Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(tany @ 2011 07 01, 17:56)
o reikia grinai karves? nes mociute tai toki gauna(kasdien pro sona dvi karvutes keliauja namo, netoli gyvena praktiskai miesto centre  blink.gif ), bet jis atvirsciai per rebus gali but, jei reikia 1%.

tiesa turiu ir savo pieno, uzsaldyto, ruosiuosi pilt lauk, gal tiktu  g.gif

kažkur kalbėjom apie tai, kad kaip tik reikia kaimiško pieno nes pasterizuotas nelab;ai ir tinka

o savu gali ir paeksperimentuot nors ant 1 pomidoro, atskiesk ir palaistyk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 07 01, 17:56)

tiesa turiu ir savo pieno, uzsaldyto, ruosiuosi pilt lauk, gal tiktu  g.gif

aaaa lotuliukas.gif paragavus tokio gerio pomidorams gali uzaugti kojytes ir kokia nakti gali visai is siltnamio iseit. tarkim pas kaimynus, kurie turi didesni siltnami. arba nakti ateje belstis i langus ir prasyt dar... o kai ipras- ir kas dvi-tris valandas... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 30, 20:33)
mano pomidorų lapai kol kas žali žalutėliai, be mažiausios dėmelės, be taškelio, pomidorų kekės kabo kaip naujametinės eglutės burbulai...

Taip išvaizdžiai aprašei,kad beveik matau prieš akis vaizdą wub.gif
Tik lempučių trūksta smile.gif Lai lemputes atstoja raudoni pomidorai mirksiukas.gif

QUOTE(Ex @ 2011 07 01, 10:08)
mesiu lauk, nu kur aš juos tokias "razinkas" dėsiu doh.gif ir dar  tooookia gausybė pomidoriukų, kaip amarų.. biggrin.gif

Taip jie labai skanūs marinuoti bigsmile.gif Žiemą kalėdinį stalą papuošt galėsi wink.gif

O jei rimtai,tai turiu klausimą- pas mamą labai sunkiai mezgas pomidorai,bet ne tame bėda. Bėda tame,kad vos jie paaugę įma pūti nuo apačios...nuruduoja apvaliai pusė pomidoro.... ties koteliu lieka sveikas... Kaip gydytis? Kodėl taip nutinka?
Sakau purkšk pienu su jodu,bet kažin ar aš gerai patariau g.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 07 01, 20:32)
O jei rimtai,tai turiu klausimą- pas mamą labai sunkiai mezgas pomidorai,bet ne tame bėda. Bėda tame,kad vos jie paaugę įma pūti nuo apačios...nuruduoja apvaliai pusė pomidoro.... ties koteliu lieka sveikas...  Kaip gydytis? Kodėl taip nutinka?
Sakau purkšk pienu su jodu,bet kažin ar aš gerai patariau  g.gif

Tai neinfekcinė liga. Pomidorai serga viršūniniu puviniu. Tai dažniausiai nutinka, kai pomidorams trūksta kalcio. Gal dirva truputį nualinta, galima skystu galvijų mėšlu palaistyti, žodžiu reikia pomidorus pavitaminizuoti. Problema susitvarko smile.gif

Jei labai masiškai išplitę, kraštutiniu atveju reiktų palaistyti arba nupurkšti kalcio salietros 1% tirpalu.
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2011 07 01, 20:32)
Taip išvaizdžiai aprašei,kad beveik matau prieš akis vaizdą  wub.gif 
Tik lempučių trūksta smile.gif Lai lemputes atstoja raudoni pomidorai  mirksiukas.gif
Taip jie labai skanūs marinuoti  bigsmile.gif Žiemą kalėdinį stalą papuošt galėsi wink.gif
O jei rimtai,tai turiu klausimą- pas mamą labai sunkiai mezgas pomidorai,bet ne tame bėda. Bėda tame,kad vos jie paaugę įma pūti nuo apačios...nuruduoja apvaliai pusė pomidoro.... ties koteliu lieka sveikas...  Kaip gydytis? Kodėl taip nutinka?
Sakau purkšk pienu su jodu,bet kažin ar aš gerai patariau  g.gif

Jei tas nurudavimas tarsi įdubęs,tai kalcio trūkumo požymis,taip pat gali būti rūgšti dirva,didelė druskų koncentracija.Man taip būdavo,kai patręšdavau amonio salietra,tada padėdavo tik paprastas laistymas vandeniu.
Papildyta:
QUOTE(griket @ 2011 07 01, 20:50)
Jei tas nurudavimas tarsi įdubęs,tai kalcio trūkumo požymis,taip pat gali būti rūgšti dirva,didelė druskų koncentracija.Man taip būdavo,kai patręšdavau amonio salietra,tada padėdavo tik paprastas laistymas vandeniu.

Žiūriu,jau atsakė..... smile.gif
Atsakyti
Aišku mama salietros tikrai kartais mėgsta paberti kur reikia ir kur nereikia doh.gif

Ačiū merginos už operatyvią pagalbą 4u.gif Einu paskambinsiu,protingai pakonsultuosiu moteriškę smile.gif
Atsakyti
Parodysiu savo pomidorus, kol nenumire
Atsakyti
QUOTE(rutcka @ 2011 07 01, 18:53)
user posted image

Kas čia yra? Kaip gydyti? Labai prašau patarimo, ir dar kartą atsiprašau, jei jau apie tai buvo kalbėta  ax.gif  4u.gif

Tai grybinė liga, sausligės požymiai ant vaisių. Lapų nenufotkinai, bet, manau, ir ant jų yra juodų dėmių. Liga plinta sparčiai. Su visokiais ekologiškais purškaliukais vargu ar ką padarysi, purškimui kuo skubiau reiktų nusipirkti cheminio preparato Previkuro, Infinito.

QUOTE(griket @ 2011 07 01, 20:51)
Žiūriu,jau atsakė..... smile.gif

Aha, tuo pat metu barškinom klaviatūrą biggrin.gif
Bet su tuo nesusidūriau ir nežinojau, kad nuo salietros pertekliaus gali taip būti... g.gif Nes nupurškus kalcio salietra reikalai pasitaiso. Matyt salietra salietrai nelygu...

Aš tai niekaip nesuprantu, kodėl pomidorai laistomi vienpusiškai salietra, kai yra visai puikių kompleksinių trąšų, jei jau taip knieti panaudot chemiją. Nors neišsibalansuotų mineralinė mityba....
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2011 07 01, 22:15)
Parodysiu savo pomidorus, kol nenumire

Nupurkši keletą kartų savo pomidorų lapus ir nemirs smile.gif Vaisiai gražūs ir sveiki smile.gif

Merginos ir moterikės, jei jau fotkinat savo sergančių pomidorų lapus, tai nepatingėkit parodyti ir antrąją jų pusę, nes vien tik iš viršutinės pusės kartais galima klaidingai nustatyti ligą, požymiai būna labai panašūs, ir agronomas suklystų... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 02 liepos 2011 - 05:36
QUOTE(Ex @ 2011 07 02, 06:45)
Tai grybinė liga, sausligės požymiai ant vaisių. Lapų nenufotkinai, bet, manau, ir ant jų yra juodų dėmių. Liga plinta sparčiai. Su visokiais ekologiškais purškaliukais vargu ar ką padarysi, purškimui kuo skubiau reiktų nusipirkti cheminio preparato Previkuro, Infinito

Ačiū labai už info 4u.gif Lekiu pirkti chemijos verysad.gif
Atsakyti
Sveikos, va ir su mano pomidorais kazkas negerai verysad.gif
reikia jusu patarimo blush2.gif beveik ant visu pomidoru sedi mazos musite su sparneliais. Gal kas zino kas cia per sveciai atskrydo ir kaip su jais kovoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SONCE @ 2011 07 02, 14:10)
Sveikos, va ir su mano pomidorais kazkas negerai verysad.gif
reikia jusu  patarimo blush2.gif  beveik ant visu pomidoru sedi mazos musite su sparneliais. Gal kas zino kas cia per sveciai atskrydo ir kaip su jais kovoti? g.gif

Kazin,ar tos musytes pavojingos pomidorams,abejoju...Pabandyt galima permaganatu nupurkst, mastau.gif
Atsakyti
O aš vėl ieškau Venta9.. 4u.gif ir noriu paklaust apie Izumrudnoje Jabloko tongue.gif
Laukiau laukiau kada gi sunoks tas pomidoras, vis paminkau praeidama, mažu jau minkštas... šiandien neištvėriau - nuskyniau smile.gif
Tik dabar suabejojau ar jau skerst jį, ar dar panokint..
Ar šios veislės pomidorai turi žalią dėmę prie vaiskočio, ar sunokęs turi būti vienspalvis? Įdedu foto kaip šiuo metu jis atrodo. Norėčiau paragaut normaliai sunokusį, taigi jei reiktų, lukterčiau.. jei ištversiu.. rolleyes.gif Šiaip ir pomidoras, ir toji žalia dėmė švelniai minkšti.
Nu ir veislė.. nesuprasi kada sunokęs.. mad.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ex: 02 liepos 2011 - 15:03