Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(1juraciukas @ 2011 06 30, 11:13)
Mano mama siuos pomidorus augina. man jie labai skanus, kad ir nemazai pomidoro apipjaustyti tenka.
Vakar Maximoje dairiausi trasu pomidorams. Nors nusisauk-nera. Maciau, kad yra butent pomidorams, o dabar kazkokie mixai tinkantys ko ne viskam. Megstu konkretuma, nes kartais tas kas tinka viskam, netinka niekam  schmoll.gif  palaistau raugintom dilgynem, kartais vistu meslo skiediniu, bet man kazkaip atrodo, kad jiems reiketu normalesniu trasu.  Gal kas ka patartu? Pomidorai didziuliai, ko ne po 2 metrus aukscio, o o paciu vaisiu tai nepasakyciau , kad butu uzsimezge  g.gif

Papildyta:
QUOTE(evers @ 2011 06 25, 21:33)
gal kas pasakys ko trūksta pomidoram..į lapus auga kaip pasiute,o va pomidoriuku nelabai mezga..ko jiems traūksta... g.gif  ne lapams auginau.. doh.gif  pomidoru veislės nž...

Papildyta:
QUOTE(dzigitas @ 2011 06 25, 22:19)
manau atsakymas butu toks:sodink pomidorus ant dietos,nes per daug trasu gavo.
o as pasimeciau tarp dvieju krumu ziedu rolleyes.gif nu tokia gausybe ziedu dar gyvenime nemacius bigsmile.gif gaila veisles nezinau ir neturejau fotiko po ranka ax.gif ir ka as daryciau be musu super mamyciu  aciuks.gif  .hiba auginciau turginius vienos rusies ir tie neaiskios kilmes g.gif siaip esu kol kas patenkinta  thumbup.gif tfu ttfu tfu

Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 06 30, 12:54)
mano manymu, nieko gero tos muselės šiltnamyje neduoda  schmoll.gif Aš tikrai bandyčiau jų atsikratyt.
Ne per drėgna pas jus?

mano pomidorai auga lauke, drėgmę tikrinu kasdien- ne per drėgna, gal kiek ir per sausa.
Gal kokia chemija nupurkšti? Nors taip nesinori verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 13:54)

Aš galvoju, kad ne maras schmoll.gif Bet palaukim, ką kitos pasakys 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 06 30, 15:06)
Aš galvoju, kad ne maras  schmoll.gif  Bet palaukim, ką kitos pasakys  4u.gif

o jei nemaras, tai pavojinga? Nes buvo tik ant vienos rusies, dabar paplito toliau sad.gif
Niekad nemaniau kad taip sunku tos pomidorus uzaugint doh.gif
Atsakyti
maras siemet ,ir niekur nepasikavosim nuo jo. schmoll.gif Klausimas,ka skubiai daryti verysad.gif Katei ar suniui po uodega visa ekologija doh.gif.
Nepurskiau pienu ir jodu. Ar butu padeje g.gif Kaip laikosi pas Ex. Cia jau rimtas aliarmas bash.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 30 birželio 2011 - 15:51
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 16:13)
o jei nemaras, tai pavojinga? Nes buvo tik ant vienos rusies, dabar paplito toliau sad.gif
Niekad nemaniau kad taip sunku tos pomidorus uzaugint  doh.gif

Nu, žinok, nelengva. Auginu gal kokie septini metai ir turbūt dar nei karto nėra buvę, kad pomidorai rudeniop nesusirgtų. Jei purkšdavau su chemija profilaktiškai, tai sirgdavo vėliau ir ne stipriai. Pernai nepurškiau niekuom, tai į rugpjūčio pabaigą pomidorų lapai jau pradėjo ruduoti. Šiemet daug skaičiau apie daigų išauginimą, mulčiavimą, purškimą, matysiu, kaip bus. Purškiau tik su pienu, laisčiau tik dilgėlėm, naktys tik atšilo, šiltnamio nebeuždarinėju, kad kuo mažiau drėgmės būtų.
Atsakyti
QUOTE(mairux @ 2011 06 30, 15:52)
Nu, žinok, nelengva. Auginu gal kokie septini metai ir turbūt dar nei karto nėra buvę, kad pomidorai rudeniop nesusirgtų. Jei purkšdavau su chemija profilaktiškai, tai sirgdavo vėliau ir ne stipriai. Pernai nepurškiau niekuom, tai į rugpjūčio pabaigą pomidorų lapai jau pradėjo ruduoti. Šiemet daug skaičiau apie daigų išauginimą, mulčiavimą, purškimą, matysiu, kaip bus. Purškiau tik su pienu, laisčiau tik dilgėlėm, naktys tik atšilo, šiltnamio nebeuždarinėju, kad kuo mažiau drėgmės būtų.

as tai niekuom apsoliuciai nepurskaiu ir nelaisciau, tik lietaus vanduo. Siltnamis tai musu toks nekoks, kol kas neinvestavom i tai, ka pavelgejom tas. Kaip pasiskaitau tokiam siltnami ir negalima auginti pomidorus, nes rasos daug buna, kartu ir agurkai auga, skaiciau kad negalima (bet mociute jau n metu augina, kazkas uzauga jai g.gif ).
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 17:11)
as tai niekuom apsoliuciai nepurskaiu ir nelaisciau, tik lietaus vanduo. Siltnamis tai musu toks nekoks, kol kas neinvestavom i tai, ka pavelgejom tas. Kaip pasiskaitau tokiam siltnami ir negalima auginti pomidorus, nes rasos daug buna, kartu ir agurkai auga, skaiciau kad negalima (bet mociute jau n metu augina, kazkas uzauga  jai g.gif ).

o koks tas nekoks jusu siltnamis g.gif Pas mus-plastikiniai lankai,plevele.Rasa buna kiekviena ryta,tiek ant lapu-tiek ant pleveles.Vedinimui-durys ir langelis priesingoj puse
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo smala: 30 birželio 2011 - 16:29
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 17:11)
as tai niekuom apsoliuciai nepurskaiu ir nelaisciau, tik lietaus vanduo. Siltnamis tai musu toks nekoks, kol kas neinvestavom i tai, ka pavelgejom tas. Kaip pasiskaitau tokiam siltnami ir negalima auginti pomidorus, nes rasos daug buna, kartu ir agurkai auga, skaiciau kad negalima (bet mociute jau n metu augina, kazkas uzauga  jai g.gif ).

Pas mane siuo metu taip pat ne koks siltnamis sukaltas. Sukale is atlieku visokiu kaip tik persikelem i sodyba, taip vadinamai ant greituko. Tai tas ant greituko 3 metai stovi ir pleveles keisti dar nereikia. naujam vyras vis nei laiko, nei pinigu neranda verysad.gif O pomidorai it ant pykcio auga ir dera. Tik prisiskaiciau, kad pomidorai megsta skersveji-ir pati, moteriskai gale ispjoviau plevelyje langeli. Pagaliu primontavau ir lapatuoja man. Vejai pucia, rasas ispucia. Kas kart po pora lapu i savaite nuo pomidoro nugeniu, derliui derant tokios palmes lieka is pomidoru, tad ir labai smarkiai gelsti nebeliaka kam. pchiu pchiu pchiu, kad neprisikalbeciau unsure.gif
O del pomidoru ir agurku auginima viename siltnamyje, jo, kebliau. skirtingai augantys augalai, taciau ir mano mama n metu kartu augina ir derliaus turi ir to ir kito, dar ir paprikos jai telpa i kompanija biggrin.gif
Atsakyti
Norejau dar paklausti jusu nuomone apie toki nuo amaru ir musyciu

user posted image

Ar jis cia labai baisus? As ji buvau nusipirkus kai is pat pradziu tik persodinus tu musyciu pradejo rodytis, bet tada net nezydejo pomidorai.
Atsakyti
nu musu toks is celofano ir kiauras vietom, vyras su izoliacija lipde smile.gif, stogas iluzes ziema nuo sniego buvo, tai truputi istiesino ir paliko. O langelis kazkoks ir yra, tik as aisku nezinojau kad ji butina pradarineti blush2.gif , kiek vejas ji atidarydavo tiek.
O papriku ir pas mus keliatas mociute sutalpino, cia dabar taip keistai ukinikaujam: Ji sodino, o as priziuriu, nes pati nepajegia, bet nieko man nesako, nors galetu paprotint. Laukia turbut, kad numirtu viskas ir po to visiems pasakos kokia as prasta darzininke... kaip jos pomidorus numarinau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 30 birželio 2011 - 17:10
QUOTE(Montera @ 2011 06 30, 16:31)
Norejau dar paklausti jusu nuomone apie toki nuo amaru ir musyciu

Ar jis cia labai baisus? As ji buvau nusipirkus kai is pat pradziu tik persodinus tu musyciu pradejo rodytis, bet tada net nezydejo pomidorai.

man Zalioje stoteleje ji apibudino kaip nekalciausia is cheminiu prepratu. Skyla jis greitai.
Papildyta:
QUOTE(smala @ 2011 06 30, 16:28)
Pas mus-plastikiniai lankai,plevele.Rasa  buna kiekviena ryta,tiek ant lapu-tiek ant pleveles.Vedinimui-durys ir langelis priesingoj puse

neuzdarinekit nakciai. Bent jau duris palikit. Dabar pakankamai silta, kad butu galima palikt atvirus siltnamius. Kai tik per daug dregmes, taip ir prasideda grybines ligos.
Pas mane irgi tokie siltnamiai, tik galuose padaryti didziuliai langai. Vedinimo pakanka, skersvejis kaip reikalas.
Papildyta:
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 12:54)

man panasu i rudaja demetlige. Bandyk pieno-vandens-jodo misiniu purksti. Stenkis ir lapu apacias nupurkst. Po savaiteles kartok. Labiau pazeistus lapus isskink. Butinas kuo geresnis vedinimas.

Papildyta:
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 15:13)
Niekad nemaniau kad taip sunku tos pomidorus uzaugint  doh.gif

taip, jei nieko nedarysi, liga plis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 30 birželio 2011 - 17:42