudavos. Vakar dariau pastilažą torto dengimui. Masė labai jau minkšta, net skystoka, pridėjau dar cukraus pudros, gal puse stiklinės, bet po paros  laiko ji vis tiek minkšta. Man nelabai aišku dėl medaus kiekio. gal kuri svėrėt prieš dedant. šaukštai nebuvo kupini, bet pilni.

čia įtariu šitą drėgną orą. Aš jau dvi dienas nervinuos dėl pastilažo. Irgi gaudavo puikiausiai, o dabar minkštas gaunas ir visai nedžiūsta. Kadangi per naktį man niekas net neapdžiūvo, tai kaltinu tik šitą beveik 100 procentinę drėgmę bash.gif:
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 07 06, 10:03)
, tai kaltinu tik šitą beveik 100 procentinę drėgmę bash.gif:

drinks_cheers.gif aš tikiuos stebuklo, nes nuo vakar vakaro issinuomavau drėgmės surinkėja cool.gif per naktį virtuvėj pusantro litro vandens surinko cool.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2011 07 06, 11:36)
drinks_cheers.gif  aš tikiuos stebuklo, nes nuo vakar vakaro issinuomavau drėgmės surinkėja  cool.gif  per naktį virtuvėj pusantro litro vandens surinko  cool.gif

eeeeeeeeeeee.. papasakok prašau ką nors daugiau apie tai. Kaip tik vakar su vyru peršnekėjau, kur yra toks daiktas pirkti.. ir kiek gali kainuoti.. ir kaip jis atrodo.. 4u.gif
Atsakyti