Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(julioske @ 2011 07 02, 21:58)

turi jaustis kaip gerai isminkytas plastelinas ar modelinas, na galu gale molis... jei nesusiduretsu siais daikatai pastaruoju metu, tai kaip koldunu tesla, as ja dar kietesne paprastai darau. jei taip rasot vadinas nesat geros mases dar padariusi, kazkur darote klaida gamindama, dazai isiminko lengvai, be jokiu papildomu jegu, minkai ir dainuoji biggrin.gif kociojant mase krastuose turi buti vientisa,nesuskilinejusi, g.gif  itariu jums taip nebuna

nu neee,man ne plastelina,tuo labiau ne modulinas schmoll.gif kazkas sunkesnio tokio g.gif sakyciau gal as neisminkau iki galo g.gif bet kad kuo daugiau minkai tuo daugiau cukraus pudros reik,nei rasoma kad 500g ax.gif nors atgnybus maza gabaliuka,kokiam daikciukui pagamint,labai gerai minkos g.gif bet darau ne pirma karta,kazi kas ne taip,kad nera toks labai lengvai minkoma unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 07 02, 20:06)
nu neee,man ne plastelina,tuo labiau ne modulinas schmoll.gif kazkas sunkesnio tokio g.gif sakyciau gal as neisminkau iki galo g.gif bet kad kuo daugiau minkai tuo daugiau cukraus pudros reik,nei rasoma kad 500g ax.gif nors atgnybus maza gabaliuka,kokiam daikciukui pagamint,labai gerai minkos g.gif bet darau ne pirma karta,kazi kas ne taip,kad nera toks labai lengvai minkoma unsure.gif

per kietas pastilažas......bandykit nesudet visos cukraus pudros...pradžioj jis bus minkštokas,o pastovejęs per nakty subrinksta ir viskas ok buna......

pasta222,tokiu oru ir pastilažas baikas krečia......mėgsta pašlapiuoti....
Atsakyti
mergaites, sakykit o kokia geriausiai zelatina naudoti pastiliazui g.gif Galvoju gal ji kartais skirtingo stiprumo buna g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mallena: 02 liepos 2011 - 21:00
julioske - labai idomus tortas teveliui. Man patinka, kai ieskoma kazkokiu naujovisku sprendimu 4u.gif Mano trylikamete dukra sake, kad laaaabai grazus tortas smile.gif

bijuna - tortas atrodo labai skanus, toks gaivus mirksiukas.gif

*saules_zuikutis* - nekabinekis prie saves - bokalas tobulas!!! Man vis nera progos bokala pagaminti, bet labai noretusi smile.gif
Nu bet zvejas kokia undine erotiska sumeskeriojo bigsmile.gif Super, super, super!!!

kirbe - vestuvinis su orchidejomis pasakiskai grazus ir svocios - idomus labai ispildymas. O stai damos su gele man nerodo - kryziukas tik g.gif

olga25 - visi trys tortai - super duper!!! thumbup.gif

guziukas - na tavo krutine , panasiai kaip ir mano, kuria dariau ana savaite - putni, bet tokia celiulitine truputuka, as net gedinausi deti i foruma blush2.gif , bet kad jau dejai saviskius papulius, tai ir as savuosius idesiu.

O cia mano pora tortuku:

4,5kg persikinis pauksciu pienas. Puosta pirktine mase. Tortas labdarai - rinkome pinigus kruties vezio tyrimams.
user posted image

2,7kg varskes su zele gabaliukais. Puosta pirktine mase, slapiu beze.
Tortukas 2 metuku mergaitei, kuri dievina Peppa Pig (na man tai baisus tie parseliai, labai sunku kazka gaminti, kas nemiela sirdziai ax.gif ).

user posted image
Atsakyti
eda.dita, kaip ta kilimeli spalvota padaryt? g.gif man labai fainuolis tas tortukas.
Apie profiu sedevrus tai patyliu- tik pasigrozet lieka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Auksiuke @ 2011 07 02, 22:42)
eda.dita, kaip ta kilimeli spalvota padaryt? g.gif man labai fainuolis tas tortukas.
Apie profiu sedevrus tai patyliu- tik pasigrozet lieka  thumbup.gif

kilimeli dariau labai paprastai, visu pirma nusidaziau dengimo mase (galite naudoti bet kuria kokia turite) dviem skirtingomis spalvomis, as norejau pasteliniu spalvu, tai nuspalvinau svelniai pilkai ir roziniai. Is pilkos mases iskociojau blyna apie 7X7cm. dydzio, o paskui is baltos mases ir is rozines mases suvoliojau virveles (galima plonesnes, galima storesnes, galima skirtingu dydziu) ir tas virveles uzdeliojau ant pilkos mases, taip, kad gautusi susikryziavimai, ale languota smile.gif Tada viska taip su kocelu iskociojau kartu ir gavosi languotas kilimelis. Tuomet su liniuote atsimatavau reikiamo dydzio kvadrata (kita syk daryciau siek tiek mazesni ax.gif ), o tuomet astraus peiliuko pagalba (turiu siaip specialius astrius peiliukus keiciamais antgaliais, bet tinka ir siaip astrus peilio galiukas) ipljoviau visus krastus ir suformavau kutosiukus. Beliko su specialiu 'siules imitacijos' ratuku sudaryti persiuvimo vaizda.

Aciu auksiuke 4u.gif
Atsakyti
Olga25, labai gražūs, tvarkingi tortukai, vestuvinis labai gražus thumbup.gif
Edi.dita, kokis biustas, olia lia čia pavarei thumbup.gif

Pastilažui gaminti naudojama dr.Oetker želatina, minkosi šita masė puikiai, nešlapiuoja...ką pastebėjau vieną dalyką, jei tik įdedi konditerinių kvapų, pudros reikia daugiau, šiandien padariau eksperimentą, dėjau viską gramas į gramą, ir nedėjau kvapų, ir ką Jūs manot, neprireikė nei vieno papildomo gramo nei pudros, nei krakmolo... tai kvapus įsigudrinau įminkyti jau kai masė pabręsta, masė maloniai kvepia, o konsistencija tai nesikeičia ax.gif
Atsakyti
parodysiu kiek neįprastą tortą krikštynoms, dobiliukai - vaikiuko talismanas, todėl būtinai turėjo būti uždėti, štai kas man gavosi, turėjo būti dobiliukai, batukai, vardas ir kažkas rožinio... iš pradžių turėjau viziją, kad įversiu rožinius kaspinėlius į skylutes, bet paskui pasižiūrėjau, kad užstoja dobiliukus, kurių taip norėjo mama, tai sprendimas toks gal ir nelabai vykęs, bet batukus padekoravau kaip matosi...

user posted image

o čia krikštynų svečių tortukas, juodas miškas, pastilažas ir meškutis iš minordijos masytės

user posted image
Atsakyti
Įdedu ir aš savo kelis savaitgalinius draugams dovanų dariau wink.gif
Jūsų teismui wink.gif
Medaus lakštai, pertepimai braškinis, sūrio, grietinėlės.. bet jau nesisekė su šiuo tortu... sviestinio kremo gerai neišplakiau, nestingo, uždėjus mmg šlapiavo apatinis braškių pertepimas doh.gif doh.gif o dar spenelius su pudra dariau, irgi nesigavo doh.gif
user posted image

juodasis miškas, šokolado glazūra, šlapia beze, pastiliažas
user posted image

Bet draugai visi valgė labai skaniai, ir gyrė gyrė wink.gif
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2011 07 03, 00:12)

guziukas - na tavo krutine , panasiai kaip ir mano, kuria dariau ana savaite - putni, bet tokia celiulitine truputuka, as net gedinausi deti i foruma  blush2.gif , bet kad jau dejai saviskius papulius, tai ir as savuosius idesiu.

ko cia gedintis,juk reik isklausyt kritikos mirksiukas.gif mano celiulitiniai gavos nes as su sviestiniu kremu mazai aptepliojau,na man patinka kad jo kuo maziau buna blush2.gif butu daugiau butu lygiau iseje g.gif

QUOTE(Olesta @ 2011 07 03, 01:02)

Pastilažui gaminti naudojama dr.Oetker želatina,

tai gal cia del to g.gif nes as naudoju paprasta ax.gif pudros dedu net daugiau nei 500,nes man labai limpa prie pirstu doh.gif kazi kaip atrodys jei dar maziau desiu unsure.gif
Zodziu bandysiu vistiek dar daryt,nes reik ismokt blush2.gif

Olesta o is ko pas tave batukai padaryti??? as vakar bandziau daryt iskarpa,ale kaip lygiai isikirpt reik g.gif kazkada skaiciau kad galim kazkaip kompe pasididint ir atsisviest,ale kaip g.gif ir kazi ar tiks pastiliazas? gal cia kokios cukrines mases reik,kad laikyusi,nes per tuos karscius iztis tie batukai lotuliukas.gif [/b]
Atsakyti
kadangi dauguma nemato torto su dama,tai per kitur ykelsiu-gal matysite
user posted image
ir dar pora prie to pačio
salotinis tortas su ramunėmis
mascarpones tortas,šlapia beze
user posted image
ir tortas su aguonom
idėja iš rusaičiu puslapiu
tortas su vyšniom ir karamele
user posted image
Atsakyti