QUOTE(smala @ 2011 07 01, 10:07)
Atidarytos durys nakciai-o kaip rukas?Juk is karto prigriebs pomidorus ir bus tas pats,kaip auginti lauke
vasarą rūkas nebaisus. Matau, ir Ex jau tą patvirtino
Aš palieku viską atlapotą. Ir mamai prigrasinau, kad jei jau langus uždaro, kad nors duris paliktų atviras, ba ji irgi tuos rūkus man vis primena.
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 07 01, 10:13)
Oho, kur tu tiek dėsi tų "blusų"?... nu šitų "novogodny" tik du daigus teturiu, tikėjausi geltonų, nusivyliau, tai gal dar iš apmaudo mest norisi... Gal gerai sakai, į salotas reiks suvaryt.. jau tiek auginau, susigyvensiu kaip nors su jais, jei tokie gimė..
aš irgi šiemet vyšninių nebnorėjau, tik tris daigus sodinau Blakčerių ir Sw.Millionų.
O su geltonais baika gavosi. Pernai vaikai - ypač mažasis - kategoriškai atsisakė valgyt geltonus, nes pomidorai turi būt tik raudoni, ir psio. Šiemet iš geltonųjų pasisodinau vieną vienintelį. Ateina neseniai mažasis ir sako - žinai, kad geltonieji pomidorai žymiai skanesni?
QUOTE(Ex @ 2011 07 01, 11:13)
Oho, kur tu tiek dėsi tų "blusų"?... nu šitų "novogodny" tik du daigus teturiu, tikėjausi geltonų, nusivyliau, tai gal dar iš apmaudo mest norisi... Gal gerai sakai, į salotas reiks suvaryt.. jau tiek auginau, susigyvensiu kaip nors su jais, jei tokie gimė..
Valgom, marinuojam, be to, jie nuskinti man labai ilgai laikosi, nepūna, ir šiaip, patys pomidorų medžiai labai atsparūs ligoms, tai ir auginu. Gal šiemet jau "pasitiešysiu" šitiek prisisodinus
QUOTE(Ex @ 2011 07 01, 11:13)
Vasaros rūkai negriebia tik rudeniniai. Pas mus vos ne kas rytą rūkas, ypač šiandien nors kirvį kabink. Jei jie būtų kenksmingi pomidorams, tai jau mano seniai būt susirgę, nes šiltnamis nuolat skendi rūke
QUOTE(saintlina @ 2011 07 01, 12:48)
vasarą rūkas nebaisus. Matau, ir Ex jau tą patvirtino
Aš palieku viską atlapotą. Ir mamai prigrasinau, kad jei jau langus uždaro, kad nors duris paliktų atviras, ba ji irgi tuos rūkus man vis primena.
Aš palieku viską atlapotą. Ir mamai prigrasinau, kad jei jau langus uždaro, kad nors duris paliktų atviras, ba ji irgi tuos rūkus man vis primena.
Aciu uz atsakymus,tikrai sito nezinojau .Gyveni,zmogus ir mokaisi
as dar del jodo Ar tinka jodo spiritinis tirpalas, kur ant zaisdu tept?
QUOTE(Liudmilka @ 2011 07 01, 13:47)
Ir dar-kokiu santikiu reikia daryt pieno ir jodo mišinį?
Ir man aktualu. Iki siol dar nerandau, tikrai raset, bet kai reikai taip tycia
Jei parasytumet, palengvetu
Papildyta:
Radau
cituoju:
"Nerasit, nes nieks neparašė ir nėr nustatytos normos
Aš turiu tokį vieno litro talpos purkštuką, tai pilu 0,5 ltr vandens, 0,5 ltr pieno ir 0,5 arbatinio šaukštelio jodo. Galima pieno ir mažiau pilti... jei dar norit lašelį kavai pabalint pasilikt.. Tuomet užteks ir vienos stiklinės pieno+puslitris vandens ir jodas "
Papildyta:
dabar klausimas iskilo... Snekejau su mociute, tai ji sako pienas turi buti 1%. Ar cia rimtai?
QUOTE(tany @ 2011 07 01, 14:35)
as dar del jodo Ar tinka jodo spiritinis tirpalas, kur ant zaisdu tept?
Taip, čia tas pats jodas
QUOTE(saintlina @ 2011 07 01, 12:48)
Ateina neseniai mažasis ir sako - žinai, kad geltonieji pomidorai žymiai skanesni?
Man irgi sakė kad jie saldesni,bet pas mane tik vienas geltonukas kriaušinukas yra
Na ir dar kur iš Ugnužės pirkau bus,nes mažė užrašė ant popieriaus pavadinumus veislių atsekiau tik 2 iš 5, 3 nežinomos,iš jų irgi kažkurie bus mažiukai,turėtų būt raudoni
QUOTE(tany @ 2011 07 01, 15:13)
dabar klausimas iskilo... Snekejau su mociute, tai ji sako pienas turi buti 1%. Ar cia rimtai?
Aš kad ir skūpai pyliau krautuvinį 2.5 riebumo,nes karvutė margė pas mane negyvena,o su tuo 1% ko gero gali beveik grynu purkšt
QUOTE(Lady Dy @ 2011 07 01, 16:21)
Aš kad ir skūpai pyliau krautuvinį 2.5 riebumo,nes karvutė margė pas mane negyvena,o su tuo 1% ko gero gali beveik grynu purkšt
o reikia grinai karves? nes mociute tai toki gauna(kasdien pro sona dvi karvutes keliauja namo, netoli gyvena praktiskai miesto centre ), bet jis atvirsciai per rebus gali but, jei reikia 1%.
tiesa turiu ir savo pieno, uzsaldyto, ruosiuosi pilt lauk, gal tiktu
Sveikos, pomidorų ir ne tik, augintojos
Esu visiškai žalia pomidorų auginimo sferoje, nes tai darau pirmus metus Noriu Jūsų patarimo Manau, kad gal kažkur apie panašią bėdą jau kalbėta, tačiau neturiu laiko skaityti visas temas nuo pradžių O esmė yra tokia, kad ant mano Saint pierre pomidorų susisuko lapai, dabar lyg ir dėmelių nori rastis, o kas svarbiausia, kad ant pačių pomidorų, toj vietoj, kur šakelė, atsirado rudų dėmių Atrodo va taip:
Kas čia yra? Kaip gydyti? Labai prašau patarimo, ir dar kartą atsiprašau, jei jau apie tai buvo kalbėta
Esu visiškai žalia pomidorų auginimo sferoje, nes tai darau pirmus metus Noriu Jūsų patarimo Manau, kad gal kažkur apie panašią bėdą jau kalbėta, tačiau neturiu laiko skaityti visas temas nuo pradžių O esmė yra tokia, kad ant mano Saint pierre pomidorų susisuko lapai, dabar lyg ir dėmelių nori rastis, o kas svarbiausia, kad ant pačių pomidorų, toj vietoj, kur šakelė, atsirado rudų dėmių Atrodo va taip:
Kas čia yra? Kaip gydyti? Labai prašau patarimo, ir dar kartą atsiprašau, jei jau apie tai buvo kalbėta