Įkraunama...
Įkraunama...

Tinūtras

QUOTE(vakarvakare @ 2012 02 13, 22:59)
mačiau apie viršūnių pjovimą kalbėjot,tai aš remiuosi rusų forumais. Tai jie rekomenduoja jaunu augaliukų nepjauti,netgi palaukti,kol pirmą kartą sužydės.

Tiesiog todėl,kad tikimybė jog jaunas išsišakos nedidelė. Mano eksperimentai tokie. Iš 6 nupjautų, 3 išleido šakeles,o kiti 3 tik vėl vieną viršūnę. Beje pjaut viršūnę rekomenduojama pavasarį,kai tikrai intensyviai auga. Dar pastebėjimas,tiems kuriems persodinant pjoviau šaknis man atrodo auga storesni.  tongue.gif  ax.gif

to tai nesu skaičius mastau.gif aš kai savo pirmąjį parodžiau čia, tai man visi stupid.gif pjauk tiktais, jei nenori, kad slidinėjimo lazda užaugtų.. jei laukti, kol sužydės, tai min 4 metai, minėtas pvz. buvo max 2 metų ir jei gerai atsimenu 18 cm, tai kokio ilgio jis būtų dar po dviejų mastau.gif maniškiai du irgi tik po viršūnę išleido, manau, pasišakos vėliau irnesakyk.gif jei reikės nupjausiu dar kartą. be to yra teorija, kad nupjovus viršūnes labiau kaudeksas auga, bet kadangi neeksperimentuoju, tai pasakyti negaliu, nes tam tikriausiai reikėtų dviejų vienodos rūšies adeniumų, augančių vienodomis sąlygomis, aš tokių neturiu..

kas dėl sėklų siuntimosi, aš už, norėčiau socotranum, bet kad man tų sėklyčių reikės vos kelių, neturiu kur daugiau sėti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 14 vasario 2012 - 08:14
Aš ir jungčiausi dėl sėklų,o kas pas jus užsakinėja? smile.gif
Atsakyti
As vakar saviskius nureziau. Buvo tokie augalai, o dabar nesimato is vazonelio biggrin.gif

As irgi prisijungciau prie seklikiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(~Sandrita~ @ 2012 02 14, 11:26)
Aš ir jungčiausi dėl sėklų,o kas pas jus užsakinėja? smile.gif

kažkaip nebedalyvauja ta mergina čia, tai nežinau, kas apsiimtų smile.gif
Atsakyti
išties būtų gerai..sėklyčių socotranum..bet va kad niekas neužsakinėja..aš pati nemoku.. unsure.gif bėda dar tame kad po keleta tenorime...
Atsakyti
bet gal jei siųsimes retesnes rūšis (be socotranum, dar norėčiau somolense, multiflorum..), tai gal jas neparduoda tūkstančiais kaip kad obesum g.gif reik paieškot, kas parduoda, kiek/už kiek..
Atsakyti
pvz. čia 10 sėklų 4 eurai, gal normaliai? mastau.gif išsidalintume..

šis koks fainas wub.gif
Atsakyti
Aš tai tikiuosi, kad nors vienas sužydės jau šiemet, nes tokia tikimybė pasak to forumo augintojus yra. pas juo pasitaiko, kad metų laiko žydi, o ypač dažnai dviejų metų jau sužydi. tik labai svarbu trąšos ir aišku idealios augimo sąlygos doh.gif . jie rekomenduoja visą vasarą gan gausiai tręšti kalio magnefosfatu (tas vidurinis skaičius trąšose turi būti kuo didesnis). cool.gif
Tai va eksperimentuosiu ir matysiu ar bus jau kokių rezultatų rudenį rolleyes.gif
Dar dėl kirpimo, tai rekomenduoja iki metų nekirpti, o vėliau jau galima. o beto jie tikrai nemaži auga, tai jei nėra noro, kad didelis bus, tai nukirpti nepakenks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zuzla @ 2012 02 14, 13:37)
pvz. čia 10 sėklų 4 eurai, gal normaliai? mastau.gif išsidalintume..

šis koks fainas wub.gif

bandau uzsisakinet. raso, kad uzsisakius virs 5 svaru siuntimas nekainuoja smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2012 02 14, 13:05)
bandau uzsisakinet. raso, kad uzsisakius virs 5 svaru siuntimas nekainuoja  smile.gif

man atrodo, dar per šalta užsakinėt ir siųstis smile.gif
paspaudeliojau šen bei ten ir lygtais 7 svarai prisideda, jei siuntimas po Europą g.gif
Atsakyti
Nepriskaiciavo siuntimo islaidu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(iingutte @ 2012 02 14, 13:13)
Nepriskaiciavo siuntimo islaidu smile.gif

jau užsakei?

kalbėjau apie šitą: We accept orders from all of mainland Europe but all plant orders are subject to a £7 european plant delivery fee.This must be purchased as an option in the accesories section of the website.Any european plant order that does not include this will be cancelled.
čia
Atsakyti