Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Labas vakaras. Pirkciau Klaipedoje 10-15 pomidoru daigu. KUo didesni tuo geriau biggrin.gif Lauksiu per AZ.
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2011 07 04, 21:52)
  siandien numushioau 3 kurklius ir radau kuom pomidorus pamaitinti  ax.gif 

Paziurejau internete ka jus cia musat... tai issigandau.... kokia baisybe doh.gif isproteciau is baimes toki pamacius blink.gif Visas rajonas mano klykima girdetu blink.gif

Ir dar norejau konsultacijos paprasyti. As savo pomidorcikus laistau su Biohumus. Ar jo vieno uztenka? Ar dar papildomai kuo nors reiketu patresti?? Ir kas kiek laiko geriausia juo laistyti?
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2011 07 04, 23:04)
Paziurejau internete ka jus cia musat... tai issigandau.... kokia baisybe doh.gif  isproteciau is baimes toki pamacius blink.gif Visas rajonas mano klykima girdetu blink.gif
Ir dar norejau konsultacijos paprasyti. As savo pomidorcikus laistau su Biohumus. Ar jo vieno uztenka? Ar dar papildomai kuo nors reiketu patresti??  Ir kas kiek laiko geriausia juo laistyti?

Aha, bjaurūs jie. Vieną su aliejum iš daržo išvariau, tai paukščiai per pusvalandį pasigriebė. Bet negirdėjau, kad būtų tinkami, kaip trąša. O ir buvo toks didelis, netoli dirvos paviršiaus, motininis. Tai ar galima jais tręšti pomidorus? Juk vis tiek paskui galvoji, ką valgai ...
Atsakyti
Ex, pas tave visu pomidoru milijonai ar cia tie jablokėliai tokie ishskirtiniai?  g.gif

Nu vat, matai, jau kaip arbūzus į sietelius kabint ruošiuosi... tongue.gif

QUOTE(Venta9 @ 2011 07 04, 21:58)
Labai noreciau seklyciu to ZLATO,jei ne hibridinis,o gal buna  seklu pard.pirkti.,labai jau jis apetitnas.

Pardėse Zlato negausi... Nehibridinis smile.gif Tikrai skanūs pomidorai. Savo vidaus mėsingumu identiškas "Jablokams", derėjimo gausa irgi toks pat smile.gif Svoris irgi 200-300 gr. Krūmas riboto augimo 160-180 cm. Auginu dviems stiebais. Žodžiu, nuo "Jablokų" tik spalva skiriasi biggrin.gif
Sėklų bus smile.gif

QUOTE(vme @ 2011 07 05, 00:03)
Bet negirdėjau, kad būtų tinkami, kaip trąša. O ir buvo toks didelis, netoli dirvos paviršiaus, motininis. Tai ar galima jais tręšti pomidorus?

blink.gif swoon.gif

CASUAL nu ir "reklamą" padarei..... lotuliukas.gif
Atsakyti
ax.gif Ex , norėjau laiškutį parašyti , bet AŽ pilna... ax.gif
Atsakyti
Asese, grazus derlius auga smile.gif

Ex, koks gražuolis ir keliantis apetitą. Gal būtų galima gauti Zlato sėklyčiųsmile.gif

Noriu Jusu patarimo. Mano vilma augo ant palangės ir savaitgalį buvo stiprus vėjas, taigi vieną vazoną nuvertė ir nulužo pomidoras. Aš įmerkiau jį į vandenį, kad išleistų šaknis. Jeigu pomidorą pasodinsiu į vazaoną ar ji prigis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neris: 05 liepos 2011 - 08:50
ir dar kazkur uztikau kad ir pas Gaudvile kurkliu yra  ax.gif  tai jei uzsuksi-labai prashom pasidalinti "medziokles" arba "draugingo gyvenimo" paslaptimis  ax.gif

šiuo metu nieko jie blogo padaryt nebegali. O šiaip tai perkasinėju ir ieškau lizdų. Tręšiau tarplysvius trąšom 'prieš kurklius', tai po laistymo ar lietaus į paviršių jie kabarojosi. Šiltnamy kietesnius plastikinius vazonėlius su lyg dirvos paviršiumi įkasus esu, tai randu vis įkritusių.
Prevencija - sodinu daigus kartu su skylėtais vazonėliais, kito efektyvesnio būdo sugyventi kartu dar neatradau.

QUOTE(Neris @ 2011 07 05, 09:48)
Noriu Jusu patarimo. Mano vilma augo ant palangės ir savaitgalį buvo stiprus vėjas, taigi vieną vazoną nuvertė ir nulužo pomidoras. Aš įmerkiau jį į vandenį, kad išleistų šaknis. Jeigu pomidorą pasodinsiu į vazaoną ar ji prigis?

prigis 4u.gif

Gražios iliustracijos temoj 4u.gif

Alekto, visiškai lediniu vandeniu geriau nelaistyti, bet pomidorams kiek vėsesnis už orą vanduo nieko blogo nepadarys. Svarbu to vėsesnio vandens ant lapų ir kotų nepataikyt mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 05 liepos 2011 - 09:19
Sveikos pomidorininkėe.
Turiu bėdą ir aš su kurkliais, tai kovojam kaip išgalim. Parašysiu vieną būdą, kuris patiko: užkasu butelį alaus su trečdaliu alučio gulsčiai į dirvą, kakliuką užrišu marle tokia skysta, kad žemė nebyrėtų į butelį, kurklius vilioja kvapas jie ateina gerti ir paskęsta. Šį metodą išbandžiau, veiksmingas. Dar mes visi aplinkiniai kaimynai juos gaudom nuo pavasario su Fairy: į vandenį įpilti truputį Fairy ir šį skystimą pilti į urvą, kuris eina ne paviršiumi, o gylyn, kurklys išlenda ir sugauni. Žinoma būtina naikinti lizdus, kurie būna aprausti iš visų pusių, tai į tą kanalėlį įkiši pirštą ir rausi, kol randi tokį gumulą žemių, jame ir būna kiaušiniai, bet dabar gal jau vėloka, nes jie šiuo metu beveik išsiritę ir išsibėgioję. Dar girdėjau, kad rudenį gerai įkasti sulyg žemėm kibirus sutrupučiu šūdo, ten jie eina link kvapo žiemoti šiltai ir sukrenta, belieka iškratyti ir sunaikinti, tik nereikia vėlai to daryti apie rugsėjo vidury pats laikas.
Atleiskit, kad taip užteršiau pomidorų temą, bet žinokit, kai įsigysit šio gėrio, kurmis su jo išdaigom pataps šventu gyvunėliu.

Atsakyti
QUOTE(irid @ 2011 07 05, 10:38)
Dar girdėjau, kad rudenį gerai įkasti sulyg žemėm kibirus sutrupučiu šūdo, ten jie eina link kvapo žiemoti šiltai ir sukrenta, belieka iškratyti ir sunaikinti, tik nereikia vėlai to daryti apie rugsėjo vidury pats laikas.

Aha, arklio geriausia. Ir nebūtinai į kibirą. Geriau pakasti keli sprindžiai po žeme ir pašalus iškasti bei sunaikinti. Jie susirenka "šiltai" žiemoti. Ir šiaip arklių mėšlas kurklius pritraukia, kas tręšia.
O dėl kurklių kaip trąšos tai truputį pralinksmino. Galvoju, kodėl kas nors negalėtų jų gaudyti ir perdirbinėt į trąšas. Visiems nauda būtų (gal kurkliam tik ne)
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 04, 15:13)
Ahaaaa, siaubingai patiko bigsmile.gif obuoliukų net graužtukų neliko biggrin.gif

Ir aš žaliųjų pasisodinau porą daigų, bet pamečiau schemą, kus buvau susirašius kurioj vietoj koks daigas pasodintas, tai dabar kaip atskirt neįsivaizduoju doh.gif . Teks apmaigyt visus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2011 07 05, 11:57)
Ir aš žaliųjų pasisodinau porą daigų, bet pamečiau schemą, kus buvau susirašius kurioj vietoj koks daigas pasodintas, tai dabar kaip atskirt neįsivaizduoju doh.gif . Teks apmaigyt visus smile.gif

ax.gif va , įdomus klausimas...o kaip jūs visos , kurios daugybę turit rūšių , jas sužymit g.gif aš dabar susimąsčiau , gal kokias korteles jiems daryti ar kaip g.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(SONCE @ 2011 07 02, 13:10)
Sveikos, va ir su mano pomidorais kazkas negerai verysad.gif
reikia jusu  patarimo blush2.gif  beveik ant visu pomidoru sedi mazos musite su sparneliais. Gal kas zino kas cia per sveciai atskrydo ir kaip su jais kovoti? g.gif

Dingo mano sveciai thumbup.gif
Atsakyti