Labas rytas, Auksarankės
Nevardinsiu tortų.. VISI superiniai, mieli ir gražūs
QUOTE(Auksiuke @ 2011 07 06, 00:16)
atsiprasau, kad pakartosiu savo klausima, bet gal kas galit atsakyt (klausiau @adrijos
bet ir kitos analogisku esat dariusios)
adrijos visi dar klausimas del to su tulpem kvarbatkuoto. Kai darot tas kvarbatkas tai juosta darotes tokio ilgio, kad aplink visa torta uztektu, ar jungiat? ir dar tarp kverbetku eiliu kazkiek reikia laukti kad apstingtu ir priliptu ar ne? nenuciuos zemyn viskas?
aciu, jei kas atsakysit
gražiau būtų, jeigu viena juostele apjuostumėt vientisai vieną ratą. Tačiau taip yra gan sudėtinga, nes reikėtų ilgą juostelę kelti ant torto. Tai darykit dalimis. Su darymu ateis patirtis. Pirmas tortas nesigaus gal toks idealus, kaip pas Adriją, tačiau juk yra ko siekti
Ta juostelė turėtų būti nelabai plati, ir pastilažas gan standus. Kitaip tos kvarbatkėlės gali linkti. Žodžiu, vaizdas paprastas to torto, tačiau gan sudėtinga atlikti
turiu minty šios dienos orus, kai nesvietiška drėgmė ore, ir nedžiūsta pastilažas.
QUOTE(strazduks @ 2011 07 06, 10:53)
Sveikutės, jau tris kartus dariau pastilažą lipdymui ir vis gaudavos. Vakar dariau pastilažą torto dengimui. Masė labai jau minkšta, net skystoka, pridėjau dar cukraus pudros, gal puse stiklinės, bet po paros laiko ji vis tiek minkšta. Man nelabai aišku dėl medaus kiekio. gal kuri svėrėt prieš dedant. šaukštai nebuvo kupini, bet pilni.
čia įtariu šitą drėgną orą. Aš jau dvi dienas nervinuos dėl pastilažo. Irgi gaudavo puikiausiai, o dabar minkštas gaunas ir visai nedžiūsta. Kadangi per naktį man niekas net neapdžiūvo, tai kaltinu tik šitą beveik 100 procentinę drėgmę
:
Iš Lietuvos emigravo jau ir delfinai...