Na esu maza pomidoru eksperte, ieskau pagalbos
pajudinus lapus pasikelia mazu mueliu debesis, sviesiu
puskem deciu..be efekto
QUOTE(diuni @ 2011 07 05, 12:02)
va , įdomus klausimas...o kaip jūs visos , kurios daugybę turit rūšių , jas sužymit aš dabar susimąsčiau , gal kokias korteles jiems daryti ar kaip
Aš naudoju įsmeigiamus žymeklius: pernai naudojau vienkartinius šaukštus, šiemet vyras iš nereikalingo plastiko pripjaustė tokių trikampių. Užrašiau markeriu, kur ant diskų, lentų skirtas rašyti ir įsmeigiau. Nei pernai, nei šiemet nenubluko
Planą braižyt, o paskui žiūrėt man nėr patogu Jis išeitis tada, kai vaikai "išravi" žymeklius
O as susikarpiau balta nepermatoma maiseli juostelem,su markeriu surasiau pavadinimus,perveriau storu siulu ir suraisiojau ant augaleliu. visai patogu,kai daug pomidoru rusiu.
QUOTE(linagele @ 2011 07 05, 20:54)
O as susikarpiau balta nepermatoma maiseli juostelem,su markeriu surasiau pavadinimus,perveriau storu siulu ir suraisiojau ant augaleliu. visai patogu,kai daug pomidoru rusiu.
Dar viena idėja Aš šiemet pirkau siauros dažytojo juostos. Jos viena pusė lipni. Užrašiau veisles ir sulipdžiau ant virvių, kuriomis pomidorai pririšti Rašiau markeriu, skirtu CD. Neblunka, matosi puikiausiai (kabo akių lygyje)
QUOTE(anikita @ 2011 07 05, 19:14)
Na esu maza pomidoru eksperte, ieskau pagalbos
puskem deciu..be efekto
puskem deciu..be efekto
Tai baltasparniai. Labai sunku su jais kovot. Nėra efektyvaus insekticido jiems, nes jie labai atsparūs visokiai chemijai. Dauginasi kosminiu greičiu.
Žinau tik vieną būdą: purkšti juos degtine su vandeniu santykiu 1:1. Tik, žinoma, vieno-dviejų kartų nepakaks...
Dar yra pirkti geltonų lipnių juostų, galit kažkiek jomis bent pabandyti.
Jei nieko nedarysit, su pomidorais galit atsisveikinti..
QUOTE(siamese20 @ 2011 07 05, 23:00)
oj kokių keistenybių , amerikoj lietuviškas pomidoras , o lietuvoj tokio negirdėjom ir nematėm...
O kaip daznai reikia purkstu su pienu-juodu misiniu?
QUOTE(Ex @ 2011 07 05, 05:10)
Nu vat, matai, jau kaip arbūzus į sietelius kabint ruošiuosi...
Pardėse Zlato negausi... Nehibridinis Tikrai skanūs pomidorai. Savo vidaus mėsingumu identiškas "Jablokams", derėjimo gausa irgi toks pat Svoris irgi 200-300 gr. Krūmas riboto augimo 160-180 cm. Auginu dviems stiebais. Žodžiu, nuo "Jablokų" tik spalva skiriasi
Sėklų bus
CASUAL nu ir "reklamą" padarei.....
Pardėse Zlato negausi... Nehibridinis Tikrai skanūs pomidorai. Savo vidaus mėsingumu identiškas "Jablokams", derėjimo gausa irgi toks pat Svoris irgi 200-300 gr. Krūmas riboto augimo 160-180 cm. Auginu dviems stiebais. Žodžiu, nuo "Jablokų" tik spalva skiriasi
Sėklų bus
CASUAL nu ir "reklamą" padarei.....
Aciu,lauksiu.
LAba,
Atsirado ir pas mane musyčių Gal galite pasidalinti, kas konkrečiai padėjo, ko ėmėtės?
QUOTE(SONCE @ 2011 07 05, 12:09)
Dingo mano sveciai
Atsirado ir pas mane musyčių Gal galite pasidalinti, kas konkrečiai padėjo, ko ėmėtės?
"Kodėl krinta pomidorų žiedai? Pagrindinės priežastys, dėl ko krinta žiedai, yra blogas apšvietimas, sausa dirva, maža oro drėgmė, aukšta temperatūra šiltnamyje.
Jau daigų augimo metu nuo šviesos intensyvumo priklausys, kiek susidarys žiedų bei vaisių užuomazgų. Jeigu šiuo metu trūko šviesos, žiedai sunyks, išsivystys be žiedlapių, o jeigu temperatūra buvo per aukšta ar buvo didelių jos svyravimų, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti.
Kai oras šaltas bei lietingas, šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė, krinta žiedai. Nereguliariai laistant augalus taip pat krinta žiedai ir vaisių užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštos oro temperatūros (per 30 oC) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai.
Pomidorų žiedai krinta arba nesusiformuoja, kai trūksta tam tikrų maisto medžiagų. Pvz., geležies ar mangano. O krinta žiedai trūkstant kalio ar esant azoto pertekliui."
Citavau si straipsni
Papildyta:
Cia siaip, radau dar viena "sviezesni" straipsniuka
Jau daigų augimo metu nuo šviesos intensyvumo priklausys, kiek susidarys žiedų bei vaisių užuomazgų. Jeigu šiuo metu trūko šviesos, žiedai sunyks, išsivystys be žiedlapių, o jeigu temperatūra buvo per aukšta ar buvo didelių jos svyravimų, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti.
Kai oras šaltas bei lietingas, šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė, krinta žiedai. Nereguliariai laistant augalus taip pat krinta žiedai ir vaisių užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštos oro temperatūros (per 30 oC) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai.
Pomidorų žiedai krinta arba nesusiformuoja, kai trūksta tam tikrų maisto medžiagų. Pvz., geležies ar mangano. O krinta žiedai trūkstant kalio ar esant azoto pertekliui."
Citavau si straipsni
Papildyta:
Cia siaip, radau dar viena "sviezesni" straipsniuka