Įkraunama...
Įkraunama...

Šilko tapyba

Tai jau neplėšo, bet palaižyt tai taikos
Atsakyti
[QUOTE][quote=tavi,2011 11 03, 09:00]
[/quote]

Kokius dazus naudojat, jei ne paslaptis?
As tai visa ana savaite vargau prie vieno tokio nemazo darbo, kur reikejo daug daug konturu ir spalvu ir piesiau ant crepe satino zodziu, kankinausi nerealiai, o finale, kai isgarinau iprastai, t.y. kaip skareles, man puse dazu nusiplove, vietos, kurios turejo likti baltos, isplovus tapo svelniai rausvos. Zodziu, prasikeikiau nerealiai ir net nezinau ka daryti. Sakau, gal galima antra karta garinti, kad galutinai tuos dazus uzfiksuociau. Gal kam nors taip buvo?
Pradejau galvoti, kad turbut garinimo laikas priklauso nuo audinio storumo. T.y. kuo storesnis audinys, tuo ilgiau reikia garinti...
Atsakyti
Kol kas naudoju avangardą, bet kai gausiu bandysiu Dupon dažus.
JuRu parašyk smulkiai kaip ruoši darbą garinimui?
Atsakyti
Is tiesu, tai niekaip neruosiu. Paprasciausiai suvynioju i paklode, paskui apvynioju folija ir dedu i greitpuodi. Internete buvau isskaiciusi, kad tai yra greita ir gerai, bet man kazko nesigavo taip jau gerai... Gal, sakau, reikia pries tai palyginti lygintuvu ar dar ka nors?

Papildyta:
Beje, tavi, butu idomu, jei galetum palyginti tuos abejus dazus, kai isbandysi Dupont. As kol kas su Dupont dirbu, bet man labai idomus yra Avantgarde. Tik neturiu progos ju isbandyti.
Atsakyti
Ar prieš vyniodama į paklodę tu nesulenki darbo?
Ir tu teisi storesnę medžiagą reik ilgiau garint, dar rusaitės pila actą į vandenį garinant ir praplaut reik vandenyje su actu.
Atsakyti
Tavi, dekui uz patarima del acto, tik as nenoriu, kad man visi namai dvoktu, kai garinu. Turiu maza vaika, tai siek tiek bijau kvapu. Jau vien nuo garinimo kazkoks specifinis kvapas namuose pasklinda...
O ka reiskia ar nesulenkiu audinio? Nelabai supratau klausimo. As tiesiog susuku audini i ritini, o paskui padarau toki kaip riestaini. Na, nezinau kaip tiksliau paaiskinti:)

Cha, kaip keista, kai atsakineju per greita atsakyma, uzsideda liniuote. Jau buvau apie ja ir uzmirsusi... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JuRu: 03 lapkričio 2011 - 10:40
Na tiesiog aš savo pirmą darbą sudirbau , paėmiau skarutę per puse sulenkiau ir susukau, tai čia buvo pirma klaida. O dėl acto bandyk prieš skalbdama pilti, nors mano šilkininkės sakė kad kvapas nuo garinamų aštrus, bet čia su actu
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2011 11 03, 09:52)
Na tiesiog aš savo pirmą darbą sudirbau , paėmiau skarutę per puse sulenkiau ir susukau, tai čia buvo pirma klaida. O dėl acto bandyk prieš skalbdama pilti, nors mano šilkininkės sakė kad kvapas nuo garinamų aštrus, bet čia su actu

Ne, as taip nedariau.
Tik man idomu, ar galeciau dar karta garinti ta pati audini. Jis jau buvo isskalbtas ir islygintas. Idomu, ar dazai geriau uzsifiksuotu, nes man labai aktualu, kad dazai gerai laikytusi.
Atsakyti
Manau geriau užsifiksuotų, bandyk, vis tiek nieko jau neprarasi. Su lyginamais dažais kol pagavau ko man reik sudeginau tris darbus, bet savo pasiekiau
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2011 11 03, 10:28)
Manau geriau užsifiksuotų, bandyk, vis tiek nieko jau neprarasi. Su lyginamais dažais kol pagavau ko man reik sudeginau tris darbus, bet savo pasiekiau

Aciu labai uz patarimus. 4u.gif Taip norisi neklysti, bet niekaip neiseina. Tenka viska ant savo kailio isbandyti biggrin.gif
Atsakyti
O kaip kitaip. VAt todėl ir yra ši tema. Ne profės esam, vis atradinėjam dviratį
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2011 11 03, 11:00)

ne plėšo - pasivaikčioti jiems idomu ..nesužiūrėk ir bus pėdžikių
g.gif nors vis noriu pabandyti "jų meno išraišką"
Atsakyti