Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Na esu maza pomidoru eksperte, ieskau pagalbos 4u.gif
pajudinus lapus pasikelia mazu mueliu debesis, sviesiu 4u.gif
puskem deciu..be efekto g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 05, 12:02)
ax.gif va , įdomus klausimas...o kaip jūs visos , kurios daugybę turit rūšių , jas sužymit g.gif aš dabar susimąsčiau , gal kokias korteles jiems daryti ar kaip g.gif  biggrin.gif

Aš naudoju įsmeigiamus žymeklius: pernai naudojau vienkartinius šaukštus, šiemet vyras iš nereikalingo plastiko pripjaustė tokių trikampių. Užrašiau markeriu, kur ant diskų, lentų skirtas rašyti ir įsmeigiau. Nei pernai, nei šiemet nenubluko 4u.gif
user posted image
Planą braižyt, o paskui žiūrėt man nėr patogu schmoll.gif Jis išeitis tada, kai vaikai "išravi" žymeklius smile.gif
Atsakyti
O as susikarpiau balta nepermatoma maiseli juostelem,su markeriu surasiau pavadinimus,perveriau storu siulu ir suraisiojau ant augaleliu. smile.gif visai patogu,kai daug pomidoru rusiu.
Atsakyti
QUOTE(linagele @ 2011 07 05, 20:54)
O as susikarpiau balta nepermatoma maiseli juostelem,su markeriu surasiau pavadinimus,perveriau storu siulu ir suraisiojau ant augaleliu.  smile.gif visai patogu,kai daug pomidoru rusiu.

Dar viena idėja mirksiukas.gif Aš šiemet pirkau siauros dažytojo juostos. Jos viena pusė lipni. Užrašiau veisles ir sulipdžiau ant virvių, kuriomis pomidorai pririšti mirksiukas.gif Rašiau markeriu, skirtu CD. Neblunka, matosi puikiausiai (kabo akių lygyje) rolleyes.gif
Atsakyti
http://store.tomatof..._p/tf-0293e.htm

O šitą ar žinot? Man neteko girdėt, atsitiktinai atradau... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(anikita @ 2011 07 05, 19:14)
Na esu maza pomidoru eksperte, ieskau pagalbos 4u.gif
pajudinus lapus pasikelia mazu mueliu debesis, sviesiu 4u.gif
puskem deciu..be efekto g.gif

Tai baltasparniai. Labai sunku su jais kovot. Nėra efektyvaus insekticido jiems, nes jie labai atsparūs visokiai chemijai. Dauginasi kosminiu greičiu.
Žinau tik vieną būdą: purkšti juos degtine su vandeniu santykiu 1:1. Tik, žinoma, vieno-dviejų kartų nepakaks...
Dar yra pirkti geltonų lipnių juostų, galit kažkiek jomis bent pabandyti.
Jei nieko nedarysit, su pomidorais galit atsisveikinti..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 06 liepos 2011 - 05:11
QUOTE(siamese20 @ 2011 07 05, 23:00)
http://store.tomatof..._p/tf-0293e.htm

O šitą ar žinot? Man neteko girdėt, atsitiktinai atradau...  blush2.gif

biggrin.gif oj kokių keistenybių , amerikoj lietuviškas pomidoras , o lietuvoj tokio negirdėjom ir nematėm... biggrin.gif
Atsakyti
O kaip daznai reikia purkstu su pienu-juodu misiniu?
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 05, 05:10)
Nu vat, matai, jau kaip arbūzus į sietelius kabint ruošiuosi... tongue.gif
Pardėse Zlato negausi... Nehibridinis smile.gif Tikrai skanūs pomidorai. Savo vidaus mėsingumu identiškas "Jablokams", derėjimo gausa irgi toks pat smile.gif  Svoris irgi 200-300 gr. Krūmas riboto augimo 160-180 cm. Auginu dviems stiebais. Žodžiu, nuo "Jablokų" tik spalva skiriasi biggrin.gif
Sėklų bus smile.gif
blink.gif  swoon.gif

CASUAL nu ir "reklamą" padarei..... lotuliukas.gif

Aciu,lauksiu.
Atsakyti
LAba,
QUOTE(SONCE @ 2011 07 05, 12:09)
Dingo mano sveciai thumbup.gif

Atsirado ir pas mane musyčių unsure.gif Gal galite pasidalinti, kas konkrečiai padėjo, ko ėmėtės?
Atsakyti
Sveikos,jei kas galit pagelbėkit help.gif radau siandien kelis nugeltusius ziedų kotelius pajudinau ir nukrito.Kas tai galetu buti kokių medziagu trukumas,liga?o gal tiesiog per mazai dregmes? smile.gif imetu foto,nors ji nelabai aiski,nes su telefonu daryta
user posted image
Dėkuj už pagalbą
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo durke: 06 liepos 2011 - 11:34
"•Kodėl krinta pomidorų žiedai? Pagrindinės priežastys, dėl ko krinta žiedai, yra blogas apšvietimas, sausa dirva, maža oro drėgmė, aukšta temperatūra šiltnamyje.

• Jau daigų augimo metu nuo šviesos intensyvumo priklausys, kiek susidarys žiedų bei vaisių užuomazgų. Jeigu šiuo metu trūko šviesos, žiedai sunyks, išsivystys be žiedlapių, o jeigu temperatūra buvo per aukšta ar buvo didelių jos svyravimų, pirmųjų kekių žiedai gali deformuotis arba neišsivystyti.

• Kai oras šaltas bei lietingas, šiltnamiuose susidaro per didelė drėgmė, krinta žiedai. Nereguliariai laistant augalus taip pat krinta žiedai ir vaisių užuomazgos. Dėl per mažos santykinės oro drėgmės bei aukštos oro temperatūros (per 30 oC) šiltnamyje žiedadulkės tampa nedaigios, neapsidulkina žiedai, todėl neužsimezga vaisiai.

• Pomidorų žiedai krinta arba nesusiformuoja, kai trūksta tam tikrų maisto medžiagų. Pvz., geležies ar mangano. O krinta žiedai trūkstant kalio ar esant azoto pertekliui." 4u.gif

Citavau si straipsni
Papildyta:
Cia siaip, radau dar viena "sviezesni" straipsniuka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gigida: 06 liepos 2011 - 12:44