Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie mokestį už darželį

QUOTE(mergicka393 @ 2012 02 14, 16:34)
sveikos, gal galetumete man pasakyti, o jai as esu issikyrusi, alimentu nemoka vyras, tik VIF gaunu ir is DB. Kaip tada? As esu is Utenos.

IV. MOKESČIO UŽ VAIKŲ IŠLAIKYMĄ UTENOS RAJONO UGDYMO ĮSTAIGŲ IKIMOKYKLINIO UGDYMO GRUPĖSE LENGVATŲ TAIKYMAS

7. Mokesčio už vaikų maitinimą ikimokyklinio ugdymo grupėje nemoka tėvai, jeigu šeima gauna socialinę pašalpą.
8. Mokestis už vaikų maitinimą ikimokyklinio ugdymo grupėje mažinamas 50 procentų, jeigu:
vaikas turi vieną iš tėvų. Lengvata taikoma kai vienas iš tėvų miręs, teismo sprendimu pripažintas dingusiu be žinios, apribota valdžia neterminuotam laikotarpiui, nenustatyta tėvystė;
šeima augina tris ar daugiau vaikų. Lengvata taikoma kai vaikai yra iki 18 metų ar vyresni, kurie mokosi mokymo įstaigų, teikiančių formalųjį švietimą, dieniniuose skyriuose, bet neilgiau kaip iki 24 metų. Globojami vaikai ir vaikai, augantys vaikų globos namuose bei kitose mokymo įstaigose ir išlaikomi valstybės lėšomis, į vaikų skaičių lengvatai gauti, neįskaičiuojami. Į šį skaičių neįskaičiuojami ir vaikai, atliekantys tikrąją karinę tarnybą;
tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą;
vaikas auga mokinių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi įstaigos, teikiančios formalųjį švietimą, dieniniame skyriuje.

Atsakyti
gal kas susidure ir pasakys man ka daryt?
sausio men tvarkiaus socialine ir sake kad priklauso, bet nei vaiko nei socialines negavau, taip suprantu kas gausiu kovo men, o kiek moket uz darzely? pilna kaina ar dali? , nes kai darzely klausiau tai sake reiks dali moket, o man tos pazymos dar neisdave, turbut nespeja visu patenkint, o uz darzeli vistiek reikia moket nes pyksta labai paskui. nu painiai surasiau, bet gal kas zino? Siauliai
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2012 02 28, 18:48)
sausio men tvarkiaus socialine  ir sake kad priklauso, bet nei vaiko nei socialines negavau, taip suprantu kas gausiu kovo men, o kiek moket uz darzely? pilna kaina ar dali? , nes kai darzely klausiau tai sake reiks dali moket, o man tos pazymos dar neisdave, turbut nespeja visu patenkint, o uz darzeli vistiek reikia moket nes pyksta labai paskui. nu painiai surasiau, bet  gal kas zino? Siauliai

tai jeigu darzeli pasake kad dali tik moket,tai vadinasi taip ir moket,vadinasi jusu darzelis laukia pazymos ir tyki jumis,o vat pas mus darzeli,jeigu neatnesi pazymos,kad pvz. si menesi esi soc.remtina moki pilna kaina.
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2012 02 28, 17:48)
sausio men tvarkiaus socialine  ir sake kad priklauso, bet nei vaiko nei socialines negavau, taip suprantu kas gausiu kovo men, o kiek moket uz darzely? pilna kaina ar dali? , nes kai darzely klausiau tai sake reiks dali moket, o man tos pazymos dar neisdave, turbut nespeja visu patenkint, o uz darzeli vistiek reikia moket nes pyksta labai paskui. nu painiai surasiau, bet  gal kas zino? Siauliai

Labai keista, kas per dalį? juk socialiai remtiniems 100proc... Aš taip pat iš Šiaulių. Ir pažymas reikia laiku atnešti, bet man direktorė yra minėjusi, kad savivaldybėje jie privalo pateikti kito mėnesio pirmom dienomis, tai esu irgi vėlavusi, nes nespėjo išduoti. Bet socialiniame aido gatvėje informacijoje dirba labai malonios darbuotojos, jos man visuomet padeda kai jau reikia skubos tvarka rolleyes.gif paprašykit, jos supranta, ir netingi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nettle @ 2012 02 28, 19:34)
Labai keista, kas per dalį? juk socialiai remtiniems 100proc... Aš taip pat iš Šiaulių. Ir pažymas reikia laiku atnešti, bet man direktorė yra minėjusi, kad savivaldybėje jie privalo pateikti kito mėnesio pirmom dienomis, tai esu irgi vėlavusi, nes nespėjo išduoti. Bet socialiniame aido gatvėje informacijoje dirba labai malonios darbuotojos, jos man visuomet padeda kai jau reikia skubos tvarka rolleyes.gif  paprašykit, jos supranta, ir netingi 4u.gif

as tvarkiaus centre, ausros al., tai ten nera labai malonios, o kokia dali as nzn, maniau kad 50 proc, o gal klystu , dabar tie 25 lt man atrodo visiem privalomi
Atsakyti
QUOTE(auksine` @ 2012 02 28, 19:49)
as tvarkiaus centre, ausros al., tai ten nera labai malonios, o kokia dali as nzn, maniau kad 50 proc, o gal klystu , dabar tie 25 lt man atrodo visiem privalomi

tai taip nuo 25 niekas nebeatleis biggrin.gif
Atsakyti
sveiki, norejau pasiteirauti jei vyro oficialus atlyginimas 800lt mano 1000lt dar uz du vaikus po 52lt gaunam, realiai pajamos neisnesa 525 vienam zmoguj, nes kai tvarkiausi del tu 52lt sake soc. kad neturi virsyti 525 kad ir tuos varganus 52lt gauciau, bet tada taip iseina kad ir soc pasalpa priklauso mums ar klystu ?
Atsakyti
QUOTE(karosiukas69 @ 2012 03 02, 17:58)
sveiki, norejau pasiteirauti jei vyro oficialus atlyginimas 800lt mano 1000lt dar uz du vaikus po 52lt gaunam, realiai pajamos neisnesa 525 vienam zmoguj, nes kai tvarkiausi del tu 52lt sake soc. kad neturi virsyti 525 kad ir tuos varganus 52lt gauciau, bet tada taip iseina kad ir soc pasalpa priklauso mums ar klystu ?

Klystat,kad soc.pasalpa priklausytu,reikia nevirsiti 350 lt/zmogui.
Atsakyti
. Mokestis už vaikų maitinimą ikimokyklinio ugdymo grupėje mažinamas 50 procentų, jeigu:
vaikas turi vieną iš tėvų. Lengvata taikoma kai vienas iš tėvų miręs, teismo sprendimu pripažintas dingusiu be žinios[SIZE=7], apribota valdžia neterminuotam laikotarpiui, nenustatyta tėvystė;

Dabar man paaiskinkit kaip suprast dinges be zinios? cia teismo sprendime turi buti irasyta ar kaip? Nes kaip as skyriausi jo ieskojo, bet vienu adresu uk rado, bet dokumentu neprieme grazino viska, nuo vaiko gimimo as nieko apie ji nezinau, alimentus moka tik valstybe, yra irasytas valstybes i paieskomu sarasa. Ar man tokiu atveju duotu 50proc nuolaida darzeliui?

Ir kur reiktu kreiptis siuo atveju?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergicka393: 13 kovo 2012 - 09:41
QUOTE(mergicka393 @ 2012 03 13, 09:40)
Dabar man paaiskinkit kaip suprast dinges be zinios? cia teismo sprendime turi buti irasyta ar kaip? Nes kaip as skyriausi jo ieskojo, bet vienu adresu uk rado, bet dokumentu neprieme grazino viska, nuo vaiko gimimo as nieko apie ji nezinau, alimentus moka tik valstybe, yra irasytas valstybes i paieskomu sarasa. Ar man tokiu atveju duotu 50proc nuolaida darzeliui?

Ir kur reiktu kreiptis siuo atveju?

Kadangi ieškomų sąraše, lengvatos negausit.
Atsakyti
QUOTE(Upokšnis @ 2012 03 13, 09:58)
Kadangi ieškomų sąraše, lengvatos negausit.

o kokia pazyma reikia atnesti kai viena auginu sunu i darzeli? kur ja issimti?
cia apie vilniu eina kalba.
labai aciu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(maniacka @ 2012 03 13, 11:32)
o kokia pazyma reikia atnesti kai viena auginu sunu i darzeli? kur ja issimti?
cia apie vilniu eina kalba.
labai aciu wink.gif

seimos sudeti manau,bet jeigu turi tevo pavarde vaikas,tai jokios lengvatos nebus.Be to gal ir vieno gimimo liudijimo uztektu,jeigu vaikas turi jusu pavarde ir kur tevas bruksniukas stovi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 13 kovo 2012 - 10:35