Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Ačiū, Saintlina 4u.gif Vadinas, PISOS man nereik, o Russian Rose reiks paieškot sėklų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 07:50)
oo kas per Pisa ...čia taip veislė vadinasi ax.gif


na taip, originalus pavadinimas blush2.gif
Zinau, kad ir Lolita pernai tokius augino, gal ir skonio dar nepamirso?.. Siaip augalas grazus, dera gerai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:58)
galiu pasufleruot - Russian Rose  mirksiukas.gif  Pernai auginau. Dideli, roziniai/avietiniai, skanus.. tik siemet pamirsau pasisodint  biggrin.gif
Papildyta:
mano Marfos grazios, pomidorais apkibusios.
Pisos skonio dar nezinau, nesunoko dar nei vienas. Bet cia jau konservavimui eis, tokios pailgos formos pomidorai, labiau istempti nei Colibriai. Bet jau tu slyvos formos pomidoru pas mane  blink.gif  Visa kaima butu galima sert perziem tiek sumarinavus  g.gif  Ir kur buvo mano galva sejos metu? Reiks bandyt ketcupa daryt  unsure.gif

ax.gif o kokius dar pailgus auginate...

čia buvo receptai įdėti...tai man įdomus dar -kur sudeda nuluptus pomidorus į stiklainį , druskos , pipirų , lauro lapelį...turėtų būti skanu ir daug kur panaudojama tokie be odelės pomidorai savo sultyse rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 08 liepos 2011 - 08:11
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:07)
ax.gif o kokius dar pailgus auginate...


Colibrius, Toyoto, San Marzano (na, bet sitie jau ne slyviniai, tik kad pailgi) ir tuos pacius Pisa. Betgi prisisodinau kaip nevisprote, visi derlingi, dviem stiebais auga, derlius ohoho.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 09:17)
Colibrius, Toyoto, San Marzano (na, bet sitie jau ne slyviniai, tik kad pailgi) ir tuos pacius Pisa. Betgi prisisodinau kaip nevisprote, visi derlingi, dviem stiebais auga, derlius ohoho.

ax.gif o Toyoto ar skanūs, ir ar labai aukšti...klausimų 100+1 biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 08 liepos 2011 - 08:21
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:07)
čia buvo receptai įdėti...tai man įdomus dar -kur sudeda nuluptus pomidorus į stiklainį , druskos , pipirų , lauro lapelį...turėtų būti skanu ir daug kur panaudojama tokie be odelės pomidorai savo sultyse rolleyes.gif


darau as tokius, tik nededu nei lauro lapelio, nei pipiru, tik druskos. Jau tokie naturalus pomidorai.. wub.gif Is tiesu daug kur panaudojami, dedu juos ir i padazus, ir i balandelius, plova, sriuba, ant picos.. Niam niam essen.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 09:21)
darau as tokius, tik nededu nei lauro lapelio, nei pipiru, tik druskos. Jau tokie naturalus pomidorai..  wub.gif  Is tiesu daug kur panaudojami, dedu juos ir i padazus, ir i balandelius, plova, sriuba, ant picos.. Niam niam  essen.gif

rolleyes.gif o kaip juos tiksliai darot , jei nepaslaptis 4u.gif ir aš noriu tokių konservų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:21)
ax.gif o Toyoto ar skanūs, ir ar labai aukšti...klausimų 100+1 biggrin.gif


neragavau dar. Ir ne tokie auksti, kaip noreciau g.gif Aprasymas zadejo 1.5-1,8 m, bet siuo metu tiek nera.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:49)
garbingoj vietoj puikuojasi cilis by..ais apkibes, kazkodel prie tako susodinau pomidorus, su etiketem PISA..

svečiai matyt buvo be žodžių lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Aš irgi turiu jų sėklų, bet šiemt į sąrašą nebetilpo ir palikau kitiems metams...bus įdomu išgirst apie juos tavo atsiliepimus 4u.gif

QUOTE(Asese @ 2011 07 08, 08:50)
AUSRONE, o kaip tavp MONROE laikos? Mano jų tikrai daug ir tokie tamsiai žali - matyt bus vėlyvi  smile.gif
Aš ko gero kitąmet neauginsiu Marfos - nėra daug jų pas mane, nebent gerai laikysis  g.gif  Na tik dvi aš Marfas pasodinau  unsure.gif , gal tos, kurios augina daugiau, pasakys geresnius atsiliepimus  unsure.gif
Papildyta:

Monroe ir Buran labai gerai auga, daug didelių kamuolių primegzta, bet dar nesirpsta, įdomu bus paragaut smile.gif vakar netyčia vienam Buranui viršūnę nulaužiau doh.gif tai reiks pažastėlę paleist unsure.gif Marfa pas mane yra tik vienas daigas, primegzta normaliai, žiedai per karsčius išsilaikė gerai, tai manau ir toliau bus viskas gerai su ja g.gif

QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:58)
Bet jau tu slyvos formos pomidoru pas mane  blink.gif  Visa kaima butu galima sert perziem tiek sumarinavus  g.gif  Ir kur buvo mano galva sejos metu? Reiks bandyt ketcupa daryt  unsure.gif

o man slyviniai pomidorai labiausiai patinka rolleyes.gif aš kitais metais jų didesnę dalį sodinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:22)
rolleyes.gif o kaip juos tiksliai darot , jei nepaslaptis 4u.gif ir aš noriu tokių konservų blush2.gif


kai yra daug pomidoru ir tingiu terliotis, visus nuplikau verdanciu vandeniu, nulupu, kraunu i puoda, uzverdu, pavirinu siek tiek ir pilstau i stiklainius. Uzsuku, apverciu ir psio. Dedu tik druskos. Bandziau det ir siek tiek cukraus, bet man labiau patiko be jo. Nors is tiesu neblogai buvo ir su juo. Tai sita mase veliau visur tinka.
O kai turiu kiek daugiau noro pasicackint, darau pomidorus savo sultyse. Nulupu dali pomidoru, dedu i stiklainius. Kita dali metu i puoda, kaip auksciau aprasyta, apverdu, tada pertrinu per sieteli ir tom tirstom sultim uzpilu cielus pomidorus, esancius stiklainyje. Tada tuos stiklainiukus pasterizuoju (cia man ilgiausia kankyne) koki pusvalandi. Priklauso nuo stiklainiu dydzio, jei litriniai, tai ir ilgiau.
Reiks siemet autoklavu bandyt, baisiai jau tas pasterizavimas mane pjauna schmoll.gif Ale po to skanu kaip wub.gif
Papildyta:
QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 08, 08:27)

o man slyviniai pomidorai labiausiai patinka rolleyes.gif aš kitais metais jų didesnę dalį sodinsiu smile.gif


tai pas mane didesne dalis ir gavosi biggrin.gif Man irgi jie patinka thumbup.gif Konservavimui labai super. Tik burbu dabar ziuredama, kad aplamai labai daug pomidoru prisisodinau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:40)
kai yra daug pomidoru ir tingiu terliotis, visus nuplikau verdanciu vandeniu, nulupu, kraunu i puoda, uzverdu, pavirinu siek tiek ir pilstau i stiklainius. Uzsuku, apverciu ir psio. Dedu tik druskos. Bandziau det ir siek tiek cukraus, bet man labiau patiko be jo. Nors is tiesu neblogai buvo ir su juo. Tai sita mase veliau visur tinka.
O kai turiu kiek daugiau noro pasicackint, darau pomidorus savo sultyse. Nulupu dali pomidoru, dedu i stiklainius. Kita dali metu i puoda, kaip auksciau aprasyta, apverdu, tada pertrinu per sieteli ir tom tirstom sultim uzpilu cielus pomidorus, esancius stiklainyje. Tada tuos stiklainiukus pasterizuoju (cia man ilgiausia kankyne) koki pusvalandi. Priklauso nuo stiklainiu dydzio, jei litriniai, tai ir ilgiau.
Reiks siemet autoklavu bandyt, baisiai jau tas pasterizavimas mane pjauna  schmoll.gif  Ale po to skanu kaip  wub.gif
Papildyta:
tai pas mane didesne dalis ir gavosi  biggrin.gif  Man irgi jie patinka  thumbup.gif  Konservavimui labai super. Tik burbu dabar ziuredama, kad aplamai labai daug pomidoru prisisodinau  biggrin.gif

o kai darai pomidorus savo sultyse, druskos dedi i ta mase kuria virini? Ir kaip sterilizuoji? idedi jau pilna stiklaini i puoda su vandieniu ir verdi?
Kazkada maciau kaip tetis kazka taip dare, bet jo jau nera, kad pasiklasuti verysad.gif, tai ir nezinau kaip cia sterelizuoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 08, 08:43)
o kai darai pomidorus savo sultyse, druskos dedi i ta mase kuria virini? Ir kaip sterilizuoji? idedi jau pilna stiklaini i puoda su vandieniu ir verdi? 
Kazkada maciau kaip tetis kazka taip dare, bet jo jau nera, kad pasiklasuti  verysad.gif, tai ir nezinau kaip cia sterelizuoti   blush2.gif


kai konservuoju ta tiap liap, dedu druska i puoda. Kai darau tuos daug laiko reiklaujancius cielus savo sultyse, druska dedu tiesiai i stiklaini. Mazdaug i puslitrini puse arbatinio saukstelio.
Taip, - stiklainius neuzsuktus (tik uzdetais dangteliais) dedu i puoda su vandeniu ir virinu. Tik ant puodo dugno padedu koki skudureli, ar ranksluosteli maza, ant jo dedu stiklainius, pripilu vandens, kad gerokai semtu stiklainius, tik kad verdant vandeniui nepakliutu vandens i pomidorus.
Tik sitas procesas vadinamas pasterizavimu. Sterilizuoja tuscius stiklainius mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 08 liepos 2011 - 08:56