Įkraunama...
Įkraunama...

Šilko tapyba

QUOTE(JuRu @ 2011 10 24, 18:09)
Noreciau pasiklausti labiau patyrusiu merginu - kaip minejau, eksperimentuoju su garinamais dazais ir isgarinus silka dar praplaunu, paskui pamirkau minkstiklyje (kazkur skaiciau, kad gerai). Taciau plaunant vanduo nebuna skaidrus. Atrodo, kad kazkiek plautusi dazai, nes spalvotas bega. Ar cia normalu, ar as tiesiog kazkaip per mazai garinu? Su lygintuvu prilyginamais dazais man taip neatsitinka. Aisku, tie dazai visiskai neissiplauna, taciau noretusi kokybisku salikeliu, o ne tokiu, kurie po keliu plovimu visiskai isblunka.
Gal kas nors turi patirties sioje srityje?

gerai uzfiksuotam darbe nusiplauna dazu perteklius, taciau spalvos neblunka ir jau skalaujant antra karta vanduo buna skaidrus;

per mazai laiko fiksuojant visas, arba dalis darbo isblunka ir skalbiant toliau vis blunka ir blunka 4u.gif

pas mane taip 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaV: 24 spalio 2011 - 21:16
Dekui uz patarimus. 4u.gif
Actas - tai CIA turbut dazu uzfiksavimui?
O del skalbimo, tai nedrisau dar karta skalbti, bet gaminio spalvos lyg ir neisbluke. Tikiuosi, kad viskas gerai tada...
Atsakyti
aš plaunu ir skalauju kelis kartus, kad įsitikinčiau, kad viskas gerai užsifiksavo, neliko dažų pertekliaus ir drąsiai galima bus šalikėlį plauti ne vieną kartą ir su juo nieko nebeatsitiks 4u.gif
JuRu kokiais garinamais dažais tapai šilką?
AnatGarde yra geras kondicionierius, kuris galutinai fiksuoja, minkština bei suteikia blizgesį šilkui.

mergytės kas naudojot pebeo, LEFRANC & BOURGEOIS ir meno mūzoj rusiškas kažkoks kontūras šilkui rodos iš D raidės prasideda pavadinimas... doh.gif pamiršau... gal kuri galit pasidalinti įspūdžiais apie juos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaV @ 2011 10 25, 11:42)
aš plaunu ir skalauju kelis kartus, kad įsitikinčiau, kad viskas gerai užsifiksavo, neliko dažų pertekliaus ir drąsiai galima bus šalikėlį plauti ne vieną kartą ir su juo nieko nebeatsitiks 4u.gif
JuRu kokiais garinamais dažais tapai šilką?
AnatGarde yra geras kondicionierius, kuris galutinai fiksuoja, minkština bei suteikia blizgesį šilkui.

mergytės kas naudojot pebeo, LEFRANC & BOURGEOIS ir meno mūzoj rusiškas kažkoks kontūras šilkui rodos iš D raidės prasideda pavadinimas... doh.gif pamiršau... gal kuri galit pasidalinti įspūdžiais apie juos ax.gif

Naudoju beveik viska pebeo, o kas domina?
Atsakyti
ar gerai laikosi, ar gerai dengiasi ir panašiai... 4u.gif
pebeo ir ta rusiska nusipirkau ir tik dabar galvoju ar naudoti... blush2.gif doh.gif ar nesugadinsiu darbo... biggrin.gif kartais vat taip pas mane... is kito galo cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daivaV: 25 spalio 2011 - 10:58
Daivut, as turiu ta Lefranc... aukso spalvos, tai labai idomus g.gif kaip konturas skystas, su teptuku is karto piest galima, bet kaip akcentam,labai graziai galima kur nors papaisaliot smile.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaV @ 2011 10 25, 11:56)
ar gerai laikosi, ar gerai dengiasi ir panašiai... 4u.gif

pebeo dazai man patiko, tai ties jais ir apsistojau. Nesu turejus kazkokiu problemu del nesilaikymo ar pan. Konturas pebeo bespalvis irgi nepavede. Kiti pas mane javanos pagrinde auksiniai, sidabrinei. Vieninteliai konturai DECOLA gal ne rusu gamybos, bet rusiskai parasyta) spalvoti tai labai prasti pasitaike. Nors dazu decola turiu keleta buteliuku, visai geri.
O kokiu spalvu? Jei DECOLA spalvotas, tai atsargiai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo butybe: 25 spalio 2011 - 11:04
Yyy, butybe ačiū mergytės, kad atsiliepėt wub.gif 4u.gif
jo..būtent DEKOLA tas rusiškas... ir būtent spalvotų kontūrų nusipirkau unsure.gif tai jie lupasi ir nesilaiko? ar dar kas... ?
pebeo, LEFRANC & BOURGEOIS tada bandysiu, o decola... vien žodžiu.. gerai, kad paklausiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(daivaV @ 2011 10 25, 12:10)
Yyy, butybe ačiū mergytės, kad atsiliepėt wub.gif  4u.gif
jo..būtent DEKOLA tas rusiškas... ir būtent spalvotų kontūrų nusipirkau unsure.gif tai jie lupasi ir nesilaiko? ar dar kas... ?
pebeo, LEFRANC & BOURGEOIS tada bandysiu, o decola... vien žodžiu.. gerai, kad paklausiau 4u.gif

Labai seniai juos bandziau. Pas mane dezute rinkinys yvairiu spalvu. Man jie liko kazkokie lipnus ir uzfiksavus. Tokie kaip guma. Toks jausmas kad ju lieka labai didelis sluoksnis audinio pavirsiuje, nes liejasi tai jie gerai. Man jie pasirode tokie grubus. Saliui nenaudociau. Pabandysiu ikelt nuotrauka kur paveiksle naudojau.
Papildyta:
Mano internetas tragiskai veikia. Po simta kart atsijungia...
Va cia tie konturai. Fragmentas is paveikslo kur kaip tik tokiu ryskiu reikejo. Bet jei istapytum visa sali tokiais konturais tai butu tarsi guminis.
user posted image
Atsakyti
Marabu tinka ir termo ir garinimui. Dabar naudoju tik Marabu ir rusiškus gamma kontūrus. Kol kas manęs nepavedė. Ruošiuos garinamus avangardo gutta maišyt su dažais
Dažus naudoju Pebeo ir javanos, kol kas viskas gerai nenusiplauna daugiau nei reik
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tavi: 25 spalio 2011 - 11:43
JuRu ir Mozaika, gražu thumbup.gif
Atsakyti
Dar Daivut pagalvojau kad sitie konturai tiktu kai silko ornamentais dekoruoji koki siuvini. Tiesa, kaip tavo striukyte, kada apsivilksi?
Atsakyti