Įkraunama...
Įkraunama...

Prolaktinoma

QUOTE(Agalis @ 2006 03 14, 20:55)
Merginos, norejau pasiteirauti, kiek laiko pastojus dar reikia gerti BR? Kada jau galima nutraukti?

Man taip pat sakė gydyt.oja , kai pastosi iškart nutraukti. Aš iš tikrūju čia nieko nebesuprantu vienom liepia nutraukti kitoms ne. Man atrodo, kad čia individualiai, priklausomai nuo PRL kiekio.
Atsakyti
QUOTE(arulis @ 2006 03 17, 14:54)
man buvo rekomenduota IS KART nutraukti BR  ir  thumbup.gif

Tai nori pasakyti, kad vos pastojusi nustojai gerti BR?
Atsakyti
QUOTE(Viotinola @ 2006 03 18, 21:18)
Tai nori pasakyti, kad vos pastojusi nustojai gerti BR?

Ir man lygiai taip pat. Gyd. sakė, kad jei pastosi, iškarto nutraukt BR vartojimą. Bet pas mane prolaktinas net normos neviršijo, tik buvo labai arti viršutinės ribos, tai man buvo paskirta gerti po pusę tabletės per dieną. Pas mane problema buvo ta, kad gausiai tekėjo skystis iš krūtų doh.gif
Atsakyti
Mmm, pas mane ir pienas bėga ir nutraukus vaistus šokteli PRL. Po pusę tabletės tai nėra didelė dozė. Lengvo tau nėštumo,Rugele.
O su tuo nutraukimu, tai tikrai nuomonių daug. Nors mano manymu, nutraukti staiga hormoninį preparatą, kurį geri didelėm dozėm, tai jau didelis ir staigus stresas organizmui. Nes kai gėriau po 5 tabl, pastojimo atveju turėjau dozę mažinti palaipsniui, kaip ir pradedi gerti... g.gif kaži, nuo ko priklauso nuomonių išsiskyrimas?
Atsakyti
QUOTE(gaga99 @ 2006 03 06, 21:51)
as irgi turiu ta beda, padidejusi prolaktina ir vis itariama prolaktinoma.
visi negerumai prasidejo mazdaug pries 8m, kai po didelio streso, teko naudoti anidepresantus. praejus kuriam lailui kai jau vaistu nevartojau ir jauciausi lyg ir neblogai pastebejau isskyras is krutu. dar negrei kreipiausi pas medikus.
tuo metu mokiausi vilniuje, tad pirma karta mane tyre santariskese. pasake, kad prolaktinas padidintas, bet Kt daryti nereikia, paskyre mastodyn ir parlodeli po 1/2 tabletes ir del visa ko nusiunte pas onkologus.
o kaip buvo baisu...taciau ten atliko krutu Ro'' ir pasake, kad esu sveika. bet as sugeriau vaistukus, man pagerejo ir pamirsau savo beda 6m.
paumejima vel isprovokavo stresas ir didelis darbo kruvis bei pervargimas, jau siuo metu ir financines galimybes buvo kitos, tad emiausi tyrimu. skaudejo galva, krutis, mirgedavo akyse, padidejo svoris ir toliau buvo daug isskyru is krutu.
privaciam ginekologijos kabinete atliko PR, jis buvo padidejes, patare kreiptis pas endokrinologus . cia vel viskas is pradziu, kraujo tyrimai, galvos KT, BMR.
isvada- hipofizes mikroadenoma.
paliko stebejimui, dave vilties kad pastosiu. ir nors metu man jau nemazai ir ta mintis, kad neturesiu leliuku daznai kankina, tiesiog nerandu tokio kas noretu su manim ta leliu turet. blush2.gif
tai taip ir gyvenu tiesiog su diagnoze.

Na va, radau savo likimo drage :mirksiukas:Papasakosiu kaip man sekasi susidoroti su sia diagnoze. Prolaktinas pas mane padidejes buvo gal apie 10 metu, is ju beveik visus buvo bandoma gydyti bromkriptinu. Blogiausia tai, kad su kiekvienais metais vis blogiau toleravau siuos vaistus - labai pykino, buvo silpna jau nuo 1-2 tableciu.O kartais reikedavo gerti po 5-6 tab per diena, o prolaktinas nukrisdavo tik labai trumpam. MT visus tuos metus nieko nerode, kol praeitais metais isgirdau ta pacia diagnoze - hipoofizes mikroadenoma verysad.gif Vienintelis pliusas buvo tas, kad pakliuvau pas kita gydytoja, kuri pasake, kad yra kitas gydymo budas. Pasirodo, jog yra ir kiti vaistai be to nelemto BR, bet jie Lietuvoje neregistruoti, nes yra ganetina brangus.Bet gydytoja parase argumentuota prasyma i Valstybines ligoniu kasas ir po ilgu biurokratiniu trukdymu, vaistukai atkeliavo i Lietuva ir ligoniu kasos apmokejo gydymo kursa.Jei idomu, vaistai vadinasi Cabaseril. Geriu tik po puse tabletes 1 karta per savaite, nejauciu jokio salutinio poveikio ir prolaktinas jau puse metu laikosi normos ribose thumbup.gif .Atsirado viltis, kad viskas susitvarkys smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alanija: 19 kovo 2006 - 15:51
nežinau dėl tu nuomoniu,jau pardedu painiotis.nes mano gydytoja net du kartus pakartojo,kad negalima nutraukti BR iš kart.Sutinku su Viotinola,kad toki preparata negalima nutraukti iš kart tik palaipsniui
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2006 03 19, 19:44)
nežinau dėl tu nuomoniu,jau pardedu painiotis.nes mano gydytoja net du kartus pakartojo,kad negalima nutraukti BR iš kart.Sutinku su Viotinola,kad toki preparata negalima nutraukti iš kart tik palaipsniui

Man atrodo, kad jei tavo paros dozės yra didelės tai gal iškart nutraukti negalima. Bet kai mano dozė yra 1tab.1k.d. tai gal man dėl to liepė iškart nutraukt.
Atsakyti
QUOTE(larisa @ 2006 03 19, 20:28)
Man atrodo, kad jei tavo paros dozės yra didelės tai gal iškart nutraukti negalima. Bet kai mano dozė yra 1tab.1k.d. tai gal man dėl to liepė iškart nutraukt.

Aš taip pat geriu po 1 tabl.
Atsakyti
Aš irgi po vieną tabletę geriu. Pasiklausiau Princes patarimo ir pradėjau ją gerti vakarais, tada nepykina arba mažiau pykina smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(ritusia @ 2006 03 20, 12:33)
Aš irgi po vieną tabletę geriu. Pasiklausiau Princes patarimo ir pradėjau ją gerti vakarais, tada nepykina arba mažiau pykina  smile.gif .

Nu kaip gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Prince @ 2006 03 20, 13:40)
Nu kaip gerai biggrin.gif

Aha thumbup.gif .Išgeri ir stengiesi kuo greičiau užmogti, kad nejaustum blogumo. O tai būdavo ryte išgeri ir sėdi darbe-tampaisi kol nepraeina. Ačiū thumbup.gif .
Atsakyti
merginos, o prie BK priprast galima ar ne. man israse po 1tablete 2 k. dienoj, is pradziu kol priprsiu po 0.5tab. sian geriu antra diena vakar puse tabletes sian po puse 2 kart dienoj, vakar isgeraiu ant tuscio skarnadzio, sian uzvalgius, ne nezinau arba sian poveikis stipresnis, bet vakar daug geraiu jauciausi. o sian tai siaubas, negaliu sakyt, kad mane pikina, ne, man tik skrandyje ten kazkas negero darosi toksi nemalonus jausmas ir saltis krecia, vakar maniau, kad sirgt ruosiuos, bet po keliu valandu parejo, visk ok paskui buvo, sian vel tas pats verysad.gif
jei taip toliau tai man teks darbo naujo ieskotis, nes kokias 2-3 valandas bunu visai nedarbinga doh.gif


Atsakyti