Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(MO @ 2011 06 28, 21:29)

Hm.. perziurejus ir issisaugojus buvau visus receptus is tos papuosimu temos, bet kazkaip sita gal praleidau (kitokia spalva buvo biggrin.gif ) blush2.gif Gal reiks isbandyt kada, o kuri bandet? Ar jis kietai sudziuna?Man reik gelems lipdyti...

QUOTE(naitas @ 2011 06 28, 21:52)
turiu bent tris knygas, kuriose yra kazkokie visokie cukraus masiu receptai. Esu karta pasidariusi geliu mases su kiausinio baltymu. Dar dedasi tragakano guma. Neprisimenu, ar reikia kokio nors riebalo.. Taciau geliu mase tikrai galima iskocioti iki popieriaus plonumo (o gal storumo)  biggrin.gif

o Cipciuko recepto neturiu issisaugojus.. kazkaip galvoju, kad as jai bet kada galiu parasyt ir paprasyt paprotint  rolleyes.gif

Na, deja, mano didziausia knyga - jusu patarimai sitoj ir kitoj papuosimu temoje :)Po keletos nesekmingu bandymu su pastilazu lipdymui gamyba perejau prie Cipciuko geliu mases recepto, jis labai paprastas, bet nezinau, norisi dar kazka isbandyti, gal yra ir geresniu masiu smile.gif

As turiu Cipciuko recepta, prasom:
Geliu masei pasigaminti reikes 350g cukraus pudros Dan Sukker ,nes ji tam labai tinka ,vienas didelis saukstas sviesios zelatinos ir 3 valgomi saukstai vandens.Zelatina isbrinkinti ,pakaitinus istirpinti ir srovele supilti ipudra .Uzminkykite mase tokia kaip plastilinas .Jaigu per minsta dadekite pudros ,jaigu per kieta sudrekinkite su labai nedauk vandens .Mase reikia laikyti sudrekintame vandeniu maiselyje ,kad nedziutu .Padalinkite i tiek daliu ,kiek reikes spalvu .Ipilkite dazu ir gerai isminkykite .Kiekviena spalva dekite i atskira maisely.
p.s. tik kai as pagal ja dariau, tai nezinau, pyliau zelatina atvesinta istirpinta, tai cukraus sunaudojau per puse maziau nei nurodyta, bet mase gavos elastinga ir gerai kociojosi, nu aisku, turbut iki popieriaus plonumo nelabai buciau iskociojus smile.gif

QUOTE(dani84 @ 2011 06 29, 08:12)
galvoju puosti slapia beze, aisingo burbulias dekoruotais  (bandysiu siandien pasidaryt) STAI TOKIAIS ir gyvom gelytem, galvoju imti gvaizdikus mazus, nes skaiciau kad jie ilgai issilaiko be vandens ir kad uztenka apsukti kotelius folija.

Man iskilo irgi toks klausimas, ar ant slapios beze aisingo dekoracijos nesuskys? Juk ji ne ta, tikroji, bet slapia....

Taip pat pakartot norejau savo klausima, nes niekas neparase savo nuomones blush2.gif
Ar niekas nebandet cukriniu geliu apacios aptepti sokoladu tam, kad i geles dregme neprasiskverbtu? Noriu deti jas ant slapios beze, tai bijau, kad nesuskystu. Kaip manot, ar cia nesamone gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 06 28, 20:10)
o kas tai per prietaisas, kurio pagalba daromos tos"vytelės"???

stebuklingos rankos.... smile.gif

QUOTE(dani84 @ 2011 06 29, 08:12)
sestadieniui reikia didziulio meducio torto, apie 4-5 kg. vestuviu proga. reikia kazko labai grazaus, o man tai neiveikiama misija  doh.gif

galvoju puosti slapia beze, aisingo burbulias dekoruotais  (bandysiu siandien pasidaryt) STAI TOKIAIS ir gyvom gelytem, galvoju imti gvaizdikus mazus, nes skaiciau kad jie ilgai issilaiko be vandens ir kad uztenka apsukti kotelius folija.

1. zinau kad pries beze reikia aptepti sviestiniu kremu:
2 ind. kondensuoto pieno ir 1 pokelis sviesto. ar man tokio kiekio uzteks aptepti apie 5 kg torta?
imkit 2 pok sviesto ir 1 ind kond pieno...ir net nebutinai visa ind supilti....
2.pagal beze recepta:
Kremas „Šlapia” beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
AR MAN SITOKIO KIEKIO BEZE UZTEKS APDZIPUOTI APIE 5 KG TORTA?
na išsiplaksit iš 4 baltymu,o paskui matysit,jeigu truksta dar iš poros dasiplaksit
3.galvoju ketvirtadieni vakarop iskepti torta, sutepti ir palikti nakciai susistovet, tada penktadieni aptepti sviestiniu kremu, beze dzibukais, bandyt papuosti ir tiketis kad sestadieniui pavyks nunesti bent jau zmoniskai atrodanti torta  blush2.gif  ar gera eiga susiplanavau?  blush2.gif
viska taip ir darykit.......
tikiuosi padesit man, labai tikiuosi  blush2.gif  nes sitoki darba darysiu pirma karta, tik medutis bus keptas nebe pirma syk, bet visa kita, man pakolkas atrodo NEIMANOMA MISIJA  doh.gif
viskas bus gerai 4u.gif



QUOTE(Rasskee @ 2011 06 29, 09:49)

Taip pat pakartot norejau savo klausima, nes niekas neparase savo nuomones  blush2.gif
Ar niekas nebandet cukriniu geliu apacios aptepti sokoladu tam, kad i geles dregme neprasiskverbtu? Noriu deti jas ant slapios beze, tai bijau, kad nesuskystu. Kaip manot, ar cia nesamone gausis g.gif


ant šlapios ar ant paprastos beze gėles tikrai neištirps,o vat dedant ant grietinėlėe,tikrai verta apačia patepti šokoladu....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kirbe: 29 birželio 2011 - 10:03
QUOTE(dani84 @ 2011 06 29, 09:12)

1. zinau kad pries beze reikia aptepti sviestiniu kremu:
2 ind. kondensuoto pieno ir 1 pokelis sviesto. ar man tokio kiekio uzteks aptepti apie 5 kg torta?

2.pagal beze recepta:
Kremas „Šlapia” beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
AR MAN SITOKIO KIEKIO BEZE UZTEKS APDZIPUOTI APIE 5 KG TORTA?

3.galvoju ketvirtadieni vakarop iskepti torta, sutepti ir palikti nakciai susistovet, tada penktadieni aptepti sviestiniu kremu, beze dzibukais, bandyt papuosti ir tiketis kad sestadieniui pavyks nunesti bent jau zmoniskai atrodanti torta  blush2.gif  ar gera eiga susiplanavau?  blush2.gif



1. o kam sitoks kiekis??? du indeliai kondensuoto, ar pabludai lotuliukas.gif pokelis sviesto ir maximum puse indelio kondensuoto, vienam tortui nors ir dideliam uzteks tikrai wink.gif dar pridek trupinuku ir bus super. beto, pries puosiant slapiu bezu, torta sviestiniu apmozot uztenka vos vos, nereikia gi nei lygint labai, nieko 4u.gif
2. vienos normos neuzteks. man vienos normos vos uztenka normaliam 2,5 kg tortui apdzibuot zole. neprasausi, jei darysi dvi normas, jei liks padarysi vaikams morengiuku wink.gif
3. eiga gera wink.gif

QUOTE(Rasskee @ 2011 06 29, 10:49)

Taip pat pakartot norejau savo klausima, nes niekas neparase savo nuomones  blush2.gif
Ar niekas nebandet cukriniu geliu apacios aptepti sokoladu tam, kad i geles dregme neprasiskverbtu? Noriu deti jas ant slapios beze, tai bijau, kad nesuskystu. Kaip manot, ar cia nesamone gausis g.gif

siaip, ant slapios beze, man niekada nera paleide nei figureliu spalvos, nei jos pacios kazkaip suminksteje wink.gif gali drasiai det be sokolado. sokoladu apacia figureliu ar geliu aptepu tik tada, kai jas dedu ant grietineles wink.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 28, 21:52)
nezinau kaip daro auksaranke Migle79, bet kai man ko nors prireikia is sniureliu srities, tai naudoju "sugarcraft gun". Pagooglinkit su tais dviem zodziais, ismes toki pistoleta.
Papildyta:

plonu teptuku, gal dvieju spalvu milteliniais dazais ir apipurksta perlu.
turiu bent tris knygas, kuriose yra kazkokie visokie cukraus masiu receptai. Esu karta pasidariusi geliu mases su kiausinio baltymu. Dar dedasi tragakano guma. Neprisimenu, ar reikia kokio nors riebalo.. Taciau geliu mase tikrai galima iskocioti iki popieriaus plonumo (o gal storumo)  biggrin.gif

o Cipciuko recepto neturiu issisaugojus.. kazkaip galvoju, kad as jai bet kada galiu parasyt ir paprasyt paprotint  rolleyes.gif



Labas, va cia yra @Adrija@ (Cipciuko) geliu mases ir receptas ir pamokymai kaip daryti gelytes .ACIU JAI,
http://www.supermama...?...amp;st=108
p=18344513&#entry18344513
bet galite pabandyti pasidaryti MARSHMALLOW MASĖ pagal Asseni su ja galima ilgiau krapstytis nesudziusta taip greitai . ACIU JAI
http://www.supermama...;#entry21240368


Atsakyti
vo, kirbe, abi kartu ta pati beveik parasem biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*monikute* @ 2011 06 29, 09:18)
Saulės zuiki,[/b] kiek reikia sunaudoti kilogrmaų sviestinio kremo,kad tortas toks lygus būtų  doh.gif  aš tai nesuprantu.... kiek bedarau vis celiulitas sad.gif

sviestini visada darau is 180gr sviesto,1kiausinio,puse st pieno ir kiek daugiau nei puse st cukraus.ai,dar rugstele ir kokie 3 sumalti sausainiai smile.gif sitos mases man dar lieka smile.gif
aciu visoms uz gera zodi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 06 29, 11:11)
sviestini visada darau is 180gr sviesto,1kiausinio,puse st pieno ir kiek daugiau nei puse st cukraus.ai,dar rugstele ir kokie 3 sumalti sausainiai smile.gif  sitos mases man dar lieka smile.gif
aciu visoms uz gera zodi  4u.gif

o kokia eiga darant ta krema? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 06 29, 12:46)
o kokia eiga darant ta krema? ax.gif

cia sarlot kremas-paziurek virsutineje papuosimu temoje yra aprasyta mirksiukas.gif
Atsakyti
spygli2, kirbe, Aciu labai uz nuomone del geliu ir sokolado 4u.gif
Paciai tuoj teks kept vestuvini torta, tai nesinori netiketumu smile.gif
Ir dar, kaip manot, ar meduti, rafaelo ir snikerini tortus butina apteplioti su sviestiniu kremu pries puosiant slapia beze, nes bijau, kad kiek pastovejes karsta vasaros diena siltai gali tas sviestinis kremas begti pradet? Ar geriau nerizikuot ir tept g.gif
Atsakyti
bigsmile.gif ACIU ACIU ACIU MERGYTES , PO BALIONCIKA JUMS 4u.gif
as katik is parduotuves, susipirkau visko ir net daugiau nei reik, kad netycia nepritruktu biggrin.gif
visus jusu patarimus net susirasiau, kad tikrai butu taip kaip reik, o kaip jau cia gausis tai matysim, tikiuosi viskas bus gerai. aciu dar karteli jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mallena @ 2011 06 29, 12:46)
o kokia eiga darant ta krema? ax.gif

taip,cia taspat šarlot kremas,tik as kaika pamazinau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 29, 13:38)

Ir dar, kaip manot, ar meduti, rafaelo ir snikerini tortus butina apteplioti su sviestiniu kremu pries puosiant slapia beze, nes bijau, kad kiek pastovejes karsta vasaros diena siltai gali tas sviestinis kremas begti pradet? Ar geriau nerizikuot ir tept g.gif

siaip, plonai aptepti sviestiniu - nepakenks. o bezas begs tuo atveju, jei bus nedavirtas/nedaplaktas wink.gif
Atsakyti