QUOTE(mergicka393 @ 2012 02 14, 16:34)
sveikos, gal galetumete man pasakyti, o jai as esu issikyrusi, alimentu nemoka vyras, tik VIF gaunu ir is DB. Kaip tada? As esu is Utenos.
IV. MOKESČIO UŽ VAIKŲ IŠLAIKYMĄ UTENOS RAJONO UGDYMO ĮSTAIGŲ IKIMOKYKLINIO UGDYMO GRUPĖSE LENGVATŲ TAIKYMAS
7. Mokesčio už vaikų maitinimą ikimokyklinio ugdymo grupėje nemoka tėvai, jeigu šeima gauna socialinę pašalpą.
8. Mokestis už vaikų maitinimą ikimokyklinio ugdymo grupėje mažinamas 50 procentų, jeigu:
vaikas turi vieną iš tėvų. Lengvata taikoma kai vienas iš tėvų miręs, teismo sprendimu pripažintas dingusiu be žinios, apribota valdžia neterminuotam laikotarpiui, nenustatyta tėvystė;
šeima augina tris ar daugiau vaikų. Lengvata taikoma kai vaikai yra iki 18 metų ar vyresni, kurie mokosi mokymo įstaigų, teikiančių formalųjį švietimą, dieniniuose skyriuose, bet neilgiau kaip iki 24 metų. Globojami vaikai ir vaikai, augantys vaikų globos namuose bei kitose mokymo įstaigose ir išlaikomi valstybės lėšomis, į vaikų skaičių lengvatai gauti, neįskaičiuojami. Į šį skaičių neįskaičiuojami ir vaikai, atliekantys tikrąją karinę tarnybą;
tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą;
vaikas auga mokinių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi įstaigos, teikiančios formalųjį švietimą, dieniniame skyriuje.