Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 03 13, 10:34)
seimos sudeti manau,bet jeigu turi tevo pavarde vaikas,tai jokios lengvatos nebus.

ne ne neturi pavardes.
asviena ji auginu ir tevyste nenustatyta.
o kazin kur ja reik issimt....
Atsakyti
QUOTE(maniacka @ 2012 03 13, 11:35)
ne ne neturi pavardes.
asviena ji auginu ir tevyste nenustatyta.
o kazin kur ja reik issimt....

o gimimo liudijimas netinka,ten gi viskas irasita,o pazyma apie seimos sudeti tai atrodo registru centre.
Atsakyti
labas vakarėlis visoms. Nežinau į kurią temą rašyti tokį savo klasuimėlį,tai parašysiu čia.Gal netyčia atsiras atsakančių. smile.gif
tai va klausimas toks: mes gyvenam vienam rajne,registruoti visi trys(aš,vyras,ir dukrytė).tačiau dėl darbo tenka kraustytis į kitą rajona.ar persikrausčius kitur,būtina ten prisiregistruoti,kad galėtume leisti dukrą į darželį? ( nes tiesa sakant,nenorim visiškai išsiregistruoti iš dabartinės gyvenamosios vietos)
Atsakyti
QUOTE(mmmylinti @ 2012 03 13, 19:12)
labas vakarėlis visoms. Nežinau į kurią temą rašyti tokį savo klasuimėlį,tai parašysiu čia.Gal netyčia atsiras atsakančių. smile.gif
tai va klausimas toks: mes gyvenam vienam rajne,registruoti visi trys(aš,vyras,ir dukrytė).tačiau dėl darbo tenka kraustytis į kitą rajona.ar persikrausčius kitur,būtina ten prisiregistruoti,kad galėtume leisti dukrą į darželį? ( nes tiesa sakant,nenorim visiškai išsiregistruoti iš dabartinės gyvenamosios vietos)

Jei darželis nereikalauja registracijos vietos - nemanau, kad būtina schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mmmylinti @ 2012 03 13, 20:12)

Taip, jei darzelis nepraso registracijos, galit nesiregistruoti.
Jei praso, tada gali prisiregistruoti ten mama, o vyras likti registruotas ten, kur yra.
Jei ta registracija senajame rajone tokia svarbi, juk gavus darzelyje vieta, galima bus vel registruotis ,,atgal" smile.gif
Atsakyti
Jei kam įdomu, mačiau berods Respublikoj straispnį, kad www.namudarzelis.lt nemokamai prižiūrės vaikus šeimų, kurių pajamos nedidelės. Visai neblogai, sakyčiau, šeimoms, kurios sunkiai verčiasi. čia Vilniuje.
Atsakyti
QUOTE(Lux @ 2012 05 15, 16:35)
Jei kam įdomu, mačiau berods Respublikoj straispnį, kad www.namudarzelis.lt nemokamai prižiūrės vaikus šeimų, kurių pajamos nedidelės. Visai neblogai, sakyčiau, šeimoms, kurios sunkiai verčiasi.  čia Vilniuje.

Vasarą padaugėja tokių pasiūlymų socialiai remtinoms šeimoms 4u.gif
Atsakyti
Gal kas susiduret su tokia situacija, baiginejasi vaiko neigalumas, jau priduoti dokumentai naujam neigalumui gauti, Bet naujas bus tik po 2 savaiciu. Gaunasi tarpas, kuomet vaikas lieka be neigalumo. Ir darzelyje reiklauja susimoketi pilna kaina doh.gif veliau kai isduos nauja pazymejima, isduos nuo tos dienos kuomet buvo priduoti dokumentai ir "tarpo" nebeliks...

Kaip ieskoti tos teisybes? gal yra koks nors istatymas ar kazkas panasaus?
Atsakyti
QUOTE(Anadi @ 2012 06 07, 15:22)
Gal kas susiduret su tokia situacija, baiginejasi vaiko neigalumas, jau priduoti dokumentai naujam neigalumui gauti, Bet naujas bus tik po 2 savaiciu. Gaunasi tarpas, kuomet vaikas lieka be neigalumo. Ir darzelyje reiklauja susimoketi pilna kaina  doh.gif  veliau kai isduos nauja pazymejima, isduos nuo tos dienos kuomet buvo priduoti dokumentai ir "tarpo" nebeliks...

Nėra jokio įstatymo, kad kompensuotų schmoll.gif Sumokėsit pilną kainą, o vėliau buhalterija turėtų perskaičiuoti permoką ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Anadi @ 2012 06 07, 14:22)
Gal kas susiduret su tokia situacija, baiginejasi vaiko neigalumas, jau priduoti dokumentai naujam neigalumui gauti, Bet naujas bus tik po 2 savaiciu. Gaunasi tarpas, kuomet vaikas lieka be neigalumo. Ir darzelyje reiklauja susimoketi pilna kaina  doh.gif  veliau kai isduos nauja pazymejima, isduos nuo tos dienos kuomet buvo priduoti dokumentai ir "tarpo" nebeliks...

Jūs paskambinkit į švietimą, pasakys, ką daryti.
Atsakyti
sveiki norejau pasiteiraut jei daugiavaikei seimai nesigauna 525 [mokam kaip daugiavaike 50 proc.] ar priklauso nemokami pietus blush2.gif blush2.gif blush2.gif [ar maziau 50 neiseis nemoket blush2.gif blush2.gif ?
aciu
Atsakyti
Ar norint,kad reiktų mokėti 50 proc. už lopšelį reikalinga kreiptis į seniūniją ar užtenka atnešti pažymas apie darbo užmokestį. Vyras nedirbantis (darbo biržoje nestovi), o aš dar esu vaiko auginimo atostogose iki trijų metų (neinu į darbą nes nėra darbo). O į darželį leidžiu, kadangi sulaukėme eilės ir kai atsiras darbo iš karto eisiu dirbti. Dėl jokių išmokų dar nesikreipėme. Ar skaičiuojama ketvirčiais. O ar man reiktų pristatyti pažymą iš sodros, kad pinigų man nemoka. Ačiū
Atsakyti