Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 28, 21:53)
Nome, Kumato ūgis ~1,6m, o vaisių skersmuo 5-5,5cm. Kiek pamenu tai jie ir parduotuvėj pirkti neypatingai dideli buvo.

Na bet man dar smalsu, koks santykis pomidoriukų užmegztų ir paties augalo pas tave? blush2.gif Na jei nepamirši, kada užmesk akį 4u.gif
O dabar parduotuvėse ryškiai atpigo Kumato pomidorai, jau nebe po 20 Lt už kilą, o po 4-6 Lt.
Atsakyti
help.gif help.gif Bukit geros pagelbekit svieziai augintojai kaip kovoti su tom musytem ir vabaliukais cia as kiek pati prasiknisau internete tai kaip ir i amara panasu tie mazi juodi vabaliukai o kas tos museles didesnes jos irgi kaip prisisiurbusios prie lapi koto jau ir aplink pomidorus prilindusiu????? Ir ju gana nemazai darosi. Pasiskaicius kazkurioje jusu temoje siandien juos bandziau muilinu vandeniu plauti. O kaip daznai ta reikia daryti??? Gal dar koks receptas nuo tu bjaurybiu yra.

pakartosiu viena foto su ta musele ir prie ziedo tie juodi smulkus taskiukai
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2011 06 29, 00:16)
help.gif help.gif  Bukit geros pagelbekit svieziai augintojai

Šiltnamiuose irgi kartais negausiai pasitaiko muselių prie pomidorų kotų, bet jos dažniausiai nuo mulčo atsiranda. O nuo ko vazonuose..

Jei nepadeda muilai (dar ūkišką muilą išbandyk), nupurkšk koka kola... neblogas nuodas čiulpikams. Jei musytės veisiasi pačioje žemėje, palaistyk kalio permanganato tirpaliuku. Ir pomidorams gerai, ir musytėms blogai smile.gif
Gal dar kitos kokį eko receptuką pasiūlys smile.gif
Atsakyti
ax.gif pupas mano buvo apstoję amarai -purškiau žaliuoju muilu , Senukuose pirkau...nežinau tik , kiek tai ekologiška , bet pupos anuomet dar tik rengėsi žydėti...padėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 06 28, 21:28)
O ir tie, kurie sveiki liko, nepasakyčiau, kad stebuklingi. Iš vis netgi sakyčiau-skurdžiai skurdūs.
Patręšiau 1 kartą organinėmis (ar kaip ten vadinasi) trąšomis, va tokiomis:
http://www.seklos.lt...d=22063/page:1#

saintlina, o kur pirkote tas Shultz trąšas? Kažkaip nei vienoj pardėj neužkliuvo akis už tokių

isivaizduoju, kaip skaudu ziuret.. Bet galgi dar susitaisys?
O trasas pirkau parduotuveje sodininkams, Taikos 1, Vilniuje.
https://www.spec.lt/...sodininkams-uab
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 06 29, 08:59)
1. isivaizduoju, kaip skaudu ziuret.. Bet galgi dar susitaisys?
2. O trasas pirkau parduotuveje sodininkams, Taikos 1, Vilniuje.
https://www.spec.lt/...sodininkams-uab

1. Tai ištrenkiau von jau iš šiltnamio, palikau kelis eksperimentui kaip EX siūlė biggrin.gif
2. Įtariu, kad tik toje vienoje pardėje ir yra. Čia Justiniškės, matyt. Reiks gal kaip nors nustrenkti :hm
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 06 29, 06:21)
Šiltnamiuose irgi kartais negausiai pasitaiko muselių prie pomidorų kotų, bet jos dažniausiai nuo mulčo atsiranda. O nuo ko vazonuose..

Jei nepadeda muilai (dar ūkišką muilą išbandyk), nupurkšk koka kola... neblogas nuodas čiulpikams. Jei musytės veisiasi pačioje žemėje, palaistyk kalio permanganato tirpaliuku. Ir pomidorams gerai, ir musytėms blogai smile.gif
Gal dar kitos kokį eko receptuką pasiūlys smile.gif

Aciu labai uz atsakymus.
Nuo muilo (as su ukiniu ir bandziau) kazkaip nelabai padejo nes siandien vel tu musiuku pilna. As jau vakar vos ne rankiniu budu jas nurankiojau. blink.gif
Reiks pabandyt su coca cola ir permanganatu.
Man ir toks itarimas kad jos zemeje veisiasi. Nes jau nuo pradziu kol dar namie juos laikiau tu museliuku atsirado bet jie prie pomidoru nelindo taip tik skraide.

Oj oj kiek dar man cia mokytis ir mokytis is jusu blush2.gif Biskuti baisu kad man neprigadintu viso derliaus. Nes per tas vesesnes dienas daugybe pomidoriuku prisimezge unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nome @ 2011 06 29, 09:28)
  Čia Justiniškės, matyt. Reiks gal kaip nors nustrenkti  g.gif

taip, Justiniskes. Salia kardiologinio (Sirdies, ar kaip ji ten) centro.
Papildyta:
QUOTE(Montera @ 2011 06 29, 09:46)

Man ir toks itarimas kad jos zemeje veisiasi. Nes jau nuo pradziu kol dar namie juos laikiau tu museliuku atsirado bet jie prie pomidoru nelindo taip tik skraide.

su permanganatu palaistyk, bet veliau sausesne zeme laikyk. Tos museles, man rodos, nuo per dideles dregmes atsirado. Gausiai palaisciusi neliek, kol zeme neisdzius.
Papildyta:
QUOTE(diuni @ 2011 06 29, 06:24)
ax.gif pupas mano buvo apstoję amarai -purškiau žaliuoju muilu , Senukuose pirkau...nežinau tik , kiek tai ekologiška , bet pupos anuomet dar tik rengėsi žydėti...padėjo ax.gif

man siemet Zalioj Stotelej pardaveja pasake, kad Zaliasis muilas nuo amaru padeda tik pat, kiek ukinis muilas nuo uteliu biggrin.gif Kikenu iki siol prisiminusi biggrin.gif O man zalias muilas tikrai amaru nesunaikino. Vis ruosiausi ji papildyt ciliais pagal Gaudviles rekomendacijas, bet pabijojau, kad purkstuva uzkimsiu. Ale, kadangi purkst reikejo rozes, nusispjoviau ir nupurskiau Actara.
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2011 06 29, 10:46)
Aciu labai uz atsakymus.
Nuo muilo (as su ukiniu ir bandziau) kazkaip nelabai padejo nes siandien vel tu musiuku pilna. As jau vakar vos ne rankiniu budu jas nurankiojau. blink.gif

Oj oj kiek dar man cia mokytis ir mokytis is jusu blush2.gif Biskuti baisu kad man neprigadintu viso derliaus. Nes per tas vesesnes dienas daugybe pomidoriuku prisimezge unsure.gif

Aš drįsčiau suabejoti,kad tai tos pačios musytės. Pas mane buvo tų tokių,kai daigus auginau dar vazonėliuose. Kaip suprantu,tos muselės pačios blogo nedaro,bet deda į žemę kiaušinukus ir kirmėliukai graužia šakneles. Ypač jaunų daigelių. Aš liejau permanganatu ir laikiau sausai kurį laiką. Bet tiesą sakant širdis jaučia,kad šaknims netiko arba per sausa,arba tos lervutės. AIšku,dar ir kitų faktorių buvo. Bet daigams iki minimalaus tobulumo labai dar daug trūko ax.gif
Muselių,kur įdėjot foto yra ir pas mane. Jas sieju su mulčium. Pakolkas nežinau ką jos blogo daro blush2.gif Tik pastebėjau,kad atsirado voriukų,kurie sėkmingai priraizgę voratinklių ant daigų,tas museles gaudo. Tik va klausimas,ar tie vorai nekenkia doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Montera @ 2011 06 29, 00:16)
pakartosiu viena foto su ta musele ir prie ziedo tie juodi smulkus taskiukai

utelė čia, lietuviškai 4u.gif

Buvau aptikus ir pas save, tiesiog rankomis nurinkau. O kovos būdai kaip ir prieš amarus.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 06 29, 11:58)
utelė čia, lietuviškai 4u.gif

Buvau aptikus ir pas save, tiesiog rankomis nurinkau. O kovos būdai kaip ir prieš amarus.

Ne nu jau mane nervina tos museles apziurejau katik tai toks vaizdas kad muilas jom skanumelis... vel kruvos aplipe verysad.gif O i amarus vietom irgi panasu. Ten kaip toj foto prie pat ziedelio tokie smulki juodi ir kaikur ant lapu tokiu yra bet neipatingai daug kol kas. Nu bandysim kaip nors gydytis

ACIU JUMS VISOM UZ PAGALBA wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2011 06 27, 22:16)
Ir pas mane daug tokiu vaizdų, bet dar kol kas neišsiaiškinau nuo ko. Lyg ir nuo kalcio trūkumo. g.gif  Laistau kiaušinių ištrauka ax.gif Gal padės g.gif  Turiu dar ir bananų žievės,tad reikia nunešt šiltnamin ir apdėliot prie šaknų rolleyes.gif

oi pas mane irgi tas pats doh.gif geriausiu atveju po 1 pomidorą turi kiekvienas augalas doh.gif laisčiau kiaušiniu, nu nematau pagerėjimo schmoll.gif
Papildyta:

Papildyta:
QUOTE(smala @ 2011 06 27, 15:15)
Jaucio sirdys.Nezinau,kas jiems yra,kai kurie ziedai va taip nuvysta ir nukrenta.Kas tai gali buti?
user posted image

o pas mane yra bent 4 rūšių pomidorai ir visi va taip doh.gif
gal kas ką gali patarti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kkunigunda: 29 birželio 2011 - 11:51