Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

QUOTE(*Avietėlė* @ 2013 04 13, 13:22)
Sveikos,gal galetu man kas nors atsakyti?Esu issikyrusi,ka tik atleido mane is darbo.Ar yra kazkokios nuolaidos uz darzelio mokesti jei vaiko kuri laiko nevesciau i darzeli?

Jokių unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2013 04 13, 14:35)

Jei neves nera, bet jei nebus pajamu, tai gal galima susitvarkyti kompensacija ir vest? g.gif
Cia dar geriau,nei nevest.Pavalges,priziuretas,su vaikais pabuves,alvinamas
Atsakyti
QUOTE(*Avietėlė* @ 2013 04 13, 13:22)
Sveikos,gal galetu man kas nors atsakyti?Esu issikyrusi,ka tik atleido mane is darbo.Ar yra kazkokios nuolaidos uz darzelio mokesti jei vaiko kuri laiko nevesciau i darzeli?

Is gydytojos pazyma,kad vaikas sirgo,tik tada nereikes moketi uz maitinima,o jeigu siaip nevest,be jokiu priezasciu,tai jokiu.
Atsakyti
gal kuri žinos, eame užrašę vaiką į darželį.po kelių menesiu kaip ir eilė ateina jau vesti į darželį.bet pasikeitė situacija ir norime užrašyti į visiškai kitą darželį. kaip dabar bus? ar vėl per naujo teks stovėti eilėje ir laukti vėl kokius 2 metus? ar geriau vesti į tą darželį kur papuolėm pagal eilę dabar ir dar papildomai užrašyti į norimą darželį? ar taip galima?dėkui. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrele123: 17 balandžio 2013 - 06:41
Sveikos,
Sakykit pažymas reikia pristatyt deklaruotos vietos seniūnijai.
Pvz, jei miete registruoti-tai miesto savivaldybėje? ax.gif

Ačiū atsakiusioms.Tikiuos supratot ko paklausiau blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2013 04 18, 13:49)
Sveikos,
Sakykit pažymas reikia pristatyt  deklaruotos vietos seniūnijai.
Pvz, jei miete registruoti-tai miesto savivaldybėje? ax.gif

Ačiū atsakiusioms.Tikiuos supratot ko paklausiau  blush2.gif  4u.gif

Kokią pažymą? jei kad šeima soc. remtina, o tikslas, kad kompensuotų darželį, tai į patį darželį reikia pažymą nešti.
Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2013 04 18, 16:09)
Kokią pažymą? jei kad šeima soc. remtina, o tikslas, kad kompensuotų darželį, tai į patį darželį reikia pažymą nešti.

ačiū 4u.gif 4u.gif
Tik iškilo klausimas.Sakė reikia pažymos apie šeimos sudėtį iš seėniūnijos.Tai mes su vaikais esame deklaruoti mieste, o vyras rajone.Tai kaip su šia pažyma.Iš kur reiktų imti? g.gif smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liutuke! @ 2013 04 24, 14:00)
ačiū  4u.gif  4u.gif
Tik iškilo klausimas.Sakė reikia pažymos apie šeimos sudėtį iš seėniūnijos.Tai mes su vaikais esame deklaruoti mieste, o vyras rajone.Tai kaip su šia pažyma.Iš kur reiktų imti? g.gif  smile.gif  4u.gif

O seniūnija nemato, kad skirtingose vietovėse registruoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2013 04 25, 08:19)
O seniūnija nemato, kad skirtingose vietovėse registruoti  g.gif

Buvau šiandien seniūnijoje,gavau pažymą.Tai mato,kad esu ištekėjusi, o vyro gyvenamoji vieta nežinoma(taip parašyta). smile.gif
Buhalterė darželio sakė atsinešt santuokos liudijimą.Žiūrėsim ax.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
atsiprasau, jei pasikartosiu su klausimais blush2.gif , bet nors ir pasiskaiciau temas, man vistiek neaisku..Gal kas nukreips?
Vaikui 5 metai, turi vidutine negalia, esu vienisa mama, bet tevo pavarde irasyta i liudijima, ir jis savanoriskai moka elementus. Siuo metu esu bedarbe, bet birzoje nestoviu, nes del vaiko negaliu eiti dirbti,musu seimos pajamos nevirsija 525lt (iskaitant vaiko invalidumo pinigelius ir elementus). Ar priklauso kazkokia kompensacija uz darzeli, ar maitinima? ir kokiu dokumentu reikia? Aciu uz atsakymus wub.gif
P.S. ar 52 lt ieina i seimos pajamas?
Atsakyti
QUOTE(alioniukas @ 2013 04 25, 09:41)
Sveikos  4u.gif
atsiprasau, jei pasikartosiu su klausimais  blush2.gif , bet nors ir pasiskaiciau temas, man vistiek neaisku..Gal kas nukreips?
Vaikui 5 metai, turi vidutine negalia, esu vienisa mama, bet tevo pavarde irasyta i liudijima, ir jis savanoriskai moka elementus. Siuo metu esu bedarbe, bet birzoje nestoviu, nes del vaiko negaliu eiti dirbti,musu seimos pajamos nevirsija 525lt (iskaitant vaiko invalidumo pinigelius ir elementus). Ar priklauso kazkokia kompensacija uz darzeli, ar maitinima? ir kokiu dokumentu reikia? Aciu uz atsakymus  wub.gif
P.S. ar 52 lt ieina i seimos pajamas?

III. ATLYGINIMO LENGVATŲ TAIKYMAS IR TAM BŪTINŲ DOKUMENTŲ PATEIKIMAS
7. Atlyginimo už vaiko maitinimą nemoka tėvai (globėjai), jeigu vaikui Trakų r. savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu skiriamas privalomas ikimokyklinis ar priešmokyklinis ugdymas.
8. Tėvai (globėjai) atlyginimo nemoka:
8.1. pateikus pažymą dėl vaiko ligos, sanatorinio gydymo;
8.2. tėvų (globėjų) kasmetinių atostogų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
8.3. vaiko vasaros atostogų metu (birželio–rugpjūčio mėnesiais) ir mokinių atostogų metu (jeigu ikimokyklinio ugdymo įstaigą lankantis vaikas turi brolių ar seserų, kurie mokosi bendrojo ugdymo mokykloje), pagal mokyklų mokinių atostogų grafiką (tėvams (globėjams) pateikus prašymą);
8.4. motinos (globėjos) nėštumo ir gimdymo atostogų metu, pateikus prašymą ir gydymo įstaigos pažymos kopiją;
8.5. tėvų (globėjų) nemokamų atostogų ar prastovų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
8.6. jeigu tėvai (globėjai) dirba pagal kintamą darbo grafiką, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
8.7. paskelbus ekstremalią situaciją, keliančią pavojų ugdytinių gyvybei ar sveikatai, nustačius ypatingąją epideminę situaciją dėl staigaus užkrečiamųjų ligų išplitimo viename ar keliuose administraciniuose teritoriniuose vienetuose, kai žiemą oro temperatūra yra žemesnė kaip – 20° C ir (ar) esant kitoms nepalankioms oro sąlygoms (dėl pūgos nepravažiuojami keliai);
8.8. kai mokykla ar grupė uždaroma dėl remonto darbų;
8.9. nelaimės šeimoje atvejais (artimųjų mirtis ir pan.), ne ilgiau kaip tris dienas.
9. Tėvų (globėjų) prašymu atlyginimo dydis už maitinimą mažinamas 50 procentų, jeigu:
9.1. šeima gauna socialinę pašalpą, pateikus iš Trakų rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos ir sveikatos apsaugos skyriaus įrodančius dokumentus (pažyma teikiama kas tris mėnesius);
9.2. vaikas turi tik vieną iš tėvų (vienas iš tėvų miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios, nežinia, kur esančiu, neveiksniu arba atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, vienam iš tėvų laikinai arba neterminuotai apribota valdžia), pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
9.3. tėvai augina tris ir daugiau nepilnamečių ir besimokančių vaikų, pateikus šeimos sudėtį ir šeimos pajamas patvirtinančius dokumentus;
9.4. vaikui nustatytas neįgalumas, žymūs vystymosi sutrikimai, pateikus įrodančius dokumentus;
9.5. vienas iš tėvų atlieka tikrąją karinę tarnybą, pateikus tai patvirtinančią pažymą iš dalinio, kuriame tarnauja;
9.6. vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje, pateikus pažymas apie mokslo tęsimą vasario ir rugsėjo mėnesiais.

Daugiau informacijos
Atsakyti
Jei kažkas verčiasi tik individualia veikla, yra pats sau viršininkas ir nori paatostogauti, tai galima pačiam sau pasirašyti pažymą darželiui apie atostogas? Įdomu, ką ten reiktų įrašyt?.. g.gif
Atsakyti