Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras

QUOTE(~Sandrita~ @ 2012 02 28, 18:34)

o čia...nu pjovus viršūnes paeksperimentuosiu,o gal kas gausis smile.gif

Dėl viršūnių įsišaknijimo, skaičiau, kad geriausia pamirkyti šaknijimosi fermente ir pasodinti į vien tik vermikulitą, tada didžiausia tikimybė, kad išleis šaknis, arba galima pamerkti į vandenį su šaknijimosi fermentu. Žemėje ne taip gerai šaknijasi, bet bandyti galima visur. mirksiukas.gif tongue.gif
Papildyta:
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 02 29, 15:57)
Sakykit, o kada geriausia sėti adenumus? Ir koks žemės mišinys tiktų?  ax.gif

Sėti galima betkada, manau dabar tinkamas metas, nes saulės daugėja, svarbu sudaryti tinkamas sąlygas, kad būtų šilta.
smile.gif
Aš naudoju tokią žemę: kaktusų, maišyta su vermikulitu, ceolitu, perlitu, kompostine ir kokoso durpėm. rolleyes.gif

Kažkur skaičiau, kad sėjant vien tik į kokoso durpes dygimas 100%, bet pati taip nebandžiau. g.gif
Atsakyti
Dėkui vakarvakare už patarimus 4u.gif Bandysiu sėti, gal kas gausis bigsmile.gif Labai jau gražūs augaliukai wub.gif
Atsakyti
sėkloms išdygti ir daigams augti reikalinga vienoda paros temperatūra.
Atsakyti
Pradžioje padėsiu ant radiatoriaus ir bus vienoda paros temperatūra tongue.gif Ar neteisingai mąstau? ax.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti patarimo , ar galiu dabar persodinsti savo adeniumus jei jie pradėjo jau busti, jiems kažkur 1,5 metų jau jei ne klystu , auga mažose stiklinaitėse ir jau jau pradėjo plyšti , tai norėčiau į padoresnius vazonelius pasodinti, turiu kaktusams žemės , kuo dar reik?
Atsakyti
QUOTE(*Debesiuke* @ 2012 02 29, 17:35)
Pradžioje padėsiu ant radiatoriaus ir bus vienoda paros temperatūra  tongue.gif  Ar neteisingai mąstau?  ax.gif

Tik jeigu radiatoriai labai karšti reiktų pakelti ant kažko, kad aukščiau būtų, nes gali būti per karšta g.gif

QUOTE(Lavrynka @ 2012 02 29, 20:34)
Norėjau paklausti patarimo , ar galiu dabar persodinsti savo adeniumus jei jie pradėjo jau busti, jiems kažkur 1,5 metų jau jei ne klystu , auga mažose stiklinaitėse ir jau jau pradėjo plyšti , tai norėčiau į padoresnius vazonelius pasodinti, turiu kaktusams žemės , kuo dar reik?

Manau, jei pradeda busti, tai tada tikrai galima persodinti.

Dėl žemių aš jau rašiau kokias naudoju tongue.gif
Papildyta:
O va mano vienam apačia nupuvo, teks daryt su juo kokį nors eksperimentą g.gif rolleyes.gif
nupuvėlis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 02 29, 16:39)
Dėl viršūnių įsišaknijimo, skaičiau, kad geriausia pamirkyti šaknijimosi fermente ir pasodinti į vien tik vermikulitą, tada didžiausia tikimybė, kad išleis šaknis, arba galima pamerkti į vandenį su šaknijimosi fermentu. Žemėje ne taip gerai šaknijasi, bet bandyti galima visur. mirksiukas.gif  tongue.gif
m

iš kur to velnio gaut? lotuliukas.gif ir kur perki kokoso durpę? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 02 29, 19:57)
Tik jeigu radiatoriai labai karšti reiktų pakelti ant kažko, kad aukščiau būtų, nes gali būti per karšta g.gif
Manau, jei pradeda busti, tai tada tikrai galima persodinti.

Dėl žemių aš jau rašiau kokias naudoju tongue.gif

Bandysiu savaitgalį tada persodint, jei nesunku primink kokias naudoji žemes, aš skaičiau, kad kaktuso žemę maišoma su žviru ( jis būna maximoje?)
Atsakyti
QUOTE(vakarvakare @ 2012 02 29, 16:39)

Aš naudoju tokią žemę: kaktusų, maišyta su vermikulitu, ceolitu, perlitu, kompostine ir kokoso durpėm. rolleyes.gif

QUOTE(Lavrynka @ 2012 02 29, 23:22)
Bandysiu savaitgalį tada persodint, jei nesunku primink kokias naudoji žemes, aš skaičiau, kad kaktuso žemę maišoma su žviru ( jis būna maximoje?)

Taigi va rašo,bereikėjo pora postų aukštyn pažiūrėt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2012 02 29, 22:45)
Taigi va rašo,bereikėjo pora postų aukštyn pažiūrėt smile.gif

doh.gif
Ačiū labai blush2.gif gėda net kad nepamačiau
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2012 02 29, 22:45)
iš kur to velnio gaut?  lotuliukas.gif ir kur perki kokoso durpę? smile.gif

tas velnias smile.gif turėtų būti bet kokioj sodininkams pritaikytoj parduotuvėj,o kokoso durpes perku žalioj stotelėj,ar žaliam centre.

QUOTE(Lavrynka @ 2012 02 29, 23:47)
doh.gif
Ačiū labai  blush2.gif  gėda net kad nepamačiau

jau būčiau pakartojus biggrin.gif nes na būna kad nepamatai konors rolleyes.gif
Atsakyti
Gal galit pasakyti, kokia būtų optimali dygimo temperatūra? ax.gif Ant radiatoriaus rodo 27 C. Gal per karšta? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Debesiuke*: 01 kovo 2012 - 17:31