I tema- tai ir kitu keliu mano daigu lapai pradejo prasytis magnio- teks palaistyti visus
O jei ne i tema, tai abu vaikus augindama (pirmam 4m.) nemaudziau ir netepiau bambuciu su jokiom margancovkem - tiesiog nebesiule gydytojai.
ir pas save uzmaciau keleta anomaliju bet Amariles tai tikrai,kad ciudas
man bepurskiant daigelius, sunelis "apgenejo" pomidorus nuskyne 5 obuoliukus, ka ten obuoliukus, - obuolius. jei desiu ant palanges, ar prinoks?
man bepurskiant daigelius, sunelis "apgenejo" pomidorus nuskyne 5 obuoliukus, ka ten obuoliukus, - obuolius. jei desiu ant palanges, ar prinoks?
QUOTE(griket @ 2011 06 28, 22:40)
Perku kalio permanganatą vaistinėje,buteliukas 10gr,apytiksliai imu apie 3gr ir pasidarau 20lt kibire tirpalą,tirpalo 2ltr pilu į 10ltr laistytuvą ,dapilu vandens ir vienu laist. palaistau 5-6 daigus.Pirmąkart,praėjus dviem savaitėms po pasodinimo, antrą kartą žydint antrai kekei{aukštaūgiams}.
ne, mane domina kiek margansofkė toksiška, bet ačių ir už proporcijas
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 29, 18:58)
spėju, kad tik todėl neberekomenduoja, kad 'vaistas' per pigus ir dar dėl amžino noro 'kad būt geriau' per stiprią koncentraciją pasiruošia. Dirbau su kenksmingomis medžiagomis ir jas neutralizuoti galėjo tik margancovkė arba margancovkės ir sieros rūgšties miksas
tai gal tu nusimanai kiek ji tosiška ir kiek ją galima priskirt prie ekologiškų trašų/gydymo priemonių?
QUOTE(amarrile @ 2011 06 29, 22:56)
Pakarksesiu Pamidoruose(kaip ir bulvese) maro zymes.
Ir dar....Nelabai ko yra girtis,liudna beveik del tokiu čiudu
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
geras
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 29, 18:58)
spėju, kad tik todėl neberekomenduoja, kad 'vaistas' per pigus ir dar dėl amžino noro 'kad būt geriau' per stiprią koncentraciją pasiruošia.
Ne todėl, kad pigus. Neberekomenduoja pagrįstai. Gal čia nuo kiekvieno vaiko odos jautrumo priklauso, ar gali margancovkę toleruoti ar ne? Dičkį maudėm, ir nors dėdavom vos po kelis grūdelius į vonelę, oda vistiek žiauriai išsausėjus buvo, kad net pleiskanojo, gydytoja liepė anei vieno grūdelio į vandenuką nebert. Mažę užauginom visai be margancovkės. Rezultatas: paprastu vandenuku maudant jokių iššutimų, o oda sveikesnė, jokių pleiskanojimų nebuvo
Na, bet savo augaliukus ir aš kartais palieju su margancovke, jei matau, kad jiems to reikia, pvz jei jaučiu, kad kas kėsinasi šaknis pagraužt. Tiesa, pomidorų šiais metais dar taip neliejau, tik agurkus
QUOTE(amarrile @ 2011 06 29, 22:56)
Pakarksesiu Pamidoruose(kaip ir bulvese) maro zymes.
]My Webpage[/URL]
]My Webpage[/URL]
gal geriau nekarksėt...sako mintys greitai gali materializuotis
vakar aplankiau savo pomidorus- lapai nebegeltonuoja ...gal dar per anksti džiaugiuosi , bet kai tuos kelis nuskyniau neaiškius šiltnamiuke , palaisčiau ir nupurškiau , tai per šias kelias dienas naujų pageltimų neatsirado....
o tas mutantas gal costoluto...jie gal tokie linkę į visokias keistas formas... nes nete tikrai daug yra jų keistų nuotraukų...man jie gražūs ir įdomūs
o dar , nusipirkau biohumuso maišelį...tiesiog akis užkliuvo ir paskaičiau instrukciją...rašo , kad tai natūrali trąša...galima maišyti sodinant , sėjant su žemėmis ...o galima naudoti ir augančiam augalui , paskleidžiant jo vieną stiklinę 1m kv. aplink augalą...jau kad išgirtas ,... visko jame ten yra...šeštadienį jį panaudosiu pimidorams lauke
Klausimelis: kas auginat malachitovaja skatulka? Ar jie normalus mezgasi? mano 2 daigai ir visi tokie arba panasus.
Papildyta:
ir dar vienas. Uzpuole mano pomidoru medi va kas, tokie zali brudai, vakar snapsum nupurskiau, bet snd ziuriu, issipagiriojo i ni v odnom glazu jiem. Cia gal ne i tema , bet vis prie pomidoru.
Papildyta:
ir dar vienas. Uzpuole mano pomidoru medi va kas, tokie zali brudai, vakar snapsum nupurskiau, bet snd ziuriu, issipagiriojo i ni v odnom glazu jiem. Cia gal ne i tema , bet vis prie pomidoru.
QUOTE(AgathaGray @ 2011 06 30, 08:44)
Klausimelis: kas auginat malachitovaja skatulka? Ar jie normalus mezgasi? mano 2 daigai ir visi tokie arba panasus.
Aš auginu Malachitą jau kokie treti metai. Būna keletas tokių vaisių, bet aš nelabai pergyvenu, skonis man viską atperka
Šiaip, pastebėjau, kad nehibridiniai, angliškai vadinami "Heirloom", pomidorai, linkę iškrėsti tokių šposų. Hibridai būna visi kaip vienas, bet tuo jie man nepatinka.
tai vadinasi, jie linke taip elgtis, ka gi, lauksim derliaus ir ragausim.
QUOTE(cezi @ 2011 06 29, 23:39)
ne, mane domina kiek margansofkė toksiška, bet ačių ir už proporcijas
Apie kalio permanganatą prakalbote..
Tos, kurios mulčiuoja savo šiltnamius (daržus) ir tikisi gero mikroorganizmų darbo po mulču, kalio permanganato neturėtų naudoti. Jis - antiseptikas, ("chemija") naikinanti ne tik ligų sukėlėjus, bet ir geruosius grybus, kurie pūdo mulčą, išpurina dirvą, padeda augalams augti..
QUOTE(dahlia+++ @ 2011 06 30, 09:10)
Apie kalio permanganatą prakalbote..
Tos, kurios mulčiuoja savo šiltnamius (daržus) ir tikisi gero mikroorganizmų darbo po mulču, kalio permanganato neturėtų naudoti. Jis - antiseptikas, ("chemija") naikinanti ne tik ligų sukėlėjus, bet ir geruosius grybus, kurie pūdo mulčą, išpurina dirvą, padeda augalams augti..
Nu va o aš jau palaisčiau kalio permanganatu
Ir dar pridursiu
Jei kalio permanganatą savo darže naudojat pastoviai, ir profilaktikai, ir gydymui, tai jau yra tikimybė, kad jis neveikia ligų sukėlėjų. Nes patogenai turi savybę prisitaikyti, kasmet išlieka vis atsparesnių, kol galiausiai nebereaguoja į chemiją.
O štai jei naudosit biologinius preparatus ("grybas prieš grybą") - imuniteto neatsiras, nes prie natūralių priešų patogenai prisitaikyti nesugeba, be to "gerieji grybai" būna įterpiami į augalo aplinką dar prieš pasireiškiant patogenams ir užima jų terpę, jų "maitinimosi zoną" taip nepalikdami jiems vietos .
Na, gal suprasit, ką parašiau Aš pati jokios chemijos jau seniai nenaudoju. Ligų profilaktikai - Trichoderminas, Biomiks'as, kenkėjams - Bacilonas, žalias muilas..
Jei kalio permanganatą savo darže naudojat pastoviai, ir profilaktikai, ir gydymui, tai jau yra tikimybė, kad jis neveikia ligų sukėlėjų. Nes patogenai turi savybę prisitaikyti, kasmet išlieka vis atsparesnių, kol galiausiai nebereaguoja į chemiją.
O štai jei naudosit biologinius preparatus ("grybas prieš grybą") - imuniteto neatsiras, nes prie natūralių priešų patogenai prisitaikyti nesugeba, be to "gerieji grybai" būna įterpiami į augalo aplinką dar prieš pasireiškiant patogenams ir užima jų terpę, jų "maitinimosi zoną" taip nepalikdami jiems vietos .
Na, gal suprasit, ką parašiau Aš pati jokios chemijos jau seniai nenaudoju. Ligų profilaktikai - Trichoderminas, Biomiks'as, kenkėjams - Bacilonas, žalias muilas..