Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

QUOTE(Marija1 @ 2012 10 18, 09:34)
Noreciau paklausti, istorija tokia, kad po dvieju metu stovejimo eileje prieme dukra i darzeli, bet pradejom labai sirgti ir yra kitu priezasciu, todel noresime leisti tik kita rugseji i priesmokykline grupe, ar butu galima prasyti, kad ne isbrauktu is eiles, bet atidetu eile kitiems metams. Nes jei per nauja stoti i eile, gali nebuti galimybes pakliuti kita rugseji i priesmokykline grupe. Dekui kas suprantat ir atsakysit  4u.gif

mūsų grupėje vienas vaikas buvo atidėjęs lankymą 6mėn, nes labai sirgo ir sutarė, kad kurį laiką nelankys, kol sustiprės.
Atsakyti
Sveiki, esu tokioj situacijoj ir labai sokiruota. Esme mes seimoj 4 asmenys. As uzsiregistravusi DB, o vyras dirba. Paskambinau i soc rupyba del darzelio kompensacijos,tai man pasake, kad minimali alga turi buti 1170Lt,kad priklausytu kompensacija. Pas mano vyra 1162,5. Tai man pareiske,kad mums nepriklauso,nes atseit skirtumas tik 7,5Lt blink.gif Ar cia normalu sitaip? Miestas Klaipeda.
Liepe vistiek ateit, uzpildyt dokumentus ir laukt atsakymo,ar paskirs mums kompensacija ar ne unsure.gif Gal kas galit pakomentuot sita reikala?
Ir kaip supratau is ju kalbu,kad mums isvis jokia soc pagalba nepriklauso unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velgana: 18 spalio 2012 - 13:28
QUOTE(Marija1 @ 2012 10 18, 14:34)
Galvojau gal kos istatymas yra, nemegstu tartis, nes lauks kysio..

Nera tokio istatymo,cia tik susitarimo reikalas.
Papildyta:
QUOTE(Velgana @ 2012 10 18, 14:24)
Sveiki, esu tokioj situacijoj ir labai sokiruota. Esme mes seimoj 4 asmenys. As uzsiregistravusi DB, o vyras dirba. Paskambinau i soc rupyba del darzelio kompensacijos,tai man pasake, kad minimali alga turi buti 1170Lt,kad priklausytu kompensacija. Pas mano vyra 1162,5. Tai man pareiske,kad mums nepriklauso,nes atseit skirtumas tik 7,5Lt  blink.gif  Ar cia normalu sitaip? Miestas Klaipeda.
Liepe vistiek ateit, uzpildyt dokumentus ir laukt atsakymo,ar paskirs mums kompensacija ar ne  unsure.gif  Gal kas galit pakomentuot sita reikala?
Ir kaip supratau is ju kalbu,kad mums isvis jokia soc pagalba nepriklauso  unsure.gif

Ko jus delsiat,jums 4 asmenims turi nevirsiti 1400 lt,kad priklausitu soc.pasalpa,kai susitvarkisit darzelis bus 100% kompensuojamas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 18, 13:46)
Ko jus delsiat,jums 4 asmenims turi nevirsiti 1400 lt,kad priklausitu soc.pasalpa,kai susitvarkisit darzelis bus 100% kompensuojamas.

As tiesa sakant abstulbus buvau, kai paskambinau,sakau,tai ka jus man kaip soc rupyba galit pasiulyti? O ta moterele mygti pradejo,tada tik pasake,kad ateiciau uzpildyt dokus. Klausiu, kaip ten su 525Lt zmogui, kas priklauso, irgi kazka numyke,kad cia jau kitas dalykas.. (o koks,taip ir nepasake)blink.gif Toks jausmas,kad jie suinteresuoti,kad tik nesuteikt soc pagalbos. Del to pries eidama noriu konkreciai issiaiskint,kas man priklauso,kad nebuciau mulkinama.

O dabar klausimas, jei as pastaruosius 3men buvau issiemusi ind veiklos patenta (keliom dienom), tai cia skaitysis kaip pajamos kokios nors?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velgana: 18 spalio 2012 - 14:00
QUOTE(Velgana @ 2012 10 18, 13:54)
As tiesa sakant abstulbus buvau, kai paskambinau,sakau,tai ka jus man kaip soc rupyba galit pasiulyti? O ta moterele mygti pradejo,tada tik pasake,kad ateiciau uzpildyt dokus. Toks jausmas,kad jie suinteresuoti,kad tik nesuteikt soc pagalbos. Del to pries eidama noriu konkreciai issiaiskint,kas man priklauso,kad nebuciau mulkinama.

O dabar klausimas, jei as pastaruosius 3men buvau issiemusi ind veiklos patenta (keliom dienom), tai cia skaitysis kaip pajamos kokios nors?

Į kurį skyrių einat (laukininkų g)? Šnd skambinau, kad priimtų anksčiau, nukreipė skambutį į kt kabinetą, o ten išklausinėjo ir pasiūlė lapkričiui registruotis, nors aiškinu, kad man per vėlu.

O dėl veiklos, tai jei uždirbot pajamų, tai bus jūsų pajamos.
O kompensacijos priklauso jei neviršija asmeniui 350Lt, jūsų atveju turi būti 1400lt,. vadinasi Jūs tinkami gaut paramą
Atsakyti
QUOTE(Užsispyrėlė @ 2012 10 18, 13:59)
Į kurį skyrių einat (laukininkų g)? Šnd skambinau, kad priimtų anksčiau, nukreipė skambutį į kt kabinetą, o ten išklausinėjo ir pasiūlė lapkričiui registruotis, nors aiškinu, kad man per vėlu.

O dėl veiklos, tai jei uždirbot pajamų, tai bus jūsų pajamos.
O kompensacijos priklauso jei neviršija asmeniui 350Lt, jūsų atveju turi būti 1400lt,. vadinasi Jūs tinkami gaut paramą

ten pat ir as,tai turbut su ta pacia ir kalbejom.
Man del pajamu skaiciavo taip,kad 350Lt pirmam zmogui, 280Lt antram ir ... (neisgirdau toliau), bendrai gaunasi 1170Lt. Vat cia man labai idomus niuansas, jei dabar skaitau apie 1400Lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Velgana: 18 spalio 2012 - 14:04
QUOTE(Velgana @ 2012 10 18, 15:03)
ten pat ir as,tai turbut su ta pacia ir kalbejom.
Man del pajamu skaiciavo taip,kad 350Lt pirmam zmogui, 280Lt antram ir ... (neisgirdau toliau), bendrai gaunasi 1170Lt. Vat cia man labai idomus niuansas, jei dabar skaitau apie 1400Lt

Cia taip skaiciuoja soc.pasalpa,o kad ja gauti,reikia,kad zmogui nevirsitu 350 lt,jusu atveju 4*350=1400 lt.O paskui jau procentais soc.pasalpa skaiciuos pirmam 100%,antram-80%,treciam ir t.t -70%.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 18, 14:12)
Cia taip skaiciuoja soc.pasalpa,o kad ja gauti,reikia,kad zmogui nevirsitu 350 lt,jusu atveju 4*350=1400 lt.O paskui jau procentais soc.pasalpa skaiciuos pirmam 100%,antram-80%,treciam ir t.t -70%.

As anksciau reikalu su soc pasalpom neturejus, tai nelabai zinau..
Vadinasi pirma man reikia pretenduot i soc.pasalpa, po to jau i kompensacijas? Ar galima iskart viska susitvarkyt?
Atsakyti
QUOTE(Velgana @ 2012 10 18, 15:15)
As anksciau reikalu su soc pasalpom neturejus, tai nelabai zinau..
Vadinasi pirma man reikia pretenduot i soc.pasalpa, po to jau i kompensacijas? Ar galima iskart viska susitvarkyt?

Kompensuos tik tada,kai bus paskirta soc.pasalpa ir kai galesit isimti pazyma,kad esat soc.remtini.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 18, 14:18)
Kompensuos tik tada,kai bus paskirta soc.pasalpa ir kai galesit isimti pazyma,kad esat soc.remtini.

supratau,dekui 4u.gif
Na va cia daugiau suzinau,nei is "kompetetinguju" soc paramos skyriaus darbuotoju.

O kokio dydzio ta pasalpa yra?
Atsakyti
QUOTE(Velgana @ 2012 10 18, 15:19)
supratau,dekui  4u.gif 
Na va cia daugiau suzinau,nei is "kompetetinguju" soc paramos skyriaus darbuotoju.

O kokio dydzio ta pasalpa yra?

Ziurint kokios jusu seimos pajamos.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 18, 14:20)
Ziurint kokios jusu seimos pajamos.

o DB pasalpa ieina i seimos pajamas?
Atsakyti