Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

4u.gif ačiū...eisiu dar ir tokį nusipirksiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 04, 08:38)
4u.gif ačiū...eisiu dar ir tokį nusipirksiu biggrin.gif

Taigi 4u.gif Pomidorligė smarkiai progresuoja. Šiemet šiltnamyje tik po 2 - 3 daigus vienodus pasodinta yra. Kitais metais matyt tik po vieną betilps... blush2.gif Nes VISKO norisi, o šiltnamis ne guminis verysad.gif verysad.gif

Lauke sodintieji irgi primezgę pomidoriukų. Sakyčiau netgi aplenkę šiltnaminius. Aušrap kaip laikosi tavieji?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo siamese20: 04 liepos 2011 - 07:46
[quote=linagele,2011 07 04, 08:36]
[quote=Ex,2011 07 03, 12:07]
Papildyta:

Sis svyrantis grazuolis tai TUMBLING TOM YELLOW.
[/quote]

Kaip tik norejau dar vakar parasyti kad itariu sita rusi. Nes pas mane tokie tik raudoni. (bent jau turetu buti...) Nes mano nuvargelis atkirai esantis ... lyg ir geltonuot pradejo nors galvojau kad turi but raudonas (tik ten kita rusis garden pearl atrodo vadinas).... (as sitas seklas tai pirkau is UK per ebay ten tokiu nematytu rusiu visokiu turi bet matyt ar nedaskaiciau ar sumaise rusis. Siaip tai sudygo pomidorai is ju 100proc praktiskai)

Beja aciu uz visus patarimus... drinks_cheers.gif bijau dar ka sakyti bet palaisciau su permanganatu ir dar nupurskiau su NeemAzal T/S tai atrodo kad labai pamazejo tu museliu, viena kita dar sedi bet jau nebe taip masiskai kaip buvo. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Montera: 04 liepos 2011 - 07:46
QUOTE(diuni @ 2011 07 04, 07:10)
paskaičiau apie tą gražųjį obuolį...
Масса плода 250-300 г. Вкусовые качества отличные.

ir aš tokio norėčiau blush2.gif  ax.gif

Tep tep, maždaug tiek ir svėrė, kol namo parnešiau ranką paskaudo... biggrin.gif

Jau man nepatogu kiekvienai personaliai temoj atsakinėt... blush2.gif - jei tik ko norisi, kliūčių tam nėra, sėklų bus.. wink.gif

QUOTE(diuni @ 2011 07 04, 08:17)
ax.gif ir dar noriu paklausti- ar vidutinio vėlyvumo ir dar vėlyvesnes veisles būtų tikslinga pasėti anksčiau nei ankstyvąsias , tarkim vasario mėn g.gif ar teisingai mąstau ax.gif

Šiais metais kelis ankstyvuosius sėjau anksti ir sodinau anksti. Ir valgau palyginus anksti.. Kitus, nežiūrint jų vėlyvumo, sėju tuo pačiu metu, sau įprastu ritmu smile.gif
Dar galiu pasakyt pavyzdį, kad vidutinio ankstyvumo Ola Polka sėjau tuo pat metu kaip ir LABAI ankstyvus Polfast, tačiau Ola Polka sunoksta kažkodėl anksčiausiai už visus...
Taigi į užrašą "ankstyvas-vėlyvas" dažniausiai nekreipiu dėmesio.

QUOTE(linagele @ 2011 07 04, 08:36)
Sis svyrantis grazuolis tai TUMBLING TOM YELLOW.

Nejaugi bigsmile.gif .....kažko praėjo noras padovanot.... lotuliukas.gif
Reiks pas Agniešką jos balkoninio sodo-daržo fotkių paprašyt įmest 4u.gif ji kažką panašaus turi... tik dingusi, nekalba ir nesirodo... ax.gif
Atsakyti
Aplankiau savaitgalį savo pomidorus - tris savaites buvau nemačius. Radau ir gerų ir blogų dalykų verysad.gif , bet ką jau padarysi, tenka susitaikyt su pasekmėm (nereikia atostogaut tokiu metu schmoll.gif ).

Pasipergyvenau...Maniškiai pomidorai senokai tręšti, kai kurių lapai apatiniai suktis pradėję ir magnio trūkumo požymių atsirado, sumąsčiau, kad pelenuose yra visokių reikalingų medžiagų, patręšiu. Dabar noriu pasikonsultuoti, tręšiant pomidorus pelenais, kaip geriau - tiesiog pabarstyti, ar daryti tirpalą?
Atsakyti
[quote=Ex,2011 07 04, 09:15]
Tep tep, maždaug tiek ir svėrė, kol namo parnešiau ranką paskaudo... biggrin.gif

Jau man nepatogu kiekvienai personaliai temoj atsakinėt... blush2.gif - jei tik ko norisi, kliūčių tam nėra, sėklų bus.. wink.gif
Šiais metais kelis ankstyvuosius sėjau anksti ir sodinau anksti. Ir valgau palyginus anksti.. Kitus, nežiūrint jų vėlyvumo, sėju tuo pačiu metu, sau įprastu ritmu smile.gif
Dar galiu pasakyt pavyzdį, kad vidutinio ankstyvumo Ola Polka sėjau tuo pat metu kaip ir LABAI ankstyvus Polfast, tačiau Ola Polka sunoksta kažkodėl anksčiausiai už visus...
Taigi į užrašą "ankstyvas-vėlyvas" dažniausiai nekreipiu dėmesio.

4u.gif aišku..aš turėsiu omenyje 4u.gif blush2.gif

Ir dėl to vėlyvumo ir ankstyvumo irgi dėkui už išaiškinimą...galvojau , kad vėlyvi ilgai auga...bet pasirodo būna įvairiai smile.gif

dar radau savo kolekcijoj sėklų HUGO , norėjau paskaitinėti apie juos info kokios...bet nieko neradau schmoll.gif gal kas turit ir auginat ax.gif kas per pomidorai g.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 04 liepos 2011 - 09:53
QUOTE(Ugnužė @ 2011 07 04, 10:12)
Aplankiau savaitgalį savo pomidorus -  tris savaites buvau nemačius. Radau ir gerų ir blogų dalykų  verysad.gif , bet ką jau padarysi, tenka susitaikyt su pasekmėm (nereikia atostogaut tokiu metu  schmoll.gif ).

Pasipergyvenau...Maniškiai pomidorai senokai tręšti, kai kurių lapai apatiniai suktis pradėję ir magnio trūkumo požymių atsirado, sumąsčiau, kad pelenuose yra visokių reikalingų medžiagų, patręšiu. Dabar noriu pasikonsultuoti, tręšiant pomidorus pelenais, kaip geriau - tiesiog pabarstyti, ar daryti tirpalą?

g.gif ir man aktualus šis klausimas dėl pelenų...norėjau pabarstyti , bet gal patars žininčios kaip naudingiau daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 04, 09:15)

Nejaugi bigsmile.gif .....kažko praėjo noras padovanot.... lotuliukas.gif
Reiks pas Agniešką jos balkoninio sodo-daržo fotkių paprašyt įmest 4u.gif  ji kažką panašaus turi... tik dingusi, nekalba ir nesirodo... ax.gif

Ir as lygiai toki pati turiu.Lengva buvo atpazint.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 03, 17:11)
Sportininkė atsirado.... Tau obuoliukų sėklyčių tik su viena sąlyga - jei ir pati tuos pomidorus valgyt prižadi... lotuliukas.gif

Prapjoviau Izumrudą, o jau vidus - tikras smaragdas wub.gif dar tokio ryškaus žalumo nebuvau mačiusi. Skonis labai įdomus, kol nustačiau į ką panašu, ilgai atrajojau... Maždaug pomidorinio kivi skonio. Sunku įsivaizduot tokį derinį, bet laaabai skanu thumbup.gif

Labai dziaugiuos,kad patiko,bus dar viena zaliu pomidoru valgymo drauge(arba myletoja).Skanaus 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Sveikos ir labos 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
tikiuosi neesu visai pamirshta ir ishbraukta is pomidorinio gyvenimo? ax.gif

nesigyvena be pomidorines temos man biggrin.gif
pasigirt daug neturiu kuo tai ateinu akiu paganyti biggrin.gif ax.gif
ar auginot kas nors "black krim" ???? vienas daigas stypso pas mane - ant viso daigo viso labo 3 pomidorai kabo blink.gif g.gif galvoju ar cia taip ir priklauso ar daigas-bajeristas pasitaike g.gif
va taip ir gaunas kai i dvidesimties vietu shiltnami sukishi "visokiu po viena" doh.gif
Ex, atvaziuok pas mane pomidoru nokinti mirksiukas.gif lotuliukas.gif o tai be liepos galo jokio raudono nenusimato ax.gif (Florida petit kiek atsimenu kartu sejom- o mano dar tik zydejimo stadijoj......)

beje, gal kas mokat kurklius kaip nors uzkalbeti? tie bjaurybes visa mano darza okup[avo.... vien shiltnamyje jau 8 istraukiau...... fui...

dar viens klausimas- ryshkiai geltonos apvalios demes (apie 1 cm skersmens) lapu pakrasciuose - katastrofa ar maivymasis ar desperatiskas pagalbos shauksmas? ir kaip man i tai reaguoti? du daigai taip elgiasi....
Atsakyti
o, Casual atsirado bigsmile.gif Mes čia rūpinomės, laukėm, akis pražiūrėjom. Sveika sugrįžus 4u.gif

Padėt nelabai galiu - nei Black crim, nei kurklių neauginu.. o dėl dėmių - gerai būtų kokią foto pamatyt. O kaip lapų apačia atrodo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 04 liepos 2011 - 11:38
QUOTE(Casual @ 2011 07 04, 11:29)
Sveikos ir labos  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
tikiuosi neesu visai pamirshta ir ishbraukta is pomidorinio gyvenimo?  ax.gif

nesigyvena be pomidorines temos man  biggrin.gif
pasigirt daug neturiu kuo tai ateinu akiu paganyti  biggrin.gif  ax.gif
ar auginot kas nors "black krim" ???? vienas daigas stypso pas mane - ant viso daigo viso labo 3 pomidorai kabo  blink.gif  g.gif  galvoju ar cia taip ir priklauso ar daigas-bajeristas pasitaike  g.gif

Aš auginu black krim. Bet šiltnamyje jau nebuvau pora savaičių + jie pas mane vėlai sodinti ir augę šiek tiek ekstremaliom sąlygom. Nors kai depiliavau pažastis, tai tieeeek žiedų ir tiek stoooorų pažastinukų iškeliavo lauk doh.gif
Atsakyti