o as 'sokoladini' glaju darau visai ne is sokolado, o pagal mamos recepta
1v.s. sviesto
0,5 st cukraus
1v.s. kakavos
50g pieno
viska virti ant silpnos ugnies iki grietines tirstumo, o tada lieti kaip kirbe rase, sitas budas kur kas pigenis nes sios mases uztenka visam 22cm tortui, manau sokolado reikia daugiau, ne vienos plytutes
QUOTE(kirbe @ 2011 07 04, 15:06)
tokia šokoladinė glazura tinka tik viršu aptepti .nes ji tirštesne buna ir šonai lygiai neapsidengs
tame ir esme,kad praskiedžiat šiek tiek aliejum šokolada,tada jis buna skystesnis ir užpylus ant viršaus reikia atsargiai peiliu nubraukti ir tada lygiai nubega ant šonu.....tokiam reikalui patogiausia deti torta ant groteliu,o po apačia koky platesny inda,nes neišvengiamai kažkiek šokolado nubega....t
šokoladas nebuna skystas lipnus,nes jis sustengsta..pirktinio glajaus nebandžiau......
tame ir esme,kad praskiedžiat šiek tiek aliejum šokolada,tada jis buna skystesnis ir užpylus ant viršaus reikia atsargiai peiliu nubraukti ir tada lygiai nubega ant šonu.....tokiam reikalui patogiausia deti torta ant groteliu,o po apačia koky platesny inda,nes neišvengiamai kažkiek šokolado nubega....t
šokoladas nebuna skystas lipnus,nes jis sustengsta..pirktinio glajaus nebandžiau......
hm,kodėl man kažkada visai normaliai užsitepė nes šokoladu niekad nelieju,tik glazūra,kažkaip arčiau dūšios
ir aguonos toks super nuostabus tortukas,prieš nemažai laiko įdėtas į forumą,buvo,merginos dar klausė,kaip taip lygiai apteptas,ji aiškino principą,kažkaip manau,kad glazūra ten buvo gal klystu
Papildyta:
QUOTE(julioske @ 2011 07 04, 15:41)
o as 'sokoladini' glaju darau visai ne is sokolado, o pagal mamos recepta
1v.s. sviesto
0,5 st cukraus
1v.s. kakavos
50g pieno
viska virti ant silpnos ugnies iki grietines tirstumo, o tada lieti kaip kirbe rase, sitas budas kur kas pigenis nes sios mases uztenka visam 22cm tortui, manau sokolado reikia daugiau, ne vienos plytutes
1v.s. sviesto
0,5 st cukraus
1v.s. kakavos
50g pieno
viska virti ant silpnos ugnies iki grietines tirstumo, o tada lieti kaip kirbe rase, sitas budas kur kas pigenis nes sios mases uztenka visam 22cm tortui, manau sokolado reikia daugiau, ne vienos plytutes
geras gal įdėtum receptą į temą be komentarų
Julioske,ačiu už receptuka...reiks butinai išbandyti....
tik merginos,noriu perspeti,kad nei tirpinto šokolado,nei šito glajaus karšto nepilkit,nes ištirps visas sviestinis kremukas ir nubegs viskas....reikia pravesinti,kad butu tik toks normaliai šiltas šokoladas,tada lieti.....
Papildyta:
vat tame ir skirtumas,kur tepat šokolada ,kur liejat.......apie torto viršu aš nekalbu-galima ir taip ir taip daryt,bet su tirštesne glazura torto šonu taip lygiai neaptepsit.....
tik merginos,noriu perspeti,kad nei tirpinto šokolado,nei šito glajaus karšto nepilkit,nes ištirps visas sviestinis kremukas ir nubegs viskas....reikia pravesinti,kad butu tik toks normaliai šiltas šokoladas,tada lieti.....
Papildyta:
QUOTE(MO @ 2011 07 04, 14:45)
hm,kodėl man kažkada visai normaliai užsitepė nes šokoladu niekad nelieju,tik glazūra,kažkaip arčiau dūšios
vat tame ir skirtumas,kur tepat šokolada ,kur liejat.......apie torto viršu aš nekalbu-galima ir taip ir taip daryt,bet su tirštesne glazura torto šonu taip lygiai neaptepsit.....
Sveikos, gelbėkit, visą dieną knisu savo popierius, ir čia, nerandu Cypciuko pastilažo receptuko, nuoroda, kur duota - neveikia gal kas turit išsisaugoję ? dėkinga labai būsiu
QUOTE(Vyšninė @ 2011 07 04, 17:02)
Sveikos, gelbėkit, visą dieną knisu savo popierius, ir čia, nerandu Cypciuko pastilažo receptuko, nuoroda, kur duota - neveikia gal kas turit išsisaugoję ? dėkinga labai būsiu
ar ne sitas?
http://www.supermama...?...&p=30611490
Ačiū, kaip aš nemačiau, tą temą tris kart verčiau
QUOTE(medija @ 2011 07 03, 21:26)
Na kiek as iziuriu tai kringeliukas, o uz nugaros malunelis...o gal klystu. ..
Jus visiskai teisi
Gal kas man paaiskintu, kaip laivui bures cukrines padaryti... nieks ten man nesilaiko noriu is anksto pasidaryti...
nu joooooooo, @adrij@ kaip dingo taip dingo, o kaip pasirode tai su trenksnu
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 04, 17:44)
Gal kas man paaiskintu, kaip laivui bures cukrines padaryti... nieks ten man nesilaiko noriu is anksto pasidaryti...
o tau toks buriu principas netinka?
as matai kaip tik ruosiuos jau savo dickiu gimtadieniui, tai tuos laivus ir bures jau pasidarius dziovinu. Viskas normaliai gavos. Tik rezultata jums su tortu dar siek tiek veliau parodysiu...
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 07 04, 17:44)
Gal kas man paaiskintu, kaip laivui bures cukrines padaryti... nieks ten man nesilaiko noriu is anksto pasidaryti...
jei pameni mano burlaivi pries naujus ikelta, tai ten buter is pastilazo lipdymui, dziovinau ant ivairiu kruopu maisiuku, nes tas celofninis pakelis pats tas tokiam 'nukarimui' i apacia padaryti, puikiai atlaike ir klione ir iki vakaro ant stalo susmeigtos i snikersa isstovejo, tik sunkios buvo, tai stiebus tvirtinau
Ne, man reik butent tortui 3D bures daryt. Bet kad as pamaniau, kad ten pritvirtint ta bure prie medinio pagaliuko bus juokas, bet man jos nesilaiko visiskai.. slysta zemyn... nebent sudziuve laikysis