Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

QUOTE(vesta:6 @ 2011 07 03, 14:21)
Sveiki,o gal zinot kaip yra jeigu soc pasalpa gauna tik vaikas,ar bus kompensacija? 4u.gif (alimentai priteisti nesenai,bet nemokami) Aciu.

bus,nes as taip pat gaunu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(balticgirl @ 2011 08 10, 00:39)
Pildykit abi formas. Priesmokyklinukams "nemokami pietus" bent pas mus budavo tik priedas prie normaliu pietu, t.y.koks jogurtas ir pan. Tai pildoma atskiru prasymu nuo soc.paramos, kuri suteikia galimybe vaikui visa diena buti darzelyje ir valgyti uz ta lituka i diena. Taip kad geriausia prasyti abieju jei tik atitinkate, nes "nemokamas maitinimas" kuris gaunamas kartu su mok.reikmes krepseliu, nera pilni pietus.

Cia nieko nesupratau. Mano pirmokas gavo normalius pietus, o ne kazkoki prieda. Tokius pacius pietus valge ir brolis darzelinukas (lanko abu darzeli-mokykla). Apie kokias dvi formas jus kalbate? Soc. rupyboje aiskiai pasake - priesmokykline grupe, tai tas pats, kaip mokiniai. Gaus nemokamus pietus (o ne prieda kazkoki). Suprantu, kad uz visa kita reiks moket "po polnoj" g.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 08, 09:00)
darzeliui juk pristatomose pazymose apie socialiai remtinas seimas buna isvardintos tik vaiku pavardes atrodo, ...

Vikosiuks, as noriu dar pasiklausti trupuciuka apie darzeli. Jau rasiau anksciau, bet noriu isitikinti kad gerai supratau.
As VPA, vaikas 2.7 metai nuo rugsejo 1 eina i darzeli, as nuo rugsejo 19 griztu i darba. Gauname soc.pasalpa.
Rugpjucio pabaigoje einu i seniunija pristatyti vyro pajamas uz liepa, rugpjuti (bet dabar pagalvojau, dar uz rugpjuti nieko nebus), reiskia tik uz liepos men. Pasakau ten, kad vaikas rugsejo 1 eina i darzeli, jie mane isbraukia? Bet uz rugpjuti atnesiu pazyma rugseji kokia 18 d. Ir man dar paskaiciuos uz si menesi. Bet ar isduos man seniunijoje pazyma i darzeli, kad mes soc.remtina seima, ar jau nebepriklausis?
Patarkite, kada geriau ir kaip viska sutvarkyti. Ar tiesiog as jau turiu moketi pilna suma uz vaika rugseji?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 12, 20:45)
Vikosiuks, as noriu dar pasiklausti trupuciuka apie darzeli. Jau rasiau anksciau, bet noriu isitikinti kad gerai supratau.
As VPA, vaikas 2.7 metai nuo rugsejo 1  eina i darzeli, as nuo rugsejo 19 griztu i darba. Gauname soc.pasalpa.
Rugpjucio pabaigoje einu i seniunija pristatyti vyro pajamas uz liepa, rugpjuti (bet dabar pagalvojau, dar uz rugpjuti nieko nebus), reiskia tik uz liepos men. Pasakau ten, kad vaikas rugsejo 1 eina i darzeli, jie mane isbraukia? Bet uz rugpjuti atnesiu pazyma rugseji kokia 18 d. Ir man dar paskaiciuos uz si menesi. Bet ar isduos man seniunijoje pazyma i darzeli, kad mes soc.remtina seima, ar jau nebepriklausis?
Patarkite, kada geriau ir kaip viska sutvarkyti. Ar tiesiog as jau turiu moketi pilna suma uz vaika rugseji?

pasakysiu kaip man aiskino socialiniam. nes pas mane ta pati situacija dabar vaikui 2m 10 men. rugseji vedu i darzeli. uz visus vasaros menesius - jus pasalpas gausite, kai tik pristatysite visus reikiamus dokumentus - tame tarpe ir rugpjuti (pristaciusi pajamas rugseji).
nuo rugsejo 1 jus busite nebe soc. remtina seima- nes jus neatitiksite reikalavimu (nedirbate, nestovite birzoje ir vaikas auga ne namuose), bet nuo rugsejo 19- jei pajamos nevirsys normatyvo - jus vel turesite pilna teise i soc. ismoka ir remtinuma. tik dokumentu kaip suprantu reikes palaukti, nes skaiciuoja is pilno isdirbto menesio, tai bus spalio - bet remtinuma gausite tuo paciu ir uz rugseji, jei parasysite rugseji prasyma - tik sakau gausite tartis su darzeliu, kad pazymos palauktu. tai va- del to man sake arba turiu rugsejo pirma jau iseiti i darba, jei noriu gauti stipendija... arba bandyti stoti i birza- jei ten mokes pasalpa- tada vel atitiksiu reikalavima, nes jei nemokes- tai busiu i birza istojusi ne po 3 vpa, o anksciau todel soc. parama priklausytu ne is karto, o tik po 6 menesiu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 08 12, 21:12)

nuo rugsejo 1 jus busite nebe soc. remtina seima- nes jus neatitiksite reikalavimu (nedirbate, nestovite birzoje ir vaikas auga ne namuose), bet nuo rugsejo 19- jei pajamos nevirsys normatyvo - jus vel turesite pilna teise i soc. ismoka ir remtinuma. tik dokumentu kaip suprantu reikes palaukti, nes skaiciuoja is pilno isdirbto menesio, tai bus spalio - bet remtinuma gausite tuo paciu ir uz rugseji, jei parasysite rugseji prasyma - tik sakau gausite tartis su darzeliu, kad pazymos palauktu.

Kaip ir aisku, bet jeigu pristacius uz spalio men pazymas.(jau bus lapkricio viduris), pajamu uzteks, tai vistiek uz rugseji paskaiciuos?Ar jau nebe? O kada mazdaug jie gales isduoti pazyma darzeliui?
Atsakyti
QUOTE(rainiukas @ 2011 08 12, 19:13)
Cia nieko nesupratau. Mano pirmokas gavo normalius pietus, o ne kazkoki prieda. Tokius pacius pietus valge ir brolis darzelinukas (lanko abu darzeli-mokykla). Apie kokias dvi formas jus kalbate? Soc. rupyboje aiskiai pasake - priesmokykline grupe, tai tas pats, kaip mokiniai. Gaus nemokamus pietus (o ne prieda kazkoki). Suprantu, kad uz visa kita reiks moket "po polnoj" g.gif

As pati gerai nesupratau kas ka dengia, bet buvo taip - is pradziu vaikai gavo tik soc.parama, to deka darzelyje nemokamai valge pietus (ir visus kitus kartus, nes liko tik abonentinis mokestis). Atskirai del maisto kreipiausi zymiai veliau, kai aukletoja pasake kreiptis, nes tada vaikas gauna dar kazka papildomai prie pietu. Bent jau pas mus tam net atskiras kabinetas, nei kad eiti del socialiniu paramu. Tada susitvarkiau ta forma ir maniske dar gaudavo jogurta ir pan. Todel visada maniau, kad pilni pietus darzelyje dengiami soc.paramos saskaita, nes kai kreipiausi jau veliau butent del nemokamo maitinimo, jis buvo jau kaip ir dengtas, taciau pietus dar padidejo.
Gal cia tokiu atveju, kai "dubliuojasi", o gal ne visuose darzeliuose taip g.gif As pati to nesuprantu kadangi ir parama turejome labai trumpai. Dabar kreipiausi tik del maitinimo ir nezinojau ko tiketis. Jei darzelyje ir mokykloje kaip rasot bus padengti normalus pietus, tai valio 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 08 12, 21:30)
Kaip ir aisku, bet jeigu pristacius uz spalio men pazymas.(jau bus lapkricio viduris), pajamu uzteks, tai vistiek uz rugseji paskaiciuos?Ar jau nebe? O kada mazdaug jie gales  isduoti pazyma darzeliui?

negaliu tiksliai pasakyti, pas vienus paskaiciuoja ta pacia diena, kiti paskaiciavimu laukia savaitem- cia jau nuo miesto priklauso... bet kaip bebutu uz rugseji turetu kazkaip paskaiciuoti gal tiesiog uzteks ir puses gauto atlyginimo, net nezinau, bijau suklaidinti. jei skaiciuos vienam menesiui - tai spali pristatysit pajamas ir turetu paskaiciuoti uz rugseji. cia jau kaip jusu konsultante pasakys.
Papildyta:
QUOTE(balticgirl @ 2011 08 12, 21:52)
As pati gerai nesupratau kas ka dengia, bet buvo taip - is pradziu vaikai gavo tik soc.parama, to deka darzelyje nemokamai valge pietus (ir visus kitus kartus, nes liko tik abonentinis mokestis). Atskirai del maisto kreipiausi zymiai veliau, kai aukletoja pasake kreiptis, nes tada vaikas gauna dar kazka papildomai prie pietu. Bent jau pas mus tam net atskiras kabinetas, nei kad eiti del socialiniu paramu. Tada susitvarkiau ta forma ir maniske dar gaudavo jogurta ir pan. Todel visada maniau, kad pilni pietus darzelyje dengiami soc.paramos saskaita, nes kai kreipiausi jau veliau butent del nemokamo maitinimo, jis buvo jau kaip ir dengtas, taciau pietus dar padidejo.
Gal cia tokiu atveju, kai "dubliuojasi", o gal ne visuose darzeliuose taip g.gif As pati to nesuprantu kadangi ir parama turejome labai trumpai. Dabar kreipiausi tik del maitinimo ir nezinojau ko tiketis. Jei darzelyje ir mokykloje kaip rasot bus padengti normalus pietus, tai valio 4u.gif

mane taip pat labai sudomino, esam socialiai remtina seima ir uz darzeli nemoku... tai jei dar dades antrus pietus - kur tam vaikui tures ilisti? lankys darzelyje ikimokykline grupe - bet priedas, koks jogurtas visai tiktu, geriau nei dvigubas kruopu koses saukstas. mokykloj aisku geriau pilna pietu porcija.
na reiks antradieni eit tvarkytis ir pietus ir krepseli... kuo toliau tuo daugiau visokiu naudingu dalyku forume suzinau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 13 rugpjūčio 2011 - 11:13
Gal galit pasakyti, kada perveda pinigus uz mokinio priemones? Siandien pasake, kad patvirtino, taciau nezinau ar laukti dar si menesi ar jau kita.
Aciu.
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Kaip sakoma, kuo toliau į mišką tuo tamsiau, tas pats ir man doh.gif
Nuo rugsėjo 1-osios išleidžiu du vaikus į darželį, bet VPA, dar galiu būti iki 2012 metų gruodžio. Mb stovi darbo biržoje, bet dirba pagal patentą. Soc. pašalpos negaunam, nors ir nesigauna mums tie 525lt,bet turimas turtas to neleidžia doh.gif
Dabar noriu sužinoti ar mums priklauso kokios nuolaidos, lengvatos? nes jau visai susibalamutijau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 08 17, 08:43)
Sveikos smile.gif
Nuo rugsėjo 1-osios išleidžiu du vaikus į darželį, bet VPA, dar galiu būti iki 2012 metų gruodžio. Mb stovi darbo biržoje, bet dirba pagal patentą. Soc. pašalpos negaunam, nors ir nesigauna mums tie 525lt,bet turimas turtas to neleidžia doh.gif
Dabar noriu sužinoti ar mums priklauso kokios nuolaidos, lengvatos? nes jau visai susibalamutijau doh.gif

ziurint kokiam mieste,zinau kad 20% tikrai turi buti kompensacija,nes vedat 2 vaikus
"Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 20 procentų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos vaiko dienos maitinimo normos už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną, jeigu šeima į darželį leidžia 2 vaikus.'
jus nevirsijat 525 lt,bet turbut virsijat 350 lt,todel soc.pasalpos negaunat.Pasiteiraukit savam darzeli,ar yra nuolaida 50%,jei vienam seimos nariui neiseina po 525 lt,nes pvz Vilniuj tokios nuolaidos nera.
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 08 17, 08:43)
Sveikos smile.gif

soc. pasalpa mokama jei vienam nariui nesigauna 350lt.
atsidarykit savo darzelio tinklapi arba to paties miesto artimiausiu darzeliu tinklapi ten susiraskite informacija teveliams arba mokestis ir pasiskaitykite, kada kokias lengvatas galima gauti. su pajamom iki 350lt vienam asmeniui nemokama, su 525lt - 50% ir t.t. vienur kompensacijos priklauso tik uz maista uz ugdyma reikia damoketi, kitur kompensuojamas visas darzelio mokestis- priklausomai nuo savivaldybes.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 08 17, 08:49)
ziurint kokiam mieste,zinau kad 20% tikrai turi buti kompensacija,nes vedat 2 vaikus
"Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 20 procentų Vilniaus miesto savivaldybės tarybos sprendimu nustatytos vaiko dienos maitinimo normos už kiekvieną lankytą, nelankytą ir nepateisintą dieną, jeigu šeima į darželį leidžia 2 vaikus.'
jus nevirsijat 525 lt,bet turbut virsijat 350 lt,todel soc.pasalpos negaunat.Pasiteiraukit savam darzeli,ar yra nuolaida 50%,jei vienam seimos nariui neiseina po 525 lt,nes pvz Vilniuj tokios nuolaidos nera.

Lankysim Vilniaus rajono darželį, matyt reikės eiti į savivaldybę, kad viską tiksliai pasakytų.
O kaip su pažymom iš darbo (kad esu VPA)ir darbo biržos? galbūt kai sirgsim, ar vaikas pasiliks namie nereikės mokėtį už maitinimą tomis dienomis g.gif
Atsakyti