Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip puošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(naitas @ 2011 06 28, 19:26)
yra be galo daug visokių masių, kurios gali patekti kasdienėj kalboj po "cukrinė gėlių masė". Pastilažas yra daromas be kiaušinio baltymo. Tai būtų esminis skirtumas nuo cukrinės gėlių masės. Į gėlių masę dedamas kiaušinio baltymas kaip elastingumą duodanti, klijuojanti medžiaga.

Cukrine geliu mase pagal @Adrij@ tai tik is cukraus pudors ir zelatinos.. Pagal tokia as eksperimentuoju (iki gaminiu lipdymo man dar toli...), aisku man pudros sueina per puse maziau kazkodel, nei nurodyta recepte, bet kad baltymas detusi i tokias mases, tai niekad nesu radus recepto sad.gif Gal galit pasidalinti? blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*saules_zuikutis* @ 2011 06 28, 16:34)
o cia mano sios dienos  ax.gif 
''Vyšninis karamelinis'' tortukas(apie 2kg) i darbą.Liaudžiai turėtų patikti suvalgyti bosą  biggrin.gif  pastilazas .

nu bet jau lygumas, viskas išglostyta, gražu... thumbup.gif

QUOTE(naitas @ 2011 06 28, 17:04)
medutis, dengtas masyte, kriaukles ir visa kas papuosime - masyte.

va čia tai tikrai mistika... nusikopinau ir tyrinėju tas kriaukles, nu man jos tooooookios tikros.. blush2.gif laaabai gražu thumbup.gif

QUOTE(keno @ 2011 06 28, 19:36)
tos kriaukles mistika kazkokia schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasskee @ 2011 06 28, 22:10)
bet kad baltymas detusi i tokias mases, tai niekad nesu radus recepto sad.gif Gal galit pasidalinti? blush2.gif  4u.gif

kad ir čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Erina @ 2011 06 28, 22:10)
o kas tai per prietaisas, kurio pagalba daromos tos"vytelės"???

nezinau kaip daro auksaranke Migle79, bet kai man ko nors prireikia is sniureliu srities, tai naudoju "sugarcraft gun". Pagooglinkit su tais dviem zodziais, ismes toki pistoleta.
Papildyta:
QUOTE(MO @ 2011 06 28, 22:14)
naitai,išduokit paslaptį,kaip tokiais perėjimais kriaukles nudažote? čia gal reikia meno mokyklą baigti?  hihihi.gif  bigsmile.gif  wub.gif

plonu teptuku, gal dvieju spalvu milteliniais dazais ir apipurksta perlu.

QUOTE(Rasskee @ 2011 06 28, 23:10)
Cukrine geliu mase pagal @Adrij@ tai tik is cukraus pudors ir zelatinos.. Pagal tokia as eksperimentuoju (iki gaminiu lipdymo man dar toli...), aisku man pudros sueina per puse maziau kazkodel, nei nurodyta recepte, bet kad baltymas detusi i tokias mases, tai niekad nesu radus recepto sad.gif Gal galit pasidalinti? blush2.gif  4u.gif

turiu bent tris knygas, kuriose yra kazkokie visokie cukraus masiu receptai. Esu karta pasidariusi geliu mases su kiausinio baltymu. Dar dedasi tragakano guma. Neprisimenu, ar reikia kokio nors riebalo.. Taciau geliu mase tikrai galima iskocioti iki popieriaus plonumo (o gal storumo) biggrin.gif

o Cipciuko recepto neturiu issisaugojus.. kazkaip galvoju, kad as jai bet kada galiu parasyt ir paprasyt paprotint rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 28, 21:52)
nezinau kaip daro auksaranke Migle79, bet kai man ko nors prireikia is sniureliu srities, tai naudoju "sugarcraft gun". Pagooglinkit su tais dviem zodziais, ismes toki pistoleta.
Papildyta:

plonu teptuku, gal dvieju spalvu milteliniais dazais ir apipurksta perlu.
turiu bent tris knygas, kuriose yra kazkokie visokie cukraus masiu receptai. Esu karta pasidariusi geliu mases su kiausinio baltymu. Dar dedasi tragakano guma. Neprisimenu, ar reikia kokio nors riebalo.. Taciau geliu mase tikrai galima iskocioti iki popieriaus plonumo (o gal storumo)  biggrin.gif

o Cipciuko recepto neturiu issisaugojus.. kazkaip galvoju, kad as jai bet kada galiu parasyt ir paprasyt paprotint  rolleyes.gif

tai ir ieškau dabar visoje temoje to stebuklingo Cipciuko recepto blush2.gif
Atsakyti
Teismui šiandieninis torčiukas- pyragiukas su pernykštėm mėlynėm smile.gif ir bandymai lipdyti.. gavosi katašunis smile.gif
nu bet žemai lenkiu galvą prieš visas, kurios taaaaaip dailiai nulipdo thumbup.gif 4u.gif nu man kampuotai gaunasi doh.gif o galva iš vis nesilaikė, teko pasmeigti ją ax.gif
user posted image
ps. nedaug sviestinio kremo buvo likę nuo praėjusio torčiuko, tai šonai nenudailinti, ko pasekoje pradėjo minkštėti masė blush2.gif

Papildyta:
nu bet jau kokia maža fotkė pasidarė... kažin kodėl g.gif
Atsakyti
oi mergaites,kokie grazus visu darbai,,, blink.gif visoms po balioneli 4u.gif
ilgai stebilejaus i NAITO kriauklytes,mistika...
o apie Aguonos gele,,,as be zodziu,nuostabu!
idedu ir as savo savaitgalio darbeli,ideja kopinta nuo @ADRIJOS@ aciu jai,viduje medutis,svoris 3.5kg su biskiuku smile.gif
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti
cia geriau matysis

Meljola, fainai kaip 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(skirmantuks81 @ 2011 06 29, 00:49)
Teismui šiandieninis torčiukas- pyragiukas su pernykštėm mėlynėm smile.gif ir bandymai lipdyti.. gavosi katašunis smile.gif

nugis liuks wub.gif taip ir toliau. 4u.gif

QUOTE(meljola @ 2011 06 29, 01:30)
idedu ir as savo savaitgalio darbeli,ideja kopinta nuo @ADRIJOS@ aciu jai,

kadangi man lektuvai visada kvepia, tai ziuredama i drugelius, nejucia prisiminiau lektuvus wub.gif Mielas tortas wub.gif

labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo naitas: 29 birželio 2011 - 07:45
labas rytas auksarankes wub.gif jusu visu tortai nuostabus, atsistebet neimanoma, kaip sitokie groziai sukuriami wub.gif

jau senai seku jusu temas, bandau mokytis blush2.gif tik kad tie mano papuosimai labai jau menki, trupinukai, saldainiukai, grietineles dzibukai, sokolado tvorteles biggrin.gif blush2.gif kai pamaciau 14 metu mergaites puosta torta, tai isvis man su savo tortais i krumus sleptis doh.gif

bet va iskilo viena didele problemele, kuri priverte nebetylet ir jusu pasiklaust, kad nepridaryciau nesamoniu blush2.gif

sestadieniui reikia didziulio meducio torto, apie 4-5 kg. vestuviu proga. reikia kazko labai grazaus, o man tai neiveikiama misija doh.gif

galvoju puosti slapia beze, aisingo burbulias dekoruotais (bandysiu siandien pasidaryt) STAI TOKIAIS ir gyvom gelytem, galvoju imti gvaizdikus mazus, nes skaiciau kad jie ilgai issilaiko be vandens ir kad uztenka apsukti kotelius folija.

1. zinau kad pries beze reikia aptepti sviestiniu kremu:
2 ind. kondensuoto pieno ir 1 pokelis sviesto. ar man tokio kiekio uzteks aptepti apie 5 kg torta?

2.pagal beze recepta:
Kremas „Šlapia” beze
-4 kiaušinių baltymai
-1 stiklinė cukraus (250gr, aš dėjau 200gr)
-vanilinio cukraus truputį arba kitokio skonio esencijos ( aš nedėjau nieko)
-¼ arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
AR MAN SITOKIO KIEKIO BEZE UZTEKS APDZIPUOTI APIE 5 KG TORTA?

3.galvoju ketvirtadieni vakarop iskepti torta, sutepti ir palikti nakciai susistovet, tada penktadieni aptepti sviestiniu kremu, beze dzibukais, bandyt papuosti ir tiketis kad sestadieniui pavyks nunesti bent jau zmoniskai atrodanti torta blush2.gif ar gera eiga susiplanavau? blush2.gif

tikiuosi padesit man, labai tikiuosi blush2.gif nes sitoki darba darysiu pirma karta, tik medutis bus keptas nebe pirma syk, bet visa kita, man pakolkas atrodo NEIMANOMA MISIJA doh.gif
Atsakyti
QUOTE(meljola @ 2011 06 29, 00:30)
idedu ir as savo savaitgalio darbeli

labai grazu.tik ta zalia juostele galetu buti kiek plonesne ax.gif bet siaip,labai labai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2011 06 28, 17:04)

medutis, dengtas masyte, kriaukles ir visa kas papuosime - masyte.
Linkejimai.  4u.gif

o bože wub.gif su kokiomis formelėmis daromos tokios nerealios kriauklės (gal galimą nuorodą blush2.gif ). Na nerealiai gražu wub.gif

meljola,
labai tvarkingas ir gražus tortukas wub.gif

Saulės zuiki,
kiek reikia sunaudoti kilogrmaų sviestinio kremo,kad tortas toks lygus būtų doh.gif aš tai nesuprantu.... kiek bedarau vis celiulitas sad.gif

skirmantuks81 neblogas bandymas 4u.gif kuo toliau tuo geriau eisis thumbup.gif man šio torto spalvinė gama nelabai rišasi, bet čia skonio reikalas smile.gif

Atsakyti