Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

QUOTE(kanclere @ 2012 09 06, 09:03)
Sveiki,pas mus tokia situacija.
Gyvenama vieta esame deklarave Vilniaus raj. Vaikas priesmokykline grupe lanko Vilniaus darzely. Musu seima del mazu pajamu gauna soc.pasalpa. Praeitais metais gaudavome kompensacija ir uz darzeli. Kokia situacija siais metais? Ar mums priklauso kompensacija uz maitinima ir mokyklines prekes.Rugsejo menesi iseinu i vaiko prieziuros atostogas.

Taip.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 10:25)

Aciu uz greita atsakyma. Gal galetumes patarti,kaip as tureciau irodineti darzelio vedejai,kad man sios kompensacijos priklauso. Nes siandien is vedejos gavau atsakyma,kad mums nieko nepriklauso.Kokiais argumentais as tureciau irodineti?Internete jokios informacijos nerandu.
Atsakyti
QUOTE(kanclere @ 2012 09 06, 09:30)
Aciu uz greita atsakyma. Gal galetumes patarti,kaip as tureciau irodineti darzelio vedejai,kad man sios kompensacijos priklauso. Nes siandien is vedejos gavau atsakyma,kad mums nieko nepriklauso.Kokiais argumentais as tureciau irodineti?Internete jokios informacijos nerandu.

http://spcentras.lt/...iniams-843.html
Ir pazyma paimkit,kad esat soc.remtini,nuneskit.
Atsakyti
Gal kas tiksliai zino kiek kompensuojasi moksetis uz maitinima soc. remtinoms seimoms? Anksciau kaip suprantu buvo 100% kompensuojamas, siuo metu nesupratau ar tvarka pasiekeite ar kazkai ne taip supratau, bet niekas negali tiksliai pasakyti kiek kompensuojasi maitinimas. Atsieit kiekvienas darzelis spres kokia kompensacija skirti. Kazi nuo ko tas sprendimas priklauso?
Veiksmas Vilniuje, deklaruota gyv. vieta t.p. Vilniuje. Grupe lopseline 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Megi Simpson: 07 rugsėjo 2012 - 09:08
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 09 07, 10:04)
Gal kas tiksliai zino kiek kompensuojasi moksetis uz maitinima soc. remtinoms seimoms? Anksciau kaip suprantu buvo 100% kompensuojamas, siuo metu nesupratau ar tvarka pasiekeite ar kazkai ne taip supratau, bet niekas negali tiksliai pasakyti kiek kompensuojasi maitinimas. Atsieit kiekvienas darzelis spres kokia kompensacija skirti. Kazi nuo ko tas sprendimas priklauso?
Veiksmas Vilniuje, deklaruota gyv. vieta t.p. Vilniuje  4u.gif

100%.,tik uz ugdyma mokam 1 lt/d.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 07 rugsėjo 2012 - 09:07
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 07, 10:06)
100%.,tik uz ugdyma mokam 1 lt/d.

Aciu uz operatyvu atsakyma 4u.gif Dar noreciau paprasyti, gal galetumet ikelti kokia nuorodele kur tas yra parasyta, nes as jauciu, kad musu darzelyje arba nelabai zino arba tiesiog mulkina, nes niekaip aiskaus atsakymo negaliu isgirsti net is direktores blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Megi Simpson @ 2012 09 07, 10:13)
Aciu uz operatyvu atsakyma  4u.gif Dar noreciau paprasyti, gal galetumet ikelti kokia nuorodele kur tas yra parasyta, nes as jauciu, kad musu darzelyje arba  nelabai zino arba tiesiog mulkina, nes niekaip aiskaus atsakymo negaliu isgirsti net is direktores  blink.gif

http://www.strazdeli.../body.php?mid=6
"10. mokestis už vaiko maitinimą nemokamas, jeigu:
10.2. šeima gauna socialinę pašalpą pagal Socialinės paramos centro pateiktas pažymas;"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 07 rugsėjo 2012 - 09:26
Sveiki. Situacija tokia mūsų pajamos mažesnės nei 525lt vienam asmeniui,bet soc pašalpos negauname. Gyvename Šiauliuose. Dukra lanko priešmokyklinę grupę darželyje. Kreipiausi į soc skyrių dėl pinigėlių mokyklinėms prekėms įsigyti. Soc darbuotoja liepė kreiptis į darželį, nuėjus į darželį, direktorė pareiškė nieko nežinanti ir liepė kreiptis į socialinį skyrių. Tai kur teisybė? Gal mums tie pinigėliai nepriklauso? Ir kaip su mokesčiu už darželį. Negi nepriklauso jokios lengvatos?
Atsakyti
QUOTE(*Dorotėja* @ 2012 09 09, 00:47)
Sveiki. Situacija tokia mūsų pajamos mažesnės nei 525lt vienam asmeniui,bet soc pašalpos negauname. Gyvename Šiauliuose. Dukra lanko priešmokyklinę grupę darželyje. Kreipiausi į soc skyrių dėl pinigėlių mokyklinėms prekėms įsigyti. Soc darbuotoja liepė kreiptis į darželį, nuėjus į darželį, direktorė pareiškė nieko nežinanti ir liepė kreiptis į socialinį skyrių. Tai kur teisybė? Gal mums tie pinigėliai nepriklauso? Ir kaip su mokesčiu už darželį. Negi nepriklauso jokios lengvatos?

ATLYGINIMO UŽ VAIKO IŠLAIKYMĄ LENGVATOS

Mėnesinio atlyginimo už ugdymo aplinkos išlaikymą lengvatos taikomos vaikams iš socialinės rizikos šeimų nustatyta tvarka bei šeimoms, kurių du ar daugiau vaikų lanko tą pačią švietimo įstaigą. Tokios šeimos moka tik vieną nustatyto dydžio mėnesinį atlyginimą už ugdymo aplinkos išlaikymą.

Vienos dienos atlyginimas už maitinimo paslaugas tėvų (kitų teisėtų vaiko atstovų) prašymu mažinamas 50 procentų, jeigu:

- vaikas turi tik vieną iš tėvų (vienas yra miręs, jei vaikui nenustatyta ir nepripažinta tėvystė);
- šeima augina tris ir daugiau vaikų (vaikai iki 18 metų ir vyresni, jei mokosi dieninėse visų tipų mokyklose arba jiems nustatytas neįgalumas);
- vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje;
- vienas iš tėvų atlieka tikrąją karinę tarnybą.

Vienos dienos atlyginimas už maitinimo paslaugas nemokamas:

- jeigu vaikas nelanko įstaigos dėl ligos ir savaitę po jos;
- tėvų (kitų teisėtų vaiko atstovų) prašymu kasmetinių jų atostogų metu ir vasaros mėnesiais (ne mažiau kaip 5 d.);
- moksleivių Šv. Kalėdų ir Šv. Velykų atostogų metu;
- nelaimingų atsitikimų šeimoje atvejais;
- kai oro temperatūra yra žemesnė kaip minus 20̊ C arba dėl ekstremalių įvykių;
- jei šeima gauna socialinę pašalpą.
Šaltinis
Atsakyti
Sveikos mamytes, rasau jums nes niekas man negali normaliai paaiskinti del kompensacijos uz darzeli, esam 3 asmenu seima, vaikas nuo rugsejo 3 d pradejo lankyt darzeli, vyras stovi darbo birzoje, vis ieskosi darbo, as irgi stovejau pas mane jau praejo 6 men, dabar pradejau tvarkytis soc pasalpa tie 350 lt. ir kad butu kompensacija uz darzeli, o suzinau kad man jos nepriklauso nes as nesu deklaruota su vaiku Vilniuje, esam viln raj o vyras vilnietis, pradejau tvarkytis ta pasalpa irgi vilniaus raj, ar gal taip buti? teks moketi pilna kaina?beje kur man reikia klausti nes visad niekas nieko nezino,Aciu uz atsakyma, beje o jeigu vyras tada vietoj manes tvarkytu ta pasalpa gal tada nors butu kompensacija?
Atsakyti
QUOTE(ugreviciene123 @ 2012 09 10, 10:27)
Sveikos mamytes, rasau jums nes niekas man negali normaliai paaiskinti del kompensacijos uz darzeli, esam 3 asmenu seima, vaikas nuo rugsejo 3 d pradejo lankyt darzeli, vyras stovi darbo birzoje, vis ieskosi darbo, as irgi stovejau pas mane jau praejo 6 men, dabar pradejau tvarkytis soc pasalpa tie 350 lt. ir kad butu kompensacija uz darzeli, o suzinau kad man jos nepriklauso nes as nesu deklaruota su vaiku Vilniuje, esam viln raj o vyras vilnietis, pradejau tvarkytis ta pasalpa irgi vilniaus raj, ar gal taip buti? teks moketi pilna kaina?beje kur man reikia klausti nes visad niekas nieko nezino,Aciu uz atsakyma, beje o jeigu vyras tada vietoj manes tvarkytu ta pasalpa gal tada nors butu kompensacija?

Tegul vyras tvarkosi soc.pasalpa,o ne jus,tada bus kompensacija,ir vaika perdeklaruokit pas teva.
Atsakyti
o jeigu vaiko tevai nenori kad ji perdeklaruot, nes su vaiko tevu nelabai sutariam? tai nebus tos kompensacijos
Atsakyti