Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Mmm... skaniai atrodo ax.gif gal Ex rudenį sėklytėmis pasidalins? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 07 02, 13:21)
Kazin,ar tos musytes pavojingos pomidorams,abejoju...Pabandyt galima permaganatu nupurkst, mastau.gif

Jos sedi kaip priklijuotos ir net nejuda verysad.gif
Labai tkiosiu kad jokio blogio pomidorams nepadarys....

Atsakyti
QUOTE(SONCE @ 2011 07 02, 16:16)

maciau tokias pat ant ramuniu aplipusias....
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 02, 06:45)
Tai grybinė liga, sausligės požymiai ant vaisių. Lapų nenufotkinai, bet, manau, ir ant jų yra juodų dėmių. Liga plinta sparčiai. Su visokiais ekologiškais purškaliukais vargu ar ką padarysi, purškimui kuo skubiau reiktų nusipirkti cheminio preparato Previkuro, Infinito.
Aha, tuo pat metu barškinom klaviatūrą biggrin.gif
Bet su tuo nesusidūriau ir nežinojau, kad nuo salietros pertekliaus gali taip būti...  g.gif Nes nupurškus kalcio salietra reikalai pasitaiso. Matyt salietra salietrai nelygu...

Aš tai niekaip nesuprantu, kodėl pomidorai laistomi vienpusiškai salietra, kai yra visai puikių kompleksinių trąšų, jei jau taip knieti panaudot chemiją. Nors neišsibalansuotų mineralinė mityba....
Papildyta:

Nupurkši keletą kartų savo pomidorų lapus ir nemirs smile.gif Vaisiai gražūs ir sveiki smile.gif

Merginos ir moterikės, jei jau fotkinat savo sergančių pomidorų lapus, tai nepatingėkit parodyti ir antrąją jų pusę, nes vien tik iš viršutinės pusės kartais galima klaidingai nustatyti ligą, požymiai būna labai panašūs, ir agronomas suklystų... smile.gif

Sveiki.Gali būti nuo salietros pertekliaus ir ne tik, ypatingai jei ''macnai'' palaistai,o dar geriau jei ''pabarstoma''.Uždruskėja gruntas,augalas nepaima vandens,saulėtomis dienomis apvysta,o rezultate turim ką turim....Kalcio salietra azoto turi 15%,o amonio salietra 35%,greičiausias rezultatas palaisčius.....bet gyveni ir mokaisi
Atsakyti
man irgi vis nenori nokti, niekaip nepriprasau, va agurkai tai sakes kokie bigsmile.gif MB neatsistebi, cia kaip kam turiu buti dekinga tikari visa seima paseriu su vienu agurku, o dar maziukas kaip kerta, kazin seklu is Fermeskij kitaiskij galesiu pasidaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
ax.gif oarodysiu , kaip atrodo mano eksperimentai ...pomidoriukai mano daržo lysvėje ir pievoje...pievoje tos pačios dvi rūšys išaugo mažesnės ūgiu , atitnkamai ir obuoliukų mažiau...bet gamtinės žemdirbystės šalininkai teigia , kad jie ne dėl masės , o dėl skonio... biggrin.gif
be to pirmi metai pievoje , su laiku ir ten turės būti jie didesni...
user posted imageuser posted image
user posted image
o čia pievoje...
user posted imageuser posted image

o šiltnamiuke jų dar daugiau primeszgė ir griūna augalai nuio svorio...šiandien raišiojau kaip sugebėjau , bijau kad neskiltų iš viso pisiau...ir nokti jau pradeda...tai gal nufotografuosiu , kai bus raudoni...tikiuosi sulaukti rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 07 02, 15:57)
O aš vėl ieškau Venta9.. 4u.gif ir noriu paklaust apie Izumrudnoje Jabloko tongue.gif
Laukiau laukiau kada gi sunoks tas pomidoras, vis paminkau praeidama, mažu jau minkštas... šiandien neištvėriau - nuskyniau smile.gif
Tik dabar suabejojau ar jau skerst jį, ar dar panokint..
Ar šios veislės pomidorai turi žalią dėmę prie vaiskočio, ar sunokęs turi būti vienspalvis? Įdedu foto kaip šiuo metu jis atrodo. Norėčiau paragaut normaliai sunokusį, taigi jei reiktų, lukterčiau.. jei ištversiu.. rolleyes.gif Šiaip ir pomidoras, ir toji žalia dėmė švelniai minkšti.
Nu ir veislė.. nesuprasi kada sunokęs.. mad.gif

user posted image

wub.gif gražus pomidoras...aš neištverčiau -pjaučiau jau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 liepos 2011 - 18:25
Ir as noriu pasigirti ax.gif prinoko t,y, jau ruzavas pirmas mano pomidoras lauke, o siaip kekes linksta nuo gausybes pomidoru tik nokti nelabai nori
Atsakyti
QUOTE(SONCE @ 2011 07 02, 16:16)

Nu va as rasiau kad pas mane ta pati beda. Ant kitu pomidoru kaip ir jokiu pasekmiu kol kas nuo musyciu nesimato. Bet vienas baigia visai nunykti. Lapai pradejo geltonuoti, kotas nuejo tokiom rudom demem ir tu musyciu ant jo daugiausiai.
Vakar rankom visas nuvaliau siandien vel visas nulipes jomis. Palaisciau permanganatu zeme. Muilinis vanduo is vis jokios reakcijos. Tai eisiu bandyt kazkuo rimtesniu bent ta viena pradzioj nupurksti.
Va kaip tas nabagas atrodo. Gal spes bent keli sunokti pomidorai.
user posted image
o cia vel taip tik vakar nurinkus visas musytes. Ant balkono tureklo yra voratinklis. Tai voriukas dabar sotus nes pilna tu musyciu prilipe ten. doh.gif
user posted image
Atsakyti
nuo keliu laipsniu jau reiketu siltnami nakciai uzdaryti?
Atsakyti
g.gif labai varganai atrodo...o kur jo lapai g.gif labai plikas likęs ... gal musytės puola dėl to , kad augalas žūna g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 07 02, 20:55)
g.gif labai varganai atrodo...o kur jo lapai g.gif labai plikas likęs ... gal musytės puola dėl to , kad augalas žūna g.gif

Tai va beveik visus nukarpiau nes visiskai nugelto. Tai as ji ir isnesiau i kita balkona jei kartais ir liga kazkokia dar uzpuole. O musyciu ant visu pomidoru yra. Bet kiti visi grazus zaliais lapais ir vaisiais nulipe. Kol kas nekenkia musytes, bent jau nesimato.
Bet jau labai neramu kad ir kitiem taip nepradetu darytis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Neili @ 2011 07 02, 20:14)
Ir as noriu pasigirti  ax.gif prinoko t,y, jau ruzavas pirmas mano pomidoras lauke, o siaip kekes linksta nuo gausybes pomidoru tik nokti nelabai nori

ax.gif mano tai lauke dar obuoliukai matosi , kad nedaugę iki nokimo...gal dar kokia 10 dienų tikrai jiems reikia iki pasieks dydį... g.gif beto , jie lauke sodinti dešimčia dienų vėliau nei šiltnamiuke...
Papildyta:
QUOTE(Montera @ 2011 07 02, 21:04)
Tai va beveik visus nukarpiau nes visiskai nugelto. Tai as ji ir isnesiau i kita balkona jei kartais ir liga kazkokia dar uzpuole. O musyciu ant visu pomidoru yra. Bet kiti visi grazus zaliais lapais ir vaisiais nulipe. Kol kas nekenkia musytes, bent jau nesimato.
Bet jau labai neramu kad ir kitiem taip nepradetu darytis verysad.gif

g.gif bet šiaip tai gėlėms kalio permanganatas labai padeda kai musytės apstoja...tai logiškai mąstant turėtų ir čia padėti... g.gif jos žemėje veisiasi , dėl to augalas ir gelsta turbūt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 02 liepos 2011 - 20:09