Apie tuos susisukusius lapus jau buvo kažkada kalbėta.
Gali būti per daug CO2.
Kažkas negerai su oro drėgnumu. Beigi laistymu.
Blogai išsivystęs šaknynas.
Uždruskėjus dirva.
Galbūt yra ir kitų variantų. Aš daugiau neradau.
Laistyt kartais laistau su dilgeliu raugu, o vedinamas siltnamis istisa para, neuzdarau nei duru, nei langu, tiesa, as buvau jiems priauginus po 5-7 virsunes, paskui jas nukirpau... O negali tai buti maras?
Gal nesupyksite, kad įsijungiu į Jūsų pokalbį apie pomidorų auginimą.
Aš pati ne vienerius metus mėgėjiškai auginu ekologiškus pomidorus (stengiuos, kad jie būtų ekologiški), išbandžiau daug veislių, visur ieškau patarimų ir t.t.
Noriu keliais su Jumis pasidalinti.
Viena Jūsų pacitavo gyd homeopatės straipsnį apie bazilikų ir pomidorų draugystę. Aš tą straipsnį užtikau jau daugiau nei prieš metus (nesutrumpintą), ir pernai išmėginau bazilikus. Ten buvo parašyta, kad tinka bazilikų nuoviras arba tiesiog šiltnamyje prisėti bazilikų. Pernai aš ir prisėjau, ir laisčiau į laistytuvą vndens įpildama kelis šaukštus stipraus baziliko nuoviro. Kol laisčiau su baziliku, tikrai pomidorai nesirgo. bet labai augo "į lapus" ir mažai mezgė pomidorų. Kai nustojau laistyti, tai ir susirgo. Galvoju, kad reikėjo arba rečiau laistyti, arba mažiau nuoviro pilti, arba negailėti ir apskinti lapus.
Rašėte, kad pomidorų šiltnamyje langai turi būti šonuose. DEja, jie būtini viršuje, o taip pat ir šonuose (drėgmė garuoja aukštyn, pomidorai mėgsta skersvėjį)
Kai sukasi pomidorų lapai- ne tik drėgmės ar kalio trūkumas. gali būti ir drėgmės perteklius (per dažnai liejama), azotinių medžiagų perteklius (negailėti apskinti lapus ir savaime tai praeis). bet greičiausiai- silpnos šaknys ir blogai pasisavina medžiagas iš dirvožemio. Dėl to reikia dažniau purenti žemę, apkaupti "nulaistytas' šaknis, apskinti lapus.
Jeigu norite pomidorų netręšti chemija, tai sodinant reikia kiekvienam daigui į duobę įmesti po žuvį. Iš rudens privežti perpuvusio mėšlo (jo užteks keliems metams). net vadovėliuose rašo: jei iš rudens patręšta mėšlu, trąšų nebereikia.
Į šiltnamį nereikėtų sodinti tų veislių daigų, kurios skirtos auginti ir šiltnamyje, ir lauke. Sodinti tik šiltnamines.
Aš nebijau formuoti po kelis stiebus- didesnis pomidorų derlius, tik kiek vėlyvesnis.
Ligų profilaktikai nereikėtų viename šiltnamyje primaišyti daug veislių, nereikėtų kartu sodinti salotų. taip sakydavo mano tėvukas, jis buvo agronomas. bet aš pati tų taisyklių nesilaikau, nes norsi ir ankstyvų salotų, ir išbandyti naujas veisles.
Kuo sėkla brangesnė- tuo ji geriau dera. Anksčiau mėgdavau sėti rusiškas veisles (firmos Gavriš), yaptingai gausiai derėdavo. Deja, po kelių metų pastebėjau, kad tų sėklų daigumas sparčiai prastėja, o kaina kyla.
Visoms linkiu gero pomidorų derliaus
Aš pati ne vienerius metus mėgėjiškai auginu ekologiškus pomidorus (stengiuos, kad jie būtų ekologiški), išbandžiau daug veislių, visur ieškau patarimų ir t.t.
Noriu keliais su Jumis pasidalinti.
Viena Jūsų pacitavo gyd homeopatės straipsnį apie bazilikų ir pomidorų draugystę. Aš tą straipsnį užtikau jau daugiau nei prieš metus (nesutrumpintą), ir pernai išmėginau bazilikus. Ten buvo parašyta, kad tinka bazilikų nuoviras arba tiesiog šiltnamyje prisėti bazilikų. Pernai aš ir prisėjau, ir laisčiau į laistytuvą vndens įpildama kelis šaukštus stipraus baziliko nuoviro. Kol laisčiau su baziliku, tikrai pomidorai nesirgo. bet labai augo "į lapus" ir mažai mezgė pomidorų. Kai nustojau laistyti, tai ir susirgo. Galvoju, kad reikėjo arba rečiau laistyti, arba mažiau nuoviro pilti, arba negailėti ir apskinti lapus.
Rašėte, kad pomidorų šiltnamyje langai turi būti šonuose. DEja, jie būtini viršuje, o taip pat ir šonuose (drėgmė garuoja aukštyn, pomidorai mėgsta skersvėjį)
Kai sukasi pomidorų lapai- ne tik drėgmės ar kalio trūkumas. gali būti ir drėgmės perteklius (per dažnai liejama), azotinių medžiagų perteklius (negailėti apskinti lapus ir savaime tai praeis). bet greičiausiai- silpnos šaknys ir blogai pasisavina medžiagas iš dirvožemio. Dėl to reikia dažniau purenti žemę, apkaupti "nulaistytas' šaknis, apskinti lapus.
Jeigu norite pomidorų netręšti chemija, tai sodinant reikia kiekvienam daigui į duobę įmesti po žuvį. Iš rudens privežti perpuvusio mėšlo (jo užteks keliems metams). net vadovėliuose rašo: jei iš rudens patręšta mėšlu, trąšų nebereikia.
Į šiltnamį nereikėtų sodinti tų veislių daigų, kurios skirtos auginti ir šiltnamyje, ir lauke. Sodinti tik šiltnamines.
Aš nebijau formuoti po kelis stiebus- didesnis pomidorų derlius, tik kiek vėlyvesnis.
Ligų profilaktikai nereikėtų viename šiltnamyje primaišyti daug veislių, nereikėtų kartu sodinti salotų. taip sakydavo mano tėvukas, jis buvo agronomas. bet aš pati tų taisyklių nesilaikau, nes norsi ir ankstyvų salotų, ir išbandyti naujas veisles.
Kuo sėkla brangesnė- tuo ji geriau dera. Anksčiau mėgdavau sėti rusiškas veisles (firmos Gavriš), yaptingai gausiai derėdavo. Deja, po kelių metų pastebėjau, kad tų sėklų daigumas sparčiai prastėja, o kaina kyla.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 07 05, 16:36)
, o trąšos berods ricinoj sumirkytos, tai veikia panašiai kaip ir aliejus, tik gal ne taip smarkiai užaliejuojamas dirvožemis.
Gaudvile, kaip vadinasi? o Seniuose pirkt buna?
siemet -jau kaip nors, bet norisi sekantiems metams ginkluotis
pas mane jie visokio dydzio, tai bus ir i alaus butelius telpanciu ir i stiklainius tinkamu
mano kai kurie daigai jau stoga remia, reiks vel lenkti ir link zemes vynioti o kiti du (nenaudeliai)- black krim ir green zebra- uzsispyre nei kad augtu nei pomidoru mezga - eisiu ryt pagasdinsiu isrovimu - gal ishsigas ir subujos
Zirze, sveikinimas su pirmu pomidoru pas mane tokia svente geriausiu atveju po kokios savaites ar dvieju nusimato....
ailyy, sveika prisijungus
Šiandien labai drastiškai iškirpliavau depiliavau savo pomedorus,nes stiebai kaip baobabų storiausi,lapai kaip palmių,erdvės 0,nusižengiau stresą vargšams sukėliau,bet jau reikėjo,nes nuskinant per savaitę 2-3 lapus niekas nesigavo lapojosi rupūžokai daug greičiau Dar guodžia nors tai kad ir lapojosi, bet ir vaisių sočiai,pradėjo spalvintis pirmasis Duo veislės pomedorčikas
QUOTE(Casual @ 2011 07 06, 23:39)
Gaudvile, kaip vadinasi? o Seniuose pirkt buna?
a, kad be pavadinimo, tik ant etiketės nupiešti kurmis, kurklys ir grambuolio lerva. Seniuose nemačiau, o Šilainių turgaus kioskely ir dar keliose vietose teko užmatyt
QUOTE(ailyy @ 2011 07 06, 23:11)
Gal nesupyksite, kad įsijungiu
pernai išmėginau bazilikus. Ten buvo parašyta, kad tinka bazilikų nuoviras arba tiesiog šiltnamyje prisėti bazilikų. Pernai aš ir prisėjau, ir laisčiau į laistytuvą vndens įpildama kelis šaukštus stipraus baziliko nuoviro. Kol laisčiau su baziliku, tikrai pomidorai nesirgo. bet labai augo "į lapus" ir mažai mezgė pomidorų. Kai nustojau laistyti, tai ir susirgo. Galvoju, kad reikėjo arba rečiau laistyti, arba mažiau nuoviro pilti, arba negailėti ir apskinti lapus.
Ligų profilaktikai nereikėtų viename šiltnamyje primaišyti daug veislių, nereikėtų kartu sodinti salotų.
Anksčiau mėgdavau sėti rusiškas veisles (firmos Gavriš), yaptingai gausiai derėdavo. Deja, po kelių metų pastebėjau, kad tų sėklų daigumas sparčiai prastėja, o kaina kyla.
pernai išmėginau bazilikus. Ten buvo parašyta, kad tinka bazilikų nuoviras arba tiesiog šiltnamyje prisėti bazilikų. Pernai aš ir prisėjau, ir laisčiau į laistytuvą vndens įpildama kelis šaukštus stipraus baziliko nuoviro. Kol laisčiau su baziliku, tikrai pomidorai nesirgo. bet labai augo "į lapus" ir mažai mezgė pomidorų. Kai nustojau laistyti, tai ir susirgo. Galvoju, kad reikėjo arba rečiau laistyti, arba mažiau nuoviro pilti, arba negailėti ir apskinti lapus.
Ligų profilaktikai nereikėtų viename šiltnamyje primaišyti daug veislių, nereikėtų kartu sodinti salotų.
Anksčiau mėgdavau sėti rusiškas veisles (firmos Gavriš), yaptingai gausiai derėdavo. Deja, po kelių metų pastebėjau, kad tų sėklų daigumas sparčiai prastėja, o kaina kyla.
Sveika prisijungusi ailyy Ne tai, kad neužpyksim, bet labai apsidžiaugsim prityrusia naujoke Smagu, kad daliniesi patirtim
Pasisakymui labai pritariu, patirtis šauni, bet kai ką norėčiau mažumėlę pataisyti ir pridurti
Dėl bazilikų. Jais laistyti vertėtų du-tris kartus per sezoną. Geriau yra bazilikų nuoviru pomidorus nupurkšti, tuomet neina taip į lapus ir saugo nuo ligų. Ir purkšti galima dažniau. 1 litras normalaus stiprumo nuoviro 5 ltr vandens. Tai nėra stipru. Tas "normalus" gaunasi į trilitrinį stiklainį su vandeniu įdėjus keletą pasmulkintų baziliko šakų ir parą laiko palaikius. Paskui reik nukošti ir pavirti. Viskas tas pats, kaip ir su dirviniu asiūkliu.
Auginant kuo daugiau stiebų, derlius ne tik vėlyvėja, bet ir vaisiai smulkėja..
Taip, veislių gal ir nereiktų daug maišyt, ypač kartu sodint hibridus ir nehibridus, nes nehibridinės daug greičiau suserga įvairiom ligom, ligos "tupi" tarp sveikų hibridų, kuriems grėsmė užsikrėsti, susirgti vis didėja.. Betgi kai nesant galimybei pastatyti kiekvienam pomidorui personalinį šiltnamį, galima sėkmingai išauginti sveiką derlių, naudojant įvairių žolių purškimo priemones ir taip apsaugant augalus nuo ligų plitimo. Tuo pačiu mėgautis veislių, skonių ir spalvų įvairove
Rusiškų veislių daigumas normalus, bent jau tiek, kiek aš pastebėjau. Dygsta netgi senos, nurašytos sėklos...
Be to, mėgiamų veislių rusiškų sėklų galima pačiai pasidaryt kasmet šviežių ir tuomet nusispjaut į parduodamų sėklų daigumą ir kainą....
QUOTE(saulute111 @ 2011 07 06, 22:36)
Vieno augaliuko lapai ir demeti, uzvakar purskiau su pienu ir kalio permanganatu, bet nieko nepasikeite situacija.
Nesitikėk, kad per dvi dienas situacija pagerės, taip nebūna. Per tiek laiko tik galvą skaudėt praeina citramono išgėrus...
Nesikartosiu, nes ką daryt, tau jau gigida ir Alekto atsakė
.
Mergaitės , dėkui , kad išaiškinot apie baziliko paruošimą...aš tą straipsnį perskaičius , lapus buvau užmerkus ir laisčiau...dabar žinosiu kaip teisingai padaryti...
QUOTE(Ex @ 2011 07 07, 06:35)
Nesitikėk, kad per dvi dienas situacija pagerės, taip nebūna. Per tiek laiko tik galvą skaudėt praeina citramono išgėrus...
.
.
Ir tai ne visiems,vieniems reik citramono,kitiems kitokių
QUOTE(durke @ 2011 07 06, 12:33)
Sveikos,jei kas galit pagelbėkit radau siandien kelis nugeltusius ziedų kotelius pajudinau ir nukrito.Kas tai galetu buti kokių medziagu trukumas,liga?o gal tiesiog per mazai dregmes? imetu foto,nors ji nelabai aiski,nes su telefonu daryta
Dėkuj už pagalbą
Dėkuj už pagalbą
o man atrodo , kad jiems trūksta maisto medžiagų...aš tai dar laistyčiau juos skiestom srutom išraugintom , ar dilgėlėm...
Papildyta:
QUOTE(vobla @ 2011 07 06, 20:01)
idomu kaip jis ten atsidure tas tautiskas pomidoras emigravo?
tikriausiai veislė pati amerikoniška...bet įdomu , kodėl su lietuva susijęs vardas jai duotas...
QUOTE(Ex @ 2011 07 07, 06:35)
Per tiek laiko tik galvą skaudėt praeina citramono išgėrus...
20min Dvi paros jau daugokai laukti.