Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(tany @ 2011 06 30, 13:54)
bandau

Atsiverčiau savo išminties knygas - panašūs požymiai į rudąją dėmėtligę arba kladiosporiozę. [attachmentid=214375]

Ligos požymius galima rasti taip pat ant stiebų, žiedų. Sergančių augalų derlius sumažėja, vaisiai lėtai noksta, bet pažeidžiami retai. Infekcijos plitimo greitis priklauso nuo santykinės drėgmės ir oro temperatūros. Jei drėgmė mažesnė nei 70 proc. augalai neužsikrečia. Žodžiu, VĖDINIMAS labai svarbus, ir čia taisyklė daugelio pomidorų ligų profilaktikai.
Aš galvočiau kaip pagerinti vėdinimą, neuždaryčiau jokiu būdu naktį ir purkščiau pienu su jodu pakaitom su dirviniais asiūkliais. Labiausiai pažeistus lapus išskinti reiktų. Ir visokiais būdais mažinti drėgmę šiltnamyje, kas išties nelengva užduotis, kai numatomi lietūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 30 birželio 2011 - 18:19
QUOTE(amarrile @ 2011 06 30, 16:47)
Nepurskiau pienu ir jodu. Ar butu padeje g.gif  Kaip laikosi pas  Ex. Cia jau rimtas aliarmas bash.gif

Kaip jau sakiau, nuo bakterinių ligų profilaktiškai pomidorus purškiau pienu su jodu tris kartus ir profilaktikai nuo grybinių ligų du kartus su dirviniu asiūkliu.

Nežinau kaip jums atrodys, padėjo ar ne, bet mano pomidorų lapai kol kas žali žalutėliai, be mažiausios dėmelės, be taškelio, pomidorų kekės kabo kaip naujametinės eglutės burbulai...
Šiltnamio langai ir durys atlapnoti ištisą parą, ir per kaitrą, ir per lietų..

Jau nebežinau, mergiotės, kaip jums ir bepadėt.... burtų lazdelės neturiu unsure.gif ką jums nuo pat pavasario patarinėjau, tą ir pati dariau... jau išsisėmiau su savo patarimais, nieko naujo, visi ekologiški pomidorų profilaktikos ir gydymo būdai tie patys: pienas, jodas, asiūklis, bazilikas, bitkrėslė, taukė...
Jei nesusitvarkote ekologiškai, imkitės chemijos...
Atsakyti
4u.gif Ex , pas jus geras stiklinis šiltnamis , didelis...aišku , kad kaip ten bebūtų , sąlygos jame pomidorams ir taip geresnės nei po polietileno plėvele...dar neaišku , kiek ta plėvelė ko išspinduliuoja pati per karščius....dar prie to paties , noriu paklausti-ar vertėtų ir lauke nupurkšti pomidorus profilaktiškai , pienuko mišiniu su jodu blush2.gif
Ir dar tuo pačiu- apie žaliąjį muilą.Aš jį naudoju tik nuo amaro...o rašo , kad tinka agurkams ir pomidorams purkti , apsaugo juos nuo aplinkos žalingo poveikio...kas čia turima omenyje g.gif http://www.ringuva.l...=1&t=3&k=11&s=0

o dar man įdomu , dėl ko permanganatą kai kas laiko neekologišku kaip supratau... blush2.gif jis toks pats antiseptikas kaip jodas , kaip boro rūgštis , čia minėta irgi anksčiau...man atrodo , jie tokie pat cheminių elemtų junginiai...

o dar įdomu pasidarė -ieškot balkoninių pomidoriukų ...o tai ar ir dabar jų dar galima pasisėti g.gif blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 birželio 2011 - 20:42
QUOTE(Ex @ 2011 06 30, 20:33)
Kaip jau sakiau, nuo bakterinių ligų profilaktiškai pomidorus purškiau pienu su jodu tris kartus ir profilaktikai nuo grybinių ligų du kartus su dirviniu asiūkliu.

Nežinau kaip jums atrodys, padėjo ar ne, bet mano pomidorų lapai kol kas žali žalutėliai, be mažiausios dėmelės, be taškelio, pomidorų kekės kabo kaip naujametinės eglutės burbulai...
Šiltnamio langai ir durys atlapnoti ištisą parą, ir per kaitrą, ir per lietų..

Jau nebežinau, mergiotės, kaip jums ir bepadėt.... burtų lazdelės neturiu unsure.gif  ką jums nuo pat pavasario patarinėjau, tą ir pati dariau...  jau išsisėmiau su savo patarimais, nieko naujo, visi ekologiški pomidorų profilaktikos ir gydymo būdai tie patys: pienas, jodas, asiūklis, bazilikas, bitkrėslė, taukė...

Aciu smile.gif Issisaugojau receptus anksciau,dabar zinosiu,kad vienas nuo grybu,kitas nuo bakteriju. Gal rasiu asiukliu gyvenviiete kur,pasitaisysiu,jauna dar ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 06 30, 21:51)
Aciu smile.gif  Issisaugojau receptus anksciau,dabar zinosiu,kad vienas nuo grybu,kitas nuo bakteriju. Gal rasiu asiukliu gyvenviiete kur,pasitaisysiu,jauna dar ax.gif

biggrin.gif pas mane pilna asiūklių , rūgšti žemė...net šiltnamiuke vienas kitas prasikala , nepadeda jiems nei pelenai , nei durpės... biggrin.gif išrauti sunku , nutrūkinėja , o paskui vėl želia rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 birželio 2011 - 21:00
QUOTE(Ugnužė @ 2011 06 30, 18:18)
Atsiverčiau savo išminties knygas - panašūs požymiai į rudąją dėmėtligę arba kladiosporiozę. [attachmentid=214375]

Ligos požymius galima rasti taip pat ant stiebų, žiedų. Sergančių augalų derlius sumažėja, vaisiai lėtai noksta, bet pažeidžiami retai. Infekcijos plitimo greitis priklauso nuo santykinės drėgmės ir oro temperatūros. Jei drėgmė mažesnė nei 70 proc. augalai neužsikrečia. Žodžiu, VĖDINIMAS labai svarbus, ir čia taisyklė daugelio pomidorų ligų profilaktikai.
Aš galvočiau kaip pagerinti vėdinimą, neuždaryčiau jokiu būdu naktį ir purkščiau pienu su jodu pakaitom su dirviniais asiūkliais. Labiausiai pažeistus lapus išskinti reiktų. Ir visokiais būdais mažinti drėgmę šiltnamyje, kas išties nelengva užduotis, kai numatomi lietūs.

jo panasu prisidrbau rimtai. Siandien atidziau apziurejau, ten jau gerai paplite. Dar tik pora krumeliu neturi tu demiu is kelesdesimties doh.gif verysad.gif
O siltnami mazint dregme bus sudetinga, nes jis kiauras, ant pomidoru nelija lyg ir, bet agurkai per lietu plaukia vietom... vnz... bandysiu rytoj ieskoti to pieno jodo santiki ir purkst, nors abejuoju kad bepades, turbut jau velu verysad.gif
o joda reikai vaistinej ieskoti?
Atsakyti
sveikos,gal kas žinote kuom - nuo kokių ligų padeda tabako-taboko nuoviras..čia taip bobutės gyrė sakė nuo visko,gal kas girdėję.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2011 06 30, 22:17)
sveikos,gal kas žinote kuom - nuo kokių ligų padeda tabako-taboko nuoviras..čia taip bobutės gyrė sakė nuo visko,gal kas girdėję.. g.gif

ir man idomu smile.gif, pas mane siltnami ir jo netruksta smile.gif, mociute sake tipo pades nuo ligu, tai ne visa isravejau. Bet nepadejo verysad.gif
Atsakyti
http://www.walnuts.l..._pries_kenkejus

čia kažkiek info apie užpilus

visumoj , tai daug yra info tikrai...betgi viskuom iš eilės nepurkši ir nelaistysi...bus gal pernelyg daug biggrin.gif rolleyes.gif
Aš tai apsiribosiu pieno jodo mišiniu , na gal dar kada permanganatu šiltnamyje vėl perliesiu ...to ir pakaks kolkas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 30 birželio 2011 - 22:41
QUOTE(Ex @ 2011 06 30, 19:33)
Jau nebežinau, mergiotės, kaip jums ir bepadėt.... burtų lazdelės neturiu unsure.gif  ką jums nuo pat pavasario patarinėjau, tą ir pati dariau...  jau išsisėmiau su savo patarimais, nieko naujo, visi ekologiški pomidorų profilaktikos ir gydymo būdai tie patys: pienas, jodas, asiūklis, bazilikas, bitkrėslė, taukė...

blogia kad atradau jus tik pries pora savaiciu... ir laiko mazuoka viska perskaityti... 3 vaikai namusoe, jauniausiam 3 menesiu dar nera... dar nepripratus name gyvent, o cia ir darzas ir siltnamis ir visa kita doh.gif nespeju... nieko kitais metais manau bus geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 22:43)
jo panasu prisidrbau rimtai. Siandien atidziau apziurejau, ten jau gerai paplite. Dar tik pora krumeliu neturi tu demiu is kelesdesimties  doh.gif  verysad.gif
O siltnami mazint dregme bus sudetinga, nes jis kiauras, ant pomidoru nelija lyg ir, bet agurkai per lietu plaukia vietom... vnz... bandysiu rytoj ieskoti to pieno jodo santiki ir purkst, nors abejuoju kad bepades, turbut jau velu  verysad.gif
o joda reikai vaistinej ieskoti?

taip jodas vaistinėse parsiduoda...ir kaip jūs be jodo namie gyvenat biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2011 06 30, 22:42)
taip jodas vaistinėse parsiduoda...ir kaip jūs be jodo namie gyvenat biggrin.gif

labai netgi normaliai smile.gif Namuose jodo turbut 15 metu neturejau. Jei ne pomidorai, netureciau ir toliau biggrin.gif
Atsakyti