Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

Ar yra kazkokios nuolaidos darzeliui, jei vaikas turi lengva neigaluma g.gif
Atsakyti
QUOTE(Laurita84 @ 2011 09 01, 15:09)
Ar yra kazkokios nuolaidos darzeliui, jei vaikas turi lengva neigaluma g.gif

Priklauso nuo savivaldybės, ir nuo neįgalumo pavadinimo.
Atsakyti
Sveikos. Gal kas zinot, jei mama vaiko auginimo atostogose, ar vyresniam vaikui neinant i darzeli su prasymu galima nemoket? Nes noriu issivezt vaikus atostogu, bet jauciu teks pilna kaina susimoket g.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_x2 @ 2011 09 01, 19:14)
Sveikos. Gal kas zinot, jei mama vaiko auginimo atostogose, ar vyresniam vaikui neinant i darzeli su prasymu galima nemoket? Nes noriu issivezt vaikus atostogu, bet jauciu teks pilna kaina susimoket g.gif

taip,teks susimoketi pilna kaina.
Atsakyti
QUOTE(mama_x2 @ 2011 09 01, 19:14)

Jei lankot Kauno miesto darželį:
Užmokesčio už vaiko išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse tėvai (globėjai) nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:
3.1. dėl vaiko ligos, pateikus pažymą;
3.2. tėvų kasmetinių atostogų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
3.3. vaiko vasaros atostogų metu (birželio – rugpjūčio mėnesiais), pateikus prašymą;
3.4. motinos nėštumo ir gimdymo atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę, pateikus prašymą ir pažymos kopiją;
3.5. tėvų nemokamų atostogų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
3.6. jeigu tėvai dirba pagal kintamą darbo grafiką, iš darbovietės pateikus darbo grafikus ir pažymas;
3.7. dėl ekstremalių įvykių ar esant 20 C šalčio;
3.8. nelaimės šeimoje atvejais (artimųjų mirtis ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2011 09 01, 19:42)
(...)

As tiek proto turiu kad pasicituot. Bet nestumo gimdymo atostogos ir vaiko auginimo skirias wink.gif
Ir vat kazkaip kreivai viskas gaunas, juk vaika auginant, mazasis gali sirgt, dar viena abu auginu, sergancio leliuko nepaliksiu vieno, nevesiu vyresnio i darza, ir dzin visiem - mokek doh.gif
Atsakyti
man tai kažkaip keisti tie visi skirtumai tarp savivaldybių. Jau pradėjau vestis vaikus į darželį, dar pati esu VPA su savo mažuoju darželinuku, bet pristačiau pažymas tiek į vieną,tiek į kitą grupę, ir jei vaiko kartais nebūtų, tai neskaičiuos už tą dieną g.gif Tik sakė reikia,kad bent pusė mėnesio lankytų darželį,kitaip reikės pažymos,kad vaikas sirgo.

Nesu žinovė, rašau tik tą ką galiu pritaikyti sau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 09 01, 20:52)
man tai kažkaip keisti tie visi skirtumai tarp savivaldybių. Jau pradėjau vestis vaikus į darželį, dar pati esu VPA su savo mažuoju darželinuku, bet pristačiau pažymas tiek į vieną,tiek į kitą grupę, ir jei vaiko kartais nebūtų, tai neskaičiuos už tą dieną g.gif Tik sakė reikia,kad bent pusė mėnesio lankytų darželį,kitaip reikės pažymos,kad vaikas sirgo.

Kiekviena savivaldybė skirtingą finansavimą turi mirksiukas.gif Pvz. Vln buvo įvestas mokėjimas dėl tėvų piktnaudžiavimo. Seniau galėjai nevesti ir nemokėti be jokių priežasčių ir daugelis tėvų tuo naudojosi. Neveda, nemoka, o vieta užimta. toks dalykas finansiškai nenaudinga savivaldybei. Todėl įvedė privalomus mokėjimus.
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 09 01, 20:52)

Seniau kaune pvz buvo jei viena vaika augini, 50% moki ax.gif o rajone nebuvo... Veliau ir mieste panaikino... O vat reiks pasidomet ar eitu vpa pazymas surinkus, kad veliau rankiotus dienas, nes dekreto metu tai rasiau prasyma ir tiek blush2.gif
Kai zinosiu ar iseina nemoket, parasysiu... Nors pradedu abejot... Nors manau cia ir paciam darzely dar priklauso kaip direktore i viska ziuri g.gif nes tikrai situacija - suserga leliukas, vyresneliui pazymos gyd neduoda, nes jis neserga, tetis isvykes pvz i uzsieni dirbt, tai kaip mamai vest darzelinuka darziukan g.gif ech, negalvoja valdzia, pameta is lempos koki istatymiuka ir tiek...
Atsakyti
sveiki, situacija tokia, rugpjūčio 26 buvo skirybų teismas, rugpjūčio 31 paskelbė kad mes su vyru išskirti, rugsėjo pirmą vaikas pradėjo eiti į lopšelį, jam beveik du metukai, aš dirbu puse etato, gaunu 470lt, ir 97lt už vaiką, iš vt buvo priteista 300lt, kurių jis nemokės, pats esą bedarbis ir biržoi nestovi. Klausimas dabar dėl darželio kompensacijų ar man reikia laukti kol isigalios mūsų skirybos tai yra rugsėjo 31 ar jau dabar galiu prašyti kompensacijų darželiui? Jai taip ar reikia važiuoti į seniuniją? dėkui labai kas atsakys
Atsakyti
Sveiki, kas gali pasakyt, kokius dokumentus reikia pristatyti, kad gauti lengvata uz darzelio mokesti vienisai mamai? Ar ivyko pasikeitimu? Ar uztenka seimos sudeties pazymos? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(tvigra @ 2011 09 15, 18:24)
Sveiki, kas gali pasakyt, kokius dokumentus reikia pristatyti, kad gauti lengvata uz darzelio mokesti vienisai mamai? Ar ivyko pasikeitimu? Ar uztenka seimos sudeties pazymos?  doh.gif

"mokestis mažinamas 50 procentų, jeigu:
8.1. vaikas turi tik vieną iš tėvų (vienas iš tėvų miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios, nežinia, kur esančiu, neveiksniu arba atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, vienam iš tėvų laikinai arba neterminuotai apribota valdžia), pateikus tai patvirtinančius dokumentus; "
todel jei vaikai turi vyro pavarde,lengvatos nebus.As cia paemiai viena is darzeliu kaune
http://www.silinukas...?page=priemimas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 15 rugsėjo 2011 - 17:52