Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(dzigitas @ 2011 06 25, 21:19)
manau atsakymas butu toks:sodink pomidorus ant dietos,nes per daug trasu gavo.
o as pasimeciau tarp dvieju krumu ziedu rolleyes.gif nu tokia gausybe ziedu dar gyvenime nemacius bigsmile.gif gaila veisles nezinau ir neturejau fotiko po ranka ax.gif ir ka as daryciau be musu super mamyciu  aciuks.gif  .hiba auginciau turginius vienos rusies ir tie neaiskios kilmes g.gif siaip esu kol kas patenkinta  thumbup.gif tfu ttfu tfu

kad taršų negavo..tik iš prūdo vandens..
Atsakyti
QUOTE(griket @ 2011 06 25, 20:17)
Sveiki.Ant lapų sauslygės požymiai,o ant stiebo maras ir kalio permanganatas nepadės,reikalingas purškimas sisteminiais arba kontaktiniais fungicidais.Būtynas l.geras vėdinimas,pažeistų lapų skabymas,mažiau laistytį.

vedinimas pas mane toks, lanai virsuje du ir durys visad praviros,pazastu nebeskabysiu, zemaugiai cia jie, taip jau erokai nugenejau, o laistau karta i savaite...

QUOTE(Ex @ 2011 06 25, 20:30)
Ojojojojooooojjjjj blink.gif  blink.gif  blink.gif išsigandau..
Kur ta fotkė anksčiau buvo, apie kotus nutylėjot..
Tą kotą jau gali kirpt suvisam, iki tos vietos kur jis prasideda, viršūnė su žiedais vistiek žus. Labiausiai pažeistus lapus šalink, juodulius kiek įmanoma irgi iškarpyk. Ir bėk į parduotuvę, ieškok kas tinka nuo maro, kekerinių puvinių. Be chemijos nelabai apsieisi... Man atrodo tiktų Previkuras, Infinito, Akrobatas. Bet pasikonsultuok su pardavėja kas geriau.

tas pajuodavimas atsirado vakar ar uzvakar,is pradziu ne nebuciau pastebejus, bet ta kita susisukusi pomidora kur isnesiau lauk, kazkaip uzmaciau,ir ziuriu kotukas juoduoja, ilekiau i siltnami, apziureti visu,ir dar va sita radau pajuodeli doh.gif ant staigiuju turiu fungicido - raso kad nuo maro, bet ar galima buvo purksti ne ryte? as laukiu rytojaus ryto doh.gif ir kiek purksti tik tokia dulksna ar jau gerokai uzvaryt?
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 06 25, 21:54)

tada gal rusis tokia g.gif as tik mokausi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 22:00)
vedinimas pas mane toks, lanai virsuje du ir durys visad praviros,pazastu nebeskabysiu, zemaugiai cia jie, taip jau erokai nugenejau, o laistau karta i savaite...
tas pajuodavimas atsirado vakar ar uzvakar,is pradziu ne nebuciau pastebejus, bet ta kita susisukusi pomidora kur isnesiau lauk, kazkaip uzmaciau,ir ziuriu kotukas juoduoja, ilekiau i siltnami, apziureti visu,ir dar va sita radau pajuodeli doh.gif ant staigiuju turiu fungicido - raso kad nuo maro, bet ar galima buvo purksti ne ryte? as laukiu rytojaus ryto doh.gif ir kiek purksti tik tokia dulksna ar jau gerokai uzvaryt?

Pomidoram langai viršuje netinka,turi būti šonuose vienas prieš kitą,langų skaič. priklauso nuo šiltnamio dydžio,kuo daugiau tuo geriau{pas mus 36kv.m.-4dideli langai},mėgėjiškuose šiltn.,langus geriau daryti šonuose,bet čia tarp kitko,dabar nieko nepakeisite.Purkšti ryte ar vakare nematau didelio skirtumo,lapai turi būti sausi ir kad nebūtų karštą.Purkšti dulksna ir gerokai užvarytį,po savaitės pakartotį.
Atsakyti
QUOTE(griket @ 2011 06 25, 20:17)
Sveiki.Ant lapų sauslygės požymiai,o ant stiebo maras ir kalio permanganatas nepadės,reikalingas purškimas sisteminiais arba kontaktiniais fungicidais.Būtynas l.geras vėdinimas,pažeistų lapų skabymas,mažiau laistytį.

griket, sveika atvykusi 4u.gif ačiū, kad užėjai į mūsų temelę drinks_cheers.gif čia tikrai labai reikia naujų vėjų, gerų minčių ir pagalbos. Atsiprašau, vakar tavo posto nepamačiau ir pasikartojau (mano kompas kartais žinutes tik po gero pusdienio parodo... doh.gif )
Būtų smagu, kad apsilankytum čia dažniau 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 06 25, 21:54)

Veisles nezinot,gal velyvi,kaip ir pas mane,teks tik laukti ir tenkintis tuo,ka turim,kai sodinukai atsitiktiniai schmoll.gif Prades megzti auksciau ir veliau,svarbu skabyti,vedinti ir laukti mirksiukas.gif
Atsakyti
ax.gif o tai prūdo vanduo gal labai geras...ta prasme veikia kaip trąša thumbup.gif gaila , nėr pas mane prūdo biggrin.gif
Atsakyti
Sakykit, kas aniems atsitikt galėjo, kad kai kurių pomidorų lapelių kraštukai rudi ir sudžiūvę. Skaičiau,kad neva kalio trūksta g.gif Ar taip galėtų būti, ar jau ligų ieškoti unsure.gif ?Ir kaip tada to kalio jiems duoti? Žmogui tai razinas siūlo, bet aniems kažkaip per prabanga būtų cool.gif

Beje, nors ir dukra buvo visus pirmuosius pomidorus nuskynus, bet mano džiaugsmui, šiandien skinsiu pirmą pomidoriuką thumbup.gif sweet million. Nors ir miniatiūrinis,bet gal skonį pajausiu lotuliukas.gif Suprantu, kad nemažai čia esančių jau senių seniausiai mėgaujasi savais, bet man tai pasiekimas bigsmile.gif
Atsakyti
Kalio trūkumą galima būtų kompensuoti bananų žievėmis, tereikia jas pakasti ar apdėti šaknų zoną 4u.gif
Atsakyti
oi pas mane šiltnamyje silpnai su pomidorais, tačiau namuose ant lango vinuoginių jau nemažai turiu thumbup.gif tik vėlai biški sodinau, tai dar žali yra 4u.gif
Atsakyti
na nupurskiau savo pomidorcikus, visus pageltimus apskabiau tvarkingai pries tai, ziuresim kas bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 06 26, 11:57)
Beje, nors ir dukra buvo visus pirmuosius pomidorus nuskynus, bet mano džiaugsmui, šiandien skinsiu pirmą pomidoriuką thumbup.gif sweet million. Nors ir miniatiūrinis,bet gal skonį pajausiu lotuliukas.gif  Suprantu, kad nemažai čia esančių jau senių seniausiai mėgaujasi savais, bet man tai pasiekimas bigsmile.gif

thumbup.gif Džiaugiuos kartu su tavim tavo pirmu pomidoriuku smile.gif
Mano iš tavęs gauti Sweet Million dar nesirpsta, bet primegzta jų daug wub.gif
Atsakyti