Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

Rezultatas po vakarykscio purskimo muilinu vandeniu doh.gif doh.gif doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(griket @ 2011 06 28, 21:33)
Mano 40vnt. pom.daigų.Imu pusę ltr. pieno nepast. ir 1ltr. vandens,įlašinu 2-3 lašus jodo ir nupurškiu.Purkštuvas rankinis 2ltr,bet jūsų atveju patarčiau kas savaitę nupurkšti iki derėjimo pabaigos.Kažkur esu skaičiusi,kad labai gerai su rūgusiu pienu atskiestu vandeniu ir įlašinti jodo,bet nebandžiau.

as vakar dar radau,kad ne kiek su rugusiu pienu,kiek su pasukom,tai as turiu tiek svieszio, tiek rugusio, lauksiu vakaro, - purksiu
bet mano vargseliai tuoj liks be lapu, doh.gif

QUOTE(cezi @ 2011 06 28, 22:27)
čia gal biškį neįtemą, bet... mano vaikai jau dideli taigi oficialiai ir drasiai teigti, jog tai tiesa negaliu, bet girdėjau, kad šiais laikais medikai nerekomenduoja naujagimių maudyti margansofkėj blink.gif  kaip ir manų košės jiems duoti jau nebegalima

na nezinau kaip kitur,bet as savaji dar 2m neturinti vaiki iki siol maudau kalio permananate smile.gif ir nera bei niekad nebuvo nei prakaitiniu,issutimu ar kitokiu berimu (tfu tfu tfu)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 29 birželio 2011 - 14:13
QUOTE(diuni @ 2011 06 28, 21:04)
4u.gif dėkui...ir aš nieko tokio neperku biggrin.gif o irgi užpilat kelis kartus kaip agurkus , ar mažiau galima ... ax.gif

Ne į temą,bet tikiuosi nesupyks nieks,viską užpilu 3 kartus,stiklainių nekaitinu,užsukus kišu po kaldra ir iki atšalimo laikau.

QUOTE(diuni @ 2011 06 29, 07:24)
ax.gif pupas mano buvo apstoję amarai -purškiau žaliuoju muilu , Senukuose pirkau...nežinau tik , kiek tai ekologiška , bet pupos anuomet dar tik rengėsi žydėti...padėjo ax.gif

Irgi ne į temą,kai užmezga pupos pačią apatinę ankštį,nuskinu viršūnes,o nuo amarų vaišinu skiestu fairiu
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 29, 15:10)
na nezinau kaip kitur,bet as savaji dar 2m neturinti vaiki iki siol maudau kalio permananate smile.gif ir nera bei niekad nebuvo nei prakaitiniu,issutimu ar kitokiu berimu (tfu tfu tfu)

Ne, kad jau dabar nebereikia permanganato maudymui schmoll.gif Geriau pomidorams naudoti jį mirksiukas.gif
Atsakyti
Pusiau į temą,pusiau ne ax.gif Apie marinatus. Turiu išsisaugojus. Kai kas daryta,kai kas tikrai bus daroma šiais metais. Čia nusikopinus iš čia esančių ir bendraujančių blush2.gif ne viena marinatai,bet ir kiti superiniai dalykėliai thumbup.gif Svarbiausia,kad būtų daug daug pomidorų. Pas mus žiemą nerealiai einami dalykai thumbup.gif

Pomidorų,
1 litrui marinato:
2 šaukštai cukraus,
2 šaukštai aliejaus,
1,5 šaukšto druskos,
1,5 šaukšto acto,
krapų, česnako, lauro lapelių, kvapiujų ir juodųjų pipirų.

Pomidorus imkit kietesnius, juos švariai nuplaukit. Mažesnių smulkinti nereikia, didesnius perpjaukit į keletą dalių (stambiom skiltim). 0,5 l stiklainiui reikės 1 česnako skiltelės, šaukšto šviežaus smulkinto krapo, lauro lapelio ir po porą pipirų žirnelių. Sumeskit viską į stiklainį, dėkit pomidorus, tik nespauskit. Išsivirkit marinatą ir juo užpilkit pomidorų stiklainius. Dėkit stiklainius į puodą, pilkit šilto vandens ir kaitinkit apie 5 min. 90 laipsnių temperatūros vandenyje.

Nuplautus pomidorus sudedu į kokį kibirą,užpilu verdančiu vandeniu,palaikau kol atvėsta,tada nulupu ir dedu į puodą,įdedu labai nedaug tik druskos,daugiau nededu nieko ,užverda čiut paverda ir dedu į stiklainius.Į stiklainius dar įdedu po kokį lauro lapą ir pipiriuką,užsuku su užsukamais dangteliais,palaikau uždengtus, apklotus kol atvėsta ir į sandėliuką arba sklepą

Idedu adzikos receptuka. Jau senai darau. Gerai man iki vasaros issilaiko.

2 kg pomidoru
1 kg papriku
5 vnt astriu pipiru ( as dedu kokius 7)
1 stikline cesnaku skilteliu.

Viska sumali malimo masinele. 1 litrui gautos mases - 1 saukstas druskos. Savaite laikyti saldytuve vis pamaisant. Ispilstyti i stiklainiukus ir laikyti arba saldytuve, jei geras rusys, gerai laikosi ir rusy. Skanu su mesa, idealu itrint vista, ar deti i padazus.

KECUPAS

3kg pomidoru
10 galvuciu svogunu
2 stiklines cukraus
1 stikline acto 9%
5 sauktai druskos (nubraukti)
2 arbatiniai sauksteliai pipiru
1 arbatinis saukstelis cinamono
10 vienetu gvazdikeliu

produktai sumalami, viskas sudedama ir virinama 1 val laiko. galima ant pacio galo ideti krakmolo kad gautusi tirstesne mase , manau 1-2 saukstus.

Dedami prieskoniai kaip ir į raugintus agurkus.
As dedu:
Česnako, krapų, krienų lapų, vyšnių, serbentų lapų. Ant 10 litrų vandens - 0,5 kg. druskos. ir 5 šaukštus cukraus.
Raugiu tik žalius pomidorus, kurie jau nebespėja prinokti. O ir nenokinam, nes mėgstam raugintus valgyti.
Vieną kibirą raugiam pomidorus vienus, kitą kibirą kartu su agurkais, tada jie būna kitokio skonio, primena agurkų.
Pomidorus laikom šaltai. Mes laikom rūsy, kur yra apie 5 laipsnius šilumos. Bet kol išrūgsta apie dvi savaites mazdaug 12-15 temperatūroj.

i aliumini puoda pripjaustau pomidoru ir verdu kol uzverda tada nukaiciu puoda uzdengiu ir isnesu i vesia vieta ir laukiu kol atsals .tada kai atsala imu kostuva (merliu galima ) nu ir spaudziu .kai isspaudziu vel virinu iki uzvirimo ir druskos pagal skoni dadedu ir i stiklainius supylus uzsuku

Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2011 06 29, 17:20)
Pusiau į temą,pusiau ne ax.gif  Apie marinatus. ***************

Visai ir netgi labai i tema. Esu tyli temos skaitytoja, pomidorus auginu, tikiuosiu didelio derliaus, tad receptukai laaaabai i tema thumbup.gif . Aciukas aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 06 29, 17:08)
Ne, kad jau dabar nebereikia permanganato maudymui  schmoll.gif  Geriau pomidorams naudoti jį  mirksiukas.gif

zinau kad nereikia, bet kelios kruopeles zalos nepadarys rolleyes.gif

geri marinatu receptukai,isbandysim ax.gif
Atsakyti
Reiks ir man palaistyti pomidoriukus margancovke, o tai kraštai bando padžiūt...

O šiaip, vaikų nerekomenduojama joje maudyti dėl toksiškumo ir odos sausėjimo.
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2011 06 29, 18:14)
O šiaip, vaikų nerekomenduojama joje maudyti dėl toksiškumo ir odos sausėjimo.

pirma karta girdziu, gimdziau kaune, lankomes pas gydytojus vilniuje, ir vieni ir kiti gydytojai buvo tik uz margancovke rolleyes.gif tepu kremu po maudyniu ir niekas ten neissauseja schmoll.gif aisku, jei ten beria tiek, kad spalva igauna, cia jau gal ir negerai,as iberiu tiek, kad net spalva nepakinta..... jei ir buna koks spuogelis, jis tuoj pat dingsta, sasiukai greit uzsitraukia rolleyes.gif ai ka mes cia,apie vaikus ,einam prie pomidoru tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 29 birželio 2011 - 17:21
QUOTE(Zirzė @ 2011 06 29, 18:19)
pirma karta girdziu, gimdziau kaune, lankomes pas gydytojus vilniuje, ir vieni ir kiti gydytojai buvo tik uz margancovke rolleyes.gif tepu kremu po maudyniu ir niekas ten neissauseja schmoll.gif aisku, jei ten beria tiek, kad spalva igauna, cia jau gal ir negerai,as iberiu tiek, kad net spalva nepakinta..... jei ir buna koks spuogelis, jis tuoj pat dingsta, sasiukai greit uzsitraukia rolleyes.gif  ai ka mes cia,apie vaikus ,einam prie pomidoru tongue.gif

spėju, kad tik todėl neberekomenduoja, kad 'vaistas' per pigus ir dar dėl amžino noro 'kad būt geriau' per stiprią koncentraciją pasiruošia. Dirbau su kenksmingomis medžiagomis ir jas neutralizuoti galėjo tik margancovkė arba margancovkės ir sieros rūgšties miksas cool.gif
Atsakyti
4u.gif Dėkui už receptus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2011 06 28, 22:27)
o kas čia per tirpaliukas, nes margansofkė tai milteliai (ar aš ir čia jau tiek atsilikau blink.gif )

Net nezinau kaip paaiskinti, kai išleido iš GN, tiek su vienu, tiek su kitu vaiku, davė receptelius. Namie ir atradau dabar užsilikusį Kalii Permanganatis ax.gif tikriausiai čia tas pats g.gif Bet čia buvo ne maudymui skirta,o bambos priežiūrai smile.gif
Atsakyti