Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(diuni @ 2011 06 30, 22:42)
taip jodas vaistinėse parsiduoda...ir kaip jūs be jodo namie gyvenat biggrin.gif

o ka jus su juo darot? Mes dar tik nuo vasario i nama persikraustem, bet jodo dar neprireike biggrin.gif
Atsakyti
Jau kalbeta, kad virsunes reikia nukirpti rugpjucio men., bet pas mane siltnamyje jau pomidorai remia stoga... Kur vienas stiebas ten suskaiciavau 7-8 kekes su pomidorais ir ziedais, o kur du stiebai tai jau ir 9 kekes yra.
Ka pasiulytumete man toliau daryti? Ar leisti toliau stiebtis ir viniotis palei stoga ar jau dabar kirpti virsunes. Tada gal ir derlius butu anksciau??? Dar nepradejo nokti... sad.gif
Ir dar klausimelis ar turi buti ant kiek vieno pomidoro po 18-20 lapiniu sakeliu? Kazkur apie tai buvau skaites...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 06 30, 21:36)
pas jus geras stiklinis šiltnamis , didelis...aišku , kad kaip ten bebūtų , sąlygos jame pomidorams ir taip geresnės nei po polietileno plėvele...

Net nežinau ko jis ten toks geresnis, stikliniam šiltnamyje pomidorai labai sėkmingai "kepa" karštomis dienomis, reikia rūpintis pridengt stiklus.

Manau, pagrindinis dalykas išauginti sveikus pomidorus, tai kuo geresnės sąlygos vėdinimui, skersvėjui sudaryt.
Kai skersvėjis, tai ir žiedai lengviau patys sugeba apsidulkint, ir lapai greičiau pradžiūsta, jei lietingos dienos pasitaiko.
Ant mano pomidorų lapų rytais nėra rasos lašelių, arba vos vienas kitas lašiukas ant kelių lapų viršūnėje. Iki 9 ryto jau sausa. Vadinasi nėr tinkamų sąlygų bacilai plist...
Žinoma, jei ilgą laiką būtų lietingi orai, nėr garantijos, kad ir mano pomidorai nuolat sveiki išliks.. Todėl kartas nuo karto juos profilaktiškai vis papurškinėju žolių nuovirais, nelaukiu, kol kokia dėmė atsiras.
Atsakyti
doh.gif vėl rodo visai savaitei lietų ir šilumos tik iki 20...nieko gero bus oras doh.gif
Atsakyti
Kaip nuliūdinai visus pomidorus su savo tokiom oro prognozėm... unsure.gif

Beje, panos, kurios auginat pomidorus Novogodny... tai apie juos nieko gero... Ant pakelio rašo, kad vaisiai dideli, geltoni... Deja - realybė: kekės ilgos, vaisiai smulkūs ir... raudoni... lotuliukas.gif Man jie identiški Red Cherry tongue.gif Turbūt mesiu lauk, nu kur aš juos tokias "razinkas" dėsiu doh.gif ir dar tooookia gausybė pomidoriukų, kaip amarų.. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Tilkas @ 2011 07 01, 09:20)
Jau kalbeta, kad virsunes reikia nukirpti rugpjucio men., bet pas mane siltnamyje jau pomidorai remia stoga... Kur vienas stiebas ten suskaiciavau 7-8 kekes su pomidorais ir ziedais, o kur du stiebai tai jau ir 9 kekes yra.
Ka pasiulytumete man toliau daryti? Ar leisti toliau stiebtis ir viniotis palei stoga ar jau dabar kirpti virsunes. Tada gal ir derlius butu anksciau??? Dar nepradejo nokti... sad.gif
Ir dar klausimelis ar turi buti ant kiek vieno pomidoro po 18-20 lapiniu sakeliu? Kazkur apie tai buvau skaites...

Kaip tik skaiciau vakar vienur, kas norint ankstesnio derliaus galima nugnybti virsune kai susiformuoja 6-7 kekes (paliekant 2-3 lapus virs paskutines).

O lapu palikti 15-20 saku, kad normaliai deretu.
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 01, 10:08)
Kaip nuliūdinai visus pomidorus su savo tokiom oro prognozėm... unsure.gif

Beje, panos, kurios auginat pomidorus Novogodny... tai apie juos nieko gero... Ant pakelio rašo, kad vaisiai dideli, geltoni... Deja - realybė: kekės ilgos, vaisiai smulkūs ir... raudoni... lotuliukas.gif Man jie identiški Red Cherry tongue.gif Turbūt mesiu lauk, nu kur aš juos tokias "razinkas" dėsiu doh.gif ir dar  tooookia gausybė pomidoriukų, kaip amarų.. biggrin.gif

Ex, kas per mintys mesti tokį gėrį g.gif biggrin.gif . Čeriukai tinka ir salotoms, ir papuošimui, ir šiaip vietoj uogų galima valgyti. Aš tai jiems net atskirą šiltnamį šiemet paskyriau rolleyes.gif

user posted image
Atsakyti
O kaip džiovinate pomidorus, jei neturite spec. džiovyklos? ax.gif Šiemet norėčiau džiovinti, nes labai skanu rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Ex @ 2011 07 01, 11:08)

Beje, panos, kurios auginat pomidorus Novogodny... tai apie juos nieko gero... Ant pakelio rašo, kad vaisiai dideli, geltoni... Deja - realybė: kekės ilgos, vaisiai smulkūs ir... raudoni... lotuliukas.gif

Tai tikriausiai ne Novogodnyj sėklytės buvo rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki.Ex sakykite prašau,ar praktikuojate bulvėse,jei tokias auginate purškimą:pienu su jodu,asiūklių ištrauka.Jei naudojate koks rezultatas?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 06 30, 18:38)

neuzdarinekit nakciai. Bent jau duris palikit. Dabar pakankamai silta, kad butu galima palikt atvirus siltnamius. Kai tik per daug dregmes, taip ir prasideda grybines ligos.
Pas mane irgi tokie siltnamiai, tik galuose padaryti didziuliai langai. Vedinimo pakanka, skersvejis kaip reikalas.

Atidarytos durys nakciai-o kaip rukas?Juk is karto prigriebs pomidorus ir bus tas pats,kaip auginti lauke g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2011 07 01, 10:28)
Aš tai jiems net atskirą šiltnamį šiemet paskyriau  rolleyes.gif

Oho, kur tu tiek dėsi tų "blusų"?... nu šitų "novogodny" tik du daigus teturiu, tikėjausi geltonų, nusivyliau, tai gal dar iš apmaudo mest norisi... Gal gerai sakai, į salotas reiks suvaryt.. g.gif jau tiek auginau, susigyvensiu kaip nors su jais, jei tokie gimė.. biggrin.gif

QUOTE(jediara @ 2011 07 01, 10:38)
Tai tikriausiai ne Novogodnyj  sėklytės buvo  rolleyes.gif

Matyt, kad ne, bus visa užvežimo partija sumaišyta, teisybę Gaudvilė sakė..

QUOTE(griket @ 2011 07 01, 10:52)
ar praktikuojate bulvėse,jei tokias auginate purškimą

Neauginau ir neauginu bulvių. Visai. Bet jei auginčiau (tik ne hektarais) tikrai purkščiau pienu, man pomidoruose tai labai pasiteisinę. Nes pomidorų ir bulvių maras kaip broliai dvyniai. Todėl ir rekomenduoja bulves augint kuo toliau nuo pomidorų.
Papildyta:
QUOTE(smala @ 2011 07 01, 11:07)
Atidarytos durys nakciai-o kaip rukas?Juk is karto prigriebs pomidorus ir bus tas pats,kaip auginti lauke g.gif

Vasaros rūkai negriebia smile.gif tik rudeniniai. Pas mus vos ne kas rytą rūkas, ypač šiandien nors kirvį kabink. Jei jie būtų kenksmingi pomidorams, tai jau mano seniai būt susirgę, nes šiltnamis nuolat skendi rūke smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 07 01, 11:13)
Matyt, kad ne, bus visa užvežimo partija sumaišyta, teisybę Gaudvilė sakė..
Neauginau ir neauginu bulvių. Visai. Bet jei auginčiau (tik ne hektarais) tikrai purkščiau pienu, man pomidoruose tai labai pasiteisinę. Nes pomidorų ir bulvių maras kaip broliai dvyniai. Todėl ir rekomenduoja bulves augint kuo toliau nuo pomidorų.

Pomidorai su bulvem juk tikri broliai- is tos pacios seimos laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gigida: 01 liepos 2011 - 10:23