labas rytas auksarankes
jusu visu tortai nuostabus, atsistebet neimanoma, kaip sitokie groziai sukuriami
jau senai seku jusu temas, bandau mokytis
tik kad tie mano papuosimai labai jau menki, trupinukai, saldainiukai, grietineles dzibukai, sokolado tvorteles
kai pamaciau 14 metu mergaites puosta torta, tai isvis man su savo tortais i krumus sleptis
bet va iskilo viena didele problemele, kuri priverte nebetylet ir jusu pasiklaust, kad nepridaryciau nesamoniu
sestadieniui reikia didziulio meducio torto, apie 4-5 kg. vestuviu proga. reikia kazko labai grazaus, o man tai neiveikiama misija
galvoju puosti slapia beze, aisingo burbulias dekoruotais (bandysiu siandien pasidaryt)
STAI TOKIAIS ir gyvom gelytem, galvoju imti gvaizdikus mazus, nes skaiciau kad jie ilgai issilaiko be vandens ir kad uztenka apsukti kotelius folija.
1. zinau kad pries beze reikia aptepti sviestiniu kremu:
2 ind. kondensuoto pieno ir 1 pokelis sviesto. ar man tokio kiekio uzteks aptepti apie 5 kg torta?
2.pagal beze recepta:
Kremas Šlapia beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
AR MAN SITOKIO KIEKIO BEZE UZTEKS APDZIPUOTI APIE 5 KG TORTA?
3.galvoju ketvirtadieni vakarop iskepti torta, sutepti ir palikti nakciai susistovet, tada penktadieni aptepti sviestiniu kremu, beze dzibukais, bandyt papuosti ir tiketis kad sestadieniui pavyks nunesti bent jau zmoniskai atrodanti torta
ar gera eiga susiplanavau?
tikiuosi padesit man, labai tikiuosi
nes sitoki darba darysiu pirma karta, tik medutis bus keptas nebe pirma syk, bet visa kita, man pakolkas atrodo NEIMANOMA MISIJA