Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 15:17)
o kas tas yra? blush2.gif

blush2.gif tai gi permanganatas

ten , kur dėjau nuorodas , antroje rašo ir kokių priemonių reik imtis ...bet labai jau glaustai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 25 birželio 2011 - 14:21
QUOTE(diuni @ 2011 06 25, 15:19)
blush2.gif tai gi  permanganatas

ten , kur dėjau nuorodas , antroje rašo ir kokių priemonių reik imtis ...bet labai jau glaustai...

a, zinosiu ax.gif

stai kas pas mane darosi.... verysad.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
eina sau doh.gif unsure.gif
bet čia gal ne mozaikos virusas , čia gal kažkoks kitoks g.gif Gal turinčios patirties , ką konkrečiau pasakys...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 25 birželio 2011 - 15:52
QUOTE(diuni @ 2011 06 25, 16:47)
eina sau doh.gif  unsure.gif
bet čia gal ne mozaikos virusas , čia gal kažkoks kitoks g.gif Gal turinčios patirties , ką konkrečiau pasakys...

as tai net imu galvoti,kad galcia koks maras g.gif bet vis tiek purksiu permanganatu, sakyk, kokiu santykiu darai tirpala
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 17:02)
as tai net imu galvoti,kad galcia koks maras g.gif  bet vis tiek purksiu permanganatu, sakyk, kokiu santykiu darai tirpala

O nėra tokio džiūstančio šieno kvapo šiltnamyje? Nes man tie stiebai panašu į marą... Pernai vienas mano daigas buvo taip susirgęs tai chemikalu jį nupurškiau, nes bijojau, kad kitų neužkrėstų. Jei reiks, pavadinimą pažiūrėsiu. ?Bet jau ten tikrai ne iš ekologiškų. Padėjo, tas daigas nebesirgo ir kiti nesusirgo.
Bet gal žinančios daugiau tau patars ką protingiau.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 17:02)
as tai net imu galvoti,kad galcia koks maras g.gif  bet vis tiek purksiu permanganatu, sakyk, kokiu santykiu darai tirpala

Jei ant pomidorų lapų yra nestipri mozaika, G.Visockienė pataria juos nupurkšti tokiu tirpalu: litrą nugriebto pieno ir 2 g kalio permanganato sumaišyti su 9 l vandens.

aš tai tokį dariau purškimui , tik kelis kartus mažesnį kiekį, nes man perdaug 10 litrų...
o laisčiau tai tiesiog iš akies , silpnai rausvu tirpalu...

Peržiūrėjau foto internete , kaip atrodo pomidorų maras...tiksliai labai panašu , ypač tie stiebai...
ir dar kartu labai įdomų dalyką aptikau.
įdedu...
Pomidorų maro homeopatinis gydymas
Matydama nuostabius klasikinio homeopatinio gydymo rezultatus įveikiant žmonių negalavimus, sėkmingai išgydžiusi homeopatiniais vaistais kaimynų šunį, kuriam lopais buvo nuplikęs kailis, vis galvojau, kaip čia padėti pomidorams, kuriuos pomidorų maras užpuola net gegužės mėnesį (šiltnamis, kuriame juos auginu pastatytas netoli upelio, o už poros šimtų metrų auga miškas, tad drėgmės ore apstu net pavasarį).
Per sezoną mažiausiai tris kartus tekdavo pomidorus purkšti cheminiu preparatu.
Praėjusią vasarą to išvengiau ir tik homeopatijos dėka valgėme ekologiškus pomidorus.
Turimų homeopatijos žinių nepakako, kad galėčiau vaistus parinkti ir augalams. Ieškojau literatūros paieškos sistemose visame pasaulyje. Didžiuliam mano džiaugsmui 2006m. pabaigoje Jungtinėje Karalystėje buvo išleista pirmoji pasaulyje knyga apie homeopatinį augalų ligų gydymą „Homeopathy for Farm and Garden“ autorius Vaikunthanath Das Kaviraj, kurią iškart nusipirkau internetu. Sužinojau, kad konstitucinis homeopatinis vaistas pomidorų ligų gydymui (tame tarpe ir marui) yra Ocimum basilicum. Praėjusį sezoną laistydavau pomidorus ištirpindama po žirnelį homeopatinio vaisto kibire vandens. Rezultatai buvo stulbinantys! Pomidorų stiebai ir lapai išliko nepažeisti ligos iki rugsėjo pabaigos, paskutinį derlių nuskyniau spalio viduryje, tik visai keli vaisiai buvo su tamsia demele (nuo rusėjo žymiai rečiau laistydavau, rečiau podidorai gaudavo ir savo vaisto).
Homeopatiniu metodu galima gydyti vaismedžių, vaiskrūmių ir visų kitų lauko ir kambarinių augalų ligas
Gydytoja klasikinė homeopatė Jurgita Pinikienė

o tas dalykas , kaip supratau yra bazilikas...tik įdomu , ar pačiu baziliku negalima būtų palaistyti...šiaip tai šiltnamiuke jo turiu pasodinus ir taip...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 25 birželio 2011 - 17:16
QUOTE(Ex @ 2011 06 22, 08:30)
Per savaitę neskink daugiau kaip 4 lapus, per dieną - 2 vnt.

o kas bus jei 3 nuskiniau i diena blush2.gif ? Ir dar megstu nuskinti po puse lapu, jei nepatinka jo isvaizda, tai ir blogai? Sorry uz kvailus klausimus, bet apie pomidorus nieko neismanau. Neseniai pradejau sekti jusu tema, tai gal iki kitu metu ismoksiu viska daryt smile.gif

QUOTE(diuni @ 2011 06 23, 07:10)
Ištrauką dar tokią įdėsiu , čia kuriuos klausimus , jau mūsų nagrinėtų paliečia

Reikia laiku genėti

Pirmosios aukštaūgių veislių pomidorų kekės vaisiams sunokus, žemiau esančius lapus reiktų pašalinti – augalai geriau vėdinsis, sumažės jų garuojantis paviršius, pagerės kokybė. Lapus geriau pjauti peiliu, paliekant 1–2 cm kotelį, nei nulaužti prie pat kamieno (kuo didesnė žaizda, tuo lengviau augalas užsikrės kekeriniu puviniu). Beje, sunokus antros kekės vaisiams, jos apačioje esantys lapai taip pat pjaunami. Svarbu žinoti, kad po kiekviena vaisių keke turi būti du trys lapai.

panasu kad jau persistengiau su genejimu doh.gif , gerai kad ne visus spejau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 06 25, 17:26)
O nėra tokio džiūstančio šieno kvapo šiltnamyje? Nes man tie stiebai panašu į marą... Pernai vienas mano daigas buvo taip susirgęs tai chemikalu jį nupurškiau, nes bijojau, kad kitų neužkrėstų. Jei reiks, pavadinimą pažiūrėsiu. ?Bet jau ten tikrai ne iš ekologiškų. Padėjo, tas daigas nebesirgo ir kiti nesusirgo.
Bet gal žinančios daugiau tau patars ką protingiau.

dziustancio sieno kvapas siltnamy yra beveik visad, nes mulciuoju pjauta zole.

QUOTE(diuni @ 2011 06 25, 18:07)

aciu uz info,bet noriu dar dauiau sulaukti nuomones apie mano pomidorcikus...kur tos zinoves, kai ju taip labai reikia.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 20:09)
dziustancio sieno kvapas siltnamy yra beveik visad, nes mulciuoju pjauta zole.
aciu uz info,bet noriu dar dauiau sulaukti nuomones apie mano pomidorcikus...kur tos zinoves, kai ju taip labai reikia.... verysad.gif

Sveiki.Ant lapų sauslygės požymiai,o ant stiebo maras ir kalio permanganatas nepadės,reikalingas purškimas sisteminiais arba kontaktiniais fungicidais.Būtynas l.geras vėdinimas,pažeistų lapų skabymas,mažiau laistytį.
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 15:02)
du daigai pradeda juoduoti, ir ne sakeles o stiebai juoduoja? ka daryt,kuom purkst? pelenais gal? ar permanganatu? o gal kokiu fungicidu,kaip tik turiu....man jau panika unsure.gif

QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 15:53)
stai kas pas mane darosi.... verysad.gif
user posted image

Ojojojojooooojjjjj blink.gif blink.gif blink.gif išsigandau..
Kur ta fotkė anksčiau buvo, apie kotus nutylėjot..
Tą kotą jau gali kirpt suvisam, iki tos vietos kur jis prasideda, viršūnė su žiedais vistiek žus. Labiausiai pažeistus lapus šalink, juodulius kiek įmanoma irgi iškarpyk. Ir bėk į parduotuvę, ieškok kas tinka nuo maro, kekerinių puvinių. Be chemijos nelabai apsieisi... Man atrodo tiktų Previkuras, Infinito, Akrobatas. Bet pasikonsultuok su pardavėja kas geriau.
Atsakyti
gal kas pasakys ko trūksta pomidoram..į lapus auga kaip pasiute,o va pomidoriuku nelabai mezga..ko jiems traūksta... g.gif ne lapams auginau.. doh.gif pomidoru veislės nž...
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 06 25, 20:33)
gal kas pasakys ko trūksta pomidoram..į lapus auga kaip pasiute,o va pomidoriuku nelabai mezga..ko jiems traūksta... g.gif  ne lapams auginau.. doh.gif  pomidoru veislės nž...

manau atsakymas butu toks:sodink pomidorus ant dietos,nes per daug trasu gavo.
o as pasimeciau tarp dvieju krumu ziedu rolleyes.gif nu tokia gausybe ziedu dar gyvenime nemacius bigsmile.gif gaila veisles nezinau ir neturejau fotiko po ranka ax.gif ir ka as daryciau be musu super mamyciu aciuks.gif .hiba auginciau turginius vienos rusies ir tie neaiskios kilmes g.gif siaip esu kol kas patenkinta thumbup.gif tfu ttfu tfu
Atsakyti