Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(AgathaGray @ 2011 06 30, 08:50)
Klausimelis: kas auginat malachitovaja skatulka? Ar jie normalus mezgasi? mano 2 daigai ir visi tokie arba panasus.

Mano mama siuos pomidorus augina. man jie labai skanus, kad ir nemazai pomidoro apipjaustyti tenka.
Vakar Maximoje dairiausi trasu pomidorams. Nors nusisauk-nera. Maciau, kad yra butent pomidorams, o dabar kazkokie mixai tinkantys ko ne viskam. Megstu konkretuma, nes kartais tas kas tinka viskam, netinka niekam schmoll.gif palaistau raugintom dilgynem, kartais vistu meslo skiediniu, bet man kazkaip atrodo, kad jiems reiketu normalesniu trasu. Gal kas ka patartu? Pomidorai didziuliai, ko ne po 2 metrus aukscio, o o paciu vaisiu tai nepasakyciau , kad butu uzsimezge g.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2011 06 28, 23:16)
help.gif help.gif  Bukit geros pagelbekit svieziai augintojai kaip kovoti su tom musytem ir vabaliukais cia as kiek pati prasiknisau internete tai kaip ir i amara panasu tie mazi juodi vabaliukai o kas tos museles didesnes jos irgi kaip prisisiurbusios prie lapi koto jau ir aplink pomidorus prilindusiu????? Ir ju gana nemazai darosi. Pasiskaicius kazkurioje jusu temoje siandien juos bandziau muilinu vandeniu plauti. O kaip daznai ta reikia daryti??? Gal dar koks receptas nuo tu bjaurybiu yra.

pakartosiu viena foto su ta musele ir prie ziedo tie juodi smulkus taskiukai
user posted image

o nėra vorų? jų labai daug pas mane,bet jie tas muselkas bent nuėda biggrin.gif
gal atnešk keletą? biggrin.gif
Atsakyti
Nesupykit, kad su tokiais klausimais atėjau, bet manau čia daug pomidorų augintojų, gal kas padės 4u.gif Skelbimuose gal ne visos lankotės blush2.gif
Gal turit kas atliekamų balkoninių geltonų pomidorų sėklų?
Tinka ir siuntimas 4u.gif
Į AŽ

Arba nuorodėlę iš kur galima siųstis ax.gif UAB agrofirmos „Sėklos“ nėra 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kkunigunda: 30 birželio 2011 - 10:33
QUOTE(*TAU* @ 2011 06 30, 06:17)
Ne todėl, kad pigus. Neberekomenduoja pagrįstai. Gal čia nuo kiekvieno vaiko odos jautrumo priklauso, ar gali margancovkę toleruoti ar ne? Dičkį maudėm, ir nors dėdavom vos po kelis grūdelius į vonelę, oda vistiek žiauriai išsausėjus buvo, kad net pleiskanojo, gydytoja liepė anei vieno grūdelio į vandenuką nebert. Mažę užauginom visai be margancovkės. Rezultatas: paprastu vandenuku maudant jokių iššutimų, o oda sveikesnė, jokių pleiskanojimų nebuvo  4u.gif
Na, bet savo augaliukus ir aš kartais palieju su margancovke, jei matau, kad jiems to reikia, pvz jei jaučiu, kad kas kėsinasi šaknis pagraužt. Tiesa, pomidorų šiais metais dar taip neliejau, tik agurkus rolleyes.gif

kelis kartus mačiau kaip darželinio amžiaus vaikai buvo maudomi net juodame vandeny nuo kalio permanganato. 5 vienetai vaikų - nei vienas neišsausėjo, bet kažką sakyt moteriškei nebuvo jėgų.
Kad yra išimčių, tai čia nieko keisto ir naujo 4u.gif Manosios žinios remiasi nuo kūdikystės, kada jau vaikas sugeba atsimint, gauta informacija ir buvo du keliai: arba maudyti virintame vandeny, arba įmaišyt margancovkės ( beje, nuo mažų dienų buvau išmokyta, kaip teisingai pasiruošt tirpalą ir absoliučiai visus nusibrozdinimus ir susižeidimus pati apsidirbdavau smile.gif )
Tiesa, dabartinė naujagimių priežiūra nelabai aktuali, bet jei ir dabar vaikučius išrašo namo su dar neužgijusia bambute, tai išlieka didelė tikimybė pasigaut infekciją maudant vandeniu iš krano 4u.gif

QUOTE(dahlia+++ @ 2011 06 30, 09:10)
Apie kalio permanganatą prakalbote..
Tos, kurios mulčiuoja savo šiltnamius (daržus) ir tikisi gero mikroorganizmų darbo po mulču, kalio permanganato neturėtų naudoti. Jis  - antiseptikas, ("chemija") naikinanti ne tik ligų sukėlėjus, bet ir geruosius grybus, kurie pūdo mulčą, išpurina dirvą, padeda augalams augti..

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 29, 23:39)

nežinau 4u.gif Negaliu atsigaut nuo to, kiek visko čia mergaitės naudoja. Pasisakau už profilaktiką, bet ne už 'reikia-nereikia' gydymą. Laikantis elementarios higienos galima išvengti.

Atsakyti
pas mane irgi tu museliu daug doh.gif , o dabar dar ir voratinkliukai atsirado...
tai dabar ir nezinau- ar kovoti su jomis ar ne? g.gif Labai gaila pomodoru verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Profit @ 2011 06 30, 11:35)
pas mane irgi tu museliu daug  doh.gif , o dabar dar ir voratinkliukai atsirado...
tai dabar ir nezinau- ar kovoti su jomis ar ne?  g.gif  Labai gaila pomodoru  verysad.gif

mano manymu, nieko gero tos muselės šiltnamyje neduoda schmoll.gif Aš tikrai bandyčiau jų atsikratyt.
Ne per drėgna pas jus?
Atsakyti
nu ka uzpuole ir mano pamidorus kazkas, turbut tas maras, kur raset, nes lapai geltonais plemais visi. Kas bus jei nieko nedarysiu? Kol kas pomidorai patis atrodo sveiki.
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2011 06 30, 13:10)
nu ka uzpuole ir mano pamidorus kazkas, turbut tas maras, kur raset, nes lapai geltonais plemais visi. Kas bus jei nieko nedarysiu? Kol kas pomidorai patis atrodo sveiki.

Jei maras ir nieko nedarysi, tai bus mirtis jiems unsure.gif Bet gal dar ne maras....
Įdėk foto, merginos pažiūrės mirksiukas.gif
Atsakyti
Ka darytttttttt, pomidorai zali pradejo lyg puti verysad.gif Kas jiems negerai , kaip padeti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 06 30, 12:40)
Jei maras ir nieko nedarysi, tai bus mirtis jiems  unsure.gif  Bet gal dar ne maras....
Įdėk foto, merginos pažiūrės  mirksiukas.gif

bandau
Atsakyti
QUOTE(Partizanė @ 2011 06 30, 11:02)
o nėra vorų? jų labai daug pas mane,bet jie tas muselkas bent nuėda biggrin.gif
gal atnešk keletą? biggrin.gif

Va to gerio tai nera. Ant visu pomidoru tai yra to brudo bet ne taip masiskai o vienas tai jau gerai pavarges. Ir lapai gelsta tai as ji isnesiau i kita balkona atskirai nuo visu nes nezinau kas jam vargseliui yra kad kitu neuzkresti. Ir sitas tai tiesiog aplipes tom muselkom doh.gif
Atsakyti