QUOTE(MO @ 2011 06 28, 21:29)
Hm.. perziurejus ir issisaugojus buvau visus receptus is tos papuosimu temos, bet kazkaip sita gal praleidau (kitokia spalva buvo ) Gal reiks isbandyt kada, o kuri bandet? Ar jis kietai sudziuna?Man reik gelems lipdyti...
QUOTE(naitas @ 2011 06 28, 21:52)
turiu bent tris knygas, kuriose yra kazkokie visokie cukraus masiu receptai. Esu karta pasidariusi geliu mases su kiausinio baltymu. Dar dedasi tragakano guma. Neprisimenu, ar reikia kokio nors riebalo.. Taciau geliu mase tikrai galima iskocioti iki popieriaus plonumo (o gal storumo)
o Cipciuko recepto neturiu issisaugojus.. kazkaip galvoju, kad as jai bet kada galiu parasyt ir paprasyt paprotint
o Cipciuko recepto neturiu issisaugojus.. kazkaip galvoju, kad as jai bet kada galiu parasyt ir paprasyt paprotint
Na, deja, mano didziausia knyga - jusu patarimai sitoj ir kitoj papuosimu temoje :)Po keletos nesekmingu bandymu su pastilazu lipdymui gamyba perejau prie Cipciuko geliu mases recepto, jis labai paprastas, bet nezinau, norisi dar kazka isbandyti, gal yra ir geresniu masiu
As turiu Cipciuko recepta, prasom:
Geliu masei pasigaminti reikes 350g cukraus pudros Dan Sukker ,nes ji tam labai tinka ,vienas didelis saukstas sviesios zelatinos ir 3 valgomi saukstai vandens.Zelatina isbrinkinti ,pakaitinus istirpinti ir srovele supilti ipudra .Uzminkykite mase tokia kaip plastilinas .Jaigu per minsta dadekite pudros ,jaigu per kieta sudrekinkite su labai nedauk vandens .Mase reikia laikyti sudrekintame vandeniu maiselyje ,kad nedziutu .Padalinkite i tiek daliu ,kiek reikes spalvu .Ipilkite dazu ir gerai isminkykite .Kiekviena spalva dekite i atskira maisely.
p.s. tik kai as pagal ja dariau, tai nezinau, pyliau zelatina atvesinta istirpinta, tai cukraus sunaudojau per puse maziau nei nurodyta, bet mase gavos elastinga ir gerai kociojosi, nu aisku, turbut iki popieriaus plonumo nelabai buciau iskociojus
QUOTE(dani84 @ 2011 06 29, 08:12)
galvoju puosti slapia beze, aisingo burbulias dekoruotais (bandysiu siandien pasidaryt) STAI TOKIAIS ir gyvom gelytem, galvoju imti gvaizdikus mazus, nes skaiciau kad jie ilgai issilaiko be vandens ir kad uztenka apsukti kotelius folija.
Man iskilo irgi toks klausimas, ar ant slapios beze aisingo dekoracijos nesuskys? Juk ji ne ta, tikroji, bet slapia....
Taip pat pakartot norejau savo klausima, nes niekas neparase savo nuomones
Ar niekas nebandet cukriniu geliu apacios aptepti sokoladu tam, kad i geles dregme neprasiskverbtu? Noriu deti jas ant slapios beze, tai bijau, kad nesuskystu. Kaip manot, ar cia nesamone gausis