Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

tai as kiek suprantu, reiktu tuos va pomidorus, su geltonai demetais lapais purksti kalio parmanganato ir pieno+vandens misiniu?

Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 06 23, 08:10)
Svarbu žinoti, kad po kiekviena vaisių keke turi būti du trys lapai.

QUOTE(AUSRONE @ 2011 06 23, 12:41)
Ex, gal gali ką pakomentuot?

Nu taigi, bandysiu... smile.gif Dar ir pasakysiu kokią funkciją atlieka tas lapas smile.gif

Kiek tų lapų po keke palikt, yra keletas nuomonių. Dažniausiai yra nuskabomi visi lapai iki pirmosios kekės. Kai pirmoji kekė nuskinama, skabomi lapai iki antrosios kekės.
Kitas variantas yra, kai po keke paliekamas vienas lapas. Kodėl? Ogi todėl, kad iš to lapo kekė gauna maisto medžiagas, t.y. lapas maitina kekę. Šis būdas man priimtiniausias, nors jo griežtai nesilaikau - pas mane šiuo metu išskabyti visi lapai iki pirmos kekės.... Kodėl? Todėl, kad tas lapas po pirma keke tiesiog man per žemai, trukdo ir mulčiuot, ir laistyt, ir šiaip šliaužiot... biggrin.gif Paskui jau žiūrėsiu pagal aplinkybes ką ir kiek skabyt smile.gif
O trys lapai, manau, nereikalingi, kuriems galams juos ten visus "šert"... ir vėdinimas prastesnis, ir šviesos vaisiai mažiau gauna, ir lėčiau noksta.

QUOTE(Zirzė @ 2011 06 23, 13:34)
tai as kiek suprantu, reiktu tuos va pomidorus, su geltonai demetais lapais purksti kalio parmanganato ir pieno+vandens misiniu?

Nu ir kam tau dabar purškinėt, neserga tie tavo pomidorų lapai, ir nuo purškimo nepažaliuos. Sakiau gi, jiems trūksta maisto medžiagų - patręšk normaliai... tada pažaliuos smile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Uzsukau ir as i jusu temele gal galite patart kodel pomidoro lapai susisuke?ar cia jie serga jau kuom nors ir reikia purksti?ar per mazai dregmes?
Atsakyti
QUOTE(jurginux @ 2011 06 23, 20:16)
Sveikos 4u.gif
Uzsukau ir as i jusu temele gal galite patart kodel pomidoro lapai susisuke?ar cia jie serga jau kuom nors ir reikia purksti?ar per mazai dregmes?

Va atsakymas dalinis tik reikėjo puslapiu atgal paskaityti
Kitakart netingėkit perverst ir senesnių temukių

Beje, yra žiauriai geras dr. Julės Jankauskienės straipsnis Rasų žurnale Nr.12 apie pomidorų auginimą šiltnamyje. Ten labai aiškiai aprašyta kaip formuoti aukštaūgius, žemaūgius, kada laistyti, skinti lapus ir visa kita ...
Viena iš gvildenamų problemų yra kodėl lapai susisuka vamzdeliu.
Tai čia nurodyta daug priežasčių:
1 - esant ypač aukštai oro temperatūrai (daugiau kaip 35 ) ir žemai oro drėgmei
Augalams yra pavojinga jeigu šaknų zonoje temperatūra yra žema, o viršūnė patiria aukštų temperatūrų stresą (tai va dėl ko reikia pomidorų kojytes pamulčiuoti smile.gif )
2-tai gali būti, kad augalai susirgo bakteriniu vėžiu (susisukę apatiniai lapai vysta, ruduoja ir pamažu džiūsta (o siaube doh.gif ) Po to ant lapkočių, lapų gyslų, taip pat ant stiebo atsiranda įtrukimų, žaizdelių...
3-maisto medžiagų trūkumas (fosforo trūkumas - viršutinė lapo pusė tampa tamsiai pilkai žalia, gyslos - violetiškai raudonos; sieros trūkumas - ant jaunų lapų atsiranda nekrotinių dėmių; boro trūkumas - jauni lapai sukasi į vidų, pritrūkę kalcio - sukasi į viršų, vaisių viršūnės atsiranda juodų dėmių, kalio - lapų kraštai riečiasi žemyn, ant jų atsiranda nekrotinių dėmių.

Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 22, 08:19)
Pati esu mačiusi lauke auginamus Delfin veislės pomidorus. Krūmai stiprūs, vešlūs, o jau pomidorų kiek buvo primezgę... net stebėjausi, kad lauke taip gali derėt.

Štai dar pasižvalgymui įmesiu nuotraukytę, kaip atrodo mano pomidorai tris kartus purkšti pienu....

user posted image

o kaip sitaip pamulciuojate su sienu,visa laika jis buna kol pomidorai dera? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Lady Dy @ 2011 06 23, 20:40)
Va atsakymas dalinis tik reikėjo puslapiu atgal paskaityti
Kitakart netingėkit perverst ir senesnių temukių

blush2.gif
kaip parasiau tada uzskaiciau 4u.gif
Atsakyti
http://www.youtube.c...h?v=F-bU0Qzglyo

biggrin.gif įdomūs visgi vaisiai tų costoluto...

einu dar ten pat ir į kitus pažiūrėt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 23 birželio 2011 - 21:15
Pakartosiu tą nuotrauką, kad visos vėl galėtumėm pavyzdingai auginamais pomidorais pasigrožėti wub.gif
*Nu pas mane po pirmąja keke tikrai jau jokių lapų nebėra g.gif ir jeigu nebūčiau pragenėjus tai tikras šabakšynas jau būtų buvęs doh.gif  o čia rašo, kad tik sunokus kekei juos reikia nugenėt unsure.gif Ex, gal gali ką pakomentuot?
**čia matyt apie tuos pusiau aukštaūgius rašoma g.gif o aš juos irgi skabau kaip aukštaūgius unsure.gif
Nu vien žo, pasirodo dar mokytis ir mokytis biggrin.gif

Beje, yra žiauriai geras dr. Julės Jankauskienės straipsnis Rasų žurnale Nr.12 apie pomidorų auginimą šiltnamyje. Ten labai aiškiai aprašyta kaip formuoti aukštaūgius, žemaūgius, kada laistyti, skinti lapus ir visa kita ...
Viena iš gvildenamų problemų yra kodėl lapai susisuka vamzdeliu.
Tai čia nurodyta daug priežasčių:
1 - esant ypač aukštai oro temperatūrai (daugiau kaip 35 ) ir žemai oro drėgmei
Augalams yra pavojinga jeigu šaknų zonoje temperatūra yra žema, o viršūnė patiria aukštų temperatūrų stresą (tai va dėl ko reikia pomidorų kojytes pamulčiuoti smile.gif )
2-tai gali būti, kad augalai susirgo bakteriniu vėžiu (susisukę apatiniai lapai vysta, ruduoja ir pamažu džiūsta (o siaube doh.gif ) Po to ant lapkočių, lapų gyslų, taip pat ant stiebo atsiranda įtrukimų, žaizdelių...
3-maisto medžiagų trūkumas (fosforo trūkumas - viršutinė lapo pusė tampa tamsiai pilkai žalia, gyslos - violetiškai raudonos; sieros trūkumas - ant jaunų lapų atsiranda nekrotinių dėmių; boro trūkumas - jauni lapai sukasi į vidų, pritrūkę kalcio - sukasi į viršų, vaisių viršūnės atsiranda juodų dėmių, kalio - lapų kraštai riečiasi žemyn, ant jų atsiranda nekrotinių dėmių.

nu mano irgi riečiasi aukštyn, bet negelsta, nevysta ar dar kas nesidaro schmoll.gif bet kiaušinio lukštais palaistysiu gal g.gif
QUOTE(diuni @ 2011 06 23, 22:13)
http://www.youtube.c...h?v=F-bU0Qzglyo

biggrin.gif įdomūs visgi vaisiai tų costoluto...

einu dar ten pat ir į kitus pažiūrėt biggrin.gif

įdomūs, bet jei pas mane toks užaugtų, sakyčiau kad mutantas kažkoks, blaiviu protu tokio neauginčiau schmoll.gif mažieji dar nieko, bet tas didysis schmoll.gif
Atsakyti
as bi nespeju tik skaitau ale pasidemonstruot kameros vyras isdarbo neparnesa is esmes nieko tik pienuliu snd kvepejom visi lotuliukas.gif
ko tai jauciu edexeles pomidoru kvapo uzuomazgas savo siltnami blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo georgiana: 23 birželio 2011 - 21:49
Sveikos mielosios,
Ateinu pasiguosti verysad.gif Pradejo suktis ir mano pomidoru lapai,bet ne i virsu,o i vidu.Gal tik kokie 4 kerai,bet man ju taip gaila ir nezinau kaip padeti?Dregmes tikrai pakanka.Laistom retai,bet gausiai.Siandien kaip tik is naujo apkaupem,zeme dregna.Tai ko jiems truksta?Gaila zemaugiu Betaliuxu,sitokios kekes vaisiu,kad nebeatlaiko svorio.Nors ir parisau visus,bet kadangi buvau apskabiusi tik apatinius lapus,gavosi knibzdelynas ir siandien radau tiesiog perluzius kelius kerus perpus nuo vaisiu svorio verysad.gif Ir dar klausimas Black Chery,kokio dydzio jie buna?As isivaizdavau,kad vynuoginiai ir bus vynuoges dydzio,bet jie jau dabar pas mane kaip gera melynoji slyva?Na dar nokstanciais nesidziaugiu kaip kitos,bet jau matau daug grazuoliuku thumbup.gif Man kaip pimametei,tai toks kaifas wub.gif Ir vyrui sakiau,kai suvalgysiu pimaji savo pomidora,jis turbut bus pats skaniausias,koki esu valgiusi lotuliukas.gif
Atsakyti
Magnio sulfato kiek reikia dėti į kibirą?Pardavėja parduotuvėje pasakė-1 šaukštą.Kitur perskaičiau 100gr į kibirą? g.gif
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 06 24, 08:57)
Magnio sulfato kiek reikia dėti į kibirą?Pardavėja parduotuvėje pasakė-1 šaukštą.Kitur perskaičiau 100gr į kibirą? g.gif

Ten,kur 100gr,kalbama apie purškima per lapus mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif apie kai kurias veisles dar...
http://www.youtube.c...feature=related

nu mane tai visi vilioja... thumbup.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 24 birželio 2011 - 09:05