QUOTE(slavlanta @ 2011 08 12, 20:45)
Vikosiuks, as noriu dar pasiklausti trupuciuka apie darzeli. Jau rasiau anksciau, bet noriu isitikinti kad gerai supratau.
As VPA, vaikas 2.7 metai nuo rugsejo 1 eina i darzeli, as nuo rugsejo 19 griztu i darba. Gauname soc.pasalpa.
Rugpjucio pabaigoje einu i seniunija pristatyti vyro pajamas uz liepa, rugpjuti (bet dabar pagalvojau, dar uz rugpjuti nieko nebus), reiskia tik uz liepos men. Pasakau ten, kad vaikas rugsejo 1 eina i darzeli, jie mane isbraukia? Bet uz rugpjuti atnesiu pazyma rugseji kokia 18 d. Ir man dar paskaiciuos uz si menesi. Bet ar isduos man seniunijoje pazyma i darzeli, kad mes soc.remtina seima, ar jau nebepriklausis?
Patarkite, kada geriau ir kaip viska sutvarkyti. Ar tiesiog as jau turiu moketi pilna suma uz vaika rugseji?
pasakysiu kaip man aiskino socialiniam. nes pas mane ta pati situacija dabar vaikui 2m 10 men. rugseji vedu i darzeli. uz visus vasaros menesius - jus pasalpas gausite, kai tik pristatysite visus reikiamus dokumentus - tame tarpe ir rugpjuti (pristaciusi pajamas rugseji).
nuo rugsejo 1 jus busite nebe soc. remtina seima- nes jus neatitiksite reikalavimu (nedirbate, nestovite birzoje ir vaikas auga ne namuose), bet nuo rugsejo 19- jei pajamos nevirsys normatyvo - jus vel turesite pilna teise i soc. ismoka ir remtinuma. tik dokumentu kaip suprantu reikes palaukti, nes skaiciuoja is pilno isdirbto menesio, tai bus spalio - bet remtinuma gausite tuo paciu ir uz rugseji, jei parasysite rugseji prasyma - tik sakau gausite tartis su darzeliu, kad pazymos palauktu. tai va- del to man sake arba turiu rugsejo pirma jau iseiti i darba, jei noriu gauti stipendija... arba bandyti stoti i birza- jei ten mokes pasalpa- tada vel atitiksiu reikalavima, nes jei nemokes- tai busiu i birza istojusi ne po 3 vpa, o anksciau todel soc. parama priklausytu ne is karto, o tik po 6 menesiu