Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(mmergyte @ 2011 06 30, 21:22)
o prieš naudojant krakmolą paragaujat?aš vieną sykį kai neparagavau nusipirkus kažkokį neaišku su žemių kvapu nuo to karto,kaskart pradariusi pakelį ragauju ax.gif  geras krakmolas neturi girgždėti tarp dantų,neturi turėti jokio kvapo schmoll.gif

Ačiū už patarimus 4u.gif
Aš-ne profesionalė ir antrąkart tik pastilažu dengiau. Kvapo krakmole lyg ir jokio nebuvo (krakmolas kaip krakmolas).Va,dabar vėl paragavau,tai skonis man jo jaučiasi (krakmolo skonis). Tiesa,pastilažo nedažiau,dengiau baltu. Gal dažų koks prieskonis būtų jį "numušęs".

Papildyta:
QUOTE(guziukas @ 2011 06 30, 21:22)
man ji tokia elatinga mase,gerai kociojosi toortas graziai pasidenge,tai ir galvoju ar laikysis rolleyes.gif

ir dar sakykit,kai kur skaiciau kad padarius pastiliaza tortu dengimui,patariama laikyt plevelej per nakti saldytuve,ar butina???? ar galim iskart dengt? ax.gif

Va va,aš iškart dengiau. Va čia gal visa bėda. Bet juk tas tortas jau nuo antradienio valgomas,tai masė kaip ir išsistovėjo (pasidengė labai gražiai).
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 30, 18:27)
ore dregme kazkokia liuties belaukiant..

pas mumi kaime jau krapnoja bigsmile.gif

QUOTE(guziukas @ 2011 06 30, 19:32)
gavosi srovele begantis tirstas kremas doh.gif  lotuliukas.gif

dėk į šaldytuvą ir po kelių minučių vel bandyk plakt mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(egesichora @ 2011 06 30, 22:34)

Va va,aš iškart dengiau. Va čia gal visa bėda. Bet juk tas tortas jau nuo antradienio valgomas,tai masė kaip ir išsistovėjo (pasidengė labai gražiai).

matyt kad ne tas pats,turi matyt subrest ta mase viena susukta i kamuoliuka,apsukta maiselyje,o tik tada galim dengti g.gif as pirma kart irgi nakti pasigaminau,o ryte dengiau mirksiukas.gif

bet man idomu ar kitaip negali buti g.gif
Papildyta:
QUOTE(akvilyte @ 2011 06 30, 22:45)
pas mumi kaime jau krapnoja  bigsmile.gif
dėk į šaldytuvą ir po kelių minučių vel bandyk plakt mirksiukas.gif

dariau taip nieko neisejo,vistiek skysta lotuliukas.gif

bet jau viska padariau su nauju sviestu,isplakiau ir ipyliau anos mases puse,gavosi super thumbup.gif
Atsakyti
Guziukas, as kai dariau krutine, tai spenelius kai gaminau, is tos pacios mases, kuria dengiau tortta suformavau kamuolelius ir padejau juos ant sviestu aptepto biskvito PRIES dengiant mase, tada apdengiau mase ir truputeli pamaigiau, kad atrodytu naturaliau, paskui su sausais rusvais dazais (milteliais) teltuko pagalba nuspalvinau.
Rezultata paziurekite
cia
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2011 06 30, 23:07)
Guziukas, as kai dariau  krutine, tai spenelius kai gaminau, is tos pacios mases, kuria dengiau tortta suformavau kamuolelius ir padejau juos ant sviestu aptepto biskvito PRIES dengiant mase, tada apdengiau mase ir truputeli pamaigiau, kad atrodytu naturaliau, paskui su sausais rusvais dazais (milteliais) teltuko pagalba nuspalvinau.
Rezultata paziurekite
cia

aaa,tai tu nedarei atskirai,supratau,aisku galim ir taip thumbup.gif bet as gavau dzu,rudu,skysti jie,kaziar gelim tept g.gif

Pas tave jau ne papuliai,o visa krutine lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites, labai grazus visu tortukai. Pagirtina kaip pradedancios kepejeles kruopsciai ir atsakingai gamina tortukus - saunuoles 4u.gif
Giriu visas, taciau keleta tortuku noriu vistik isskirti is visu - jie man profesionalumo virsune:

akvilyte - zindukas tobulas, as isivaizduoju, kiek prie tokio buta darbelio doh.gif , bet uz visus man tobuliausias tas oro balionas bigsmile.gif

@adrij@ as nebesuskaiciuoju kiek nuostabiu jos tortu nusedo i mano PC, bet dar keletas vel papilde mano archyvus. Teletabiai, o ypac siurbliukas - nuostabiai padaryti thumbup.gif

Asseni - na jei norisi pasigrozeti kazko super estetisko, tai reikia paieskoti jos tortu - pastarasis vestuvinis geltonas su ramunemis - puikus to irodymas!!! 4u.gif

aguona - si mergina dingsta ilgam, bet kai pasirodo, tai atnesa ir nustebina visus naturaliu geliu groziu - tiksliau naturaliai atrodanciu, bet jos ranku sukurtu geliu groziu. Tobulos geles!!!

Si komapnija tikrai butu nebaigtine, jei neitraukciau Migles79 tortu. Isivaiduoju as ta vestuvini torta jau baigtoje stadijoje, kai visi trys buvo sudeti ant padekliuku - turejo buti nerealu. Labai skoninga, neperkrauta, kruopstu - tobula thumbup.gif

Iwona Bogd labai kruopstus zmogus voras 4u.gif

*saules_zuikutis* - na taip, dazniausiai darbuose bosai mus valgo, o cia tokia puiki proga atsikersyti lotuliukas.gif Tortas tobulas (pamenu lyg @adrij@ toki raudona su juodu gamino), pasirinktas spalvu derinys taip pat graziai ziurisi drinks_cheers.gif

zuliaska - geltonas tortukas su baciukais - labai jau mielas wub.gif

Na ir galiausiai - naitas, pribloskes mane savo kriauklemis wub.gif . naitai, primygtinai reikalauju i virsutine temuke imesti kriaukliu darymo paslapti!!! rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2011 06 30, 18:37)
dabar palankesnis metas va tokiems kaip vakar dariau papuošimams, su jais jokių problemų, šokoladas, šlapia, bezė, pastilažinės gėlytės ir plikyti lapukai, vaisinis tortas...

nu jau koks torčiukas mielas wink.gif
savaitgaliui gaminsiu tortą dovanų, ir pageidavo šokoladinės glazūros, tai turbūt kažką tokio ir darysiu wink.gif tik reikia eiti gėlyčių palipinti kol ne taip karšta ax.gif

QUOTE(guziukas @ 2011 06 30, 22:15)
aaa,tai tu nedarei atskirai,supratau,aisku galim ir taip thumbup.gif bet as gavau dzu,rudu,skysti jie,kaziar gelim tept g.gif

Pas tave jau ne papuliai,o visa krutine lotuliukas.gif  thumbup.gif

o jūs kakava apibarstykit, ir bus rudi speneliai wink.gif
Atsakyti
guziuk, o tai tu desi liemenele, ar ne? O jei desi, tai speneliai vistiek matysis?
Is principo vistik geriau naudoti sausu dazus, bet krtais labai nedideli kieki kakavos gali panadoti tokiam reikalui, bet buk atsargi, nuo teptuko ji labai trupa, kaip ir dazai. Reikia labai atsargiai pakabinti tuos dazus, prinesti su kokia servetele po apacia prilaikant ir tuomet atsargiai nudaryti - kitaip gali isterlioti visa krutine.
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2011 06 30, 22:19)
Iwona Bogd labai kruopstus zmogus voras  4u.gif

Aciu. labai stengiausi. ax.gif Kaip malonu, kai tave pastebi tarp visu tu groziu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(eda.dita @ 2011 06 30, 23:23)
guziuk, o tai tu desi liemenele, ar ne? O jei desi, tai speneliai vistiek matysis?

desiu mirksiukas.gif matysis lotuliukas.gif bet jau sugalvojau is meducio likuciu sumaisytu su plakta grietinele padarysiu ale kauburelius ir apdengsiu bigsmile.gif

gavau as vakar dazus,ale jie tokie tirsti,gal visai ir nieko,tik va klausymelis kada juos det i ta pastiliaza,nes katik as ji pasidariau,ale labai sunku isminkyti kad dazai tolygioai pasiskirstytu doh.gif visai jegu neber doh.gif o dazu tereikejo koki2cm ispaust tiktai,tai kada juos det,kad geriau issiminkytu???
Atsakyti
SOS mergaitės, susiruošiau dažyti masę ir atsidarius pamačiau jog yra pelėsiuko ant skystų dažų... ar dar eina juos išgelbėti, ir nuo ko taip galėjo atsitikti??? galiojimas jų dar geras, o naudojau tik kelis kartus.. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(guziukas @ 2011 06 30, 21:22)

ir dar sakykit,kai kur skaiciau kad padarius pastiliaza tortu dengimui,patariama laikyt plevelej per nakti saldytuve,ar butina???? ar galim iskart dengt? ax.gif

visada užsiminkius pastiliažą, stengiuos jį palikt bent porai valandų subręsti mirksiukas.gif idealiausias variantas yra iš vakaro pasidaryti wink.gif

QUOTE(guziukas @ 2011 06 30, 22:49)
tik va klausymelis kada juos det i ta pastiliaza,nes katik as ji pasidariau,ale labai sunku isminkyti kad dazai tolygioai pasiskirstytu doh.gif visai jegu neber doh.gif o dazu tereikejo koki2cm ispaust tiktai,tai kada juos det,kad geriau issiminkytu???

galima dėt bet kada, ir minkyt minkyt minkyt, kol gausis vientisa spalva smile.gif kitų patarimų vargu bau ar sulauksi smile.gif

QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 06 30, 23:17)
SOS mergaitės, susiruošiau dažyti masę ir atsidarius pamačiau jog yra pelėsiuko ant skystų dažų... ar dar eina juos išgelbėti, ir nuo ko taip galėjo atsitikti??? galiojimas jų dar geras, o naudojau tik kelis kartus..  verysad.gif
na, o pati ar norėtum valgyti kažką su pelėsiu prieskoniu, juk ne sūris, nebent sūrio formos tortas būtų lotuliukas.gif man kažkada skysti dažai irgi supelyjo - mečiau lauk cool.gif
Atsakyti