Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(viduku @ 2011 07 03, 20:24)
Labai gėda   blush2.gif  bet drįstu pasirodyti savo pirmų pirmučiausią gyvenime blyną  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif

Tortas dvynukėms - apie 4 kg medutis, saldainių masė, pastilažas. Tik 6 dailios gėlytės nusukčiautos - nuimtos nuo kito tortuko. Toks celiulitinis, kreivas šleivas, medučio neaptepiau sviestiniu kremu, saldainių masė tiesiai ant torto, tai taip ir gavosi.
Beje, nenaudota jokių dažų. Saldainių masė iš žalių saldainiukų, nes MB kitokių nerado  doh.gif  kaspiniukams naudojau burokėlių sultis.

labai baisiai nenuteiskit  blush2.gif nors žinau, kad su tokiu "šedevru" tik į krūmus  blush2.gif

Svarbu yra noras mokintis ir tobuleti 4u.gif sveikinu nepabijojus pasirodyti, kuo toliau tuo dailesni tortukai bus, pamatysi 4u.gif

ikelsiu ir as kelis savo sedevrus.
user posted image
Persikinis, roze pastilazine, lapukai vafliniai, sokoladas ir kokosas.
user posted image
cia mano "SMILTELE", geles pastilazas, lapukai plikyte, grietinele.
user posted image
Kursenu su zemuogem, kuklus torciukas tetulai biggrin.gif puosta grietinele, pastilazas.
user posted image
Rafaelo svajone su braskemis, kedukai ir papuosimas is saldainiu mases.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo benomama: 03 liepos 2011 - 19:11
ojetus, persiprašau, nedaskaičiau matyt iki galo...nu ką pasakoju, kaip aš darau tada...

lipdymui pastilažui aš imu:
šaukštą Oetker želatinos (10 g)
4 šaukštai vandens
250 g pudros (Saudos)
120 krakmolo (bulvių)
arbatinis šaukštelis citrinos rūgštelės
2 arbatiniai šaukšteliai dirbtinio medaus

*želatiną užpilu vandeniu, išbrinkinu
**išbrinkusią želatiną kišu į mikrobangę 40 sekundžių, išsilydo, būna karšta
***į ją dedu 1 arbatinį šaukštelį citrinos rūgštelės, įlašinu lašelį kvapų
****tada dedu du arbatinius šaukštelius medaus, viską gerai išmaišau
*****pudrą sumaišau su krakmolu, kelis šaukštus atsidedu į atskirą dubenį, kuriame ir maišau masę...ir pradedu maišyti į tuos kelis šaukštus sauso mišinio maišydama pilu želatinos, medaus skystymėlį ir vis maišau ir taip palaipsniui maišant sudedu visą sausą mišinį... jeigu masė reikalinga gėlėms, į sausą mišinį dedu arbatinį šaukštelį Gum Tragakan (surbitone gaunama)

užminkau masę, susidedu į maišiuką ir viskas...

tas pats panašiai su dengiamąja, procesas tas pats, tik ten dar aliejus pilasi ir medaus kitaip...

žinau, kad visos darom skirtingai, bet aš taip įpratus, man taip gerai gaunasi smile.gif

dabar kepurės gamyba:
1. atsipjoviau pastilažo juostelę, pakrakmolinau nugarinę pusę apjuosiau puslitrinuką stiklainį, ir suklijavau juostelės galus, gavosi tuščiaviduris apskritimas, palikau džiūti...
2. išpjoviau didesnį nei apskritimas, kvadratuką ir palikau džiūti

čia tas buvo vakar vakare...
3. šiandien pasidėjau dalis ant stiklinio padėklo, nuspalvinau išorinę rentinuko pusę juodai, nuspalvinau kvadratuką ir priklijavau kvadratuką prie apskritimuko su 4 mažais masės gabaliukais, susukau iš masės virvelę ir priklijavau...viskas

Atsakyti
bet kvadratuko apacia irgi juodai spalvinot?
Atsakyti
sandrulyte1975 kas ten geltonam teletabiui ant galvos? g.gif unsure.gif
Atsakyti
Na kiek as iziuriu tai kringeliukas, o uz nugaros malunelis...o gal klystu. rolleyes.gif ..
Atsakyti
QUOTE(sandrulyte1975 @ 2011 07 03, 20:31)
bet kvadratuko apacia irgi juodai spalvinot?

tik tas vietas, kurios matosi iki „rentinio“, viduje viskas balta 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(olga25 @ 2011 07 02, 14:16)

Na ir mano pirmas vestuvinis.

NUOSTABUS wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
quote=akvilyte,2011 07 03, 22:32]
NUOSTABUS wub.gif wub.gif wub.gif
[/quote]

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labai aciu merginos uz pagirimus ax.gif Kaip malonu girdeti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 07 03, 21:08)
ojetus, persiprašau, nedaskaičiau matyt iki galo...nu ką pasakoju, kaip aš darau tada...

nu va jau cia koks didelis aciu kai taip viskas aisku kas po ko ir kaip thumbup.gif nes kur as radau apdengimo mase,tai ten tik ka deti,kaip daryt neradau,tiksliau radau kazkieno bloge,bet kazkas matyt ne taip g.gif
Atsakyti
sakau, kiekviena darom vis kitaip, neradau ir aš gi to aprašymo, ką po ko dėti, tiesiog vadovavausi kitų masių gamybos eiliškumo principais, žinau, kad yra mergaičių, kurios želatiną kaitina ant garų vonelės, kitos vėl kitaip daro...ir turbūt teisingiausią variantą žino tik recepto autorius, bet man gaunasi puikiai, taigi darau taip, kaip darau smile.gif
Atsakyti
labas rytas...

išprotėsiu nuo tokio oro sad.gif

vieni nervai su tais tortais man dabar gaunas sad.gif

medutis su zele, pastilazas:

user posted image

be pavadinimo tortas ir pastilazas.... net pastilazas lipdymui nesukietėjo doh.gif verysad.gif

user posted image
Atsakyti