Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2011 06 24, 16:27)
:šiltnamiuke mano irgi jau radosi pomidorų su geltonomis dėmelėmis lapais...lauke tai dar nėr tokių

O tai kam uždarinėji tą savo šiltnamiuką? Palik praviras duris, langelius net per lietų, sniegą ir blogą orą. Neištirps tie pomidorai. Kada uždarytame šiltnamyje šilta ir drėgna, pirmas kelias į lapų rudąją dėmėtligę.

Papildyta:
QUOTE(agute77 @ 2011 06 24, 16:51)
Keke normali,visi 8 vaisiai didziausi,o toliau lapelis ir sakele su ziedais.

Tada tą "prątęsimą" skink, nes ta žiedinė kekė išeikvos visą energiją ir pirmos kekės pomidorai nebeaugs. Arba ta antroji kekė pati išaugins špygos dydžio pomidorus...
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 24, 16:56)

Tada tą "prątęsimą" skink, nes ta žiedinė kekė išeikvos visą energiją ir pirmos kekės pomidorai nebeaugs. Arba ta antroji kekė pati išaugins špygos dydžio pomidorus...

Aciu 4u.gif .Lekiu,nuskinsiu.
Atsakyti
[quote=Ex,2011 06 24, 16:56]
O tai kam uždarinėji tą savo šiltnamiuką? Palik praviras duris, langelius net per lietų, sniegą ir blogą orą. Neištirps tie pomidorai. Kada uždarytame šiltnamyje šilta ir drėgna, pirmas kelias į lapų rudąją dėmėtligę.

tai ir praviras visada jis... g.gif atdari abu galai , g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 birželio 2011 - 18:33
QUOTE(diuni @ 2011 06 24, 19:15)
tai ir praviras visada jis... g.gif atdari abu galai ,  g.gif

g.gif
Dar kartą perskaičiau tavo praėjusį postą, šįkart atidžiau... jei geltonuoja lapai, tai dar nėr blogai, gal maisto medžiagų trūksta, va, jei ruduotų dėmėmis, tada jau ne kas..
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 24, 20:18)
g.gif
Dar kartą perskaičiau tavo praėjusį postą, šįkart atidžiau... jei geltonuoja lapai, tai dar nėr blogai, gal maisto medžiagų trūksta, va, jei ruduotų dėmėmis, tada jau ne kas..

unsure.gif oj nė pati nežinau , ar gali jiems trūkti maisto...neseniai buvo palaistyti skiestom raugintom srutom...pipirų lapai tame pačiame šiltnamiuke tai keli irgi pagelto , nuskyniau...o ant pomidorų kai kurių atsirado lapų su geltonom dėmelėm...o gal tiesiog dėl blogo oro...o gal ir tikrai virusas unsure.gif gal kur pas kaimynus yra jis , net nežinau unsure.gif
ryt ryte jau pasiryžus nupurkti vandenio pieno ir permanganato skiediniu , manau jis nepakenks...

man tai vaizdelis panašus kaip čia http://gardenofeaden...n-tomatoes.html
tik dar ne tiek daug... verysad.gif

bet tokių va tai dar nėr...
http://www.gardenact...llow_leaves.htm

o kaip manai ,Ex , ar man dabar išskinti tuos lapus su dėmelėm ar dar neskubėt , kol neaišku , kas yra g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 birželio 2011 - 19:52
QUOTE(amarrile @ 2011 06 24, 15:08)
O geriausia iterpti i dirva pries sodinant. Kazkur uzkliuvo toks patarimas.Maziau galva sukt reikia. O ko cia taip ant to magnio patrauke visas blink.gif  Idesiu agurko lapa,su panasia mozaika,kaip pomidorai tame paciame siltnamyje. Panasiai atrodytu ir erkutes pazeistas lapas,bet kadangi oras dregnas,cezono pradzia,tai ,manau,erkutei dar per anksti g.gif
http://images110.fot...lynas380-vi.jpg

tai, kad visi augalai rodo vienodus simptomus kai trūksta kokio mineralo, ar kai serga kokia liga.
QUOTE(Ex @ 2011 06 24, 15:58)
smile.gif

Pasakysiu štai ką, čia visos labai norim užsiauginti ekologiškus pomidorus, tręšti tik natūraliai, organika. Viskas gerai ir suprantama. Tačiau supraskit, kad "šeriamas" vien organika pomidoras ne visada laiku gaus reikiamų maisto medžiagų. Kol mūsų mulčą ir dilgėles grauš sliekai darydami nesubalansuotas trąšas, pomidoras stresuos, geltonuos ir dar visaip kaip sėdėdamas "ant dietos" ožiuosis, jam nuolat vis kažkokių elementų bus trūkumas ar perteklius.... Todėl norėdamos tik ekologijos, nenorėkit, kad tas pomidoro daigas atrodytų tobulai, nesiriestų ir negeltonuotų lapai, nebyrėtų žiedai ir užuomazgos...

Aš už tai, kad geriau mažiau derliaus, bet kiek įmanoma ekologiškesnio... smile.gif

vo kur aukso žodžiai thumbup.gif
QUOTE(diuni @ 2011 06 24, 20:24)
unsure.gif oj nė pati nežinau , ar gali jiems trūkti maisto...neseniai buvo palaistyti skiestom raugintom srutom...pipirų lapai tame pačiame šiltnamiuke tai keli irgi pagelto , nuskyniau...o ant pomidorų kai kurių atsirado lapų su geltonom dėmelėm...o gal tiesiog dėl blogo oro...o gal ir tikrai virusas unsure.gif gal kur pas kaimynus yra jis , net nežinau unsure.gif
ryt ryte jau pasiryžus nupurkti vandenio pieno ir permanganato skiediniu , manau jis nepakenks...

bet tokių va tai dar nėr...
http://www.gardenact...llow_leaves.htm

o kaip manai ,Ex , ar man dabar išskinti tuos lapus su dėmelėm ar dar neskubėt , kol neaišku , kas yra g.gif

paskaitinėk čia http://www.darzovius...echnologija.pdf gale yra daug foto su ligų, kenkėjų ir medžiagų stygiaus pavyzdžiais. Gal atrasi ir savo pomidotų vaizdą
Atsakyti
g.gif o , nu ir ir į mangano trūkumą panašu...tai gal vistiek permanganatas tiks g.gif
nors ir į magnio irgi panašu...nu , vienžo, nelabai aišku... rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 birželio 2011 - 21:05
QUOTE(diuni @ 2011 06 24, 21:54)
g.gif o , nu ir ir į mangano trūkumą panašu...tai gal vistiek permanganatas tiks g.gif

Nu pakenkt neturėtų, be to dezinfekuos šaknyną, o ir kalio gaus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezi: 24 birželio 2011 - 21:06
QUOTE(cezi @ 2011 06 24, 22:05)
Nu pakenkt neturėtų, be to dezinfekuos šaknyną, o ir kalio gaus  mirksiukas.gif

ax.gif šiaip tai aš draugauju su ta margansovke ir taip...agurkus laistau labai silpnu profilaktiškai , ir svogūnus , žemę šiltnamyje iš pavasario irgi visą buvau juo sulaisčius , kol dar tuščia buvo...
žiūrėsiu , kaip po savaitės atrodys po procedūrų cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 23, 16:12)

Nu ir kam tau dabar purškinėt, neserga tie tavo pomidorų lapai, ir nuo purškimo nepažaliuos. Sakiau gi, jiems trūksta maisto medžiagų - patręšk normaliai... tada pažaliuos smile.gif

QUOTE(Ex @ 2011 06 24, 20:18)
g.gif

QUOTE(diuni @ 2011 06 24, 20:24)

va pas mane lygiai taippat lapai atrodo,ir daugeja, ir tikrai ne koks maisto medziagu trukumas,nes du daigai pradeda juoduoti, ir ne sakeles o stiebai juoduoja? ka daryt,kuom purkst? pelenais gal? ar permanganatu? o gal kokiu fungicidu,kaip tik turiu....man jau panika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 25, 15:02)
va pas mane lygiai taippat lapai atrodo,ir daugeja, ir tikrai ne koks maisto medziagu trukumas,nes du daigai pradeda juoduoti, ir ne sakeles o stiebai juoduoja? ka daryt,kuom purkst? pelenais gal? ar permanganatu? o gal kokiu fungicidu,kaip tik turiu....man jau panika unsure.gif

unsure.gif virusas tada tikrai turbūt...oras buvo ir yra prastas , pats tas ligoms daugintis...

aš margansovke palaisčiau ir nupurškiau mišiniu jos su pienu ir vandeniu...ir laukiu kitos savaitės šilto oro ir žiūrėsiu , kaip čia toliau bus...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 25 birželio 2011 - 14:14
QUOTE(diuni @ 2011 06 25, 15:12)
unsure.gif virusas tada tikrai turbūt...oras buvo ir yra prastas , pats tas ligoms daugintis...

margansovke palaisčiau ir nupurškiau mišiniu jos su pienu ir vandeniu...ir laukiu kitos savaitės šilto oro ir žiūrėsiu , kaip čia toliau bus...

o kas tas yra? blush2.gif
Atsakyti