Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2011 07 02, 21:06)
ax.gif mano tai lauke dar obuoliukai matosi , kad nedaugę iki nokimo...gal dar kokia 10 dienų tikrai jiems reikia iki pasieks dydį... g.gif beto , jie lauke sodinti dešimčia dienų vėliau nei šiltnamiuke...
Papildyta:

g.gif bet šiaip tai gėlėms kalio permanganatas labai padeda kai musytės apstoja...tai logiškai mąstant turėtų ir čia padėti... g.gif jos žemėje veisiasi , dėl to augalas ir gelsta turbūt...

Nu as dar tik viena karta palaisciau su kalio permanganatu. O gal as per silpna padariau nes pabijojau padauginti. Kiek reiketu deti ant 3 litru vandens?
O juo laistyt tik ar ir nupurksti reikia? Ir kaip daznai ta kartot ar tik viena karta palaistyt ir viskas?

Oi negalvojau kad taip nelengva su tais pomidorais doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2011 07 02, 21:22)
Nu as dar tik viena karta palaisciau su kalio permanganatu. O gal as per silpna padariau nes pabijojau padauginti. Kiek reiketu deti ant 3 litru vandens?
O juo laistyt tik ar ir nupurksti reikia? Ir kaip daznai ta kartot ar tik viena karta palaistyt ir viskas?

Oi negalvojau kad taip nelengva su tais pomidorais doh.gif

g.gif aš tai iš akies darau...toks ružavas kad būtų , netamsus...permanganato sunku pasakyti , kiek , nes jo tikrai nedaug tereikia...o purškimui tai dar kiek siplnesnį daryčiau...nupurškimas , manau , irgi nepakenks . o gėlėms vazoninėms tai vieno karto pakakdavo palaistyti
Papildyta:
ax.gif Aš turiu klausimą profesionalėms ... blush2.gif skaičiau , kad aukštaūgius lauke galima auginti ant špalerių..ar kaip čia lietuviškai teisingai išsireikšti blush2.gif
o , ar kas galėtų suprantamai išaiškinti , kaip tai tvirtinasi blush2.gif 4u.gif ir kaip rišasi...supratau tik , kad špagatai naudojami ...bet niekaip man nedašyla dėl jų tvirtinimo lauke blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 liepos 2011 - 20:40
Sveikos,
šiandien nusipirkau ir panaudojau savo vazoniniams pomidoriukams tokias trąšas Vilmorin biologinės pomidorų trąšos
o tai jie jau man ėmė gelsti, kiti šen bei ten dėmelėm kokiom eiti. pomidoriukų gausiai primegzta, kažkiek žiedelių ėmė mėtyt, tai supratau, kad jau turbūt iš vazoniukų viską išvalgė.
Nu užgarantavo, kad "chemijos" vaisuose nebus, kad jos biologinės ir labai gerai.
O ką jūs manot?
Atsakyti
Užduosiu tokį klausimą,tik nesijuokit blush2.gif
Kodėl negalima laistyti pomidorų šaltu vandeniu? Kodėl jis turi būti kaip suprantu oro temperatūros? Kaip būtų paprasta pasilieti su šlanga,nereiktų tampyt tų laistytuvu doh.gif
Atsakyti
O aš su šlanga laistau,tik ta šlanga yra pritvirtinta prie bačkos į kurią prisileidžiu vandens,ten telpa trims šiltnamio palaistymams
O šiaip bent kažkur skaičiau kad jei laistom su šaltu augalams šokas gaunasi,net kambarines gėles rekomenduoja laistyti kambario temperatūros vandeniu.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 02, 20:52)
nuo keliu laipsniu jau reiketu siltnami nakciai uzdaryti?

Spalio viduryje jau galėsi nakčiai uždaryt... Iki to laiko laikyk pravirą.

QUOTE(Partizanė @ 2011 07 02, 22:31)
O ką jūs manot?

Manau, kad vazoninius pomidorus netręštus labai sunku išaugint. Pirmą kartą patręšt liepos mėnesį būtų tikslinga, nes iš vazonų visos maisto medžiagos būna "išsrėbtos". Tokiu būdu pratęsi pomidoro sveiko gyvenimo, žydėjimo ir derėjimo laiką.
Jei trąšos ekologiškos, gali drąsiai kas dvi savaites reguliariai tręšt smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Palina:) @ 2011 07 02, 16:13)
gal Ex rudenį sėklytėmis pasidalins?  blush2.gif

be problemų smile.gif

QUOTE(georgiana @ 2011 07 02, 19:18)
kazin seklu is Fermeskij kitaiskij galesiu pasidaryti mirksiukas.gif

galima smile.gif

QUOTE(diuni @ 2011 07 02, 19:32)
ax.gif oarodysiu , kaip atrodo mano eksperimentai ...pomidoriukai mano daržo lysvėje ir pievoje...

Negaliu nepagirt. Neįtikėtinai gražūs pomidorų krūmai wub.gif Ir vaisių net kuokštais aplipę. Šiltnamiuose ne visi tokius turi.... smile.gif
Atsakyti
4u.gif ačiū... blush2.gif bet gal čia veislių nuopelnas...Betalux ir Jawor. Ir dar pasakysiu , Jawor geriau man patinka , nors nesiskundžiu ir anais. smile.gif Tiesiog Jawor žemesni , stipresni tokie , masyvesni viskuom...laukiu dabar skonius jų sužinoti rolleyes.gif o ypač tų , kur pievoje biggrin.gif
Vakar dar visus nupurškiau profilaktiškai pienu ir jodu...alia lietus paskui turbūt viską nulijo g.gif

g.gif Ir kaip tas gražusis žalias pomidoras..ar paragavot biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Alekto @ 2011 07 02, 23:10)
Užduosiu tokį klausimą,tik nesijuokit blush2.gif
Kodėl negalima laistyti pomidorų šaltu vandeniu? Kodėl jis turi būti kaip suprantu oro temperatūros? Kaip būtų paprasta pasilieti su šlanga,nereiktų tampyt tų laistytuvu doh.gif

ax.gif mes renkam vandenį lietaus į statines...labai sveika daržo gyventojams 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 03 liepos 2011 - 07:35
O aš nesuprantu kas su mano šiltnaminiais darosi, toks jausmas, kad primegsti pomidoriukai vietoj stovi ir nei auga, nei sirpsta. O ir gausumas manęs nedžiugina. Skaičiau visą žiemą apie atskiras rūšis ir jų derlingumą, ir ką... š.... nenori jie pas mane gausiai derėt verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 03, 07:00)
be problemų smile.gif

o man labai patiko tie "zebriukai" jie nehibridiniai? turėsi sėklyčių ar reiks didmiestin važiuot ieškot? nes mūsų "kaime" nemačiau schmoll.gif
Atsakyti
Štai toks mano vazoninis-balkoninis svyrantis pomidoras, balkono puošmena...
Savo vienintelį gražuolį Venus'ą kaimynei Joninių proga padovanojau, šitą irgi ruošiuos į žentus išleist, reiks kokios Onos ieškot... biggrin.gif

user posted image
Papildyta:
QUOTE(cezi @ 2011 07 03, 11:56)
o man labai patiko tie "zebriukai" jie nehibridiniai? turėsi sėklyčių ar reiks didmiestin važiuot ieškot? nes mūsų "kaime" nemačiau schmoll.gif

Ne, nehibridiniai. Sėklų bus. Tuos sunoks, pafotkinsiu kaip dailiai jie "kondicijoj" atrodo... smile.gif
Tiksliau, jau buvo sunokusių, tik ne fotosesija galvoj buvo, žiūrėjau, kaip greičiau pilvan sukišt... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 03 liepos 2011 - 11:10
QUOTE(Ex @ 2011 07 03, 12:04)
Štai toks mano vazoninis-balkoninis svyrantis pomidoras, balkono puošmena...
Savo vienintelį gražuolį Venus'ą kaimynei Joninių proga padovanojau, šitą irgi ruošiuos į žentus išleist, reiks kokios Onos ieškot...  biggrin.gif

user posted image

sekas tavo kaimynam bigsmile.gif , gal man atsikraustyt kur arčiau g.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 02, 15:57)
O aš vėl ieškau Venta9.. 4u.gif ir noriu paklaust apie Izumrudnoje Jabloko tongue.gif
Laukiau laukiau kada gi sunoks tas pomidoras, vis paminkau praeidama, mažu jau minkštas... šiandien neištvėriau - nuskyniau smile.gif
Tik dabar suabejojau ar jau skerst jį, ar dar panokint..
Ar šios veislės pomidorai turi žalią dėmę prie vaiskočio, ar sunokęs turi būti vienspalvis? Įdedu foto kaip šiuo metu jis atrodo. Norėčiau paragaut normaliai sunokusį, taigi jei reiktų, lukterčiau.. jei ištversiu.. rolleyes.gif Šiaip ir pomidoras, ir toji žalia dėmė švelniai minkšti.
Nu ir veislė.. nesuprasi kada sunokęs.. mad.gif

user posted image

Sveika,tikrai sunku nustatyt sunokimo laipsni.Jie nebuna vientisai gelsvi ar zalsvi kaip kad raudoni ar geltoni.Buna tokie sonuose gelsvesni o prie kotelio tamsesni,as pagrinde ''pamaigius'' nustatau,kai jau minkstas buna ir man tada skaniausias.Bandyk paragaut o jei neskanus pasirodys,tai kita ilgiau panokinsi. pas mane dar nenoksta,as velai sejau.
Atsakyti