QUOTE(AANNooNimAss @ 2011 06 24, 13:35)
kodel pas mane sode pamidoru lapeliai rieciasi i virsu ?
perkaito gal truputi
QUOTE(amarrile @ 2011 06 24, 09:08)
Ten,kur 100gr,kalbama apie purškima per lapus
O aš šaukštą įdėjųsi purškiau per lapus.
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 24, 13:55)
O aš šaukštą įdėjųsi purškiau per lapus.
Senokai stropiai skaitau sia temuke-nesvietiskai visoms esu DEKINGA uz informacija
Kad neklausineti konspektuojuosi
Visai neseniai del laistymo magniu EX rase- cituoju:
"Nubrauktas arbatinis šaukštelis miltelių kibirui vandens. Visada tokiu santykiu darydavau. Dar šiuo cheminiu klausimu konsultavausi su amarrile, sakė galima ir daugiau to magnio miltelių dėt. Bet kol kas pasilikau prie įprastos savo dozės.."
QUOTE(Lady Dy @ 2011 06 23, 11:24)
Pabandyk dabar rast mano parasyta zinute,o kartojosi pirmas puslapis du kartus,matyt jau sutvarke,todel ir nematai
žinutės tavo nematau, bet dublį darau
QUOTE(Alenzi @ 2011 06 24, 14:05)
Senokai stropiai skaitau sia temuke-nesvietiskai visoms esu DEKINGA uz informacija
"Nubrauktas arbatinis šaukštelis miltelių kibirui vandens. Visada tokiu santykiu darydavau. Dar šiuo cheminiu klausimu konsultavausi su amarrile, sakė galima ir daugiau to magnio miltelių dėt. Bet kol kas pasilikau prie įprastos savo dozės.."
O geriausia iterpti i dirva pries sodinant. Kazkur uzkliuvo toks patarimas.Maziau galva sukt reikia. O ko cia taip ant to magnio patrauke visas Idesiu agurko lapa,su panasia mozaika,kaip pomidorai tame paciame siltnamyje. Panasiai atrodytu ir erkutes pazeistas lapas,bet kadangi oras dregnas,cezono pradzia,tai ,manau,erkutei dar per anksti
http://images110.fot...lynas380-vi.jpg
Kazkaip keistai su mano pomidorais-baigiasi keke,po keke lapai pradejo augt,ziuriu jau ziedai formuojasi.Nuspinti ar leisti augt?
Purčiau šiandien savo pomidorus,lašiukai tiesiog kybo ant lapų,lyja pastoviai drėgna taip,bijau kad nesusirgtų
QUOTE(agute77 @ 2011 06 24, 15:11)
Kazkaip keistai su mano pomidorais-baigiasi keke,po keke lapai pradejo augt,ziuriu jau ziedai formuojasi.Nuspinti ar leisti augt?
Nuskinti - nieko gero iš tų žiedų nebus Taip sakė Ex
QUOTE(Alenzi @ 2011 06 24, 14:05)
Ai, tai matai, aš toks neviernas tamošius, viską darau savaip
Šiaip pasitikiu ir amarrilės siūloma doze - šaukštas magnio sulfato, kibirui vandens, jei jūsų pomidorams ar agurkams ryškus magnio trūkumas. Reiktų vis pasižiūrėt ar lapų gelsvumas mažėja, reikalui esant, tręšimą magniu galima pakartot.
Bet nepamirškit, kad pomidorų lapai gali gelsti ne tik dėl magnio trūkumo, bet ir kai trūksta mangano, azoto ar geležies.
Kai dirvoje par daug azoto, per sausa, pradeda ryškėti magnio trūkumas.
Kai pomidorų šaknys dažnai būna užmirkusios ar per gausiai laistoma, susidaro geležies trūkumas.
Pasakysiu štai ką, čia visos labai norim užsiauginti ekologiškus pomidorus, tręšti tik natūraliai, organika. Viskas gerai ir suprantama. Tačiau supraskit, kad "šeriamas" vien organika pomidoras ne visada laiku gaus reikiamų maisto medžiagų. Kol mūsų mulčą ir dilgėles grauš sliekai darydami nesubalansuotas trąšas, pomidoras stresuos, geltonuos ir dar visaip kaip sėdėdamas "ant dietos" ožiuosis, jam nuolat vis kažkokių elementų bus trūkumas ar perteklius.... Todėl norėdamos tik ekologijos, nenorėkit, kad tas pomidoro daigas atrodytų tobulai, nesiriestų ir negeltonuotų lapai, nebyrėtų žiedai ir užuomazgos...
Aš už tai, kad geriau mažiau derliaus, bet kiek įmanoma ekologiškesnio...
Papildyta:
QUOTE(agute77 @ 2011 06 24, 15:11)
O toji normali pirmoji kekė užmezgusi vaisius ar žiedai visai nukritę?
labai jau užsitęsė ir dar tęsis iki pirmadienio , rašo , blogas toks oras...šiltnamiuke mano irgi jau radosi pomidorų su geltonomis dėmelėmis lapais...lauke tai dar nėr tokių , ...o jau šiltnamiuke mane jie liūdina
QUOTE(Ex @ 2011 06 24, 15:58)
Keke normali,visi 8 vaisiai didziausi,o toliau lapelis ir sakele su ziedais.