Ačiū, Saintlina Vadinas, PISOS man nereik, o Russian Rose reiks paieškot sėklų
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 07:50)
oo kas per Pisa ...čia taip veislė vadinasi
na taip, originalus pavadinimas
Zinau, kad ir Lolita pernai tokius augino, gal ir skonio dar nepamirso?.. Siaip augalas grazus, dera gerai.
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:58)
galiu pasufleruot - Russian Rose Pernai auginau. Dideli, roziniai/avietiniai, skanus.. tik siemet pamirsau pasisodint
Papildyta:
mano Marfos grazios, pomidorais apkibusios.
Pisos skonio dar nezinau, nesunoko dar nei vienas. Bet cia jau konservavimui eis, tokios pailgos formos pomidorai, labiau istempti nei Colibriai. Bet jau tu slyvos formos pomidoru pas mane Visa kaima butu galima sert perziem tiek sumarinavus Ir kur buvo mano galva sejos metu? Reiks bandyt ketcupa daryt
Papildyta:
mano Marfos grazios, pomidorais apkibusios.
Pisos skonio dar nezinau, nesunoko dar nei vienas. Bet cia jau konservavimui eis, tokios pailgos formos pomidorai, labiau istempti nei Colibriai. Bet jau tu slyvos formos pomidoru pas mane Visa kaima butu galima sert perziem tiek sumarinavus Ir kur buvo mano galva sejos metu? Reiks bandyt ketcupa daryt
o kokius dar pailgus auginate...
čia buvo receptai įdėti...tai man įdomus dar -kur sudeda nuluptus pomidorus į stiklainį , druskos , pipirų , lauro lapelį...turėtų būti skanu ir daug kur panaudojama tokie be odelės pomidorai savo sultyse
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:07)
o kokius dar pailgus auginate...
Colibrius, Toyoto, San Marzano (na, bet sitie jau ne slyviniai, tik kad pailgi) ir tuos pacius Pisa. Betgi prisisodinau kaip nevisprote, visi derlingi, dviem stiebais auga, derlius ohoho.
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 09:17)
Colibrius, Toyoto, San Marzano (na, bet sitie jau ne slyviniai, tik kad pailgi) ir tuos pacius Pisa. Betgi prisisodinau kaip nevisprote, visi derlingi, dviem stiebais auga, derlius ohoho.
o Toyoto ar skanūs, ir ar labai aukšti...klausimų 100+1
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:07)
čia buvo receptai įdėti...tai man įdomus dar -kur sudeda nuluptus pomidorus į stiklainį , druskos , pipirų , lauro lapelį...turėtų būti skanu ir daug kur panaudojama tokie be odelės pomidorai savo sultyse
darau as tokius, tik nededu nei lauro lapelio, nei pipiru, tik druskos. Jau tokie naturalus pomidorai.. Is tiesu daug kur panaudojami, dedu juos ir i padazus, ir i balandelius, plova, sriuba, ant picos.. Niam niam
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 09:21)
darau as tokius, tik nededu nei lauro lapelio, nei pipiru, tik druskos. Jau tokie naturalus pomidorai.. Is tiesu daug kur panaudojami, dedu juos ir i padazus, ir i balandelius, plova, sriuba, ant picos.. Niam niam
o kaip juos tiksliai darot , jei nepaslaptis ir aš noriu tokių konservų
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:21)
o Toyoto ar skanūs, ir ar labai aukšti...klausimų 100+1
neragavau dar. Ir ne tokie auksti, kaip noreciau Aprasymas zadejo 1.5-1,8 m, bet siuo metu tiek nera.
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:49)
garbingoj vietoj puikuojasi cilis by..ais apkibes, kazkodel prie tako susodinau pomidorus, su etiketem PISA..
svečiai matyt buvo be žodžių
Aš irgi turiu jų sėklų, bet šiemt į sąrašą nebetilpo ir palikau kitiems metams...bus įdomu išgirst apie juos tavo atsiliepimus
QUOTE(Asese @ 2011 07 08, 08:50)
AUSRONE, o kaip tavp MONROE laikos? Mano jų tikrai daug ir tokie tamsiai žali - matyt bus vėlyvi
Aš ko gero kitąmet neauginsiu Marfos - nėra daug jų pas mane, nebent gerai laikysis Na tik dvi aš Marfas pasodinau , gal tos, kurios augina daugiau, pasakys geresnius atsiliepimus
Papildyta:
Aš ko gero kitąmet neauginsiu Marfos - nėra daug jų pas mane, nebent gerai laikysis Na tik dvi aš Marfas pasodinau , gal tos, kurios augina daugiau, pasakys geresnius atsiliepimus
Papildyta:
Monroe ir Buran labai gerai auga, daug didelių kamuolių primegzta, bet dar nesirpsta, įdomu bus paragaut vakar netyčia vienam Buranui viršūnę nulaužiau tai reiks pažastėlę paleist Marfa pas mane yra tik vienas daigas, primegzta normaliai, žiedai per karsčius išsilaikė gerai, tai manau ir toliau bus viskas gerai su ja
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:58)
Bet jau tu slyvos formos pomidoru pas mane Visa kaima butu galima sert perziem tiek sumarinavus Ir kur buvo mano galva sejos metu? Reiks bandyt ketcupa daryt
o man slyviniai pomidorai labiausiai patinka aš kitais metais jų didesnę dalį sodinsiu
QUOTE(diuni @ 2011 07 08, 08:22)
o kaip juos tiksliai darot , jei nepaslaptis ir aš noriu tokių konservų
kai yra daug pomidoru ir tingiu terliotis, visus nuplikau verdanciu vandeniu, nulupu, kraunu i puoda, uzverdu, pavirinu siek tiek ir pilstau i stiklainius. Uzsuku, apverciu ir psio. Dedu tik druskos. Bandziau det ir siek tiek cukraus, bet man labiau patiko be jo. Nors is tiesu neblogai buvo ir su juo. Tai sita mase veliau visur tinka.
O kai turiu kiek daugiau noro pasicackint, darau pomidorus savo sultyse. Nulupu dali pomidoru, dedu i stiklainius. Kita dali metu i puoda, kaip auksciau aprasyta, apverdu, tada pertrinu per sieteli ir tom tirstom sultim uzpilu cielus pomidorus, esancius stiklainyje. Tada tuos stiklainiukus pasterizuoju (cia man ilgiausia kankyne) koki pusvalandi. Priklauso nuo stiklainiu dydzio, jei litriniai, tai ir ilgiau.
Reiks siemet autoklavu bandyt, baisiai jau tas pasterizavimas mane pjauna Ale po to skanu kaip
Papildyta:
QUOTE(AUSRONE @ 2011 07 08, 08:27)
o man slyviniai pomidorai labiausiai patinka aš kitais metais jų didesnę dalį sodinsiu
tai pas mane didesne dalis ir gavosi Man irgi jie patinka Konservavimui labai super. Tik burbu dabar ziuredama, kad aplamai labai daug pomidoru prisisodinau
QUOTE(saintlina @ 2011 07 08, 08:40)
kai yra daug pomidoru ir tingiu terliotis, visus nuplikau verdanciu vandeniu, nulupu, kraunu i puoda, uzverdu, pavirinu siek tiek ir pilstau i stiklainius. Uzsuku, apverciu ir psio. Dedu tik druskos. Bandziau det ir siek tiek cukraus, bet man labiau patiko be jo. Nors is tiesu neblogai buvo ir su juo. Tai sita mase veliau visur tinka.
O kai turiu kiek daugiau noro pasicackint, darau pomidorus savo sultyse. Nulupu dali pomidoru, dedu i stiklainius. Kita dali metu i puoda, kaip auksciau aprasyta, apverdu, tada pertrinu per sieteli ir tom tirstom sultim uzpilu cielus pomidorus, esancius stiklainyje. Tada tuos stiklainiukus pasterizuoju (cia man ilgiausia kankyne) koki pusvalandi. Priklauso nuo stiklainiu dydzio, jei litriniai, tai ir ilgiau.
Reiks siemet autoklavu bandyt, baisiai jau tas pasterizavimas mane pjauna Ale po to skanu kaip
Papildyta:
tai pas mane didesne dalis ir gavosi Man irgi jie patinka Konservavimui labai super. Tik burbu dabar ziuredama, kad aplamai labai daug pomidoru prisisodinau
O kai turiu kiek daugiau noro pasicackint, darau pomidorus savo sultyse. Nulupu dali pomidoru, dedu i stiklainius. Kita dali metu i puoda, kaip auksciau aprasyta, apverdu, tada pertrinu per sieteli ir tom tirstom sultim uzpilu cielus pomidorus, esancius stiklainyje. Tada tuos stiklainiukus pasterizuoju (cia man ilgiausia kankyne) koki pusvalandi. Priklauso nuo stiklainiu dydzio, jei litriniai, tai ir ilgiau.
Reiks siemet autoklavu bandyt, baisiai jau tas pasterizavimas mane pjauna Ale po to skanu kaip
Papildyta:
tai pas mane didesne dalis ir gavosi Man irgi jie patinka Konservavimui labai super. Tik burbu dabar ziuredama, kad aplamai labai daug pomidoru prisisodinau
o kai darai pomidorus savo sultyse, druskos dedi i ta mase kuria virini? Ir kaip sterilizuoji? idedi jau pilna stiklaini i puoda su vandieniu ir verdi?
Kazkada maciau kaip tetis kazka taip dare, bet jo jau nera, kad pasiklasuti , tai ir nezinau kaip cia sterelizuoti
QUOTE(tany @ 2011 07 08, 08:43)
o kai darai pomidorus savo sultyse, druskos dedi i ta mase kuria virini? Ir kaip sterilizuoji? idedi jau pilna stiklaini i puoda su vandieniu ir verdi?
Kazkada maciau kaip tetis kazka taip dare, bet jo jau nera, kad pasiklasuti , tai ir nezinau kaip cia sterelizuoti
Kazkada maciau kaip tetis kazka taip dare, bet jo jau nera, kad pasiklasuti , tai ir nezinau kaip cia sterelizuoti
kai konservuoju ta tiap liap, dedu druska i puoda. Kai darau tuos daug laiko reiklaujancius cielus savo sultyse, druska dedu tiesiai i stiklaini. Mazdaug i puslitrini puse arbatinio saukstelio.
Taip, - stiklainius neuzsuktus (tik uzdetais dangteliais) dedu i puoda su vandeniu ir virinu. Tik ant puodo dugno padedu koki skudureli, ar ranksluosteli maza, ant jo dedu stiklainius, pripilu vandens, kad gerokai semtu stiklainius, tik kad verdant vandeniui nepakliutu vandens i pomidorus.
Tik sitas procesas vadinamas pasterizavimu. Sterilizuoja tuscius stiklainius