Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Gal kas auginat vynuoginius ''Red Cherry'' pomidorus?pasodinau siltnamyje,nes pritrukau daigu(nors planavau sodinti lauke),o dabar gailiuosi,nes man jie visai nepatinka.Uzaugo iki lubu,zydi mazai,uzima daug vietos,o naudos tikriausiai jokios nebus.
Atsakyti
Niu, as ir vel su nuotraukom patarimu ieskau cia ax.gif .
Nekreipiau demesio i pasisukusius lapus sito daigo, bet kai siandien radau toki apatini lapa - supratau, kad gyvenimas jam turbut nemielas tarp kitu unsure.gif :
user posted image
Itariu gal magnio? kalcio? trukuma pagal ieskota info... bet kadangi esu pirmoke, tai laukiu komentaru patikslinimui ax.gif Aciu is anksto 4u.gif
Cia visas daigas:
user posted image
To paties vaizdas is virsaus:
user posted image
Prie to pacio nufotkinau ta, kur neaugo is milzinisko ziedo- kur klausiau "kas cia?" laugh.gif Per 10 dienu paaugo taip, kad jau daugiau klausimu nebekyla biggrin.gif
user posted image

O cia siaip anomalijos is mano siltnamio doh.gif:
user posted image
ir 2in1 laugh.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(Doalma @ 2011 06 26, 17:50)
Gal kas auginat vynuoginius ''Red Cherry'' pomidorus?pasodinau siltnamyje,nes pritrukau daigu(nors planavau sodinti lauke),o dabar gailiuosi,nes man jie visai nepatinka.Uzaugo iki lubu,zydi mazai,uzima daug vietos,o naudos tikriausiai jokios nebus.

Pas mane kazkoks irgi daigas isimaises (speju kad vynuoginis ar vysninis rolleyes.gif ) - irgi jau iki lubu beveik isaugo, bet pomidoriuku yra nemazai man atrodo rolleyes.gif . Stai jis:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gigida: 26 birželio 2011 - 17:36
tokie ir pas man pomidorai vynuoginiai tik tokie jau skysti atrodo,viena keke tik dar yra,o zydi labai mazai.pasodonau gal kokius 8,tai vietos uzima kiek.na nezinau ka man su jais daryt cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 26, 05:04)
griket, sveika atvykusi 4u.gif ačiū, kad užėjai į mūsų temelę drinks_cheers.gif čia tikrai labai reikia naujų vėjų, gerų minčių ir pagalbos. Atsiprašau, vakar tavo posto nepamačiau ir pasikartojau (mano kompas kartais žinutes tik po gero pusdienio parodo... doh.gif )
Būtų smagu, kad apsilankytum čia dažniau 4u.gif  smile.gif

Ex,dėkui,apsilankysių, drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 26, 12:04)
Kalio trūkumą galima būtų kompensuoti bananų žievėmis, tereikia jas pakasti ar apdėti šaknų zoną  4u.gif

Kalio taip pat daug turi medžio pelenai,galymą įmaišytį į dilgėlių raugą ir tegul rūgstą.
Papildyta:
QUOTE(gigida @ 2011 06 26, 18:14)
Niu, as ir vel su nuotraukom patarimu ieskau cia  ax.gif .
Nekreipiau demesio i pasisukusius lapus sito daigo, bet kai siandien radau toki apatini lapa - supratau, kad gyvenimas jam turbut nemielas tarp kitu unsure.gif :
user posted image
Itariu gal magnio? kalcio? trukuma pagal ieskota info... bet kadangi esu pirmoke, tai laukiu komentaru patikslinimui  ax.gif Aciu is anksto  4u.gif
Cia visas daigas:
user posted image
To paties vaizdas is virsaus:
user posted image
Prie to pacio nufotkinau ta, kur neaugo is milzinisko ziedo- kur klausiau "kas cia?" laugh.gif Per 10 dienu paaugo taip, kad jau daugiau klausimu nebekyla  biggrin.gif
user posted image

user posted image
ir 2in1 laugh.gif
user posted image
Papildyta:

Pas mane kazkoks irgi daigas isimaises (speju kad vynuoginis ar vysninis  rolleyes.gif ) - irgi jau iki lubu beveik isaugo, bet pomidoriuku yra nemazai man atrodo  rolleyes.gif . Stai jis:
user posted image

Pirmoje nuotraukoje ant lapo ryškus magnio trūkumas,o lapų susisukimas gali būti veislės savybė arba staigus temp.pakilimas,esant mažam oro drėgnumui{per sausa}.Taip pat rekomenduojama nupurkšti pomid. boro rūgšties tirpalu-10l /2g b.r.
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 06 25, 21:54)
kad taršų negavo..tik iš prūdo vandens..

Kiek skaičiau, tai vaisiams megztis padeda kalis, bet jis nepadės jei veislė vėlyva
QUOTE(Alekto @ 2011 06 26, 11:57)
Sakykit, kas aniems atsitikt galėjo, kad kai kurių pomidorų lapelių kraštukai rudi ir sudžiūvę. Skaičiau,kad neva kalio trūksta g.gif Ar taip galėtų būti, ar jau ligų ieškoti unsure.gif ?Ir kaip tada to kalio jiems duoti? Žmogui tai razinas siūlo, bet aniems kažkaip per prabanga būtų cool.gif
Beje, nors ir dukra buvo visus pirmuosius pomidorus nuskynus, bet mano džiaugsmui, šiandien skinsiu pirmą pomidoriuką thumbup.gif sweet million. Nors ir miniatiūrinis,bet gal skonį pajausiu lotuliukas.gif  Suprantu, kad nemažai čia esančių jau senių seniausiai mėgaujasi savais, bet man tai pasiekimas bigsmile.gif

Kiaulpienių lapai, Arbūzai, bananai, pienas, vynuogės - kalio šaltiniai. kadangi nekainuoja tik pienių lapai tai siūlyčiau juos parauginti ir palieti mirksiukas.gif
Atsakyti
Diskutavom.kokia turetu buti magnio sulfato koncenracija...įdedu citata,kad esant ryškiam trukumui,nebaisu butu padauginti
Augalus geriau tręšti tirpalais. Galima maišyti kelių rūšių trąšas, tačiau tirpalo koncentracija neturi būti didesnė kaip 0,5 proc. (500g trąšų/100 litrų vandens). Tirpale negali būti daugiau 0,2 proc. azoto. Tiktai magnis "nedegina" šaknų. Jį naudojant, bendra tirpalo koncentracija gali siekti iki 0,7 proc.

Derėjimo metu augalams reikia daugiausia maisto, todėl formuojantis užuomazgoms papildomai tręškime kas 10-12 dienų. Retas, gausus tręšimas augalams žalingas. Prieš tręšdami dirvą būtinai palaistykim
Atsakyti
QUOTE(griket @ 2011 06 25, 22:55)
Pomidoram langai viršuje netinka,turi būti šonuose vienas prieš kitą,langų skaič. priklauso nuo šiltnamio dydžio,kuo daugiau tuo geriau{pas mus 36kv.m.-4dideli langai},mėgėjiškuose šiltn.,langus geriau daryti šonuose,bet čia tarp kitko,dabar nieko nepakeisite.Purkšti ryte ar vakare nematau didelio skirtumo,lapai turi būti sausi ir kad nebūtų karštą.Purkšti dulksna ir gerokai užvarytį,po savaitės pakartotį.

na neturiu kitokio, yra du, abu vienodi, po 24kv ir turi po du didelius stoglangius.
beje,as visus patarimus Jusu issisaugau,gal kada prireiks ax.gif
Atsakyti
Gundo mane kipsas cezono pradzioj nupurksti pomidorus bordo skiediniu blink.gif .pora proceduru dar iki vaisiu ir apsidrausta nuo ligu g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 06 26, 22:32)
Gundo mane kipsas cezono pradzioj nupurksti pomidorus bordo skiediniu blink.gif .pora proceduru dar iki vaisiu ir apsidrausta nuo ligu g.gif

o kam tas vargas nuo pat pradžių? Parduotuvėse pilna supurkštų. Skanaus bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(gigida @ 2011 06 26, 18:14)
user posted image

Labai man patiko šioji tavo pomidoro anomalija biggrin.gif tokio dar nebuvau mačiusi.

O čia, gal ne toks įspūdingas, bet savotiškai "padurniavęs" mano Green Zebra siamo dvynys.... smile.gif

user posted image
Atsakyti
wub.gif gražūs zebriukai...
mergaitės , o kaip ilgai išlieka daigios pomidorų sėklos...pernai sėjau moliūgus , kur galiojimo laikas buvo pasibaigęs prieš 5 metus ax.gif ir sudygo visos...o kažin kaip su pomidorų sėklomis g.gif
Atsakyti
Pomidorų sėklos daigios irgi ilgą laiką. Esu sėjusi 7 metų sėklas, ne visos, bet sudygo smile.gif
Atsakyti