QUOTE(Palina:) @ 2011 07 10, 00:30)
Ačiū jums
būčiau niekad neįkėlus
Nera uz ka
, smagu buvo nors situo klausimu padeti
QUOTE(Ex @ 2011 07 10, 07:21)
Ale tu koookį mano antikvarą išsaugojai..
Jau seniai mes jį apvalgėm, plikas kaip tilvikas styro, mest jau reikia
O pas tave gal kita veislė, kad toks aukštas
Tu čia jį taip apgenėjai? Negenėk, vazoninių pomidorų genėt nereikia. Derliaus visai mažai bus.
Nugis issisaugojau, kad tai draugei galeciau parodyt skirtuma, veisle, bent jau ant pokucio kas parasyta, ji sake, kad tokia pati....., nugeneta, butent toj foto, tik apatiniai lapai buvo. O as kadangi isvis pirma karta gyvenime auginau pomedorus, tai cia man kaip pasizaidimas ir pamokos i ateiti.
Gavau du daigus ibo Floridade, abu isaugo milziniski, buvo abiems pries kokias dvi savaites, o gal net ir daugiau, be gailescio nureztos virsunes.... zinojau, kad negalima, ale jau nebezinojau ka ir daryt, vos ne lubas reme, jie pas mane ant palanges tupi, vienas vienam kambari, kitas pas mane. Kaip pirma karta, tai sakyciau pati augala pakankamai ilgai turiu
, nes niekad net geliu namie neauginau
, man gele turi tureti savo vieta, o nepalanges visos vazonais nutupdytos kad buna, ir apskritai, labai as jas matyt is meiles greit nudaigodavau...
, zodziu tik antri metai geles augint kaip pradejau (cia jau gavosi priverstinai, nes dvejos kapines....., saves gaila ir pinigu per vasara isleistu tu kapu prieziurai pasidare, todel pradejau dometis kaip daigintis, kaip augint ir t.t., tai pavyko tik siemet, savom isaugintom, kapavietes papuost), o kitiems metams, manau ir pati bandysiu pomedorus daigintis, augintis, nuo pat pradziu
, nors po tokio pirmo blyno.... sakiau kokis velnes nese mane i ta galera
ir nafiga man tiek vargo del desetko pomedoru ... , ale visgi patiko, nors ir daug vargo, daug mokytis, plius salygos neperdem dekingos bute ekologiskai isaugint (zolyciu savu is savo kiemo nepasirausi...., tenka subine po rajona nesiot) bet skonio nera nei ko lyginti su parduotuvineis. tai su siais dviem daigais jau teks atsisveikint sia savaite, bo ir apveleti gerai ir siaip... nervina jie mane, nu neverta augint, vargt, del keliu mazuteliu pomedoru. O vat kita daiga turiu tikrai vazonini, kokia veisle... nzn, bet vysniukai, mazuciai , grazuciai ir manau jei ne mano prikistos rankos (nugis pravelejau kelias pazastis....
cia dar nebuvo kalbeta, kad vazoniniams nereik) tai manau ir derlius butu pakankamai geras, vat sitas gyvens iki kol pats nustos vaisius mezges. Tai tiek istorijos is mano varpines, ziu issipleciau.... labai nepykit, kad as cia vos ne romana surasiau, ale gi kazkada reik prisitatyt, ne vien info patyliukais siurbti
zodziu daugiau busiu skaitove iki kitu metu nei rasytoja, nes nei patart ka galiu pomidoru auginime, nei kazkuom pasigyrti